Auteur Topic: de berg  (gelezen 26558 keer)

Silverlady

 • Gast
de berg
« Gepost op: november 11, 2005, 11:12:07 am »
21. DE BERG (problemen,buitenland)

Afhankelijk van de combinaties kan deze kaart een vast doel aangeven. Of een punt dat bereikt wordt door geestelijke groei. De mogelijkheid, en dit weer afhankelijk van de omringende kaarten, voor grote problemen die bijna niet te overbruggen zijn. Eenzaamheid en neerslachtigheid geven deze berg eveneens aan.
Dicht bij de kaart van de consuitant(e) liggend, betekent dit een gevaarlijke situatie of een vijand. Klaverentien (recht) op deze kaart geeft aan: men is op zoek naar zichzelf en onderzoekt vele terreinen om mogelijke talenten die nog sluimerend zijn te gaan benutten. In samenhang met de berg mogelijk veel tegenwerking om dit doel te bereiken.
Let op de omringende kaarten. Die geven uitsluitsel over het hoe en waarom.

COMBINATIE.

*berg-ster=opletten wat je zegt
*berg-boom-slang=ziekte van de aderen
*berg-vrouw=problemen met een vrouw
*berg-maan=werkmens

Opti-Mystique

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 845
 • Hoe je je voelt bepaalt wat je creëert!
  • Healthy by Nature | Praktijk voor Natuurlijke Gezondheid
Re:de berg
« Reactie #1 Gepost op: november 11, 2005, 17:51:44 pm »

Michel

 • Gast
Re:de berg
« Reactie #2 Gepost op: maart 03, 2010, 13:58:08 pm »
En welke betekenis heeft de berg als hij omgekeerd ligt? De top naar beneden.

Opti-Mystique

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 845
 • Hoe je je voelt bepaalt wat je creëert!
  • Healthy by Nature | Praktijk voor Natuurlijke Gezondheid
Re:de berg
« Reactie #3 Gepost op: maart 03, 2010, 14:53:23 pm »
Hi Michel,

Mijn eerste ingeving is dat een berg met de punt naar beneden als een omgekeerde driehoek is. En een omgekeerde driehoek symboliseert draagvlak van onderuit.

Dus in plaats van een vijand, zou de berg omgekeerd kunnen wijzen op iemand met goede intenties en waar je op kunt bouwen...

Dolf

Laure

 • Gast
Re:de berg
« Reactie #4 Gepost op: maart 16, 2010, 04:40:15 am »
Hey ik leg nooit Lenormand kaarten ondersteboven!
De berg is gewoon een blokkade maar het is wel de moeite waard om de reis eroverheen te maken, naar wat erachter ligt en voorlopig ongrijpbaar is.

Leeuwin

 • Gast
Re:de berg
« Reactie #5 Gepost op: maart 16, 2010, 17:06:50 pm »
@Doosje,

Je kunt niet door de berg maar je kunt wel om de berg heen. Dat is wat deze kaart naar mijn idee voor de kwestie aangeeft. Juist dat kan knap lastig zijn.

Liefs van Leeuwin

Laure

 • Gast
Re:de berg
« Reactie #6 Gepost op: maart 17, 2010, 12:20:15 pm »
He Leeuwin is dat niet hetzelfde als wat ik zei dan?
groetjes
doosje

Leeuwin

 • Gast
Re:de berg
« Reactie #7 Gepost op: maart 17, 2010, 18:28:39 pm »
@Doosje,

Je hebt gelijk, ik zat te slapen ::). Ben nu wel weer klaarwakker :D

Liefs van Leeuwin

Shazia1961

 • Gast
Re:de berg
« Reactie #8 Gepost op: april 27, 2011, 00:31:33 am »
+01 Ruiter: Droevig nieuws. Nieuws dat een berg miserie met zich meebrengt. Geblokkeerde gedachten. Activiteit is geblokkeerd of vertraagd. Frustrerende nieuws. Een nieuw begin in de liefde.
+02 Klavers: Je zal veel obstakels moeten overwinnen. Het verdriet wordt minder. Moeilijkheden op korte termijn.
+03 Schip: Verdriet om financiële situatie. Een onaangename reis. droevig nieuws. Plannen op een afstand bekijken. Reis gaat niet door.
+03 Schip+ 14 Vos: wantrouwen en verdriet in privé leven waardoor veel gereisd
+04 Huis: Verdriet binnen het gezin. Een negatieve vader. Veel spanning in of voor een huis. Verbetering ivm het beroep/werk. Ruzie met een huiseigenaar. Zorgen om een woning. Door een nieuw voornemen(met jezelf) vind je een partner/vriend. Je thuis opsluiten.
+04 Huis + 24 Hart: Liefdesproblemen thuis.
+05 Boom: Verdriet om gezondheidstoestand of ziek van verdriet. Blokkades(hindernissen/belemmeringen) in het leven. Ernstige ziekte. Gezondheidsproblemen.
+06 Wolken: Tegenwerkende ambtenaar. Verdriet door een probleem. Moeilijke periode waarin je u zorgen zal gaan maken en obstakels overwonnen moeten. Geen goed nieuws. Kortdurende blokkade.
Problemen.
+07 Slang: Een rivaal verspreidt leugens. Een bedrog zal voor een ernstig obstakel zorgen.
+08 Dood: Rouwverwerking. Intens verdriet. De berg van obstakels zal uiteindelijk verdwijnen er zal een einde komen (kist) aan dat gene wat je nu als uitzichtloos ervaart welke een nieuw begin meebrengt. Einde van problematiek. Een gevoel van stagnatie/stilstaan verdwijnt.
+08 Dood+ 33 Sleutel: Voertuig.
+09 Ruiker: Stil verdriet. De vijand houdt zich verdekt opgesteld. Afgunst van geluk. Probleem/moeilijkheid wordt makkelijk overwonnen. Een woordenwisseling met een oudere vrouw.
Een slepende ziekte.
+10 Zeis: Vijandigheid voort uit angst. Een gevaarlijke tegenstander. Een plotselinge nood of chaotische toestand. Wat dan ook in uw weg stond verdwijnt. Een probleem verdwijnt binnenkort.
+11 Roede: Tegenslagen &/of woordenwisselingen. Verdriet veroorzaakt boosheid. Een agressieve
tegenstander. Een belangrijk conflict met een kans van onderhandeling. Ernstige bespreking die meer problemen creëert. Gesprek gaat niet door of wordt geblokkeerd. Iets wat jij onderneemt of ondernomen hebt.
+12 Vogels: Een kortstondige ruzie. Moeilijke gesprekken/ gesprekken over moeilijkheden. Niet weten welke actie je moet ondernemen.
+13 Kind: Problemen met een kind. Een verdrietig kind. Koppigheid/onbuigzaamheid. Een kind worstelt met een groot probleem.
+14 Vos: Een geheime tegenstander bezorgt u verdriet. Onvervulde wensen. Geestelijke moeilijkheden. Onderschatte problemen/blokkades.
+14 Vos + 08 Dood: ongeluk, motorpech.
+15 Beer: Afgunstige vijandschap. Zorg dat alle betalingen de deur uit zijn zo niet kan je rekening geblokkeerd worden. Obstakels, waarbij men een machtsstrijd moet leveren. Een ouder persoon.
Zorgen om de moeder. Iemand benijdt jouw geluk. Erfenis.
+15 Beer+ 14 Vos + 23 Muizen: Verdriet, smart.
+16 Ster: U wordt doelbewust & met succes belaagd door een concurrent/rivaal. Let op wat je zegt.
Geestelijk leider/gids. Werk wat ‟s nachts gedaan wordt. Vooruitgang door succes/slagen van iets.
+17 Ooievaar: Een rivaal of concurrent weet zich aan de (nieuwe) situatie aan te passen.
Verandering gaat niet door/wordt geblokkeerd door iets of iemand. Verandering thuis ter voorbereiding van een verhuizing.
+18 Hond: Een vriend(in) piekert of is verdrietig. Verdriet/problemen met vrienden. Problemen tussen vrienden.
+ 18 Hond + 5 Boom: Moeilijkheden in een vriendschap maar ze blijft toch levenslang. Moeilijkheden voor een vriend door zijn gezondheid
+19 Toren: Vruchteloos piekeren over het leven en de loopbaan. Een instantie verleent weinig medewerking. Buitengewone halsstarrigheid of onbuigzaamheid. Isolement. Gevangenschap.
+20 Tuin: Vijandschap of verdriet binnen de vriendenkring. Piekeren over vriendschappen. Pastoor, dominee, iets opbiechten. Je niet prettig voelen met teveel aandacht. Problemen op vakantie.
+ 21 Berg: Uitstekend tijdstip om opnieuw te beginnen.
+ Als 21 Berg tussen PK + 24 Hart ligt: Je moet een bepaald probleem overwinnen eer je je kan verenigen met je geliefde.
+22 Weg: Aankomende moeilijke periode. Voor een onaangename keuze staan. Vijandig gedrag op straat. Verharde weg. Moeilijke keuze. Beslissingen die zwaar vallen. Afspraak maken voor een nieuw begin.
+22 Weg + 06 Wolken: Oppassen op de weg voor hindernissen. Tegenwerking die je problemen kan brengen.
+23 Muizen: Iemand die het slecht met u voor heeft blijkt een dief. Verdriet over een verlies. : Het ziet er niet veel belovend uit hier: een reusachtig verlies. Muizen staan voor verliezen. Bergen voor iets onder ogen zien Zij RUIMEN de hindernis uit de weg, en dat is een goede zaak, tenzij u de Bergen daar wilde! Groot financieel verlies: of diefstal, of belastingen. Deze 2 kaarten allebei zijn klavers: 8 en 7... het financiële verlies. Misschien die muizen een tunnel aan vlucht door... een waarschuwing maken om aandacht te besteden.... Hindernissen knagen aan je energie. Je hoort van een nieuw interessant project.
+23 Muizen + 24 Hart: Obstakels op liefdesvlak.
+24 Hart: Je treurt om problemen die je in uw relatie als een berg ervaart. Liefdesverdriet. Met meer inspanning kan de verhouding oplossen. Je verwacht meer problemen binnen een verhouding. tranen en oponthoud in de liefde.
+24 Hart en rechts van PK? Problemen op liefdesgbied.
+25 Ring: Relatieverdriet. Moeilijkheden in je huwelijk. Echtscheiding. Nieuwe voornemens zijn een uitdaging.
+26 Boek: Je moet een belangrijke keuze maken; het verder verloop ligt nog geheim. Men zal dit punt herhaaldelijk bestuderen. Leerproblemen. Problemen op school. Een opleidingsinstituut verleent weinig medewerking. Meer dan waarschijnlijk blijft de informatie verborgen.
+27 Brief: Problemen met papieren. Een brief met een onaangenaam bericht Een treurig besluit.
+27 Brief+36 Kruis+19 Toren: Geblokkeerd nieuws.
+PK: Vijandig persoon; verdrietig & piekerende persoon. Niet iedereen is je goedgezind.
(als berg) Tussen PK & 24 Hart ligt: Je moet 1 bepaald probleem overwinnen eer je u kan verenigen met je geliefde.
+ PK Heer: Nadat je worstelde met grote problemen. Een opdracht die je hebt gegeven aan iemand ivm onroerend goed(woning). Een hartsvriend wordt een vijand.
+ PK Vrouw: Partner deelt niet hetzelfde standpunt ivm de verandering.
+PK +21 Berg + 33 Sleutel: Moeilijkheden op korte termijn overwinnen.
+30 Lelie: Carrièreproblemen. Moeite hebben met ouderen worden. Bedrieger, Oplichter in zaken. Grote steun & toeverlaat.
+31 Zon: (een) Onverwachte tegenstand(er). Wisselende stemmingen. Laat je niet overdonderen;
achter die wolken schijnt de zon! Een lichtpuntje. Geblokkeerde energie. Je geluk wordt de bodem ingeslagen. Een slecht opgesteld contract kan later voor problemen zorgen.
+32 Maan: Problemen op het werk.. Zich zorgen maken over het werk. Je werk is geblokkeerd; risico om te stempelen. Een oprecht droevige tijd wanneer je niet uit een depressieve stemming kan stappen.
Het gevoel dat alles uitzichtloosheid is & je alles wil opgeven
+33 Sleutel: Het eigen verdriet onderkennen. Zich beschermen tegen ruzie tussen anderen. Telefoon, telex, telegram. Kleine obstakels. Je vindt een nieuwe uitgang. Je zal je problemen overwinnen. Ware liefde.
+34 Vissen: Gefrustreerde ambities. Veel tegenstand ondervinden. Financiële problemen. Te veel geld uitgeven. Toegang tot geld of iets voorkomt die u waardeert. Gerechtelijke gevolgen.
+35 Anker: Pijnlijk liefdesverdriet om grote liefde. Vasthangen. Nadat je in een situatie vast was komen te zitten
+35 Anker + 10 Zeis: Een oud probleem steekt de kop op & het evenwicht thuis wordt enigszins tijdelijk verloren.
+36 Kruis: Langdurig of onderdrukt verdriet. Aan moeilijkheden, hindernissen en verdriet komt een einde. Dood. Ondergang.
+36 Kruis + 23 Muizen + 01 Ruiter: Geld verliezen (als Sleutel erbij ligt, dan krijg je je geld terug).

marianne

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 7891
 • begin met de voordelen en verwerk de nadelen
Re:de berg
« Reactie #9 Gepost op: mei 26, 2011, 07:57:06 am »
deze kaart kan ook aangeven dat je oud zeer te verwerken hebt, je moet nog door een stuk[je] verdriet heen

Leeuwin

 • Gast
Re:de berg
« Reactie #10 Gepost op: mei 26, 2011, 11:15:18 am »
Maar wat Shazia over de Berg en het Huis schrijft klopt helemaal is mijn ervaring!

Heyhoka

 • Nieuw lid
 • *
 • Berichten: 4
Re: de berg
« Reactie #11 Gepost op: december 08, 2020, 08:45:52 am »
"+ 21 Berg: Uitstekend tijdstip om opnieuw te beginnen".

Ik weet dat dit een heel oud geplaatst bericht is van Shazia1961, maar ik hoop toch dat iemand mij hier kan helpen.

In haar geplaatste bericht is het in de opsomming van alle kaartnummers toch de bedoeling dat het steeds de kaart de berg is + de vermelde kaart en dan wat deze combi eventueel kan symboliseren.
Maar de berg + de berg kan toch nooit voorkomen. Vanwaar dan toch bovenstaande uitleg ???

Of interpreteer ik dit ganse bericht volledig mis?

Dank
Marleen

Anja

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 848
Re: de berg
« Reactie #12 Gepost op: december 08, 2020, 21:51:29 pm »
Die + ervoor betekent dus dat je in dit geval altijd De Berg erbij moet betrekken!

Als jij ergens een keertje extra De Berg ziet staan dan is dat natuurlijk per ongeluk gegaan.ANJA