Auteur Topic: Keltische bomenhoroscoop  (gelezen 7601 keer)

Carla

 • Administrator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 2069
 • Wat je aandacht geeft groeit
  • CatharinaWeb
Keltische bomenhoroscoop
« Gepost op: januari 28, 2013, 12:54:05 pm »
De Wicca afdeling is uitgebreid met de Keltische bomenhoroscoop.

kreeft

 • Gast
Re: Keltische bomenhoroscoop
« Reactie #1 Gepost op: februari 05, 2013, 07:22:53 am »
Hé, dat is leuk , Carla,  :D

ik ben een (zomer) spar

De Mysterieuze
 2 januari - 11 januari
5 juli - 14 juliPluspunten
 - trouw
 - hartstochtelijk
 - beschaafd

Minpunten
 - gesloten
 - humeurig
 - kwetsbaar


 

Gesloten en kwetsbaar
 Sparren reageren nooit impulsief, er wordt eerst nagedacht voordat er een reactie komt. De spar geeft zich niet makkelijk bloot en kan soms nogal afstandelijk overkomen. Het optreden van een spar is te omschrijven als waardig, terughoudend, conservatief en beschaafd. Over het algemeen is de spar gesloten en kwetsbaar, neigt naar een conservatieve levenshouding en heeft behoefte aan geld en controle.

De spar houdt van mooie voorwerpen. In de liefde is de spar niet snel tevreden, hij of zij verlangt nogal veel van de ander. Daardoor voelt een spar zich vaak eenzaam. Maar heeft de spar eenmaal de juiste partner gevonden, dan kan hij of zij trouw en hartstochtelijk zijn.

De meeste sparren zijn intelligente mensen die zich tijdens hun hele leven blijven ontwikkelen. Succes is iets wat moet groeien. Vaak eindigt de spar in een totaal andere richting dan de vooropleiding zou doen verwachten.
 

Winter- en zomersparren
 De spar is een uitgesproken individualist, maar tegelijkertijd willen deze mensen graag onderdeel van hun omgeving zijn. Ze houden er namelijk absoluut niet van om op te vallen. Daarom vinden we onder de sparren nogal eens extremen. Aan de ene kant komt bij de spar de typische solist voor (de winterspar), iemand die weinig om vriendschappen geeft, maar in z'n eentje tot grootse prestaties kan komen. Aan de andere kant zijn er de sparren (de zomersparren) die zich zoveel mogelijk aan hun omgeving aanpassen om vooral maar niet op te vallen. De zomerspar voelt zich het prettigst in een groep. Dit type spar zoekt voornamelijk vertrouwen en veiligheid buiten zichzelf. Belangrijk voor de zomerspar is het dan ook om deze zaken meer in zichzelf te zoeken, zodat ze - net als de winterspar die op de berghellingen groeit- grote hoogten kunnen bereiken.

 :)

Carla

 • Administrator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 2069
 • Wat je aandacht geeft groeit
  • CatharinaWeb
Re: Keltische bomenhoroscoop
« Reactie #2 Gepost op: februari 05, 2013, 10:35:06 am »
Hé, dat is leuk , Carla,  :D


Dank Kreeft  ;)

Audrey

 • Gast
Re: Keltische bomenhoroscoop
« Reactie #3 Gepost op: maart 04, 2013, 00:28:04 am »
Hallo,

Ook even de mijne opgezocht. Wel geinig! :D

Slaap lekker allen!

De Gevoelige
1 april - 10 april
4 oktober - 13 oktober

Pluspunten
- hartstochtelijk
- volhardend
- fijngevoelig

Minpunten
- weifelaar
- trekt zich veel aan van anderen
- niet zo vergevingsgezind

De wereld verfraaien
De lijsterbes trekt vogels met haar bessen, en ook de lijsterbesmens trekt graag de aandacht. Lijsterbessen houden ervan de wereld te verfraaien en veel van hen zijn kunstenaar. Ook hebben zij graag zelf de touwtjes in handen.

Graag in gezelschap
Een lijsterbes houdt niet van eenzaamheid, hij of zij is graag in het gezelschap van anderen. Liever onvolmaakt dan eenzaam. De sterke aandrang om geliefd te zijn kan een lijsterbes verleiden tot het stellen van veel te hoge eisen aan zichzelf.

In de vriendschap is een lijsterbes heel eerlijk en oprecht, en verwacht dat dit wederzijds zal zijn. Lijsterbessen kunnen niet tegen kleinzieligheid.

Hartstochtelijk
Als partner is een lijsterbes hartstochtelijk en onstuimig, maar als gevoelens niet worden beantwoord zoekt hij of zij al snel iemand anders. De lijsterbes is tegelijkertijd een afhankelijk alsook een onafhankelijk mens. Deze persoon houdt van harmonie en kan slecht vergeven en vergeten.

 

Developerone

 • Gast
Geweldig-genoten! :)
« Reactie #4 Gepost op: maart 04, 2013, 02:28:30 am »
Wauw cool

Ik ben een Walnoot :D ohooh:

Pluspunten
- ambitieus
- hartstochtelijk
- intelligent    Minpunten
- onbuigzaam
- egoïstisch
- medogenloos

 

Onbewuste krachten
De structuur van een walnoot lijkt sprekend op de twee menselijke hersenhelften. Vandaar waarschijnlijk dat intelligentie een van de belangrijkste kenmerken van deze mens is. Ook zagen de oude Kelten een ziel die sterk reageert op onbewuste krachten.
 

Door tot het eind
Door die onbewuste kracht kan de walnootmens nooit iets half doen, hij gaat door, desnoods tot het bittere einde. Volhardend en onvoorwaardelijk en uitgesproken stratetisch ingesteld.

De walnoot kan zich met huid en haar in de strijd gooien en niets willen weten van een compromis. En ook al kan een walnoot een hele afwezige indruk maken, vergis je niet, hij of zij neemt alles in zich op en heeft daarbij een ijzersterk geheugen.
 

Hartstochtelijk en jaloers
De walnoot is een van de hartstochtelijkste types van de Keltische bomenkring, en kan zichzelf -en anderen- veel ontzeggen om te krijgen waar hij of zij de zinnen op heeft gezet. Het onbuigzame karakter maakt de walnoot tot een moeilijke partner met een buitengewone hartstocht maar ook met een buitengewone jaloezie.

ff slikken maar zijn grote dingen die walnoten :P

Leuke horoscoop!

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3097
 • :: SAMEN ::
Re: Keltische bomenhoroscoop
« Reactie #5 Gepost op: maart 04, 2013, 19:01:30 pm »
Ik zal met veel plezier aan je denken als ik de volgende keer een walnoot eet. ;D

Geweldige noten. ;)

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

KayleeB

 • Gast
Re: Keltische bomenhoroscoop
« Reactie #6 Gepost op: juli 12, 2015, 23:04:18 pm »
Hallo allemaal,

Ook ik heb de mijne opgezocht en het klopt precies hoe ik ben!

Kastanje

De Eerlijke
15 mei - 24 mei
12 november - 21 november

Pluspunten
- eerlijk
- rechtvaardig
- kritischMinpunten
- probleemvermijdend gedrag
- weinig zelfvertrouwen
- prikkelbaar

 

Geboren diplomaat
De kastanje is trouw en rechtvaardig, eerlijk en kritisch. Een geboren diplomaat en een betrouwbaar mens. De kastanje houdt niet van problemen en zal deze als het even kan vermijden, maar eenmaal gewonnen voor een bepaalde zaak kan hij of zij zich daar met hart en ziel instorten.
 

Gebrek aan zelfvertrouwen
De kastanje lijdt onder een gebrek aan zelfvertrouwen waardoor deze persoon soms heel erg lichtgeraakt kan zijn.

Datzelfde gebrek aan zelfvertrouwen kan in een wat groter gezelschap prikkelbaar gedrag veroorzaken. Daardoor kan een kastanje een hoogmoedige en zelfgenoegzame indruk maken, maar in werkelijkheid komt ook dit gedrag voort uit gebrek aan zelfvertrouwen. De eigen mening wordt altijd weloverwogen gegeven, van halve waarheden houdt een kastanje niet, daardoor kunnen ze soms erg koppig zijn.
 

Verlangen naar een relatie
In de liefde is de kastanje enigszins berekenend. Hij of zij heeft vaak moeite een partner te vinden, hoewel ze erg naar een relatie kunnen verlangen. Pas wanneer een kastanje er zeker van is de ware te hebben gevonden kan deze persoon zichzelf werkelijk bloot geven.