Auteur Topic: dagkaart en blindevleklegging in een nieuw jasje  (gelezen 4906 keer)

klaproos1945

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3924
 • nacht in blauw
  • klaproos1945
Re: dagkaart en blindevleklegging in een nieuw jasje
« Reactie #75 Gepost op: januari 19, 2021, 12:06:36 pm »
Schildknaap van zwaarden

Zijn we nog steeds zo achterdochtig? De situatie is nog steeds niet duidelijk voor onszelf. Toch is het goed om aandacht te besteden vooral aan de zelfbeheersing, een meningsverschil kan soms verhelderend werken, en de lucht klaren. Probeer jij wel open te staan voor die opbouwende kritiek? Of gaat alles nog bij jou in de aanval? En denk je nog vanuit het verleden. Het melancholieke hiervan maakt je onzeker vandaar die aanval techniek die je zo goed als niet kunt beheersen. Er is dus werk aan de winkel als je het hebt over zelfbeheersing. Mogelijk ben je toe aan iets nieuws en krijg je binnen kort wel een goed voorstel! Je kunt er op ingaan wie weet wat het je brengt. Het zal zeker een positieve  invloed hebben waar de inspiratie jou helpt om een ommekeer te krijgen in de huidige situatie. Neem de tijd die nu aanwezig is om die helderheid te verkrijgen die zo het verwerken van jou verleden, en de oude gewoontes op een rijtje laat zetten. Het is tijd om feest te vieren en het gezellig te hebben met een positieve uitstraling die jijzelf welkom kan heten. Na dat je dit gelezen hebt voel je je misschien al een beetje beter, neem de tijd en ga er voor. Soms kan dit alleen door ( tijdelijk) weg te gaan of even afstand te nemen

klaproos1945

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3924
 • nacht in blauw
  • klaproos1945
Re: dagkaart en blindevleklegging in een nieuw jasje
« Reactie #76 Gepost op: januari 20, 2021, 08:41:20 am »
Ridder van pentakels

Standvastig en trouw zijn in je eigen omgeving. We gaan niet snel door het leven heen. Ook al lijkt het voorbij te vliegen, we zaaien en we oogsten. Het land bewerken, aan de oppervlakte die net als de aardkorst uit vele lagen bestaat. En het er op het moment kan uitzien of alles stil blijft staan. Intuïtief hebben we al veel geleerd, en zijn er aan toe om de oogst binnen te halen en uit te gaan delen. Hierbij blijven we wel onszelf, en hebben weer plezier in het leven. Bewust doorgaan met ademhalen, gewoon accepteren van de dingen die niet geforceerd kunnen en mogen worden. Verstandig is het om vele dingen eens compleet anders aan te pakken. Ook bij lusteloosheid en dergelijke gemoedstoestand proberen deze anders te zien. Leer geduldig te zijn en benut een tijdelijke stilstand of tijdelijk uitstel van nadenken het ook anders te doen  van direct naar een oplossing te zoeken, trekken we niet alles meer naar onszelf toe, als we, omdat we er ons van bewust zijn dat het een feit is dat je last hebt van dat verleden. Blijf alert, neem niet zomaar met iets genoegen, voordat je bij jezelf eens goed ten rade bent gegaan. Ook al lijkt deze beslissing tegendraads te zijn, omdat het vernieuwde leven nou eenmaal een andere insteek heeft dan vroeger.


klaproos1945

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3924
 • nacht in blauw
  • klaproos1945
Re: dagkaart en blindevleklegging in een nieuw jasje
« Reactie #77 Gepost op: januari 23, 2021, 20:22:44 pm »

Isis heeft de beschermende rol in jouzelf. Omarm jezelf zoals, zij haar zoon omarmde, beschermend, in de verklaring van onschuld.
Tarot van Isis
23 energie
Ware inleving, de vergeving van illusies
Zich inleven betekent niet; meegaan in lijden, dit is het wat wij niet op deze manier moeten leren om te begrijpen.
Dat is de interpretatie vanuit het verleden van het inlevingsvermogen. We maakte hier vooral gebruik van onze speciale relatie van het lijden.
 Terwijl we in het nu ons ervan kunnen vrijwaren en kunnen gaan leren hoe de Heilige Geest met het leven om gaat. Deze begrijpt het lijden niet.
Het valt ook niet te begrijpen als de Heilige Geest een relatie legt met jou. Jij gaat begrijpen dat genezen van pijn niet kan doordringen in de pijn als je de waan van de speciale ego relatie in stand blijft houden.
Hij daarentegen geeft jou een duidelijk bewijs dat inleving van het ego destructief is. Het ego verbindt zich alleen maar om zichzelf te versterken, en wilt delen met jouzelf, wat erop zichzelf en het ego lijkt. Vergis je niet in deze manoeuvre; het ego leeft zich altijd in om te verzwakken, en verzwakken is altijd aanvallen. Het ego kan zich niet inleven, daar kun je zeker van zijn.
Je kunt ervan uitgaan dat je niet weet wat genezing is. Al wat je van inleving geleerd hebt komt uit het verleden. Gebruik daarom niets vanuit het verleden dat jij wilt delen want er is niets uit het verleden dat je wilt behouden.
8 de vulkaan
Je bent wel degelijk bang om naar binnen te kijken en de zonde te zien die jij meent dat daar zijn. Dit zou je, onder angst kunnen toegeven.
Angst met zonde acht het ego heel gepast. Het glimlacht zelfs goedkeurend. En schrikt er niet van terug jou een schaamtegevoel te geven. Daardoor twijfel je er niet aan deze zonde te hebben begaan, ze getuigt ervan dat ze er ook inderdaad zijn en worden gezien. Dit zijn slechts in schijn de bron van angst. De angst zien in de bron is de bron van illusie.
De sloep
Zo dobber je in het eenzamen water, machteloos op het eindeloze meer van de verbeelding. Het is de betekenis van jou dromen, die het zelf laat aanspoelen op het strand van verlangen, jezelf zijn?  Of die we bij het ontwaken alweer zijn vergeten.
klaproos1945

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3924
 • nacht in blauw
  • klaproos1945
Re: dagkaart en blindevleklegging in een nieuw jasje
« Reactie #78 Gepost op: januari 25, 2021, 19:07:58 pm »
Bloemenkorf
De beloning van het huwelijk, de bloemen wagen die al troostend voorbijglijdt. De student die gelukkig is. Omdat zijn goedheid door andere wordt beloond. Hij heeft zijn beste beentje voorgezet, en slaagt in zijn onderneming.
De vulkaan
Inwijding, de kracht.
Aanroeping tot de heilige heuvels, het goede Westen der Goden, waar men leeft van koeken en kruiken bier. Dit zijn karaktertrekken die mogen worden gecorrigeerd, het ondoordachte handelen, is het vuur dat van de berg naar beneden stort. Vernietigt alles wat op zijn pad komt. De vulkaanuitbarstingen wijzen op een acuut gevaar; we kunnen opeens onze zelfbeheersing verliezen en ons door onze driften en angsten laten mee slepen. Het is de lava stroom, van ons zenuwvezels die alles meesleuren. Het maakt ons fel en driftig, ongeduldig ook naar andere toe. Dat komt dan als we onze zenuwen niet meer de baas kunnen. Jezelf in conflict brengt met een stormachtige verovering.  De boodschap van deze kaart; vraagt jou, laat de energie vrij stromen in positieve zaken die je aandacht verdienen.
De beproeving van de gehangen
Er kondigt zich een periode van rust en bezinning aan. Kunnen we nu de dingen aanvaarden zoals ze zijn. Overwin de moeilijkheden op eigen kracht, een onverwerkbare verklaring van een niet gehouden belofte. De zelfoverschatting laat het leven op zijn kop staan. Wordt ervan bewust dat de Zesde heuvel die van Isis is. Omarm jezelf zoals je je Zoon zou omarmen. Ik ben een kind geboren uit tranen, ondoordringbaar is mijn verdriet. Waarom ben ik alleen en lig ik verborgen onder deze palmbladeren. En zoek jij steeds die steun bij anderen? “Een verstandig man beoordeelt het heden naar het verleden” leef meer in het nu.

klaproos1945

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3924
 • nacht in blauw
  • klaproos1945
Re: dagkaart en blindevleklegging in een nieuw jasje
« Reactie #79 Gepost op: januari 26, 2021, 14:45:08 pm »
Sneeuwklokjes
Hoop
Geboorte
De lente
Verwachting
In een nieuwe fase van het leven komen, als herboren in het nu leven. Het vertrouwen groeit en er kan van alles gebeuren in de positieve zin. De mens is van huis uit een sociaal wezen, we mijden de eenzaamheid. Maar worden soms tot de eenzaamheid gedwongen. En maakt de contacten moeilijker om te bekijken. Geef vooral niet op, kom in deze tijd tot jou eigen natuur. Als alle sluiers van de wereld zijn afgevallen, blijft er dan nog wel iets over van jou persoonlijkheid. Of ontwaken we in de Christus energie? De Christus energie die werkzaam is in ieder van ons, het symbool van de onzichtbare kracht. Het geeft onszelf inspiratie en kan als keerpunt worden gezien die de verandering brengt tot het heden. Niet meer in de wereld van schijn blijven hangen. Maar de waarheid als kenmerk beleven. Spontaan en goedgehumeurd ga je door, vol verwachting maak jij je planning voor deze dag. Dankbaar voor ieder moment dat we zien als het symbool van onze geestelijk opvoeding. De vruchtbaarheid van de Egyptenaren is het Ank, waar de cirkel staat voor geest, het kruis voor materie. De cirkel bovenaan het kruis wil zeggen dat de geest over de materie ( het kruis) triomfeert. De diepere zin van het leven begrijpen?
En weten doorzetters de moeilijkheden te overwinnen. Door het brandend verlangen van een vastomlijnd plan, dat je dan investeert in een prettige relatie met jezelf. En de eenzaamheid zal zichzelf oplossen.