mijn week- en dagkaarten

Gestart door kreeft, januari 01, 2013, 07:44:19 AM

kreeft

goeiemorgen,

weekkaart,
schildknaap van pentakels

Kernwoorden: nieuwe zaken, studie, leergierigheid, beminnelijkheid.

Pentagrammen Page -of Schildknaap- is de boodschapper van een komende kans op ons pad. In het licht van het aarde-element zal het hier gaan om een concreet, haalbaar en degelijk voorstel.

kaartje voor vandaag,

bekers 8
Kernwoorden: zwaarmoedigheid, afzien, verlies, teleurstelling, scheiding.

Bekers Acht is een van de drie 'vertrek-kaarten' van de tarot, en staat voor afscheid nemen met een bezwaard gevoel. We vertrekken uit een omgeving waarin we gewend waren en gaan weg van mensen en dingen die ons na aan het hart liggen.

grtj  :)

heleen

Hoi kreeft.

Wat een sombere omschrijving van de beker 8 kaarten. Misschien niet de makkelijkste kaart, maar wel een mooie kaart. Het staat inderdaad voor vertrek, maar als je op reis gaat, een moeilijke reis en je laat zaken achter dan doe je dat niet voor niets. Schijnbaar is de tijd van vertrekken aangebroken. En zeg zelf je neemt een sterke page van pentakels mee. Hij is leergierig wil weten, hoe mooi kan dan de reis worden? Sta ervoor open, en je wereld verbreed.

liefs
Heleen.

kreeft

goeiemorgen,

staven 6

De zes van staven staat voor een positief zelfbeeld. Als je je goed kan voelen bij wat je doet dan draagt dat bij aan de prestaties die je in de buitenwereld neerzet. Als je worstelt met je motivatie kijk dan eens hoe je aankijkt tegen je medestrijders. Zie je hen allemaal als beter, sneller of sterker? Verander dan de manier waarop je denkt en laat je meevoeren op het witte paard van de winnaar. Positieve gedachten voeren je uiteindelijk naar de kampioenstitel.

@Heleen, ja ik vond de uitleg die ik ergens zag en kopieerde over de bekers 8, ook maar somber  :-\
dingen achterlaten daarentegen, klopt wel, andere wegen proberen op te gaan , een zoektocht naar andere dingen, oude zaken een beetje de rug toekeren,
ja, klopt eigenlijk wel, mijn horizon verbreden

dank Heleen  :-*

Vlinder

Staven 6
Positief zelfbeeld Kreeft, wil soms veel voor je betekenen.
Las gister iets over ups en downs en dacht daarnet daar aan bij deze kaart.
Als je kan genieten van overwinning, en de opgaande lijn, weet je al dat dat niet zo zal blijven,
maar het volop genieten kan juist ook betekenen dat als je over de top bent je ook kan aanvaarden dat het niet zo kan blijven, en je je positieve zelf beeld mee kan nemen!

Dus geniet lieve kreeft met volle teugen :D

kreeft

goeiemorgen,

bekers 3
Kernwoorden: geluk in de liefde, vreugde, harmonie, rijkdom, genezing.

Bekers Drie geeft uitdrukking aan vreugde, zorgeloosheid en dankbaarheid. Ze geeft aan dat we iets waardevols en moois hebben bereikt of hebben gekregen, en ons daar gelukkig bij voelen.


@vlinder, vertrouwen houden, ja  :D

:-*

Vlinder

Wat een heerlijke uitstraling heeft de bekers 3, feest is nog steeds niet afgelopen,
en terecht hoor Kreefje, je hebt er lang genoeg naar toe gewerkt.
Een dag om lekker van te genieten, mag best een beetje minder serieus

:-*  :)

kreeft

goeiemorgen,

koningin van pentakels
Kernwoorden: overvloed, zekerheid, geschenk, ervaring, zinnelijk, ernstig.

Pentagrammen Koningin vertegenwoordigt de vrouwelijke kant van het element aarde, en staat voor bestendigheid, goedmoedigheid en betrouwbaarheid. Ook voor realiteitszin, vruchtbaarheid en eenvoud, alsmede zinsgenot.

@vlinder, ja, tzijn mooie kaarten, maar uiteindelijk moet je het zelf maken  :)
het gaat niet slecht  :D ;)
dank voor je mooie woorden  :-* :-*

Lief

Feestje gevierd Kreeftje? Kelken 3.

Koninin ook weer mooi. Zit in goede hoek kreeftje....

liefs, Lief :-* :)
Look for the answer inside your question...

kreeft

goeiemorgen,

kelken schildknaap

De figuur die we hier zien staat over het algemeen met een beker in zijn handen waaruit een vis springt. Deze staat symbool voor je gevoelens en intuïtie. Omdat water als element hier ook mee te maken heeft is het ook belangrijk dat je kijkt naar de staat van het water om een indruk te krijgen hoe het met je gevoelens en intuïtie staat. In het geval van deze kaart is dat dus redelijk in beweging; maar ook weer niet zodanig dat de schildknaap er door wordt overspoeld.

Deze schildknaap moet je zien als iemand die in zijn gevoel moet duiken om te ontdekken wat daar allemaal te vinden is

@lief, feest gevierd niet, hihi, voel me niet slecht,  :)

grtj

kreeft

goeiemorgen,

de ster,

Staat voor de hoop, de goedheid, optimisme, vertrouwen, geloof, geluk, schoonheid, oprechtheid en bescherming.

isiskaartje,

Vlag

Omschrijving :  Deze kaart staat symbool voor strijdvaardigheid, talent en vooruitgang.

U bent behoorlijk strijdvaardig en dapper en heeft aardig wat talent. U bent een ware leider, iemand die echt vooruit wil in het leven en ook heel wat vooruitgang weet te boeken, door steeds kritisch te blijven tegenover zichzelf.

Dit is een soort innerlijk gevecht dat u steeds weer inzicht geeft en waardoor u weet te ontwikkelen. De komende periode gaat u opnieuw vooruit in alles dat u onderneemt. U weet uw capaciteiten ten volle te benutten waardoor succes uw deel zal zijn. Mogelijk staat er zelfs een kleine reis voor de deur die hiermee te maken heeft.

grtj,

kreeft

goeiemorgen,

weekkaart

zwaarden 8

Laat je niet weerhouden om jezelf te zijn, maar maak je los van je schakels en bevrijd jezelf uit de banden die je gebonden houden. Je gevangenis is minder gesloten dan jezelf denkt dus creëer in je hoofd het plaatje van hoe jouw vrijheid er uit ziet. Voel de angst die je voelt, maar laat je er niet door tegenhouden te zijn wie je bent.

kaartje voor vandaag,

staven 4

De vier van staven is een kaart die van je vraagt een feestje te vieren en vooral ook eens te kijken naar wat er wel goed gaat. Vanuit die tevredenheid kan je veel verder komen dan dat je jezelf altijd maar voort blijft drijven met dat wat er nog beter of sneller of harder moet. Dit is die opwinding die je voelt als je bemerkt dat je op de juiste plek aangekomen bent. Eigenlijk een beetje de plek van bestemming op een reis.

grtj  :)

Vlinder

#776
kreeft,
Je moet het zelf maken schreef je, (7 nov) en daar heb je helemaal gelijk in,
we kijken soms  zo kritisch naar onszelf en onze gedachten zijn zo snel, je oordeelt soms over jezelf, en vind dat heel gewoon je weet niet beter.... gedachten zijn krachten
stukje voor beetje  vieren, alles wat je al verder bent gekomen, jezelf waarderen, je mag er zijn je bent geweldig zoals jij bent!

weer een mooie kaart voor vandaag en de 8 om het je  een beetje moeilijk te maken deze week  ;), gewoon omdat alles wennen moet, ;) :D

Ik schrijf dit zo omdat ik het zo herken in mezelf   ;D

:-*dameblanche

je komt beter en beter in je velletje te zitten als je meer kunt loslaten.

kreeft

goeiemorgen,

bekers 4

Verveling is een situatie waarin je heel erg met jezelf bezig bent en helemaal gefocust bent op wat je voelt. Het zijn vaak niet de meest leuke gevoelens waardoor we die liever wegstoppen onder een laag "verveling". Het is dus het niet willen voelen van dat wat er is. Je verstopt het onder een laag niets. Maar soms is het juist heel erg belangrijk dat je gaat voelen wat er is. Daarom staat deze kaart ook wel voor de opdracht om meer tijd te nemen voor dromen, fantaseren en nadenken. Net zolang tot er weer balans is. Je terugtrekken in meditatie wil nog wel eens helpen.

isiskaartje,

Bloemenkorf

Omschrijving :  Deze kaart staat symbool voor beloningen, onderscheidingen, eerbewijzen en welslagen.

Eindelijk komt die lang verwachte beloning of onderscheiding. Dat is te danken aan de goedheid voor anderen gedaan. Mogelijk krijgt u zelfs een erfenis van iemand die nog in leven is. Er staan u nieuwe relaties te wachten waarmee u erg blij zult zijn. Een gunstige periode ook voor zakenmensen en handelaars want dit is een periode waarin er veel klanten zijn te verwachten. Een periode van grote geestelijke en materiële welvaart.
Sleutelwoorden :  Beloning voor goedheid aan anderen betoond, geluk en dankbaarheid, blijdschap, succes in de liefde en vriendschap, geschenken, een erfenis van iemand die niet gestorven hoeft te zijn, onderscheidingen en eerbewijzen, welslagen, een goede periode voor handelaars, veel klanten, welvaart en een bijzondere gunstige invloed. 

:)

ha, die vlinder die voorbij komt, fladderen,  :D
ja, ik vind het nog altijd zo, je moet het zelf doen, stuk voor stuk de dingen onder de loep leggen en je afvragen, kan het mij nog dienen? je rugzak van het leven een beetje lichter maken, dat draagt wat makkelijker  ;) , het vergt soms moed die je maar na een tijdje bijeen krijgt, maar het brengt je ieder keer een stukje verder  :D
zoals marianne daar zegt, jezelf beter gaan voelen door dingen los te laten,

grtj,  :-*

dameblanche

het kan ook betekenen dat je hard moet erken om een nieuw status-quo te willen bereiken, eerder had je een vast doel, een vooruitzicht, je bent nu daar waar je wezen moet en hebt wel eens het gevoel doelloos rond te dolen...