Auteur Topic: Wil iemand voor mij aub een kaartlegging doen??  (gelezen 11310 keer)

anitajankie

 • Gast
Wil iemand voor mij aub een kaartlegging doen??
« Gepost op: mei 31, 2013, 23:46:06 pm »
Ik zou heel heel graag een legging willen. Ik heb hier grote behoefte aan.

Ik ben een vrouw van 30 jaar en zit behoorlijk in de knoop. Ik ben al jaren zoekende naar wat ik wil in het leven. ik heb geen droom,passie,doel of vooruitzicht en zou dit graag willen. Ik weet niet welke weg ik op moet,wat ik wil ,moet doen en dit heeft me vorig jaar erg depressief gemaakt.Men zegt ik zou naar mn hart moeten luisteren maar ik kan niet communiceren met mijn hart en weet ook niet hoe. Ik ben een jaar werkloos geweest, zit midden in rechtzaak van mijn ex schoonouders, moet mijn huurwoning uit omdat het contract voorbij is en tot overmaat van ramp is mijn grootste liefde van mijn leven, mijn vader 3mnd geleden heel plotseling voor mijn ogen overleden.
Ik kan me niet voorstellen dat dit mijn leven is. Ik heb altijd geloofd in een hoger doel voor mezelf maar weet niet wat of welke richting. Dit is ook mijn vraag.

Ik word geleefd. Ik zit in een baan waar ik doodongelukkig van word,financieel is het niet best en stabiliteit,rust en ontwikkeling is al helemaal niet te vinden. Maar het nare is dat ik zelf niet weet wat ik wil,wat ik nodig heb en hoe.
 
Ik hoop dat zo'n legging mij meer inzicht kan geven.
Ik hoop zo dat iemand mij kan helpen. Ik zou hier heel heeeel dankbaar voor zijn.

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3110
 • :: SAMEN ::
Re: Wil iemand voor mij aub een kaartlegging doen??
« Reactie #1 Gepost op: juni 01, 2013, 13:17:08 pm »
Lieve Anita,

Welkom op het forum en allereerst van harte gecondoleerd met het overlijden van je geliefde vader. Plotseling en voor jouw ogen... dat moet wel een schok geweest zijn. En dat komt nog eens bovenop alle moeilijkheden die je toch al had...

Als je nog even geduld hebt, wil ik wel een legging voor je doen. De kaarten heb ik al getrokken en ik zal ze zo noemen - zodat je er alvast zelf naar kunt kijken.

Gelukkig heb je altijd geloofd in een hoger doel voor jezelf, en dat doel is er natuurlijk, maar als de dingen zich opstapelen, zijn lijden en negatieve gevoelens natuurlijk buitengewoon moeilijk te weerstaan. Terwijl er dan juist een extra krachtig geloof in dat hogere doel nodig zou zijn...

Een van de doelen in ieders leven is het opdoen van ervaringen en dat doel ben je in ieder geval wel aan het verwezenlijken. Een schrale troost is misschien ook het volgende: ervaringen die op je weg komen zijn waardevolle aanwijzingen voor wat jouw ziel graag zou willen leren. 

Dit zijn de kaarten van het Keltisch Kruis:

1+2. Heden: Staven Schildknaap omgekeerd en de Maan
3. Basiskaart: Zwaarden 3 omgekeerd
4. Recent Verleden: Pentakels Koning
5. Kroonkaart (wat je wilt): de Geliefden
6. Nabije Toekomst: Pentakels 7 omgekeerd
7. Zelf: de Dood omgekeerd
8. Omgeving: Staven 5 omgekeerd
9. Hoop en Vrees: Pentakels 2 omgekeerd
10. Uitkomst: Bekers Koningin

Tot kijk en schrijf gerust wat jou opvalt in de kaarten.

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

anitajankie

 • Gast
Re: Wil iemand voor mij aub een kaartlegging doen??
« Reactie #2 Gepost op: juni 02, 2013, 21:49:24 pm »
Lieve Ricca,

Allereerst bedankt voor je reactie. Ik waardeer het ontzettend dat je hier de tijd en moeite voor neemt.
Ik ben nog niet helemaal thuis in de tarot en haal zoveel mogelijk info uit jouw beschrijvingen op het forum die overigens fantastisch mooi verwoord worden door jou. Ik kan er niet zo’n mooie betekenis aan geven zoals jij dat doet maar heb geprobeerd zoveel mogelijk info over de kaarten te vinden. Ik begrijp een beetje dat de omgekeerde kaarten kunnen staan voor blokkades en bij die gedachte als ik naar het aantal omgekeerde kaarten kijk word ik al moe. Blokkades voelen voor mij als een strijd(met mezelf) voeren waar ik toch zo moe van word.
 
Ik kom niet helemaal uit de omgekeerde Staven Schildknaap en Maan. Ik vind wel betekenissen van veel kaarten echter vaak niet in omgekeerde vorm. Zwaarden 3 omgekeerd staat als ik het goed begrijp voor verdriet, wat in mijn geval met het overlijden van mijn vader gaande is, de rouw. Ik begrijp er ook uit dat het kan staan voor verdringen/vermijden van verdriet. Echter heb ik het gevoel dat ik juist al het verdriet toelaat en daar open voor sta. Ik laat het verdriet en de tranen komen zoals het komt wanneer het maar komt. Echter begrijp ik als het goed is dat het ook staat voor herinneringen. Ik word idd geplaagd door herinneringen, behalve mijn vader ook alle beslissingen die ik in mijn leven heb gemaakt en wat mij tot mijn onwetendheid vandaag des dag brengt. Ik heb vaak het gevoel dat ik gefaald heb en niets bereikt hebt, ik had mij het leven niet zo voorgesteld op mijn 30e.Ik dacht altijd dat ik op deze leeftijd wel meer zou weten wat ik zou willen en welke weg af te leggen, echter lijk ik nu verdwaalder dan ooit. Van koopwoning naar huurwoning naar helemaal geen woning. Van geweldige baan naar minder leuk,naar werkloos naar een baan waar ik doodongelukkig van word. Van onafhankelijk en zelfstandig naar eenzaam. Van liefde voor mezelf naar zelfkritisch en hoge eisen stellen. enz. enz. Deze herinneringen geven mij het gevoel achteruit te gaan in het leven i.p.v. vooruit. Echter kan het absoluut aan mij liggen dat ik de omgekeerde kaarten als negatief beschouw in plaats van als een uitdaging.

Ik heb mijzelf vaak de vraag gesteld wie is iemand zonder al waar men zich aan kan identificeren zoals bv. Baan, relatie, kinderen, huis, geld enz. Wie ben je dan werkelijk als je alleen jezelf nog hebt? Waarom is men op deze aarde zo hard bezig met deze zekerheden te creëren terwijl er niets zo onzeker is als dat? Het was alleen niet mijn bedoeling om dit zelf te doorstaan.

Wat betreft de kroonkaart. Ik zou heel graag 1 willen zijn. Balans vinden en leven vanuit mijn innerlijke kracht,gevoel, intuitie en vanuit hart met passie. Een harmonie tussen het spirituele en het aardse wat ik maar niet voor elkaar lijk te krijgen maar waarschijnlijk ook niet veel moeite voor doe. Geduld is een grote valkuil voor mij. Ik vind het lastig deze kaart te vertalen naar mijn leven.
Wel grappig zie ik nu dat de omgekeerde Pentakels 7 die erna komt voor geduld staat. In jouw uitleg op het forum herken ik veel van mijn persoonlijkheid. Zoals:Met minimale inspanning maximale resultaten willen behalen. Snel resultaat willen zien, laksheid en gebrek aan toewijding. Moeite mij te richten tot een doel/focus.

De omgekeerde Staven 5 vind ik een enge kaart in het ongunstige geval. Naar me hart luisteren in het gunstige geval zou ik graag willen, weet alleen niet hoe dat te doen.  Ik communiceer met woorden, argumenten, analyses, ego dus waarschijnlijk niet verstaanbaar voor het hart?
De uitkomst, de Beker Koningin, als ik jouw uitleg op het forum lees, is precies de vrouw die ik graag zou willen zijn!

Ik ben heel benieuwd naar jouw uitleg van mijn kaarten en zal hier geduldig op wachten. Ik ben je ontzettend dankbaar hiervoor.

Liefs, Anita


Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3110
 • :: SAMEN ::
Re: Wil iemand voor mij aub een kaartlegging doen??
« Reactie #3 Gepost op: juni 03, 2013, 17:24:37 pm »
Lieve Anita,

Je hebt al een mooie rondgang door het KK gemaakt en dat is voor mij ook verhelderend. :) Nu de kaarten nog met elkaar in verband brengen, want het gaat niet alleen om de betekenis van de afzonderlijke kaarten, maar vooral om het geheel van de legging. En omgekeerde kaarten hoeven niet altijd negatief te zijn hoor. Op het Arcana-forum staat een topic over omgekeerde kaarten en ook een topic over de interpretatie van het Keltisch Kruis. Ik beperk me vandaag tot de eerste kaart, de belangrijkste kaart.


CENTRUMKAART
Staven Schildknaap omgekeerd

Je zegt dat je geen droom, passie, doel of vooruitzicht hebt en geen idee hebt wat je nu eigenlijk wilt, en dat past helemaal bij de verwarring en besluiteloosheid van het omgekeerde vuur-schildknaapje. Toch ligt juist in die verwarring de eerste stap naar de bevrijdende inzichten waar je zo vurig naar verlangt. Dus veroordeel het schildknaapje niet omdat hij, oog in oog met de Maan, zijn hoofd in het zand heeft gestoken (de kaart ligt omgekeerd). Hij is nu eenmaal een zonnekind. Hij wil echt wel aan de slag om iets moois van zijn (= jouw) leven te maken, maar op dit moment is dat nog even te zwaar (vanwege het verdriet van Zwaarden 3).

Je kunt hem beschouwen als jouw innerlijke kind, de drager van jouw spontane en onbevangen enthousiasme voor het leven. Echt een heel mooie kaart daar in het hart van de legging! Zijn kinderlijke eigenschappen van spontaniteit en vreugde, van vrolijkheid en warmte, van overgave en ongeremd plezier, zijn allemaal in jou aanwezig. Springlevend en wel, maar nu even op een laag pitje. Als de tijd daarvoor rijp is, zul je hem wel eerst weer op zijn beentjes moeten helpen. Een sprankje liefde kan daarbij al wonderen doen. De grote zon op de kaart van de Geliefden ook...

Ik doe er van mijn kant nog wat sprankjes hoop en vertrouwen bij. :)

Liefs,
Ricca 
From Ricca with Love

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3110
 • :: SAMEN ::
Re: Wil iemand voor mij aub een kaartlegging doen??
« Reactie #4 Gepost op: juni 08, 2013, 13:59:46 pm »
Citaat van: anita
als ik naar het aantal omgekeerde kaarten kijk word ik al moe

Als je met omgekeerde kaarten werkt en de kaarten goed gemengd en geschud hebt, zal de verdeling rechtop/omgekeerd vaak ongeveer fifty-fifty zijn. Dat is heel gewoon en hoeft geen reden te zijn om meteen moe te worden. :)


KRUISKAART
De Maan

Het is niet zo erg om (nog) niet te weten wat je wilt. Er is geen haast. Als je in dit leven iets vergeet, zal er nog meer dan genoeg tijd zijn. Het is belangrijker om te weten wie je bent en de tweede kaart, de Maan, houdt jou een spiegel voor. Een indringende en eerlijke confrontatie met jezelf heeft zich aangediend. Onnodig te zeggen dat de Maan ook voor verwarring kan zorgen, maar tijden van tegenslag en verdriet, zijn bij uitstek geschikt om jezelf te bestuderen, om je ware overtuigingen en verwachtingen te leren kennen, je ware gevoelens ook, en om je eigen innerlijke licht te vinden. De Maan verschijnt altijd op het juiste moment. Waarom zou je al die teleurstellende en pijnlijke ervaringen hebben aangetrokken anders dan om die gedeelten van jou wakker te schudden die hun bestemming zijn vergeten en die verstrikt zijn geraakt in het zoeken naar zekerheid waar die niet te vinden is?

Citaat van: anita
Ik heb mijzelf vaak de vraag gesteld wie is iemand zonder al waar men zich aan kan identificeren zoals bv. Baan, relatie, kinderen, huis, geld enz. Wie ben je dan werkelijk als je alleen jezelf nog hebt? Waarom is men op deze aarde zo hard bezig met deze zekerheden te creëren terwijl er niets zo onzeker is als dat? Het was alleen niet mijn bedoeling om dit zelf te doorstaan.

Toch wel, denk ik... Als dat niet de bedoeling van je ziel was geweest, zou je hier nu niet zijn, in deze omstandigheden... in de leerschool van het leven...

In een oefeningentopic op het Algemene Forum heb ik een oefening gepost om je levenstaak te ontdekken:
http://www.catharinaweb.nl/cathforum/index.php/topic,4178.msg70166.html#msg70166
En ook een oefening om je ware zelf te leren kennen:
http://www.catharinaweb.nl/cathforum/index.php/topic,4178.msg87081.html#msg87081
Misschien heb je daar iets aan.

Terug naar het KK. Samen maken het schildknaapje en de Maan duidelijk dat het op dit moment nog te vroeg is voor praktische stappen. De tijd is nog niet rijp om bijvoorbeeld die baan waarin je je zo ongelukkig voelt, op te zeggen. Zolang je voor jezelf nog niet duidelijk hebt wat jij de moeite waard vindt en waar jij je gelukkig bij voelt, blijft de kans bestaan dat je je in een volgende baan net zo ongelukkig zou voelen als in de huidige. Verandering moet van binnen beginnen en dan pas kan de uiterlijke wereld (die een spiegel is van de innerlijke wereld) óók veranderen. Dit wordt echter pas van belang bij de omgekeerde Pentakels 7 in de nabije toekomst.

Kijken in de spiegel van de Maan, accepteren wat je daar over jezelf ontdekt en daar vrede mee hebben, is een eerste stap in de richting van Bekers Koningin. En alvast één opmerking bij Bekers Koningin: water kan nooit in de knoop zitten. :)

En de 'knoop' van Pentakels 2 is natuurlijk geen échte knoop...

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3110
 • :: SAMEN ::
Re: Wil iemand voor mij aub een kaartlegging doen??
« Reactie #5 Gepost op: juni 10, 2013, 17:00:27 pm »
BASISKAART
Zwaarden 3 omgekeerd

Natuurlijk toont deze kaart het verdriet en de rouw die je voelt om het overlijden van je vader. Je zegt dat je je tranen de vrije loop laat, wanneer je daar maar behoefte aan hebt, en dat is heel goed, want gevoelens moeten strómen en stromend verdriet is een helende emotie. Maar verdriet bij overlijden is, net als verwarring, ook een heel gecompliceerde emotie. Eigenlijk bestaat dat verdriet uit verschillende emoties die je stuk voor stuk kunt toelaten. Ten eerste is er de schok omdat je vader zo plotseling en voor jouw ogen is overleden. Dan is er het gevoel van verlies. Iets dat niet altijd onderkend wordt, maar vaak wel aanwezig is, is de boosheid omdat je het gevoel hebt alleen te worden achtergelaten. Er kan ook heimwee zijn, je blijven vastklampen aan de goede tijd die je samen had. Soms speelt ook angst een rol, zoals 'hoe moet ik het redden zonder hem?' In het begin kan er ook een sterke neiging tot ontkenning zijn, een ontkenning van de dood zelf, of van het verdriet of van de mate van het verdriet.

Realiseer je wel dat er niets verkeerds is aan al die emoties. Hoe eerder je ze onderkent en toelaat, des te gemakkelijker zal het over enige tijd voor je zijn de draad van het leven weer op te pakken.

Nu ligt Zwaarden 3 omgekeerd en bovendien is het de basiskaart en dat betekent dat hier ook het minder recente verdriet aan de orde komt. De kans is groot dat je met de tranen om je vader óók het verdriet en de teleurstelling om al die andere pijnlijke dingen in je leven naar buiten brengt en heelt...dingen waar je destijds misschien onvoldoende om gehuild hebt. Maar nu je eenmaal aan het huilen bent, lift dat oudere verdriet mee met de tranen om je vader. En dat is alleen maar goed voor jou. Geef jezelf voldoende tijd om het allemaal te verwerken. Koester je verdriet niet, maar loop er ook niet voor weg. Met anderen erover praten is ook goed voor de verwerking.

Een troostgedichtje bij Zwaarden 3:

Verdriet
               
al denk je dat je leed
voor eeuwig is, zonder troost,
zonder uitzicht
langzaam, langzaam
verdwijnt de scherpte,
heelt het hart
tot op een dag
je lach je verrast


(Bron: tarothaarlem.nl - een site waar bij alle kaarten een mooi gedichtje te vinden is)


RECENT VERLEDEN
Pentakels Koning

Een koning op deze plek moet wel voor jouw vader staan. Recent Verleden is altijd een afnemende factor in het geheel van de legging, en als je dan door het allerergste verdriet heen bent, blijft er een bedroefd gevoel achter. Je mist zijn gezelschap, het unieke van zijn persoon... Dit hoeft op zich niet meer zo heel droevig te zijn. Je hoeft de mooie herinneringen niet krampachtig vast te houden, want ze blijven mooi. Het moment zal komen dat je ze gewoon kunt koesteren als een geschenk uit het verleden. Durf dan verder te gaan, zoals ook je vader aan gene zijde dat doet. Geen enkel afscheid is voor altijd. Je kunt er zeker van zijn dat jullie elkaar weer zullen zien, in een andere dimensie, en dat je elkaar zult herkennen aan de unieke relatie die jullie samen hadden.

Uit het feit dat je vader hier als Pentakels Koning is verschenen, mag je wel opmaken dat het op dit moment goed met hem gaat. Pentakels Koning is de meest tevredene van alle koningen. Hij bevindt zich in een vruchtbare omgeving en voelt zich bij wijze van spreken al helemaal in zijn knollentuin. :) Hij wel.

Nu jij nog...

Liefs van Ricca
From Ricca with Love

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3110
 • :: SAMEN ::
Re: Wil iemand voor mij aub een kaartlegging doen??
« Reactie #6 Gepost op: juni 12, 2013, 15:32:30 pm »
KROONKAART
De Geliefden

Voor iemand die zegt dat ze geen droom, doel of passie heeft, is hier, op de plek van je verlangens, toch maar een prachtige, bijna paradijselijke kaart verschenen. :) Het verlangen van je hart is: een leven vol liefde en harmonie. Dat is de essentie van de Geliefden. Geen huis of baan of geld, maar liefde. Natuurlijk horen de materiële zaken er ook bij in het leven, maar ik heb het nu even over je hart. Je verlangt naar liefde als een bloem naar de zon (de grote zon op de kaart) - en je hebt er evenveel recht op als die bloem...

Bij de Geliefden gaat het meestal om de liefde voor jezelf (liefde in een relatie is eerder in Bekers 2 te vinden) en de harmonie tussen de mannelijke en de vrouwelijke energie in jezelf. In feite brengt kaart VI de Hogepriesteres, de Keizerin, de Keizer en de Hiërofant bij elkaar (ieder mens heeft dit viertal in zich): je intuïtie of innerlijk weten, je hart en je gevoel, je verstand en je daadkracht, en de uiterlijke kennis, d.w.z. alles wat je in de buitenwereld geleerd hebt en wat niet uit jezélf afkomstig is. Als het tussen dit viertal pais en vree is, is er geen probleem, maar als bijvoorbeeld je innerlijke keizer altijd maar rationeel redeneert en weinig begrip heeft voor de gevoelens van je innerlijke keizerin, of als je innerlijke hiërofant domweg op zijn preekstoel blijft staan en geen geloof hecht aan de fluisteringen van je innerlijke hogepriesteres, dan is de innerlijke eenheid ver te zoeken. De innerlijke zekerheid ook.

Het verstand dient om de wensen van het hart uit te voeren.
Als het verstand niet in dienst staat van het hart,
maar voor zichzelf begint,
wordt het een onbetrouwbare gids.

Als je eenmaal gaat vertrouwen op je hart, je gevoel, zul je beseffen dat wanneer iets je vreugde brengt, het de wens van je ziel is, die spreekt door jouw hart. Kun je er niet op vertrouwen dat je ziel tot je spreekt, via je hart? Of probeert je verstand wanhopig het toch weer allemaal te analyseren, te ordenen en te beheersen? Omdat dit laatste precies is wat je zelf beschreef, wil ik de volgende keer nog wat dieper op de Geliefden ingaan.

Ben je er nog? :)

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

anitajankie

 • Gast
Re: Wil iemand voor mij aub een kaartlegging doen??
« Reactie #7 Gepost op: juni 12, 2013, 20:35:53 pm »
Dag Ricca,

Ik ben er zeer zeker nog, ik dacht ik wacht geduldig de gehele legging af haha.
Ik vind de kaarten erg mooie betekenissen hebben. Het zou idd niet erg moeten zijn om (nog) niet te weten wat je wilt echter merk ik dat ik het heel moeilijk vind om daar mee om te gaan in de tussentijd tot ik het weet. Alles voelt dan doelloos, nutteloos en zonder vooruitzicht. Waardoor ik het moeilijk vind om keuzes te maken en vooruit te denken. Daarnaast word ik er vaak mee geconfronteerd bv bij het zoeken naar een baan of een hobby of een sport, ook dan komt de vraag terug wat wil je?
Ik zou hier waarschijnlijk meer geduld moeten leren hebben.

Ik vind het gedichtje erg mooi. Wat betreft de maan klopt het dat ik nu in de spiegel moet kijken en dingen moet aanpassen. Liefde is iets wat centraal speelt op het moment toevallig. Ik merk de afgelopen dagen dat ik veel gevoeliger ben en reageer(soms overgevoelig).Ik besef me nu ook dat ik liefde nodig heb maar dat ook aan mezelf moet geven. Mijn verstand(ego noem ik het) is op het moment helemaal stil en heeft niets meer te zeggen waardoor ik iets meer in contact kom met mijn gevoel, waar dus blijkbaar een heel gevoelig persoon zit. Mijn ego hield stevig vast aan het tastbare en zichtbare, alle "zekerheden" als geld, baan, huis enz. Nu dit alles letterlijk onder mijn voeten verdwijnt rest er niets anders meer dan te geloven in het onzichtbare. Het geloof en vertrouwen in mezelf, de wereld en de toekomst. Ik heb niets anders dan te geloven in liefde en hoop wat uiteraard niet te verklaren valt omdat dit verder reikt dan het verstand. Maar het wordt geaccepteerd en daar zal ik op voort drijven.

Wat betreft mijn citaat. Ik vrees ook dat dit de bedoeling was ook al wil ik het niet. Ik probeer mezelf aan te leren er niet tegen te vechten maar te accepteren wat ik wel moeilijk vind. Ook hier moet ik er maar op vertrouwen dat dit goed zal aflopen.
Het is idd zo dat mijn verstand altijd de overhand heeft. Ik geloof absoluut dat mijn ziel via mijn hart spreekt. Ik vind het alleen wel lastig om naar mijn hart te luisteren of hem te horen. In de praktijk snap ik niet zo goed hoe ik dat moet doen. Is dat iets wat je aanvoelt? Hoe weet ik bv wanneer mijn hart spreekt en wat ie duidelijk wilt maken?

Wat betreft de kroonkaart, ik geloof wel dat liefde een hele centrale rol speelt. Echter vraag ik mij ook af is dit echt een (levens)doel? Is dit niet meer algemeen en wat iedereen wilt en behoefte aan heeft in het leven? Of zou ik het moeten zien als een soort persoonlijk doel. En daarom lijkt het me alsnog moeilijk concrete stappen te nemen richting dit doel.

Tot zover bedankt voor je geweldige uitleg en ben heel benieuwd naar de rest. Ik heb hier zeker wat aan en het bevestigt veel voor mij.

Liefs Anita

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3110
 • :: SAMEN ::
Re: Wil iemand voor mij aub een kaartlegging doen??
« Reactie #8 Gepost op: juni 14, 2013, 15:34:16 pm »
Lieve Anita,

Je mag gerust tussendoor iets vragen hoor. :) Verstand en ego is trouwens niet helemaal hetzelfde. Verstand is verstand, maar het ego (uiterlijk zelf) heeft niet alleen gedachten, maar ook gevoelens. En ook het hogere zelf heeft gedachten en gevoelens. De kunst is om die uit elkaar te houden... De stem van je hart of van je ziel is bijvoorbeeld herkenbaar aan het feit dat dat zij nooit veroordeelt en dat ze vrede of vreugde in je oproept. Ik zag net dat DroomBode een nieuwe signatuur heeft gekozen: "Als een gedachte pijn doet, is de kans groot dat hij niet waar is". Dat is ook een goede aanwijzing. 

Citaat van: anita
Wat betreft de kroonkaart, ik geloof wel dat liefde een hele centrale rol speelt. Echter vraag ik mij ook af is dit echt een (levens)doel? Is dit niet meer algemeen en wat iedereen wilt en behoefte aan heeft in het leven? Of zou ik het moeten zien als een soort persoonlijk doel.

Liefde voor jezelf is zeker iets waar iedereen baat bij zou hebben en in die zin is het ook een algemeen levensdoel, maar niet in elk KK verschijnt de Geliefden als kroonkaart... Bij jou is de kaart wel als kroonkaart verschenen en dat betekent dat het op dit moment en in jouw situatie wel een heel persoonlijk doel is. Of het ook je levensdoel is, weet ik niet. Misschien heb je nog wel grotere plannen... :)

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

anitajankie

 • Gast
Re: Wil iemand voor mij aub een kaartlegging doen??
« Reactie #9 Gepost op: augustus 03, 2013, 09:06:50 am »
Beste Ricca,

Ik ben heel nieuwsgierig of je al meer weet over mijn KK legging.
Zo niet dan wacht ik geduldig af. (ik vind het zo fijn om te lezen)
Bedankt alvast!

Liefs Anita
« Laatst bewerkt op: augustus 25, 2013, 21:49:08 pm door anit »

anitajankie

 • Gast
Re: Wil iemand voor mij aub een kaartlegging doen??
« Reactie #10 Gepost op: september 12, 2013, 22:45:14 pm »
Lieve Ricca,

Weet je toevallig al iets meer over mijn legging? We waren bij de kaart de Geliefden gebleven maar heb niets vernomen.

Liefs Anita

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3110
 • :: SAMEN ::
Re: Wil iemand voor mij aub een kaartlegging doen??
« Reactie #11 Gepost op: oktober 22, 2013, 12:16:43 pm »
Lieve Anita,

Het is alweer een tijd geleden, maar ik ben je niet vergeten hoor. :) De reminders waren niet echt nodig, dus ik heb er een paar verwijderd. Ik wilde je tijd geven om te rouwen en het KK met de omgekeerde Dood (stagnatie) en al die andere omgekeerde kaarten heeft óók tijd nodig. In mijn ervaring kan een KK een periode van een half jaar tot twee jaar bestrijken en in dit geval zal het eerder twee jaar zijn. Maar alles komt op het juiste moment.

Ik wilde dus nog iets meer zeggen over De Geliefden en doe dat in relatie tot de kaarten 1 en 2 en ook alvast voorzichtig vooruitblikkend op kaart 10, de Uitkomst.

Natuurlijk heb je wel dromen, ieder mens heeft dromen, maar je hebt ze om allerlei redenen begraven en er is veel liefde en moed (de m. en de vr. energie van De Geliefden) voor nodig ze weer op te diepen. De situatie waarin je nu zit is een prachtige gelegenheid om naar binnen te keren (De Maan) en met genegenheid en begrip terug te kijken naar je leven zoals dat tot nu toe verlopen is.

Ooit zou je de wereld in vuur en vlam zetten (Staven Schildknaap). Weet je nog? Je kon gewoon niet wachten. Nu zit je met je eigen portie as, tezamen met de herinnering aan een paar heldere vonken, ten bewijze van je vurige inspanningen. In de loop van de jaren heb je veel kostbare dromen begraven onder dikke lagen roet en gruis. Lagen vol onbevangenheid en goede bedoelingen, maar ook verdriet om de dingen die je opgaf, teleurstellingen, afwijzingen, omwegen, verkeerde beslissingen, slechte timing, verspilde moeite, gemiste kansen. Geen wonder dat er moed voor nodig is om weer in je eigen voetspoor te komen (het Schildknaapje rechtop te zetten). Gun jezelf vrede en de moed zal er weer zijn...

Van Bekers Koningin zei je:

Citaat
Beker Koningin is precies de vrouw die ik graag zou willen zijn!

Maar je hoeft geen 'dat-zou-ik-willen-zijn-als-ik-het-kon' of 'dat-kan-ik-ook-zijn-als-ik-het-wilde' te zijn, maar gewoon te zijn. En hoewel je voor je dromen natuurlijk evenzeer iets moet dóen als er moet zijn, kan ik je wel zeggen dat het zijn op de eerste plaats komt.

Wees lief voor jezelf. Lief zijn is dapper. Wees stil en laat de dromen die je lang geleden begraven hebt, naar boven komen. Ze zijn nog springlevend in je ziel! Haal ze voor je geest, hou ze liefdevol vast in je binnenste. Voel je, al was het maar heel even, helemaal één met je dromen. Daarmee zet je enorme krachten in beweging. En dan ben je op de goede weg. En klaar voor de volgende kaart, de Nabije Toekomst.

Liefs,
Ricca
« Laatst bewerkt op: oktober 22, 2013, 20:55:17 pm door Ricca »
From Ricca with Love

anitajankie

 • Gast
Re: Wil iemand voor mij aub een kaartlegging doen??
« Reactie #12 Gepost op: oktober 22, 2013, 16:15:25 pm »
Lieve Ricca,

Mijn excuses voor de reminders, ik begrijp nu dat het tijd kost.
Dat lief zijn voor mezelf en "zijn' vind ik nog heel moeilijk. Omdat het voor mij moeilijk is tevreden te zijn en te accepteren wat nu is. Die dromen zitten zo diep begraven dat ik ze niet eens naar boven kan halen. Ik zou niet weten waar te beginnen en of ze ooit eruit zullen komen. Dit maakt mij heel verdrietig. Ik probeer ze voor mijn geest te halen maar ik zie alleen blanco nog. Ik denk dat ik nog niet snap hoe dit werkt en waarom ik mezelf hierin blokkeer? Al vraag ik me af of ik ze ooit echt duidelijk heb gehad. Ook dat kan ik me niet herinneren.

Bedankt tot zover

Liefs

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3110
 • :: SAMEN ::
Re: Wil iemand voor mij aub een kaartlegging doen??
« Reactie #13 Gepost op: oktober 22, 2013, 18:42:21 pm »
Ik zou niet weten waar te beginnen

Wat vond je als kind leuk om te doen? Wat voor kinderspelletjes speelde je graag? Daar zou je kunnen beginnen. :)

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

anitajankie

 • Gast
Re: Wil iemand voor mij aub een kaartlegging doen??
« Reactie #14 Gepost op: oktober 22, 2013, 23:12:44 pm »
Ik ben lange tijd enig kind geweest. Destijds was het voor mij heel normaal om alles te doen wat mijn moeder zei en wilde en vooral niet een eigen mening of ideeën te hebben. Ik vermoed dat ik het daarom opnieuw moet ontdekken. Ik heb hier in het verleden wel hulp bij gezocht in de vorm van coaches, psychologen e.d. Echter helaas gaven zij ook aan mij niet te kunnen helpen als ik zelf niets weet. Ze kwamen net als mij vast te zitten. Ik snap hen ook want waarschijnlijk moet ik het uit mezelf halen.

Liefs