Auteur Topic: Moeilijke werksituatie  (gelezen 2534 keer)

mrjn85

 • Gast
Moeilijke werksituatie
« Gepost op: januari 26, 2016, 14:10:17 pm »
Hallo!

Ik zit een beetje in een lastige situatie op mijn werk. Ik heb voorgevoel dat ze van me af willen en dat dit met name veroorzaakt wordt door een directe collega die achter mijn rug om gaat. Ik word daar heel erg naar van! We zitten in een klein team en het is gewoon merkbaar aan de sfeer dat er iets aan de hand is.

Nu ben ik onlangs gestart met een opleiding, zodat ik de financiële sector kan gaan werken. Of dat een goede keuze is moet nog blijken aangezien ik nu in een hele andere sector werkzaam ben.

Zou iemand eens een legging voor mij willen doen om te kijken wat er op dit gebied het aankomend jaar gaat gebeuren?

Alvast heel erg bedankt!

Gr. Marjolein

Gabriëlla

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 1180
Re: Moeilijke werksituatie
« Reactie #1 Gepost op: januari 26, 2016, 18:40:41 pm »
Hey Mrjan85

Hierbij van mij een KK legging

1. Situatie: Staven 3
2. Dit kruist het: Zwaarden 4
3. Eerste ontwikkeling: Pentakels 5
4. Basis/Verre verleden: Pentakels 3
5. Recent verleden: De Hogepriester
6. Toekomstige ontwikkeling: De Duivel
7. Jijzelf: Kelken Aas!! (vergeet dit dus NOOIT van jezelf!)
8. Omgeving: Staven 5
9. Hoop en angsten: Matigheid
10. Uitkomst: Staven 4

Ik heb deze legging eens goed bekeken en kan botweg tot enige zekere conclusie komen dat jij bij je huidige werkgever weggaat of zelfs weg moet. Moeten omdat je het er mentaal gezien niet meer uithoudt en jij gedreven bent tot zelfontwikkeling, wat bij jouw huidige bedrijf dus niet lukt (Zwaarden 4).

Maar....je zult de moeilijkheden die daar op je pad komen wel overwinnen! Ook al zul je er (vrijwel) alleen voor staan (Pentakels 5). Je zult daar een taaiheid aan de dag leggen maar op een gegeven moment is het op. Maar...ook zelf nieuwe uitdagingen aan durven gaan, dat zit er bij jou op het werkvlak nu nog niet zo in, wat ook je zelfontwikkeling wat tegenhoudt (Zwaarden 4). Maar....dat komt wel! Je zult je taaiheid daarvoor gaan gebruiken, i.p.v dat jij je daar constant staande moet proberen te houden. Want hoe taai ook, je gaat dat niet volhouden!

Je voelt het goed aan, er is daar achter je rug om iets gaande (De Duivel). wat over een paar maanden (hooguit een half jaar) duidelijk zal worden. Ik kan er niet precies de vinger op leggen maar een van hen zal jou in een of ander machtsspel proberen te lokken. Wat jij denk ik niet gaat doen (Matigheid).
Jij houdt van een goede werksfeer (Pentakels 3) en een respectvolle omgang jegens anderen. Ik krijg het gevoel dat je huidige collega's je enigszins arrogant vinden, wat jij absoluut niet bent. Ze kunnen het moeilijk verteren dat jij je niet laat meeslepen! Niet doen hoor, denk erom (Kelken Aas)! Mogelijk ben jij zekerder van jezelf dan de rest daar (Staven 5) en wordt jou daarom arrogantie ten laste gelegd.

Ik denk dat het goed is dat jij een andere richting op gaat dan waar je nu zit en als de financiële wereld voor jou goed voelt dan moet je zeker die kant op gaan!! Dan is dat je wereld!
Laat je NIET weerhouden door onzekerheden (De Duivel) die het je beletten om een nieuwe stap in je werk te zetten! Ik heb de gevoelsmatige zekerheid dat dit alleen maar beter voor je is!

Je merkt nu al dat je meer en meer alleen gaat staan en dat wordt de komende tijd nog wel erger!

Als je precies wilt weten wat er achter jouw rug om gaande is, dan doe ik daar (of jijzelf natuurlijk) een andere legging voor mits jij dat wilt natuurlijk! Dit was even een eerste optie op je verdere ontwikkeling.

Sterkte,

GABRIELLA
Grijze man

 • Volledig lid
 • ***
 • Berichten: 100
 • Niet zo oud en wijs als het klinkt
Re: Moeilijke werksituatie
« Reactie #2 Gepost op: januari 26, 2016, 19:55:02 pm »
Ik heb een 3 kaart legging gedaan, ik durf een grote legging voor iemand anders nog niet aan.

Verleden; dood
Heden; Ridder van Staven
Toekomst; 8 van staven

Transitie in het verleden, er is iets flink veranderd waardoor je een nieuwe fase in bent gegaan. Enthousiast bezig in het heden, gaat lekker met de opleiding die je volgt. Binnenkort zal er iets komen dat de situatie weer wat veranderd, wel ten goede maar misschien tijdelijk en of het nou helemaal in lijn is met de opleiding die je gestart bent.. het wordt in ieder geval beter.

mrjn85

 • Gast
Re: Moeilijke werksituatie
« Reactie #3 Gepost op: januari 27, 2016, 08:10:30 am »
Hoi Gabriella,

Weer bedankt voor je uitgebreide legging. Je bevestigd mijn voorgevoel volledig. Het vervelende is is dat degene die waarschijnlijk achter mijn rug omgaat recht tegenover me zit. In mijn gezicht de leuke jongen uithangen en achter mijn rug om met een kwaaie tong praten. Heb dit al enige tijd in de gaten dus ben sindsdien heel erg op mijn hoede als hij binnenkomt.

Ze gaan idd een taaie aan me krijgen om me hier weg te krijgen. Ik heb een negatieve eindbeoordeling gekregen die kant noch wal raakt. Mooie is wel dat sommige argumenten met harde cijfers van tafel kan afvegen en dat ga ik ook zeker doen. Als ze me weg willen hebben, dan krijgen ze dat toch wel voor elkaar maar ik ga het ze in elk geval niet makkelijk maken. En als de nood zo hoog is dan mogen met een mooie regeling komen.

Ik ben inderdaad niet arrogant, maar ik laat niet op deze manier met mij sollen. Ik werk hier nu 5 jaar en heb me altijd zo goed mogelijk ingezet. Dan voelt het als verraad om zo met me om te gaan. Ik zou het zelf niet kunnen om zo schijnheilig op te stellen richting een ander. Ik zou mezelf niet recht in de spiegel kunnen aankijken. Maar goed, helaas is niet iedereen hetzelfde. Sommige mensen willen nu eenmaal over de rug van een ander beter worden. En dat in een schip wat al aan het zinken is!

Ik zou het fijn vinden als je een legging voor mij zou willen doen over wat er gaande is. Mijn emoties in deze situatie overheersen mijn kijk op de kaarten, waardoor ik niet helemaal een duidelijk beeld krijg.


Groetjes!

mrjn85

 • Gast
Re: Moeilijke werksituatie
« Reactie #4 Gepost op: januari 27, 2016, 08:17:47 am »
Hoi Grijze man

Bedankt voor je hulp. Het klopt dat er een grote verandering gaande is. Mijn huidige manager heeft ontslag genomen (tenminste hij zegt dat het op zijn initiatief is) en a.s. donderdag is zijn laatste dag. Ik kom nu onder een leidinggevende waar ik het niet goed mee kan vinden en dat is nog zachtjes uitgedrukt. Het is een persoon die over je heen walst en geen rekening houdt met de gevoelens van een ander. Ze is ook niet echt geliefd binnen dit bedrijf.

Het gaat idd lekker met mijn opleiding. Dat zorgt er ook voor dat ik steeds minder gevoel begin te krijgen bij mijn huidige werkzaamheden. Ik wil zo graag een baan krijgen waar ik echt mijn ding kan doen. En nog belangrijker, waar mensen gewaardeerd worden! Dat gevoel heb ik bij huidige werkgever al heel lang niet meer.

Ben wel benieuwd wat de verandering op kort termijn met zich mee gaan brengen. Ik hoop in elk geval dat ik qua opleiding  de goede richting in ben geslagen, maar dat zal de tijd gaan uitwijzen!

Groetjes!


Grijze man

 • Volledig lid
 • ***
 • Berichten: 100
 • Niet zo oud en wijs als het klinkt
Re: Moeilijke werksituatie
« Reactie #5 Gepost op: januari 27, 2016, 08:57:58 am »
Hoi Marjn,

Ik lees net je reactie(s), dank voor je feedback.
Verder wil ik je adviseren om je op het positieve te richten.
Je zit in conflict, negativiteit vreet aan je, in je hoofd ben je bezig met voorbereiden op verdediging, over je opleiding lijk je wat onzeker of je er goed aan doet.
Probeer je energie wat positiever in te zetten. Als die opleiding is wat je leuk vind en waar je voor wilt gaan doe dat dan, geen twijfel. Je leert dingen die je leuk vindt en of dat nou je werk wordt of niet, de opleiding op zich is toch ook al leuk en een verrijking. Geen een opleiding geeft baangarantie, je leert omdat je iets wil leren, niet omdat je er een baan door krijgt. Probeer het negatieve te negeren, doe eens express extra aardig tegen die nare collega beantwoord het negatieve met het positieve.

Veel sterkte !

mrjn85

 • Gast
Re: Moeilijke werksituatie
« Reactie #6 Gepost op: januari 27, 2016, 09:32:44 am »
Je slaat de spijker precies op de kop! Het negatieve vreet inderdaad aan mij en dat beïnvloed alles. Ga proberen om hier verandering in te brengen! Bedankt!

Gabriëlla

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 1180
Re: Moeilijke werksituatie
« Reactie #7 Gepost op: januari 27, 2016, 17:46:43 pm »
Als het schip zinkend is dan leer je de ware aard van de mensen pas kennen en die aard is lang niet altijd positief. En je hebt groot gelijk dat je er voor jezelf uit gaat halen wat erin zit! Je zal er altijd last van hebben als je dat niet doet!
Maar hou je niet alleen hier mee bezig, kijk ook uit naar het nieuwe wat er op je pad gaat komen! Want een betere werkplek is zeker voor je weggelegd. Het is zonde als je teveel energie aan het negatieve verspilt. Op zeker dat jij hierin wel een balans weet te vinden.

Vanavond of morgen een nieuwe legging van me!


Groet,

GABRIELLA

Gabriëlla

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 1180
Re: Moeilijke werksituatie
« Reactie #8 Gepost op: januari 27, 2016, 23:25:30 pm »
Hoi  mrjn85,

Omdat die nare collega het sterkst naar voren komt, eerst maar even een bescheiden legging over de motieven van zijn denken en doen.

1.Wat hij ziet: Pentakels 5
2. Wat hij doet: Pentakels Aas
3. Wat hij voelt en gewaarwordt: Zwaarden 9
4. Wat hij denkt: Pentakels Ridder
5. Wie/wat hij is: Matigheid

1. Hij ziet dat het bedrijf zich op een zinkend schip bevindt. Hij is bang voor ontslag, voornamelijk vanwege financiële krapte en/of zelfs (vermeende) problemen op dit vlak.

3. Valt mij ineens Zwaarden 9 op en dan krijg ik een beeld van een heel eerzuchtig iemand die zijn eigenwaarde mogelijk in hoofdzaak van het hebben van werk laat afhangen. Een ontslag zou hij als een grote afgang en ook zeker als zijn ondergang beschouwen. Ik krijg het idee dat er in hem een zeer grote, misschien zelfs extreme winnaarsmentaliteit huist. Hij zoekt mensen die zo ongeveer hetzelfde in elkaar zitten als hij.

4. En dan ook nog het liefst zoveel mogelijk mensen die hem tot steun willen zijn (Pentakels Ridder) mogelijk zelfs van wie niet voor mij is, is tegen mij. Zijn er mensen die niet tegen hem op durven?
Kan het zijn dat het hem triggert dat jij niet in zijn mentaliteit meegaat?? Dat hij dit misschien zelfs als een bedreiging kan zien en daarom mensen tegen jou probeert op te zetten? Ik krijg namelijk het gevoel dat hij dat gaat doen!
Hoewel je neiging is om je hiertegen te verdedigen (en misschien in eerste instantie jezelf ook MOET verdedigen) raad ik je toch aan om op een gegeven moment voor jezelf te kiezen en het werk te gaan doen waar je hart eigenlijk naar uit gaat.

5. Ik weet namelijk niet hoe en voor hoelang het zal zijn maar ik voel wel dat hij uiteindelijk aan het langste eind trekt. Klinkt misschien raar dat ik dit zo stel maar het type Winnaar heb je eigenlijk nog het meest door jezelf te blijven en te werken naar wat je hartenwens is. En dan heel triomfantelijk meedelen dat je het werk hebt gevonden wat je zo graag doet (ik geef nu maar een voorbeeld hoor).
Ik heb het idee dat hij jouw nieuwe leidinggevende om zijn vinger probeert te winden en hem dit (ergens) nog lukt ook. Ik krijg het gevoel dat dit slecht voor jou kan uitpakken. Ondanks je zeer taaie geest die je zeer zeker daar nog aan de dag zult leggen, zul je het uiteindelijk niet winnen maar dat wist je al.

Weet dat deze collega ook een keer zijn maatje tegenkomt!!


Groet,

GABRIELLA

mrjn85

 • Gast
Re: Moeilijke werksituatie
« Reactie #9 Gepost op: januari 30, 2016, 17:22:15 pm »
Dankjewel Gabriella, het klinkt heel erg als de persoon die ik verdenk. Ik ga proberen om het vanzelf af te zetten en me te focussen op dingen die belangrijker zijn. Het loopt toch zoals het loopt. Kan me daar tegen verzetten maar dat heeft geen zin. Ik moet leren om dingen los te laten. Dat geldt voor verschillende fronten

Gabriëlla

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 1180
Re: Moeilijke werksituatie
« Reactie #10 Gepost op: januari 30, 2016, 18:47:59 pm »
Dappere Marjolein!

Omdat ik weet hoe moeilijk het is om in dit soort situaties los te laten, vind ik het bijzonder knap van jou dat jij dat nu wel doet! Weet je, ik heb sterk het gevoel dat jij uiteindelijk toch bij je huidige werkgever weggaat. Je zit op een zinkend schip en jij kunt dit schip niet als enige redden.

Ik wed dat jij je nu op je opleiding gaat concentreren, mooie resultaten gaat behalen en jij vervolgens heel mooi werk krijgt! Dit geeft meer energie en geluk!

Ik ga voor je duimen,

GABRIELLA