Auteur Topic: Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties--  (gelezen 144611 keer)

Opti-Mystique

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #180 Gepost op: februari 19, 2005, 21:08:14 pm »
... Je steekt bepaalde dingen niet onder stoelen en banken moet ik zeggen  ;).

Hey Cherida,

Haha... nope... Als ik inderdaad ga zeggen wat ik denk en voel, dan ben ik ook erg direct cq. 2 da point ja... ;D

Wat me wel een beetje zorgen om maak is dat je in de legging aangeeft dat er meer dan 1 walletje wordt gegeten, bedoel je daar mee te zeggen dat hij mij en haar en nog iemand heeft gehad in die periode of lees ik dit verkeerd? of bedoel je alleen mij en haar  ???

Mijn gevoel zegt enkel jou en haar. Zoals je zelf aangaf heeft hij geen duidelijke keuze gemaakt of willen maken voor de een of voor de ander. Zoals ik bij de interpretatie schreef, had ik het idee dat deze jongen geniet van het leven en dat het niet (hoeven of willen) maken van een keuze hem voor dat moment ook best uitkwam. Als ik het wat het voorgaande betreft bij het rechte eind heb, dan doet dat uiteraard niets af aan jouw intenties en zuiverheid qua gevoelens voor hem. Dit is ook enkel het stuk waar je zelf verantwoordelijk voor kunt en hoeft te zijn...

Maar kan het ook niet zo zijn dat als je een vraagstelling of een bepaalde situatie uitlegt en maar een gedeelte iets verteld en probeert natuurlijk wat specifieker te zijn dat er dan misschien andere interpretaties uitkomen?  :-\ Misschien zeg ik nu iets stoms. Niet dat het gedeelte die je als vraagstelling of uitlegt doet maar niet alles verteld, begrijp je wat ik bedoel.

Ehh... als ik eerlijk ben, niet nee. Ik heb dit stukje nu een aantal keer gelezen, maar ik ben er niet zeker van dat ik begrijp wat je wilt vragen. Kun je je vraag wellicht anders formuleren? Dan geef ik daar graag nog een reactie op.

Liefs van Dolf

gelukszoekertje

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #181 Gepost op: februari 21, 2005, 01:15:32 am »
Hallo iedereen,

en sorry dat ik jullie opnieuw lastig val. ik heb dit weekend veel slecht nieuws ontvangen. De vrouw waar ik van hou is een relatie begonnen met die andere vriend. Een leeftijdsgenoot van haar. Ik neem haar niets kwalijk. Ik weet dat haar genven om me niet gespeeld is. Er zijn redenen waarom het zo loopt. Ik ben nu een beetje dronken, licht in het hoofd laten we maar zeggen. Net voerde ikop deze site twee leggingen uit. Ik wil weten of ik me blind staar, iets wat in het verleden wel is gebeurd. Maar ik besef ook dat ik nu niet echt in staat ben om voor mezelf iets uit te maken. Daarom dat ik julie hulp opnieuw in roep. Daarom deze leggingen. De eerste is een blinde vlek legging met volgende kaarten:
1. Ridder van Zwaarden (bewust)
2. De Maan (onbewust)
3. De Toren (schaduw)
4. Pentakels 10 (blinde vlek)
De andere was een 3 kaart legging met volgende resultaten:
1 Ridder van Zwaarden (verleden)
2; Staven 5 (heden)
3. Pentakels 3 (toekomst)
Ik zie wel dat in de leggingen die ik de laatste tijd voor mezelf uitvoer verschillende kaarten opnieuw opduiken: Ridder van Zwaarden;Staven 5. Ik weet dat mijn negatieve gedachten keer op keer uitkomen. Positief denken valt me zwaar, omdat ik al een erg moeilijk leven achter de rug heb. Maar misschien moet ik dat eindelijk eens leren.Misschien komen die gedachten dan ook uit. Wat ikjullie vraag is een eerlijke mening te geven. Spaar meniet, zeg gewoon de waarheid. Meer dan ooit heb ik die nodig. Wat ik me vraag is of deze erg lieve vrouw ooit van me zal houden.

Groetjes iedereen en dank je voor iedereen die er zich aan wil wagen,
gelukszoekertje (what's in a name????)

gelukszoekertje

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #182 Gepost op: februari 21, 2005, 01:42:29 am »
Misschien ben ik op zoek naar dingen die er niet zijn. Verbeeld ik me alles. Ja, Dolf,dat komt uit:dat er dagen zouden zijn waar ik het moeilijk heb om mijn koppie boven water te houden. Ik voel negatieve dingen zo goed aan. Ik weet zo wanneer ze gaan plaatsvinden, wanneer ze me zullen treffen. Kan ik dat ook metpositieve wendingen? Heb ik een gave? Domme vragen hé. Maar ik schrijfnu wat in me op komt.

gelukszoekertje

Opti-Mystique

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #183 Gepost op: februari 21, 2005, 11:47:54 am »
Hi GZ,

Kop op, Maistroo, je mag erop vertrouwen dat de zon altijd weer terug komt... hoe hard het nu ook even regent!!

Ik laat je laatste 2 posts heel even op me inwerken en dan krijg je straks een reactie van me, buiten het forum om, per PM.

Dolf


luna

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #184 Gepost op: februari 21, 2005, 13:15:47 pm »
gelukzoekertje,

zwaarden ridder trekt ten strijde.
Zou het kunnen dat je nogal ongeduldig bent zoekertje?
Ik denk dat je meer naar jezelf moet luisteren, je innerlijke stem. Niet ten alle prijze ten strijde trekken. Dan pas zal je misschien zien dat al je zekerheden niet zijn wat jij dacht dat ze waren.
Als je dat durft in te zien dan pas zal jij je gelukkig voelen.
Innerlijke rijkdom ervaren ;)

Meduusje

luna

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #185 Gepost op: februari 21, 2005, 13:25:25 pm »
Gelukzoekertje,

staven 5 staat ook voor besluiteloosheid.
 ;)

Gelukzoekertje, zoeken we niet allemaal het geluk?
We zoeken veel te ver ;D
Je bent geluk, alleen moet je het geluk willen zien, dan pas zal je je gelukkig voelen  :-*

Meduusje

Stefaan

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #186 Gepost op: februari 21, 2005, 17:07:58 pm »
Kop op Gelukszoekertje, na regen komt inderdaad zonneschijn!
Medusa, dat heb je echt heel mooi gezegd (en als je erover nadenkt is het zeker waar) "geluk ben je, hoef je niet te zoeken"

Palomino

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 1025
 • De geest zoekt maar het hart vindt...
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #187 Gepost op: februari 21, 2005, 19:32:40 pm »
Hi gelukszoekertje,

De Ridder van Zwaarden geeft aan dat je in het verleden nog wel eens doorgedraafd hebt; de Staven 5 geeft aan dat je momenteel behoorlijk op de proef wordt gesteld. De Pentakels 3 kaart maakt duidelijk dat je in de toekomst vaardigheden zult ontwikkelen waarmee je de hindernissen die zich in het verleden hebben opgeworpen meester zult worden.

En gelukszoekertje,zoals meduus al zegt: Het geluk zit in je...als je dat realiseert ben een geluksvindertje... :)

Liefs
Palomino
Geluk is ook zoeken naar betekenis op de momenten dat het leven het minst betekenisvol en hopeloos lijkt.

gelukszoekertje

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #188 Gepost op: februari 22, 2005, 15:47:55 pm »
Ik wil langs deze weg even iedereen bedanken voor de troostende woorden en steun. Ik ben het allemaal even aan het laten bezinken. Zowel de gebeurtenissen als jullie woorden. Ondanks alles zie ik haar dit weekend. Ook zij vindt het blijkbaar nog steeds de moeite om elkaar te ontmoeten, praten. Nogmaals bedankt iedereen.
Gelukszoekertje

cherida

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #189 Gepost op: februari 23, 2005, 12:10:11 pm »
Hi, Dolf

Wat ik bedoel hiermee zeggen is het volgende: je doet een vraagstelling, je legt iets uit hoe je situatie is,  althans je probeert het zo goed mogelijk je situatie uit te leggen, je laat misschien belangrijke dingen weg op dat moment, heeft dat dan geen invloed op de legging die dan voor je wordt gedaan, dus m.a.w. door de gegevens die je geeft krijg je dan toch een verkeerd beeld in de legging die dan voor je wordt gedaan in een situaties. De kaarten geven je toch inzicht in wat je situatie op dat moment/of afspeelt door wat je aan gegevens kenbaar maakt? Ik weet niet of dit duidelijk is uitgelegd, omdat ik soms als ik zelf een kaartlegging doe, door een vraagstelling te doen er dan een krt krijg die totaal nr mijn gevoel niet past in mijn vraagstelling of vraagtekens oproept dus vandaar deze vraagstelling aan jou gezien de legging van mij. die bij vraagtekens oproepen of niet kan plaatsen. :-\ :-\

gr.cherida

Opti-Mystique

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #190 Gepost op: februari 23, 2005, 14:09:05 pm »
Hi Cherida,

Dank je wel voor het nogmaals uitleggen van je vraag.

Ten eerste: ik laat sowieso niets weg bij een interpretatie. Alles wat ik zie of meen te zien zal ik tegen de consultant zeggen. Ik heb daar eerder wel eens bij stil gestaan of je alles moet vertellen wat je ziet en die vraag ook bij andere Tarot-leggers neergelegd. Wij allen zijn van mening dat een "halve" legging interpreteren geen zin heeft, omdat alle aspecten verband houden met elkaar. Daarnaast ben ik zelf van mening dat de Tarot je enkel bepaalde inzichten verschaft, wanneer jij eraan toe bent om ermee te gaan dealen. Wel realiseer ik me dat ik nog steeds een beginner ben, daarom wellicht (nog) niet alles uit de kaarten weet te halen of (nog) niet alijd in het juiste perspectief weet te plaatsen. Hou dat dus ook in je achterhoofd dat de mate van ervaring van een kaartlegger wel van invloed is op hetgeen er aan jou verteld wordt... vind ik.

Daarnaast: hoewel een legging een momentopname is, zitten er wel degelijk aanwijzingen in naar een verloop verder de toekomst in. Die dingen kun je nu al een beetje zien aankomen, daarom vertel ik je wat ik zie, maar een situatie heeft dus ook tijd nodig om zich te ontwikkelen. Daarom is het goed om over een paar maanden mijn interpretatie nog eens te pakken en mogelijk weet je deze "onplaatsbare" dingen dan alsnog wél of beter te plaatsen. Ik heb inmiddels een aantal leggingen voor jou geïnterpreteerd over hetzelfde onderwerp en naar mijn mening wezen deze allen steeds in dezelfde richting...

Tot slot: blijf ik erg verbaasd staan hoe treffend de leggingen via het forum voor jullie steeds weer blijken te zijn. Voor het feit dat ik nagenoeg niets van jullie persoonlijk weet. Tóch ervaar ik het als een handicap bij het leggen via Internet, dat ik geen vragen kan stellen in een interactie met de consultant en tijdens de interpretatie kan bijsturen. Heel vaak hoor ik details in jullie reactie waarvan ik denk: "dat had handig geweest als ik dat eerder had geweten of had kunnen vragen." Nu volg ik mijn eigen weg van ingevingen van A naar B, met het risico dat ik op een verkeerd spoor kom te zitten. Dat vind ik nog een extra reden om je niet op te hangen aan wat ik in een interpretatie noem. Ik interpreteer naar eer, geweten alsook vermogen en hoop je iets, al is het maar klein, mee te kunnen geven aan inzicht dat jou cq. jullie weer verder op weg helpt... :)

Liefs van Dolf

magier

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #191 Gepost op: maart 20, 2005, 14:38:29 pm »
beste optymistique,
ik had een vraagje ik had de relatie legging gedaan met 7 kaarten maar ze waren allemaal op zijn kop moet ik hey dan overnieuw doen?
groeten magier (nieuweling) :)

Opti-Mystique

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #192 Gepost op: maart 20, 2005, 19:50:50 pm »
beste optymistique,
ik had een vraagje ik had de relatie legging gedaan met 7 kaarten maar ze waren allemaal op zijn kop moet ik hey dan overnieuw doen?
groeten magier (nieuweling) :)

Hallo beste Magiër,

Tja, dat is een goede vraag. Het is uitzonderlijk, maar niet onmogelijk dat ze allemaal omgekeerd vallen. Normaal geven de omliggende kaarten aan of je met een positieve of een minder positieve energiestroom in je legging te maken hebt, maar even snel kijken naar de kaarten die je getrokken hebt, lijkt er niet echt op een disbalans gewezen te worden...

Het hangt er vanaf hoe je je deck geschud hebt. Heb je de kaarten normaal allemaal gekopt liggen en kan het hele pak gedraaid zijn..??

Ik zou zelf alles recht leggen en vandaar gaan interpreteren...

Maar wat denken de andere forumleden hiervan??

Greetzz van Dolf

Palomino

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 1025
 • De geest zoekt maar het hart vindt...
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #193 Gepost op: maart 20, 2005, 20:11:53 pm »
hallo Magiër,

Misschien kun je de getrokken kaarten nog een keer schudden door ze op tafel door elkaar te husselen...Kijk welke dan alsnog omgekeerd tevoorschijn komen en laat die omgekeerd liggen...Hou wel de oorspronkelijke  volgorde aan... ;)

Bij omgekeerde kaarten verandert de betekenis van de kaart trouwens niet in de complete tegenstelling hoor...geeft slechts aan dat de energie geblokkeerd kan zijn of dat het nog niet de tijd is voor een bepaald aspect.

Liefs
Palomino
Geluk is ook zoeken naar betekenis op de momenten dat het leven het minst betekenisvol en hopeloos lijkt.

magier

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #194 Gepost op: maart 21, 2005, 12:46:00 pm »
Beste palamino,
ik heb ze nu weer geschud en nu waren ze niet omgekeerd . :D ik wilde graag weten kunnen jullie of jij naar de kaarten kijken ? ik heb de relatielegging gedaan.  
1: 3 staven 2: 8 pentakels 3: de heremiet 4: 2 staven
5: rad van fortuin 6: 7bekers en 7: 7zwaarden.
ik dacht dat het er op neer komt dat hij zich heel erg gekwetst voelt en heel voorzichtig is om weer een poging te wagen. en ik moet op mijn zelf vertrouwen? willen jullie er naar kijken bitte?  :-[