Nieuws:

::: Hoofdmenu ::: Astrologie ::: Chin. astrologie :::  Tarot ::: Lenormand ::: Engelen ::: Orakels ::: Sjamanisme ::: Wicca ::: Numerologie ::: Bioritme ::: eCards ::: WebShop ::: Nieuwsbrief ::: Live consult :::

Hoofdmenu

Hondje beschermen

Gestart door Mirel, november 13, 2018, 12:13:46 PM

Mirel

Goedemiddag allemaal,

Meestal kan ik mijn dromen redelijk zelf analyseren, maar mijn droom van vannacht kan ik niet helemaal plaatsen. De droom was voor mij heel heftig. Ik voel nu nog de nawerking ervan. Ik hoop dat iemand hier mij op weg kan helpen.

Ik loop onderaan een berg met een hondje (ik heb zelf geen hond). Ineen duikt er boven op de berg, 30 mtr hoog, een man op met een geweer. Hij wil het hondje doodschieten. Ik probeer het hondje te beschermen met mijn lijf en smeek de man om niet te schieten. Toen werd ik wakker.

Heeft iemand enig idee van de betekenis hiervan? Dan ben ik heel erg dankbaar.

Alvast heel erg bedankt!!

Groetjes Chantal

OCEAAN

Hallo Chantal,

Hier n poging tot interpretatie. Daarbij wil ik opmerken dat alles in de droom vertegenwoordigd aspecten in jezelf.
Een hondje symboliseert trouw. Trouw aan jezelf. Klein hondje kwetsbaar gevoelig kind in jezelf. Echter er spelen zich ogenschijnlijk sterkere krachten met meer macht en dreiging en dwang in jezelf af.
De man (yange energie) op de berg met t geweer in de aanslag. Hier is sprake van opeenstapeling van angsten, negativiteiten, zodanig opgestapeld als ware het n berg, onwrikbaar, wat zich verder laat blijken in de vorm van n man die niets anders kan bedenken om een geweer te richten als oplossing van zijn probleem. Zich hierachter verschuilend om met machtsvertoon (machteloosheid) moorddadig af te rekenen met nota bene iets wat hem het zachtst en liefst is.
Met fysieke kracht verdedig je het hondje. Je wilt als het ware je leven offeren om het hondje te redden. Het hondje staat ook metafoor voor onschuld.
Ik wil het hier even bij laten. Kan je er iets mee? Groetje jeanne

De droom laat een grote extreme onbalans zien aan de ene kant, maar ook de bereidheid om er alles aan te doen om weer in evenwicht te komen.

Mirel

Hallo,

Dit kan ik inderdaad plaatsen. Een paar dagen na deze droom kwam er iets naar boven uit mijn kindertijd. Ik worstel hiermee en weet niet wat ik hiermee moet. De disbalans ervaar ik heel sterk! Blijkbaar was ik in mijn onderbewuste al verder dan in mijn bewustzijn.

Bedankt voor je analyse!!!

OCEAAN

Hallo Chantal,

Jij bedankt! Nu ik dit alles zo herlees herken ik dat vergelijkbare innerlijke strijd zich ook in mijzelf afspeelt. Ik hoop dat je inzicht en liefdevolle vergeving voor dat iets uit je kindertijd hebt gevonden.

Groetje en liefs van Jeanne