Op zoek nnaar een leraar/lerares

Gestart door Kennocha, augustus 17, 2014, 16:25:37 PM

Kennocha

Hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar iemand die mij kan inleiden en me meer dingen kan vertellen over hekserij. Ik zit eigenlijk in de knoop met mezelf, ik leid een normaal leven maar daar verlang ik niet naar omdat ik me echte behoeftes onderdruk maar ik ben ook gewoon erg bang zelfs nu! Het is moeilijk om uit te leggen. Ik ben echt erg veel geintresseerd in heksen. En ik weet van mezelf dat ik daar ook bij behoor, want mijn dromen hebben altijd met heksen te maken.. Ik zit zelfs op een heksenschool in mijn droom en daar ontmoet ik andere vrouwen die ik nog nooit eerder heb gezien. Ik kijk ook elke nacht of de maan er is voel me daar ook echt verbonden mee. De natuur, dieren en kinderen zijn echt alles voor me. Ik ben ook helemaal weg van edelstenen.. Alleen met runenstenen ben ik niet bekend. Nu ben ik eigenlijk op zoek naar iemand die mij wat meer wilt inleiden en vertelt hoe sommige dingen werken en waar ik bijvoorbeeld rekening mee moet houden. En ook ben ik erg nieuwsgierig naar andere heksen, en waar ik die kan ontmoeten. Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Met vriendelijke groet Kennocha.

Moemie

#1
Hekserij, ach ja….bedoel je de Oude Natuur Religie? Heks komt van het woord hexa, en is van oorsprong een eervolle aanspreektitel. Het betekent wijze, goede vrouw. Een vrouw die de gewoonten en gebruiken van het land in ere houdt. Je bent in ieder geval geïnteresseerd in natuur, dieren, nieuw leven en de cyclussen. De religie wordt ook wel Wicca genoemd. Wicca is afgeleid van het engelse 'Witch'. De religie kun je individueel als in een groep aanhangen. In de eerste instantie dien je jezelf goed te leren kennen (en dat gaat met de jaren) om sterk te worden, zodat je onbekende krachten/energieën makkelijker onder de duim kunt houden. Runenstenen is slechts een onderdeel van orakelen binnen de natuurreligie.  Het voornaamste is het voelen en benoemen van je eigen emoties. Later leer je het empatish vermogen op hoger niveau te beheersen.

Kennocha

#2
Ja haha ik zou niet weten hoe ik t anders moet noemen. En zelf weet ik ook niet waar ik moet beginnen, het is allemaal nog onduidelijk en nieuw voor me. Maar ik wil er graag aan werken. Dus hoop dat ik in de loop van de jaren mezelf meer ontwikkelt heb. Nog bedankt voor je reactie.

Moemie

#3
Ha, ha, ik vind het grappig! Als je vragen hebt. Gooi het er maar uit!
Waar je andere heksen kan ontmoeten, weet ik niet. Dus ik hoop voor je dat je ze ook hier kan vinden!

Kennocha

#4
Nou hier is dan mijn volgende vraag.. Naar welk boek moet ik zoeken als ik informatie wil voor een beginnende heks?

Moemie

Er zijn diverse boeken beschreven waarin kort beschreven staat wat Hekserij of de Wicca instaan. Zelf heb ik het boekje Moderne Heksen. Dit boek is nu slechts 2e hands verkrijgbaar en bevat informatie over wat de Oude Natuurreligie inhoud, over Kleuren Magie, Kaarsmagie, over Windstreken, over de Maancyclus en Zonnewende, Orakels, Symbolen, Kruiden enz. Dat boekje dat ik heb daar zijn er meer van met ongeveer dezelfde beschrijvingen. Bij Voordeelboekenwinkel bijv. vast wel te krijgen.

De vraag over zelfinwijding is al eens eerder gesteld.
Volgens mij kun je jezelf niet inwijden. Inwijding is een inhuldiging. Je wordt gezegend, omdat je bepaalde proeve van bekwaamheid hebt behaald. Daar heb je een soort van voor examinator nodig die de test beoordeeld en kan bezegelen met een inwijding. Net als een soort certificaat of diploma die je in ontvangst gaat nemen.

Je kan voor jezelf wel de afspraak maken dat je de oude religie trouw zal blijven.
Dit kun je voor jezelf versterken en er een mooi moment van maken door het in een ritueel te gieten, die jezelf kan bedenken met een spreuk of gedicht, kaarsjes, iets mannelijks of vrouwelijks (beeldjes bijv.) enz.

magicwoman

Ik wil me ook graag laten inwijden als heks. Ik heb al regelmatig op de site gezeten (ik ben nu even de nwwm kwijt). Om me te laten inwijden. Maar ik moet het gewoon gaan doen vind ik.

Moemie

Je kan je laten inwijden bij een coven. Leden en leiding kijkt naar je of je wel binnen de groep past en of je sterk in je schoenen staat.