Auteur Topic: Dit Keltisch kruis... enige verwarring  (gelezen 11534 keer)

Moon77

 • Gast
Dit Keltisch kruis... enige verwarring
« Gepost op: augustus 25, 2015, 19:38:21 pm »

Hallo allemaal,

Nieuw op dit forum, maar ik lees al enige tijd met veel interesse mee.

Ik heb een Keltisch kruis gelegd, waar ik zelf even van in verwarring ben geraakt, al heb ik wel enig idee hoe ik hem voor mezelf moet duiden. Maar nieuwe inzichten zouden me zeker helpen!

Even kort de situatie schetsen: Het gaat om een voorbije relatie. Ik heb het uitgemaakt (maar met pijn in mijn hart, want ik hou van deze man). Het ging alleen niet en hij bleek niet geheel eerlijk en oprecht met me te zijn.
Nu was ik goed op weg het verhaal achter me te laten, maar nou heeft hij weer contact gezocht en gevraagd of hij met me kan praten. Ik twijfel enorm of ik dit gesprek wel aan moet gaan. Ik zie er weinig heil in, maar ben ook nieuwsgierig naar wat hij te zeggen heeft. Daarom heb ik een Keltisch kruis gelegd met de vraag hoe de situatie zich zou ontwikkelen als ik dit gesprek aan ga met hem.

De legging ziet er als volgt uit:

1: Bekers 8
2: gekruist door de Magier
3: als onderbewuste: staven 10
4: bewuste: bekers aas omgekeerd
5: verleden: de Toren omgekeerd
6: nabije toekomst: staven koning
7: kracht
8: bekers ridder omgekeerd
9: pentakels 8
10: de keizerin omgekeerd

Ergens bevestigt dit mijn vermoeden, maar ik ben voornamelijk in de war over kaart 1,2 en 4

Ik hoop dat jullie mij enige verduidelijking kunnen en willen geven!

Moon

Gabriëlla

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 1177
Re: Dit Keltisch kruis... enige verwarring
« Reactie #1 Gepost op: augustus 25, 2015, 22:37:55 pm »
Hoi Moon,

Je ziet er weinig heil in om een gesprek met hem aan te gaan maar tegelijkertijd ben je nieuwsgierig naar wat hij je te zeggen heeft. Ik heb het gevoel dat je emotioneel gezien nog niet of nog niet helemaal los van hem bent. Ik denk ook dat je bang bent dat je weer voor de bijl zult gaan als jij hem weer ziet. Je voelt je lichamelijk nog tot wel tot hem aangetrokken heb ik het gevoel.
Gelet op de combinatie Kelken Aas (gekeerd) en Staven 10, denk ik ook dat je het alleen zijn zat bent. Misschien dat je erover denkt/gaat denken om met hem weer eens een poging te wagen om even niet meer alleen te hoeven zijn? Heb je trouwens nog aan hem gevraagd wat hij met jou wil bespreken? Gelet op Bekers Ridder, vraag ik mij ten zeerste af of hij met een eerlijk verhaal zal komen.
Op de een of andere manier krijg ik het vage gevoel dat jij uiteindelijk sterker bent dan hij (Kracht) en dat wat hij tekort komt bij zichzelf dit des te harder uit jou wil halen? Misschien een wat rare vraag maar heb/had jij het gevoel dat hij de energie uit je trok?
Sorry hoor maar ik krijg nu even een beeld van een man die veel en/of vlug praat maar desalniettemin het achterste van zijn tong niet laat zien.

De vraag die er voor mij overblijft is niet zozeer hoe de situatie zich ontwikkelt maar of een tweede poging met hem zin heeft (Staven Koning met de omgekeerde Keizerin). Mocht het zo zijn dat jullie weer een relatie krijgen, dan denk ik dat zijn leugenachtige kantje niet is verdwenen.

Vraag je voor jezelf goed af of je dat wilt.


GABRIELLA

Mikal

 • Volledig lid
 • ***
 • Berichten: 225
Re: Dit Keltisch kruis... enige verwarring
« Reactie #2 Gepost op: augustus 25, 2015, 23:18:08 pm »
Hai Moon,

Gelet op het ontbreken van het element zwaarden in de legging denk ik niet dat er veel uitgepraat zal worden of hij werkelijk iets te vertellen heeft waar je iets aan hebt. Open en eerlijke communicatie valt er denk ik niet te verwachten.
Ook de hogepriesteres ontbreekt bij de legging, luister naar je gevoel! En eigenlijk geef je al aan wat je gevoel is. Alleen nieuwsgierigheid zou je nog kunnen overhalen om het gesprek aan te gaan maar naar wat ik lees geef je het weinig kans.

Dat is denk ik ook wat bekers 8 wil zeggen op de eerste positie, er geen heil meer in zien en het achter je willen laten.

De magier op de 2de positie, wat dwars ligt en wat je hier dus nog van zou kunnen weerhouden is dat hij een nieuwe ingang biedt. Het getal 1, een nieuw begin met een schone lei? Maar de magier is ook iemand die niet alles van zichzelf laat zien maar alleen laat zien wat hij wil dat je ziet, zoals een illusionist dat doet zeg maar. Daarnaast heeft hij jou misschien ook nog een beetje in zijn greep doordat je veel voor hem voelt of hebt gevoeld. Goed bij je gevoel blijven dus en laat je niet bespelen door de magier!!

De bekers aas lijkt me niet hoopvol. Ik werk zelf nooit met omgekeerde kaarten maar zie het beeld voor me van een beker die omgekieperd en geleegd wordt, alsof het voor jou echt klaar is.

Kortom, luister goed naar wat je gevoel hierover zegt want die heeft het bij het juiste eind en laat niet bespelen!

Liefs Mikal.

Moon77

 • Gast
Re: Dit Keltisch kruis... enige verwarring
« Reactie #3 Gepost op: augustus 26, 2015, 09:34:15 am »

Hoi Gabriëlla,

Dank je wel voor je antwoord! Jeetje... ondanks dat het me niet geheel verrast en mijn idee wel bevestigt, vind ik het toch wel heftig. Ik ben inderdaad nog niet volledig emotioneel los van hem. En de lichamelijke aantrekkingskracht tussen ons is altijd heel sterk geweest. Gevaarlijk dus om hem te zien, sowieso. Al ben ik wel zo realistisch dat een relatie met hem (nu) niet gaat.
Ik heb hem gevraagd waar hij het over wil hebben en hij gaf aan terug te willen komen op ons laatste gesprek, waarin hij zijn excuses had aangeboden over hoe het gegaan was en zijn gedrag. Ik vraag mij ook af of hij helemaal eerlijk zal zijn, gezien hij toch wel een emotioneel onvolwassen man is die zelf niet zo goed weet wat hij wil.

Misschien moet ik er overigens bij vertellen dat ik een maand geleden een Keltisch kruis heb gelegd over hoe onze 'relatie' zich zou ontwikkelen. Toen was het al uit en was er geen contact. Dat was (naar mijn inzien dan) een hele mooie legging, met Gematigdheid als 10e kaart.
Maar in andere leggingen (geen Keltisch kruis) na zijn excuses, kom ik vaak kaarten tegen die duiden op twijfelachtigheid, oneerlijk zijn en zelfs rancune of een gekwetst ego.

Wat je zegt over dat ik uiteindelijk sterker ben dan hem, dat voel ik ook... Ik weet dat hij iets bij me zoekt, wat hij niet in zichzelf kan vinden inderdaad. En ik begrijp je vraag of hij de energie uit me trok voor mijn gevoel. Ja..., maar niet zo overduidelijk. Hij was niet claimend of aanhankelijk. Eerder enigszins dominant en gewoon 'aanwezig'. Het klopt zeker dat hij heel veel praat en hij laat inderdaad niet vaak het achterste van zijn tong zien. Hij is emotioneel te gesloten, te bang.

Ik vrees inderdaad dat zijn oneerlijkheid niet zal zijn verdwenen. Een relatie met hem zie ik dan ook niet zitten. Maar ik ben wel iemand die in principe altijd open staat voor een gesprek. Zeker nu hij zich kwetsbaarder en opener toonde dan ik van hem gewend ben.

Over staven 10 en het alleen zijn zat zijn... Ik ben het vooral zat om in onduidelijke of niet liefdevolle relaties te zitten. Ik ben wel klaar voor een echte grote liefde. De tranen schieten nu ook in m'n ogen eerlijk gezegd. Weet niet eens zo goed waarom precies. Misschien omdat het in de liefde steeds maar niet lijkt te lukken en ik echt vreselijk gek op deze man ben geweest, hoe raar dat ook mag klinken.

Liefs, Moon

Moon77

 • Gast
Re: Dit Keltisch kruis... enige verwarring
« Reactie #4 Gepost op: augustus 26, 2015, 09:42:23 am »

Hoi Mikal,

Ook jij bedankt voor je antwoord en je aanvullingen!
Je bent heel duidelijk dat ik bij mezelf moet blijven, me niet moet laten bespelen (precies waarvoor ik op mijn hoede ben) en op mijn intuïtie af moet gaan. Dat komt ook steeds bij me terug, maar was tevens mijn thema van verwarring. Hou ik mezelf voor de gek of houdt HIJ me voor de gek? Ik heb namelijk ook wel de neiging vanuit zelfbescherming en angst de dingen negatief in te gaan kleuren en niet meer open te staan.

Apart dat je benoemt dat de Hogepriesters en zwaarden ontbreken in de legging. Precies die kaarten kwamen wél voor in het eerste Keltische kruis van een maand geleden. Ook in een beslissingsspel wat ik heb gelegd over deze kwestie stonden zwaarden koning, koningin en zwaarden 7 in het spel. Veelal liggen ze wel 'aan mijn' kant of slaan ze op mij. Ik communiceer namelijk wel  ;)

Ik denk ook dat je gelijk hebt dat hij mij nog enigszins in zijn greep heeft, omdat hij weet dat ik veel voor hem heb gevoeld (en nog voel, al ben ik daar nu uiteraard niet meer open over geweest). Daar kan hij wel eens misbruik van maken. Al heb ik wel sterk het idee dat hij zich daar niet zo bewust van is. Maar goed, dat maakt voor mij weinig uit.

Liefs, Moon

Gabriëlla

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 1177
Re: Dit Keltisch kruis... enige verwarring
« Reactie #5 Gepost op: augustus 26, 2015, 17:56:29 pm »
Hoi Moon,

Misschien dat je tranen in je ogen vanwege het feit dat een ander eindelijk benoemt wat je (on) bewust al voelt? Ik heb namelijk het idee dat hij zich aan de buitenwereld anders voordoet dan hij werkelijk is. Dat je misschien (on) bewust aanvoelt dat hij geloofwaardiger overkomt dan jij in zijn verhalen (waar lang niet iedereen gelijk in heeft overigens).
ik schrijf nu zomaar op gevoel hoor, naar de kaarten kijk ik nu even niet! Maar....iets in mijn gevoel zegt me dat hijzelf moeite heeft met vrouwen. In feite vindt hij vrouwen maar lastige wezens. Het is dat hij zich zo mega aangetrokken voelt tot hen maar in psychische zin eigenlijk liever niet. Ik denk dat hij op een zeer slinkse manier en indirecte manier probeert om een bepaald soort macht over vrouwen te krijgen. Ook dit zal nooit verdwijnen vrees ik. Misschien dat dit in zijn geslotenheid zit?
Ik heb ook het hele vage gevoel dat hijzelf thuis ook mishandeld, in ieder geval verwaarloosd is. En/of is een hartenwens niet in vervulling gegaan vanwege de financiële omstandigheden van zijn ouders. Ik krijg het gevoel dat hij muzikaal/artistiek is en dit kantje niet mocht uitleven. Hier is hij het slachtoffer van geworden, wat overigens heel naar is voor hem maar.....ik heb de indruk dat hij op dit punt in de rol van slachtoffer wil blijven hangen, zijn ouders de schuld wil blijven geven maar zelf niets aan dit gevoel wil doen. Ik heb het gevoel dat hij in plaats daarvan, jou als projectiescherm hiervoor gebruikt of gaat gebruiken. JUIST omdat hij jou niet claimt maakt hem zo gevaarlijk :o Hij voelt je aan dus dat doet hij niet.

Ik heb het idee dat jij zeker wat het nemen van verantwoordelijkheden betreft een stuk volwassener bent dan hij! Is hij slank, bij het magere af???? Sorry hoor maar ik krijg zo'n vlaag en dan moet het eruit!! (Hoog)blond en/of grijs? Ik 'zie' een licht type voor me!

Kan het zijn dat jij slecht tegen mensen met een overrompelende en/of dominante aard kunt? Dat jij slecht tegen het helpende type kunt die vaak geneigd is om op iemand te leunen in een relatie? Ik denk dat jijzelf in enige mate last hebt van bindingsangst, waardoor je te afstandelijke types aantrekt. Die types hebben dan hun kuren (zoals deze man bijvoorbeeld) waarmee je raar kunt uitkomen!
Ik denk dat deze man jouw intense aard heeft aangewakkerd, jij nu echt naar een betrouwbare relatie gaat verlangen maar het desalniettemin doodeng vindt om zich te binden.

Ik dacht al dat jij communiceerde hoor!! Dat zag ik al gelijk aan die legging!

Misschien zit ik nu wel helemaal fout met mijn gevoel maar op de een of andere manier moet ik het opschrijven. Zeg me gerust wat je ervan vindt hoor!! Ik kan wel wat hebben!!


GABRIELLA

Moon77

 • Gast
Re: Dit Keltisch kruis... enige verwarring
« Reactie #6 Gepost op: augustus 27, 2015, 01:09:56 am »

Jeetje... Gabriella, je slaat de spijker echt op zijn kop! Ik vraag me werkelijk af of je wellicht helderziend bent, want dit is ongelooflijk. Ik schrik er bijna van. Ook nu je zegt dat je niet naar de kaarten kijkt, vraag ik me af waar je deze analyse vandaan haalt. Bijzonder.
Ik kan er niet teveel over uitweiden ivm herkenbaarheid (al zal hij hier niet zo gauw lezen denk ik, maar goed). Maar hij is inderdaad een kunstenaar en heel muzikaal. Het klopt zéker dat hij deze kant niet mocht uitleven van zijn ouders en zijn ouders begrijpen hem hierin ook totaal niet. Blond of licht gekleurd is hij niet, maar verder klopt het helemaal. Mijn eigen analyse over hem wees er ook op dat hij een probleem heeft met vrouwen. Ik denk dat hij ze eigenlijk ergens diep binnenin onbewust haat en ze daarom moet domineren.
Hij komt inderdaad uit een gezin waarin hij behoorlijk verwaarloosd is en hij heeft echt enorme issues naar mijn idee (en dat geeft hij ook toe). Hij zit nog enorm 'vast' aan zijn ouders, psychologisch en emotioneel gezien en zit inderdaad in de slachtofferrol.

Ik vraag me wel af wat je met de zin bedoelt dat ik 'misschien (on)bewust aanvoel dat hij geloofwaardiger overkomt dan ik in zijn verhalen'. Ik snap het niet helemaal. Kun je me dat uitleggen?

En ook: 'JUIST omdat hij jou niet claimt, maakt hem zo gevaarlijk. Hij voelt je aan en dus doet hij dat niet.'
Doel je hierin op mijn bindingsangst?

Ik heb inderdaad moeite met dominante mensen die me overrompelen. Natuurlijk ben ik daar zelf bij en LAAT ik me dan ook overrompelen of domineren. Ik vind het echter tot op bepaalde hoogte wel fijn als ik merk dat een ander mij op een bepaalde manier (ook) nodig heeft in een relatie. Kennelijk heb ik daar mijn waarde vaak aan ontleend, hoe onterecht dat ook mag zijn.Ik heb meestal aan de kant van de verlatingsangst gezeten, maar dat ligt natuurlijk dicht tegen bindingsangst aan. Ik trek tot nu toe vaak mannen aan die mij niet helemaal toelaten, dat voelt dan weer 'veilig' voor mij. Maar zo heftig als met deze heb ik eerder nog niet meegemaakt moet ik zeggen.

Bijzonder ook dat je zegt dat deze man mijn intense aard heeft aangewakkerd. Ik heb hem een beetje gezien als een soort 'goeroe' in mijn leven. Niet dat hij dat bewust was, maar hij heeft zó veel in me los gemaakt. In positieve zin eigenlijk, maar wel op een negatieve manier. Ik ben er krachtiger door geworden, zelfbewuster, helderder over wat ik wil (en niet wil). Hij heeft mijn diepste kanten aan de oppervlakte gebracht. Ik had het idee dat hij dwars door me heen kon kijken en ik niets verborgen kon houden (in tegenstelling tot hem).

Het heeft me ook altijd verward, tot op de dag van vandaag....wie hij nu werkelijk is. Ik meende echtheid te zien, maar hij is totaal ongrijpbaar. Eigenlijk zag ik dat al in het begin en ik benoemde dat ook naar hem. Maar hij vond zichzelf een 'open boek'. Intellectueel ja, maar emotioneel absoluut niet. Al is hij wel enorm gevoelig. Ik ben echt nog nooit zo verward geraakt door iemand. Meestal kan ik behoorlijk goed vertrouwen op mijn mensenkennis en intuïtie, maar hier lijk ik volledig het spoor bijster te zijn geraakt. Alhoewel ik nu wel merk dat ik het bij veel dingen achteraf wel bij het rechte eind had.

Tja... bizar hoe zo'n Keltisch kruis en de duiding ervan hiertoe kan leiden!
Ik heb inmiddels besloten geen gesprek met hem aan te gaan, maar een (afsluitende) mail aan hem te sturen. Ik voel alleen wel erg veel boosheid en misschien zelfs rancune (ook een reden waarom ik niet face to face in gesprek wil). Ik ben er duidelijk (nog) emotioneel door geraakt en wil dit wel 'waardig' af kunnen sluiten.

Liefs, Moon

Gabriëlla

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 1177
Re: Dit Keltisch kruis... enige verwarring
« Reactie #7 Gepost op: augustus 27, 2015, 08:51:07 am »
Nu sla jij de spijker op zijn kop Moon! Ik heb het je nog niet eens willen mailen maar ik had al een soort van gevoel dat hij diep in zijn binnenste vrouwen eigenlijk haat! Ik kan me ook voorstellen dat jij je boos voelt.
Kijk Moon, wat zijn ouders hem hebben aangedaan is erg maar als hij daar zelf niet uit komt dan moet hij dat middels een deskundige of anderszins zelf oplossen. Hij moet jou niet als projectiescherm gebruiken van wat hem vroeger is aangedaan.
Ook de term intellectueel die je gebruikt vind ik treffend. Want dat is hij ook (zoals ik al eerder dacht) en iedereen die dat niet is, die vindt hij waarschijnlijk dom. Geeft hij ook vaak aan dat hij mensen dom vindt? Hij kan dan gevoelig zijn, hij heeft geen goed contact met zichzelf! En waarschijnlijk daarom ook niet met anderen. Een van de zijn kenmerken is denk ik ook dat hij zijn eigen zwakten niet of niet goed kent.

Ik denk inderdaad dat hij wel een soort van handige jongen is en inderdaad zeer goed aanvoelt dat jij bindingsangst hebt. Hij voelt aan dat jij wegloopt als hij jou meteen te close benadert. Iets wat hij goed aanvoelt bij vrouwen!
Ik denk ook dat hij qua werk veel ambachten maar ook ongelukken heeft gehad; vaak gewisseld van werk maar ook vaak ontslagen dus. In hem huist denk ik ook een workaholic die misschien wel door zijn gedrag maar mogelijk ook door een (gewezen) verslavingsprobleem niet hogerop kon komen. Ook dat zit hem dwars. Ik sluit zelfs niet uit dat hij daarom zijn leugenachtige kantje nog eens extra inzet. Precies weet hoe je goed over kunt komen en een ander niet. Misschien dat je dit bewust aanvoelt?
Kijk, hij voelt zichzelf denk ik vaak belazerd door mensen maar hij heeft niet eens in de gate dat hijzelf zowel zichzelf als anderen voor de gek houdt. Hij raakt alleen gefrustreerd door (vermeende) onbetrouwbaarheid van anderen. Maar ook deze zwakte van zichzelf kent hij niet.

Ik denk dat jij je tot deze man aangetrokken voelt vanwege zijn slimheid. Kan het zijn dat je zelf niet zo zeker bent aangaande je opleiding(en) en dat je je vereerd voelt dat deze man je leuk vindt en je op een bepaalde manier ook nodig heeft?
Je stelt jezelf een hele goede vraag: waarom heb je iemand nodig? Of liever gezegd: waarom wil je graag nodig gevonden worden? Ben je in zijn algemeenheid misschien iemand die graag tegen een ander opkijkt? Misschien nog niet eens vanwege zijn opleiding maar dat je gewoon een zwak hebt voor wereldse mensen. Mensen die (echt) weten wat er te koop is in de wereld, los van hun opleidingsniveau? Voor jou een aandachtspunt dus.

Waarom jij je laat overrompelen c.q. domineren: is er bij jou tijdens je opvoeding ingepompt dat je altijd beleefd moet zijn? Lag daar een erg sterke nadruk op?


GABRIELLA

Moon77

 • Gast
Re: Dit Keltisch kruis... enige verwarring
« Reactie #8 Gepost op: augustus 27, 2015, 10:15:15 am »
Hoi Gabriëlla,

Dat ben ik helemaal met je eens, dat hij professionele hulp moet zoeken voor zijn problemen en ze niet op mij (of wie dan ook) moet projecteren. Daar is hij al een aantal jaar mee bezig (van de ene naar de andere psych).
Hij is inderdaad erg intelligent. Noemt zichzelf een genie... en ik moet zeggen: dat is hij ook. Kant niet anders zeggen. Hij valt op intelligentie idd (ik ook overigens), maar ik heb hem zelden andere mensen 'dom' horen noemen. Maar erg kritisch is hij wel en hij houdt ervan op intellectueel niveau uitgedaagd te worden.

Ja, ik heb hem op een voetstuk geplaatst en was inderdaad vereerd dat 'zo'n man' op mij viel. Ik bewonderde hem in het begin zeer (wat hij héérlijk vond, dat heeft hij nodig vanuit zijn minderwaardigheidscomplex). En ja... ik heb 'het nodig' om tegen mensen op te kunnen kijken, wil ik verliefd worden. Eigenlijk lijken we ook heel erg op elkaar in veel opzichten. Al ben ik psychisch en emotioneel verder dan hem, ik zie mezelf in hem jaren terug. De verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven niet durven/willen nemen, geen keuzes maken, de onzekerheid, misschien zelfs het mezelf voor de gek houden...

Ik verbaas me er wel over dat hij wel veel vriendschappen heeft, langdurige ook. Maar ook veel 'vriendschappen' met vrouwen... :o Om de aandacht. Daar is hij wel open over.
Ik denk dat hij wel weet hoe hij zich dient te gedragen om dingen voor elkaar te krijgen, maar hij is te autonoom om zich echt aan te passen. Echt een kunstenaar zeg maar. Hij heeft al jaren geen betaald werk, en dat wil hij ook niet. Hij wil aan zijn eigen projecten werken, maar die komen ook niet van de grond. Hij zit vast.

En over mij: Ik heb me van jongs af aan al aangeleerd dat ik me aan moet passen aan anderen en niet voor mezelf mag opkomen. Ik leef me vaak te sterk in anderen in, lees mensen om mezelf 'veilig' te stellen. gevaarlijk dus. Ik heb niet bewust van mijn ouders geleerd dat ik beleefd moest zijn, maar door de omstandigheden, ben ik mezelf gaan richten op anderen ipv op mezelf. Ik wás als kind afhankelijk en ben letterlijk veel verlaten in mijn jeugd. Dat heeft verlatingsangst uiteraard in de hand gewerkt. Dus ik heb 'trucjes' aangeleerd om mensen bij me te houden. Alleen werken die trucjes natuurlijk niet meer als je ouder wordt.

Het is typisch... hij nam initiatief om met me te willen praten, maar nu laat hij het afweten en schuift het voor zich uit. Ik denk dat hij teruggeschrokken is (van zichzelf). Maar het lag in de lijn der verwachting, gezien zijn ambivalentie.

Ik vraag me af of het zin heeft nog een legging toe doen mbt hem. Ik heb wellicht de antwoorden al, dus dat zou hooguit als bevestiging dienen. Wat raad jij me aan?


Gabriëlla

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 1177
Re: Dit Keltisch kruis... enige verwarring
« Reactie #9 Gepost op: augustus 27, 2015, 14:57:09 pm »
Hoi Moon,

In essentie is hij niet wie hij wil zijn! Dit in combinatie met de behoefte om intellectueel uitgedaagd te worden, is zijn leugenachtig gedrag een vlucht uit de werkelijkheid. Door zijn genialiteit kan hij die leugens misschien wel een aanzienlijke tijd volhouden maar op een gegeven moment komen leugens toch uit!! En dan zit hij weer met de (aan) gebakken peren, waar hij zijn verantwoordelijkheid dan weer niet voor neemt! En zo blijft hij in die vicieuze cirkel hangen!
Ja, hij valt op intelligentie en intellectuele uitdagingen maar je moet wel je mond houden als het hem uitkomt hé! Zie je hier weer de ambivalentie? Heb je weleens tegen hem gezegd dat het je bevreemdt dat hij zijn eigen problemen niet kan oplossen als hij zo geniaal is ;D
Ik denk overigens dat hij voelt dat je hem gaat doorzien en daar schrikt hij van terug! Vandaar dat hij ineens niets meer van zich laat horen! Mogelijk is hij te bang dat die andere vrouwen wat ter ore komen via jou?

Ik denk dat jij iemand nodig hebt waar je tegenop kunt kijken maar dan vanwege iemands psychische intelligentie. Uiteraard speelt ook het intellectuele een rol maar voor jou meer nog het psychische gedeelte. In ieder geval een emotioneel volwassen, geestelijk sterke, vitale man die goed weet wat er in de wereld te koop is. Eentje die niet alleen praat maar ook handelt naar hetgeen hij zegt en voelt. Iemand die zeer welbespraakt is en/of goede woordspelingen kan maken :D

Ik denk dat het voor jou verstandig is om voor jezelf te leren opkomen, om je weerbaarder te maken als je niet aan het verwachtingspatroon van anderen kunt of wilt voldoen. Want nu handel je niet naar wat je voelt (zoals hij doet dus) maar bij jou komt het uit een hele andere hoek dan bij hem.

Ik denk dat je voor jezelf genoeg duidelijkheid hebt wat betreft je "relatie" met hem. Ik denk dat het meer zin heeft om een algemene legging te doen met de vraag wat je in de toekomst wilt. Niet alleen qua liefde maar sowieso. Maar dat moet je voor jezelf nog maar even uitvinden.

GABRIELLA

Moon77

 • Gast
Re: Dit Keltisch kruis... enige verwarring
« Reactie #10 Gepost op: augustus 27, 2015, 17:33:26 pm »

Haha, ja dat was een goeie geweest, die opmerking! Helaas heb ik daar de gelegenheid niet meer voor gehad. En nu helemaal niet meer denk ik, want ik heb hem een bericht gestuurd dat ik een gesprek niet meer zie zitten, omdat ik geen vertrouwen heb in zijn openheid en eerlijkheid. En natuurlijk reageert hij niet...

De man die jij beschrijft, is inderdaad het soort man die ik zoek. Maar ik ga me eerst maar eens op mezelf richten. Lijkt me gezond en daar heb ik ook behoefte aan.

In dat kader heb ik vanmiddag een Keltisch kruis voor mezelf gelegd met de algemene vraag hoe mijn leven zich nu verder gaat ontwikkelen. heftige legging, vind ik zelf en wat ik er in lees, is dat ik misschien nog niet van hem af ben...

Misschien wil jij er nog iets over zeggen, als je daar nog zin in hebt? Zou ik fijn vinden, maar het hoeft niet hoor! Je hebt me al van hele mooie en waardevolle feedback voorzien! Ben je daar heel dankbaar voor.

Hij ziet er iig als volgt uit:

1 Staven Koningin
2 Zwaarden 5
Onderbewuste: pentakels 2 omgekeerd
Bewuste: Pentakels ridder
Verleden: de Ster
Toekomst: staven 5 (conflict?)
7: Bekers 10
8: Pentakels 5 omgekeerd
9: De Zegewagen omgekeerd
10: Staven 6 omgekeerd

Ik lees erin dat ik in principe wel de wilskracht en het zelfvertrouwen heb om aan mijn zelfontplooiing te werken. Dat ik standvastig ben en volhardend, maar dat ik te maken krijg met conflicten en/of ruzies, waarin ik uitgedaagd wordt om innerlijk te groeien en dat ik de neiging zal hebben me daardoor uit het veld te laten slaan. Uiteindelijk zal in twijfel en onzekerheid vervallen en heb ik dringend behoefte aan hulp van buitenaf.
Dat even heel eenvoudig samengevat. maar misschien zie ik nog dingen over het hoofd.

Liefs, Moon

Gabriëlla

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 1177
Re: Dit Keltisch kruis... enige verwarring
« Reactie #11 Gepost op: augustus 27, 2015, 21:51:26 pm »
Hoi Moon,

Mij valt meteen Pentakels 2 op. Pentakels 2 geeft aan dat je inderdaad nog net niet helemaal op jezelf vertrouwt. Dat laatste beetje moet nog komen maar gelet op je uitkomstkaart gaat je dat lukken, zeker als je een jaar verder bent. '
Kijk ik in dit kader naar de combinatie Staven Koningin/Zwaarden 5. Staven Koningin geeft aan hoeveel positieve dingen jij over jezelf geleerd hebt in je relatie tot hem! Voor je hem kende wist je nog niet half hoeveel liefde je in je had!! Maar dat is nu wel anders!! Daarbij nog je geestkracht en andere goede dingen opgeteld, ben je er ondanks alles goed voor jezelf uit gekomen! Maar....Zwaarden 5 geeft aan dat je ergens (in het verre en/of nabije verleden) op een zwakke plek geraakt bent! Ondanks dat je met alle positieve dingen die je hebt geleerd vooruit kunt, kan dat zwakke plekje voor vertraging zorgen.
Gelet op De Zegewagen, denk ik dat je ergens een soort bang voor hem bent, bang dat hij ineens conflicten met je aan zal gaan of zo. In combinatie met De Ster, zegt mij dat je voor je gevoel daar nog niet vertrouwd mee bent.
Gelet op Pentakels 5, zal hij het conflict niet direct opzoeken. Je gelooft me misschien niet maar ik denk dat hij zelfs nog wel banger voor jou kan zijn dan jij voor hem. Ik denk dat hij bang is/wordt dat jij hem door krijgt. En/of dat jij roddels over hem gaat zaaien. Daar...gaat hij dat namelijk over jou doen ::)

Je krijgt vanzelf wel signalen vanuit je omgeving! Reken erop dat dit rare en/of onbarmhartige reacties zijn! Reken er ook op dat dit leugenachtige verhalen zijn. Ik krijg ook het gevoel dat hij een paar weken wacht met jou terug schrijven, dan ineens iets laat horen en als jij dan niets laat horen begint hij te stoken. Ik heb helaas :(ook het gevoel dat zijn omgeving eerder hem zal geloven dan jou.
Het wordt moeilijk voor je, vooral voor je zelfvertrouwen maar als je je hier tegen leert wapenen dan word je zelfvertrouwen nog sterker!! Mocht je een rare/vervelende reactie van je omgeving krijgen, probeer dan zo nuchter mogelijk te reageren ook al is dat moeilijk!! Zeg dan gewoon o, zegt hij dat alleen maar??? Joh, hij is al maanden bezig met praatjes over mij rond te strooien, het interesseert me totaal niet. Als je me nu wilt excuseren, ik ga want ik heb nog meer te doen. Zoiets in ieder geval!

Ondertussen ga jij aan je zelfontplooiing werken! Gelet op Staven 5/Staven 6 gaat jou dat ook zeker lukken! Nog even een kleine tip naar aanleiding van Kelken 10. Het kan zijn dat hij onverwacht aan je deur staat. Je moet het natuurlijk zelf weten maar het is het beste als je hem niet binnen laat! Het kan zijn dat hij alleen wil kijken of er iets bijzonders in jouw huis gebeurt. Ik 'zie' een soort van spionage.

Kortom: je zult je een tijdje weer verlaten voelen, aangezien je omgeving meer achter hem gaat staan dan achter jou. Je zult je weer net zo verlaten voelen als vroeger. Maar... nu ga je hierin zelfvertrouwen ontwikkelen want je weet je er ook weer nieuwe mensen op je pad komen waarmee je veel gaat delen. Ook om dat zelfvertrouwen nog verder uit te bouwen, is die verlatenheid nodig om op je intuïtie te vertrouwen. JE GAAT HET ECHT WEL REDDEN HOOR!
Het begin van een nieuw bewustzijnsproces is in gang gezet! Drie vijven in een legging betekent moeilijkheden overwonnen ;D En dan is hij nog bij waar hij eerst was!

Liefs,

GABRIELLA

Moon77

 • Gast
Re: Dit Keltisch kruis... enige verwarring
« Reactie #12 Gepost op: augustus 28, 2015, 10:32:23 am »

Hoi Gabriëlla,

Dank je voor je uitgebreide uitleg! Dat ziet er toch iets positiever uit dan hoe ik het zelf had geïnterpreteerd.
Het klopt zeker wel dat ik heel veel geleerd heb over mezelf in de relatie met hem. Dat is in ieder geval een mooi geschenk.
Het is ook zo inderdaad dat ik een beetje bang voor hem ben. Misschien onterecht, maar nu ik niet meer op hem vertrouw, zie ik hem tot alles in staat. Ook nare dingen. Maar ik ben vooral bang wat hij met mij doet op emotioneel vlak, dat hij me nog kan bespelen oid. Omdát ik (nog) niet sterk genoeg ben, nog gevoelens voor hem heb en te weinig afstand.
De Ster; geraakt op een zwakke plek in het verleden kan op hem duiden. Hij heeft in ieder geval wel veel oud zeer in mij naar boven gehaald, dat zeker.

Ik denk ook dat je gelijk hebt dat hij bang is voor mij, misschien wel banger dan ik voor hem. Ik heb vaker het gevoel gehad dat hij er niet mee om kan gaan dat ik hem doorzie. Maar gezien wij geen gemeenschappelijke vrienden of kennissen hebben, denk ik niet dat hij bang hoeft te zijn dat ik naar zijn omgeving toe een boekje over hem open zou doen. Die mogelijkheid heb ik niet eens. Andersom kan hij natuurlijk van alles zeggen tegen zijn vrienden over mij, maar ik zal niet met hen in contact komen en daar dus weinig van te weten komen.
Dus het mogelijke 'conflict' of vervelende reacties vanuit mijn omgeving zullen wellicht uit een andere hoek komen die niet veel met hem te maken heeft, vermoed ik zo. Al zou ik niet weten welke.

Maar ik kan nu al invoelen hoe eenzaam en onzeker ik me kan gaan voelen als ik me niet gesteund voel door mijn omgeving en het er dus op aan komt dat ik alleen mezelf heb en daar op moet vertrouwen. Dat is een uitdaging die ik vaker in mijn leven ben tegen gekomen. Maar daarin vertrouw ik dan maar op mezelf en jouw woorden dat het me wel gaat lukken!  :)

Heel erg bedankt voor je waardevolle analyse en je inzicht!

Liefs, Moon

Gabriëlla

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 1177
Re: Dit Keltisch kruis... enige verwarring
« Reactie #13 Gepost op: augustus 28, 2015, 11:39:13 am »
Dank je Moon!

Ook ik weet zeker dat het je gaat lukken om voldoende zelfvertrouwen op te bouwen!! Vooral nu je weet waar je voor komt te staan zeg maar, ben je misschien wat voorbereid en kun je alles wat makkelijker aan. Ik hoop dat je nog eens van je laat horen 8)

Liefs,

GABRIELLA

Moon77

 • Gast
Re: Dit Keltisch kruis... enige verwarring
« Reactie #14 Gepost op: augustus 28, 2015, 12:29:23 pm »

Hoi Gabriëlla,

Hij heeft overigens gisteren iets gestuurd. Een berichtje met alleen maar 'Hey'...
Uiteraard heb ik daar niet op gereageerd, maar het doet me pijn dat dat alles is kennelijk, al zou ik er blij mee moeten zijn. Maar ik had liever niets gehoord. Het lijkt erop alsof hij me op deze manier alleen maar aan het testen is en me totaal niet serieus neemt. Het maakt me boos. Vooral omdat ik hem de kans heb gegeven met me te praten, maar dat hij het (weer) laat afweten. Verwachtingen scheppen en niks doen.
Sorry... moest het even kwijt. Gaat verder helemaal niet over tarot nu.

Maar goed, misschien beter ook zo. Dit is wie hij is en wat hij te bieden heeft (niks).
Ik zal verder moeten en kan me beter op mezelf richten.

Ik zal zeker laten weten hoe het met me gaat!
Lief dat je ernaar vraagt  :)

Liefs, Moon