Hey, totem dagkaart getrokken

Gestart door Voice-in-the-Wind, januari 03, 2022, 20:13:54 PM

Voice-in-the-Wind

Paard
Je bevindt je hier: sjamanisme » alle totemdieren » paard

Paarden zijn van oudsher onze helpers als het er om gaat ons op een snelle manier te verplaatsen.

Het is niet voor niets dat we onze auto's paardenkrachten (PK) hebben gegeven.

Het paard brengt de boodschap dat je op moet staan, dat je uit de sleur moet stappen die je zelf hebt gecreerd en andere plaatsen moet bezoeken

--- ok ik was idd wat gebonden aan huis, misschien morgen eens ff een flinke wandeling maken 8)
* Weten jullie nog meer over dit totem dier?

** Ik ga zowiezo proberen elke dag een uur te lopen 8)

Voice-in-the-Wind

Ok, nog wat gevonden... Copypaste ;)

De Symboliek en Kracht van Paarden
symboliek en kracht paarden medicijnvrouw Centrum Equus
Je kunt de symboliek en kracht van paarden vinden in hun uitstraling en gedrag. Paarden dragen een diepe wijsheid in zich mee, een wijsheid die voorbij de fysieke wereld gaat naar de onzichtbare wereld. Ze nemen je mee de diepte in, naar kracht en vrijheid, op reis naar deze onzichtbare wereld.

Geschiedenis
De paarden hebben zich ongeveer 6.000 jaar geleden laten domesticeren. Ze zijn een verbinding aangegaan met de mensen en hebben daarmee de mensheid een enorme ontwikkeling gebracht. Zo werd het gemakkelijker voor mensen om lange afstanden af te leggen. Verder zijn de paarden lange tijd gebruikt in oorlogsvoering. Ook op spiritueel gebied zijn de paarden door de eeuwen heen van grote betekenis geweest. Zo bestaan er vele mythische wezens van het paard, zoals de Eenhoorn, Pegasus en Cheiron.

Vrijheid
Paarden leven op de grens van de fysieke wereld en de onzichtbare wereld, ze zijn hier op aarde aanwezig doch hebben tegelijkertijd een diepe verbinding met de andere wereld. Daaruit ontstaat levenskracht. Het is het trouw zijn aan jezelf, aan je eigen innerlijke leiding. Dat geeft vrijheid, de vrijheid om jezelf te zijn, de vrijheid om je eigen leven vorm te geven.

Kracht
Met hun gedrag reageren paarden op onze gedachten, emoties en handelingen. Hierdoor kunnen we ons bewust worden van ons innerlijk leven. Dat is de  kracht van paarden, ons laten zien waar we niet in harmonie zijn met onze eigen bron van leven. Zodat we de harmonie kunnen herstellen en weer kunnen leven vanuit innerlijke kracht, onze levenskracht.

Reizen
Vanuit het contact met jezelf, je innerlijke kracht, nemen de paarden je mee op reis naar de onzichtbare wereld. Om inzichten en heling te ontvangen, om weer vanuit harmonie te leven met wie je diep van binnen werkelijk bent. Het is de liefde voor jezelf en daarmee voor alles wat leeft. Ze nemen je ook mee naar je dromen, wat je ziel wilt leren en wat je kunt doen om deze dromen te realiseren. Het is de magie van het leven