Auteur Topic: ontwikkelingsfases in de horoscoop  (gelezen 1668 keer)

libram

  • Volledig lid
  • ***
  • Berichten: 186
ontwikkelingsfases in de horoscoop
« Gepost op: juni 06, 2017, 14:34:25 pm »
Een ieder is een uniek wezen met zijn of haar eigen waarheden, behoeftes en wensen.

Wil je een patroon veranderen of doorbreken dan is een eerste vereiste dat je het patroon (h)erkent.


Voordat je geboren wordt heb je de zwangerschap als voorbereidende fase op jou leven. Gebeurtenissen van je moeder tijdens de zwangerschap en de omstandigheden waarin zij verkeert, hebben effect op de ontwikkeling van de foetus. Het is immers een deel van de eenheid die moeder heet.  Je wordt geboren en bent zo puur als het maar zijn kan, naakt en onschuldig. Wat je meegenomen  hebt en in je draagt is een verwachtingspatroon en ook je empathie- en antipathie gevoelens zijn in jezelf al voor je geboorte in ontwikkeling gezet.

De zuigelingentijd breekt aan. De eerste maanden is een tijdperk van overleven door afhankelijkheid waarbij twee behoeftes essentieel zijn nl. voedsel tot je kunnen nemen en je beschermd voelen. Je haalt dit uit de eenheid waar je zo abrupt van gescheiden bent.  Alle ingrediënten  om de eerste periode te overleven zijn in de moeder aanwezig in de vorm van moedermelk en door haar (nabije) aanwezigheid. Na zo’n vijf maanden is de psychische geboorte volbracht. Haar lijfelijke contact, geur en klank als mede het voedsel wat zij geeft met name de moedermelk zorgt mede voor de ontwikkeling van jouw contactvorming, vorming van zintuiglijke functies en je spiergebruik.
Je zelfstandige voortbeweging wordt voorbereid. Allerlei lichaamsfuncties gaan zich ontwikkelen. Deze fase loopt uiteraard bij niemand volkomen perfect, doch bij de één wat soepeler als bij de ander. Mochten er in deze fase van ontwikkeling verstoringen optreden dan komen die diep in je onderbewustzijn terecht. Ernstige verstoringen  kunnen zelfs in je verdere leven een rol van grote betekenis blijven spelen.

Mocht je deze fase hebben overleefd hebben dan zul je ongeveer 12 á 15 maanden oud wezen en kan je wereld wat groter worden. Je voortbeweging en je motoriek wordt geoefend en gecoördineerd, vaak tot grote schrik van de moeder, want de “wegren maar ik hou je in de gaten” fase breekt aan. Je bewustzijn gaat zich ontwikkelen en sociale contacten worden gelegd. Het spreken begint, het zelfstandig ontwikkelen breekt aan, je krijgt je eigen vork en lepel tijdens het eten. (het mes komt later).

Je wordt geconfronteerd met tegenstellingen. Twijfel en Macht zijn twee ingrediënten die in deze fase zitten. Je eigen innerlijke onzekerheden worden ontdekt. De zintuigen worden meer en meer gebruikt. Vervolgens wil je jezelf uitdrukken, het denken/analyseren, combineren wordt toegepast. Je intellectuele vorming vindt plaats. Je krijgt een breder beeld van jezelf en vergelijkt jezelf niet meer met de volwassene  doch met de eigen leeftijdsgroep. Je bewustzijn wordt groter. Je geestelijke- en zedelijke vorming breekt aan.

Tijdens al deze levensfases vinden er gebeurtenissen plaats (zowel innerlijk als van buitenaf) die invloed hebben op de vorming van jou ontwikkeling. Gevoelens waarvan je geleerd hebt dat die negatief zijn worden weggestopt, zelfs als deze een essentieel gegeven zijn van je eigen Zelf. Het ego wordt bijgeschaafd naar hetgeen jij acceptabel vindt en talenten verdwijnen in je rugzak.

In je horoscoop kun je zien hoe deze fases zijn verlopen en wat dat teweeg heeft gebracht. Het 12e huis en Ascendant vertelt je wat over de zwangerschap  Het eerste huis over de geboorte en de eerste vier huizen over je eerste levensjaren. Dit uiteraard i.c.m. met de planeetstanden (De maan speelt een belangrijke rol) Door te kijken op wat voor een manier de horoscoop in elkaar zit, wat voor transits er gekomen zijn die op deze gebieden hun uitwerking hebben gehad kun je een beeld krijgen van een basisstructuur. Als je dit bekijkt dan zie je wellicht een patroon die je een stuk van jezelf laat zien. Het onbewust handelen en reageren vindt je erin terug en wellicht de kern en oorzaak van wat jij als problematiek ervaart.

liefs,

libram
« Laatst bewerkt op: juni 06, 2017, 15:29:36 pm door libram »
het Nu omvat het Heden
waar Toekomst ontkiemt
uit zaad van Verleden

lilith

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 377
Re: ontwikkelingsfases in de horoscoop
« Reactie #1 Gepost op: juli 23, 2017, 19:05:14 pm »
Heel mooi en duidelijk hoe je dit omschrijft Libram.  :-*
wees jezelf, er zijn al genoeg anderen