Auteur Topic: Een tijger in mijn nek  (gelezen 772 keer)

Anja

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 1430
Re: Een tijger in mijn nek
« Reactie #15 Gepost op: december 26, 2022, 19:45:09 pm »
Diezelfde tijger, die ik een half jaar geleden in mijn droom zag heeft de dag vóór Kerst weer toegeslagen!! Ditmaal ging het niet over mij maar over mijn buren!

Afgelopen zaterdag stond rond 13.30 de politie bij mij aan de deur ??? :o Een medebewoner van ons flat had hun gebeld in verband met mijn buren. Volgens de politie was die beller heel bezorgd omdat die zulke harde geluiden bij mijn naaste buren hoorde, dat er misschien wel sprake kon zijn van huiselijk geweld.
Ik heb die twee politiemannen het volgende verteld. Heren, mijn buren zijn weliswaar erg eigenaardig maar NIET onaardig! Ik woon alweer enige tijd in goede harmonie met hen samen. Het enige wat ik verdacht vind, is dat ze een kind hebben die ik nu werkelijk nooit hoor huilen. Dit terwijl de baby van de vorige bewoners duidelijk hoorbaar was.
Bovendien heb ik heden middag werkelijk niks van geluid gehoord!! Terwijl ik toch in mijn computerkamer heb gezeten en daar het meeste geluid hoorbaar is! Maar ik denk toch dat jullie maar een even een verdieping hoger moeten kijken. Want daar hoor ik al sinds enige tijd behoorlijk harde geluiden. Daarbij hoor ik mijn andere buurman regelmatig keihard roepen kappen nou jongens of zoiets.
Die agenten reageerde het volgende: mevrouw, ik hoorde net nog een baby huilen toen ik bij de buren waar dus geweld zou zijn aanbelde. Dus het kan zijn dat u gewoon niets hoort. Hier ging ik niet op in maar zei gewoon heren, als ik u was deed ik gewoon eens wat verder onderzoek. Want ik heb de vrouw des huizes werkelijk nog nooit met blauwe plekken gezien, zeker niet in haar gezicht.
Toen gingen die heren weg, ik hoorde dat ze een etage hoger aanbelde.

Natuurlijk hoor ik niet alles van mijn linkerburen, waar dat geweld dus zou zijn. Ik ben niet altijd thuis en ik let ook niet altijd op. Maar als er sprake zou zijn van stelselmatig huiselijk geweld, dan kan het niet anders of mij moet dan inmiddels wel wat opgevallen zijn.
Ik kan er de vinger dus niet op leggen en het kan natuurlijk zijn dat iemand goed van hart is en oprecht bezorgd. Maar toch kan ik me niet helemaal aan de indruk onttrekken dat ook hier weer sprake is van een tijger die wil bijten, ditmaal in de nek van mijn buren en mogelijk ook kijkt of het lukt in z'n tanden ook nog eens in die van mij te zetten.
Nogmaals: ik kan het niet precies aangeven maar iets hierin voelt heel erg raar aan!

Ik heb, heel ondeugend, bij mijn linkerburen aangebeld om ze te waarschuwen dat iemand voor hun had gebeld en ook dus de ware reden hiervoor verteld. Toen ik aanbelde waren ze allebei rustig en hadden beiden een kind in hun handen. Ze zeiden niet veel op mij en reageerde rustig.
Ik ging gelijk weer weg, ze lieten me niet binnen. Nadat ik dit gedaan had, heb ik de politie nog eens een korte maar krachtige mail gestuurd met wat ik van mijn buren vind. Ook dat ik begrijp dat ze hun werk moeten doen maar dat ik toch even wil aangeven-in zeer net Nederlands gemaild!-hoe en waarom ik dit zo apart vind.

Nogmaals: weet het niet precies maar het verbaast me niet als blijkt dat deze tijger ook bij anderen toeslaat.ANJA

Carla

 • Administrator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 2000
 • Wat je aandacht geeft groeit
  • CatharinaWeb
Re: Een tijger in mijn nek
« Reactie #16 Gepost op: december 26, 2022, 23:06:36 pm »
Hoi Anja,

Was dit nou een droom of gebeurde dit allemaal echt?
Ik dacht het laatste, maar het staat wel in het dromenforum dus ik twijfel  ;D

Anja

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 1430
Re: Een tijger in mijn nek
« Reactie #17 Gepost op: december 27, 2022, 20:10:02 pm »
Hoi Carla,

Het spijt me dat ik niet duidelijk ben geweest maar je intuïtie is goed: dat allerlaatste wat ik heb geschreven is echt gebeurd!! Een half jaar geleden toen ik dit droomde, werd ik dus een paar dagen later in een soort van val gelokt, zie mijn relaas dat ik na mijn eigen droomuitleg heb geschreven.
Nu een half jaar verder, overkomt mijn buurman ook zoiets zij het dat ze dat bij hem op een wat andere manier hebben gedaan. Afijn, je hebt mijn verhaal gelezen dus ben benieuwd wat je ervan vindt en/of wat dit bij jou oproept.

Ikzelf hoop dat er geen verband bestaat tussen het geval van mijn buurman en die van mij een half jaar geleden.


Groetjes van ANJA

Anja

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 1430
Re: Een tijger in mijn nek
« Reactie #18 Gepost op: januari 09, 2023, 00:08:55 am »
Ik weet natuurlijk niet of dit te maken heeft met al hetgeen ik hieraan vooraf heb opgeschreven!

Maar een half uur geleden (23.30) werd er zeer kort maar evenzeer spontaan aangebeld! Heel raar want dat gebeurt hier nooit. Uiteraard heb ik niet open gedaan! Maar ik vind het vreemd. Ik ga rustig verder.ANJA

Anja

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 1430
Re: Een tijger in mijn nek
« Reactie #19 Gepost op: januari 26, 2023, 19:38:30 pm »
En nu weer wat bijzonders!!

Vanmiddag kwam ik mijn benedenbuurvrouw tegen die schuin onder mij woont. Na eerst een poos over haar (klein) kinderen te hebben gepraat, kwam op de een of andere manier het gesprek op mijn buren terecht. Het betreft dus die buren waarvoor zaterdag voor Kerst de politie is gebeld in verband met verdenking van huiselijk geweld.
Hoe het met mijn nieuwe buren is (wonen er al zo ongeveer 1,5 jaar maar goed). Ik zei tegen haar o ja, u heeft de politie gebeld toch? Want u was zeer bezorgd dat de vrouw des huizes in elkaar werd geslagen. Mijn schuin benedenbuurvrouw keek hoost verbaasd. Ze zei ik? De politie bellen? Ik heb helemaal niet gebeld!!! Met mijn hand op mijn hart Anja, ik hoor jouw buren werkelijk nooit!! En ik kan het weten want ik ben al op hoge leeftijd en altijd thuis.
IK verteld dat toen de politie de zaterdag voor Kerst bij mij voor de deur stond. Ze vond dat hoogst merkwaardig!! Ze zei Heel raar dat de politie niet bij mij heeft aangebeld, aangezien ik hun onderbuurvrouw ben. Dan hadden ze toch bij mij en ook die andere bewoners van de begane grond moeten aanbellen? Mijn mond viel open want ook ik vind dit zeer merkwaardig!

Ik en mijn buurvrouw waren het er allebei over eens: hier klopt iets niet! Ik ben nu benieuwd hoe dit gaat aflopen! Ik heb bewust nog niet gezegd wat ik als persoon met mijn directe onderbuurvrouw (is dus weer een ander) half juni vorig jaar meemaakte. Ik heb over haar niets gezegd dus ben benieuwd hoe dit verder zal gaan!


ANJA