samenkomst in de kasteeltuin van de wicca in opbouw...

Gestart door klaproos1945, april 02, 2012, 16:09:03 PM

kreeft

goeiemiddag,


6 - SOENG   è¨Ÿ    | conflict
Hemel boven en water beneden.

Sta je lijnrecht tegenover iemand die er een heel andere mening op nahoudt, probeer die persoon dan halverwege tegemoet te komen. Ook als je het gevoel hebt dat je het gelijk aan jouw kant hebt. Je moet niet ontrouw aan jezelf worden, maar het heeft ook geen enkele zin deze strijd tot het bittere einde te voeren.

:)

klaproos1945

50 - TING   é¼Ž    | de kookpot
Vuur boven en wind beneden.

Als je eerlijk bent en oog hebt voor je medemens,
zul je voor anderen een voorbeeld zijn.
Je wordt beloond voor alles wat je al een hele tijd voor anderen hebt gedaan,
zonder er ooit iets voor terug te vragen.
Alles waar je momenteel mee bezig bent kent een positief verloop.

kimbra 8):-*

kreeft

 
42 - I   ç›Š    | toename
Wind boven en donder beneden.

De tijd is gunstig is om iets te ondernemen, zelfs als het een beetje riskant is, zolang je maar niet alleen op je eigen persoonlijk voordeel uit bent. Dit is een periode van groei, grijp de kansen die je nu geboden worden. Handel zelfverzekerd zonder arrogant te worden. Volg de stem van je hart, de tijd is gunstig voor je plannen.

:)

kreeft

manaz, mens,
Manaz wordt gezien als de vertegenwoordiger van onszelf, van de mensheid. In moeilijke tijden geeft deze rune aan dat er hulp nabij is maar ook dat de problemen vaak uit onszelf voortkomen en daarom door onszelf opgelost dienen te worden. Deze rune staat voor alle kwaliteiten die wij als mens bezitten en die ons onderscheiden van alle andere levende wezens. Manaz moedigt je aan om aansluiting te zoeken bij gelijkgestemden voor hulp of raad en advies in te winnen van deskundigen.

Sleutelwoorden: mens, intelligentie, het zelf, ego

Astrologische overeenkomst: Venus.

klaproos1945

14 - TA JOE   å¤§æœ‰    | grote bezittingen
Vuur boven en hemel beneden.

Dit hexagram belooft groot geluk en welvaart.
Zowel in de liefde als zakelijk gezien.
Promotie en vooruitgang horen bij dit hexagram.

Wie nu werk zoekt zal binnenkort zeker een geschikte baan vinden.
Blijf wel steeds vriendelijk, betrouwbaar en bescheiden.

kimbra 8):-*

kreeft

er vielen er twee tussen mijn vingers,

berkana berk
Doordat de berk bekend staat om het feit dat hij vuur kan overleven en zeer snel herstelt van schade, wordt deze rune in verband gebracht met wedergeboorte, purificatie en vruchtbaarheid. De opdracht is om te breken met slechte gewoonten die een negatieve invloed hebben op je gezondheid vooral als je daardoor je levenskwaliteit aanzienlijk kunt verbeteren. Berkana spoort je aan om je ideeën vorm te geven en projecten op te starten. Deze rune heeft een zeer positieve invloed op vrouwen die zwanger willen worden omdat het gezien kan worden als een geboorteteken.

Sleutelwoorden: een nieuw begin, groei, geboorte

Astrologische overeenkomst: de Maan in aspect met Jupiter.

---------------------------------------------------------------------

ansuz Aesir (god) omgekeerd
Ansuz is de rune van de communicatie en het contact met de goddelijke macht. Het raadt je aan open te staan voor nieuwe ideeën en inzichten en je te verenigen met anderen om je doelen te bereiken.

Sleutelwoorden: signalen, boodschappen, communicatie

Astrologische overeenkomst: Mercurius.

:-*


klaproos1945

Eihwaz

De taxusboom,

Taxaceae - taxusfamilie

Taxus is een traag groeiende boom of struik, die 15 m hoog kan worden. Door zijn donkergroene, zachte naalden maakt hij een sombere indruk. In het najaar verschijnen de felrode bessen als een sieraad tussen de donkere naalden. Ze zijn omgeven door een bekervormig, vlezig omhulsel (arillus) dat veel vitamine C bevat en niet giftig is, in tegenstelling tot de andere delen van de boom.

loutering,  De schoonheid van de taxus komt het meest tot zijn recht als hij solitair staat  en niet gesnoeid wordt.
Zijn naalden zijn zacht, donkergroen glanzend en staan in een rozet bijeen. Zij kunnen zeven jaar lang aan de boom blijven. Samen met de jeneverbes, zilverspar en grove den hoort hij bij de 3 inheemse naaldboomsoorten.
Taxus en jeneverbes vormen geen kegels. Hun zaden hebben een omhulsel dat op een besje lijkt. Men spreekt over zogenaamde schijnbessen omdat het zaadje in dit omhulsel verstopt ligt.


transformatie,  De zoete, rode besjes worden vooral door vogels gegeten.
Het giftige pitje wordt niet verteerd, maar uitgepoept. Als het in goede aarde valt, ontkiemt er een nieuw taxusboompje. De felrood gekleurde zaadrok (het besje) is trouwens het enige gedeelte van de boom dat niet giftig is.

ernst.  Er bestaan vele cultuurvariëteiten.
Met opgaande takken: Taxus baccata’Fastigiata’, Taxus baccata’ Raket’.
Met spreidende takken: Taxus baccata ‘Dovastonii’, ‘Summergold.
Met korte naalden: Taxus baccata ‘Adpressa’.
Met gekleurde naalden: Taxus baccata ‘Semperaurea’.
Geschikt voor de tuin zijn ook de Japanse Taxus cuspidata, , Taxus media ‘Hicksii’.

kimbra :D

kreeft

goeiemorgen, eens een pentagram gedaan  :)

De huidige situatie

Kelken Negen
Kelken Negen staat voor een periode waarin we kunnen genieten. Een aangename, onbezorgde tijd. Gezelligheid, 'plezier om het plezier'. Op anderen maak je een blije en tevreden indruk.

Tip:
Geniet maar van het leven, laat je zien van je hartelijke en onbezorgde kant. Nodig vrienden uit en ga samen een hapje eten, geef jezelf en anderen iets cadeau. Schenk vreugde.
--------------------------------------------------------------------------------
2- Wat je zou moeten doen


Kelken Aas
Kelken Aas is een van de grootste gelukskaarten van de tarot. De kaart wijst, net als de andere Azen, op een grote potentie. Het spectrum van deze kaart reikt van vreugde, dankbaarheid en tevredenheid over succes in de buitenwereld, tot het diepe geluk van het éénzijn.

Tip:
Geniet van deze tijd en sta open voor alle prettige dingen. Vertrouw er maar op dat wat je nu bezighoudt, de moeite van je tijd en aandacht waard is.

--------------------------------------------------------------------------------
3- Waar liggen je valkuilen

Staven Aas
Het gaat hier om de bereidheid risico's te willen nemen, om ondernemingslust. Meestal betreft deze kaart vlakken van centrale zelfontplooiing zoals het versterken van onze wil, overtuigingen en morele kracht, of andere rijpings- en groeiprocessen. Staven Aas betekent verder levensaanvaarding, optimisme en levenslust en soms ook ongeduld.

Tip:
Probeer je te richten op één of hoogstens twee dingen tegelijk.
--------------------------------------------------------------------------------
4- Wat werkt mee
 
Zwaarden Moeder
Zwaarden Moeder vertegenwoordigt de vrouwelijke vorm van het element lucht. Ze staat voor verstandigheid en waakzaamheid. Ze is het symbool om met ons verstand problemen op te lossen en zo tot hogere inzichten te kunnen komen.

Tip:
Probeer voordat je met je eigen verhaal komt eerst de ander goed te doorgronden. Houd het gesprek open en gebruik je verstand.

--------------------------------------------------------------------------------
5- Waar leidt het toe

De Echtgenoot
De Echtgenoot staat voor ons realisme en ons verlangen naar stabiliteit en zekerheid. Deze kaart toont onze zin voor orde en nuchterheid, voor discipline en verantwoordelijkheid, en de capaciteit onze energie te richten. De Echtgenoot brengt structuur in ons leven.

Tip:
Van alle dingen die op je af komen, concentreer je op één of enkele doelen. Let op dat je je energie en aandacht niet versnippert.

:-*

kreeft

een hexagram gedaan  :)

--------------------------------------------------------------------------------
1- De huidige situatie


Zwaarden Zeven
Je hebt niet zo'n goed zicht op de situatie waar je je in bevindt. Je weet niet waar je staat en wie je wel of niet kunt vertrouwen, en dat maakt je misschien ook wat wantrouwend. Je hebt het gevoel dat je, doordat je zo omzichtig moet zijn, maar heel langzaam vooruitkomt. Zwaarden Zeven kan ook een 'er tussenuit knijpen' symboliseren.

Tip:
Zorg voor wat extra ontspanning, zodat de druk die je voelt wat wordt verlicht. Eet goed en probeer voldoende te slapen. Probeer ook wat geduld op te brengen, want je komt er echt wel.

--------------------------------------------------------------------------------
2- Wat je zou moeten doen

Zwaarden Drie
Zwaarden Drie wordt vaak als een pijnlijke ervaring gezien, vooral als liefdesverdriet. Dat zou kunnen, maar de hoofdbetekenis van deze kaart is dat er een beslissing is genomen die tegen het gevoel ingaat. En dat kan net zo goed een juist als een onjuist besluit zijn geweest. Het is in ieder geval een besluit dat met pijn in het hart is genomen.

Tip:
Probeer je gevoelens niet te onderdrukken.

--------------------------------------------------------------------------------
3- Waar liggen je valkuilen


Pentakels Aas
Pentakels Aas symboliseert net als de andere Azen een in ons sluimerend vermogen. Hier gaat het erom in onszelf of in onze omstandigheden een kans te ontdekken, die tot goede, tastbare resultaten zal leiden. Samen met de Aas van Bekers is dit de grote gelukskaart van de Kleine Arcana, maar we moeten er wel oog voor hebben.

Tip:
Je hebt er lang genoeg over nagedacht en nu is het tijd om je plannen concreet te maken.

--------------------------------------------------------------------------------
4- Wat werkt mee

De Zoeker
De Zoeker is de kaart van de teruggetrokkenheid. Deze kaart symboliseert een introverte levensfase waarin we tot onszelf moeten komen. De Zoeker staat voor betekenisvolle ervaringen, voor diepe beleving en inzicht.

Tip:
Laat alles wat je tot nu toe bezig hield van je afglijden en maak je geest leeg. Op deze manier komt van zelf de inspiratie die je nodig hebt.

--------------------------------------------------------------------------------
5- Waar leidt het toe

Kelken Wijze Man
Kelken Wijze Man spiegelt de mannelijke kant van het element water, ons zoeken naar transcendente ervaringen en mystieke eenwording, of hoe je het onnoembare ook maar zou kunnen omschrijven..

Tip:
Sta open voor wat je hart je ingeeft. Vertrouw op je intuïtie en geef aandacht aan je persoonlijke relaties en verdiep je in spirituele onderwerpen.

klaproos1945

12 - P'I   å¦    | stilstand, tegenwerking
Hemel boven en aarde beneden.

Hemel en aarde verenigen zich niet.
Dit kan een verwarrende periode zijn.
Laat je zakelijk gezien vooral niet op sleeptouw nemen door iemand die je niet helemaal vertrouwt.
Ga niet in discussie, maar bedank voor de geboden kansen,
en trek je terug. In de liefde kan er sprake zijn van een teleurstelling.

kreeft

mijn had eens door het zakje laten gaan,

berkana berk
Doordat de berk bekend staat om het feit dat hij vuur kan overleven en zeer snel herstelt van schade, wordt deze rune in verband gebracht met wedergeboorte, purificatie en vruchtbaarheid. De opdracht is om te breken met slechte gewoonten die een negatieve invloed hebben op je gezondheid vooral als je daardoor je levenskwaliteit aanzienlijk kunt verbeteren. Berkana spoort je aan om je ideeën vorm te geven en projecten op te starten. Deze rune heeft een zeer positieve invloed op vrouwen die zwanger willen worden omdat het gezien kan worden als een geboorteteken.

Sleutelwoorden: een nieuw begin, groei, geboorte  :)

Astrologische overeenkomst: de Maan in aspect met Jupiter.

fijne dag klaproosje  :)

Vlinder

Keltisch kruis


1- De uitgangspositie, hier gaat het om

Pentakels Negen Pentakels Negen geldt in de traditionele duiding als de financiële gelukskaart, die een meestal onverwachte winst belooft. Een buitenkansje, een lot uit de loterij, maar deze kaart kan ook op innerlijke verrijking duiden.

Tip:
Je kunt het jezelf toestaan om er even tussenuit te gaan. Geniet maar lekker van een welverdiende rust.


2- Dit is wat erbij komt, 'wat het kruist', belemmerend of bevorderend

Staven Vier Staven Vier verbeeldt een fase van vrede waarin we ons open opstellen en van het leven kunnen genieten. Gezelligheid, ontspanning en plezier, en in onze contacten beleven we verbondenheid.

Tip:
Luister naar adviezen en ideeën van anderen. Je hoeft niet alles in je eentje te bedenken. Maak zoveel mogelijk gebruik van de kennis en kunde van anderen en ga er vervolgens mee aan de slag.


3- Het onbewuste niveau, 'hierop rust het'
 
Pentakels Dienaar Pentakels Dienaar belichaamt de stemming waarin we met uithoudingsvermogen en volharding tastbare en duurzame zaken vervaardigen.

Tip:
Laat je niet afleiden en werk trouw door aan je taken en verplichtingen. Schep een sfeer waarin je je zeker voelt en wees consequent en duidelijk, forceer niets.


4- Het recente verleden, de oorzaken
 
Kelken Aas Kelken Aas is een van de grootste gelukskaarten van de tarot. De kaart wijst, net als de andere Azen, op een grote potentie. Het spectrum van deze kaart reikt van vreugde, dankbaarheid en tevredenheid over succes in de buitenwereld, tot het diepe geluk van het éénzijn.

Tip:
Geniet van deze tijd en sta open voor alle prettige dingen. Vertrouw er maar op dat wat je nu bezighoudt, de moeite van je tijd en aandacht waard is.


5- Het bewuste niveau, dat wat je doel is
 
Pentakels Acht Pentakels Acht weerspiegelt het begin van iets dat grote vooruitzichten heeft. Deze kaart is het symbool van de leerling die met een tijdrovende taak begint. Ook symboliseert ze dat we goed gemotiveerd zijn en er plezier in hebben, al kan het je af en toe ook wel wat teveel worden.

Tip:
Je hebt iets af te maken. Doe dat met inzet en toewijding.


6- De nabije toekomst, wat er zal gebeuren
 
Kelken Wijze Man Kelken Wijze Man spiegelt de mannelijke kant van het element water, ons zoeken naar transcendente ervaringen en mystieke eenwording, of hoe je het onnoembare ook maar zou kunnen omschrijven..

Tip:
Sta open voor wat je hart je ingeeft. Vertrouw op je intuïtie en geef aandacht aan je persoonlijke relaties en verdiep je in spirituele onderwerpen.


7- De vragensteller, hoe kijkt deze er tegenaan
 
Zwaarden Drie Zwaarden Drie wordt vaak als een pijnlijke ervaring gezien, vooral als liefdesverdriet. Dat zou kunnen, maar de hoofdbetekenis van deze kaart is dat er een beslissing is genomen die tegen het gevoel ingaat. En dat kan net zo goed een juist als een onjuist besluit zijn geweest. Het is in ieder geval een besluit dat met pijn in het hart is genomen.

Tip:
Probeer je gevoelens niet te onderdrukken.


8- De omgeving, invloed van anderen
 
Pentakels Maagd Pentakels Maagd is de boodschapper van een kans op ons pad. In het licht van het aarde-element zal het hier gaan om een concreet, haalbaar en degelijk voorstel.

Tip:
Doe geen roekeloze dingen. Pak waar je mee bezig bent aan op een rustige en praktische manier en zorg ervoor dat je meer duidelijkheid krijgt over de omstandigheden waarin je je bevindt.


9- Hoop en vrees
 
Kelken Zes Kelken Zes leidt naar ons verleden, ze geeft aan dat er in onze herinnering dingen bovenkomen waar we dromerig, romantisch of nostalgisch naar terugkijken. Het is lastig om in zo'n stemming zakelijk en doelgericht bezig te zijn.

Tip:
Deel je wensen en verlangens met anderen, wees gerust speels en maak je er niet druk om of je wel realistisch genoeg bent.


10- Vooruitzicht op de lange termijn, waar het toe leidt

Staven Tien Staven Tien is de kaart van terneergeslagenheid. Ze geeft aan dat er teveel van ons is gevraagd en we daardoor het grote perspectief hebben verloren. Taken en verantwoordelijkheden hangen als een molensteen om onze nek.

Tip:
Kijk of er dingen zijn die je aan anderen kunt overlaten, je hoeft ook niet alles zelf te doen. Maak gebruik van de hulp en mogelijkheden die anderen te bieden hebben.Gebruikt deck Sensual Wicca Tarotklaproos1945

Wunjo

Vreugde, zijn er hernieuwde creativiteiten of bezigheden
              in het zicht waar jezelf een opwindend gevoel aan hebt overgehouden
              komt hier door een energie vrij die wat meer vreugde brengt in je leven

evenwicht, spoedig zal alles weer bij het oude zijn maar dan vreugdevoller en plezieriger

harmonie, in harmonie reizen laat stress los en de blijschap valt u ten deel

geluk en verlichting. maak u gereed voor of door u eigen creativiteit te belichten

kimbra :Dklaproos1945

20 - KOEAN   è§€    | beschouwing
Wind boven en aarde beneden.

Probeer de zaken zo objectief mogelijk te bezien.
Neem afstand en voldoende tijd om je goed te bezinnen op wat je wilt,
dan zul je het juiste doen en uiteindelijk ook je doel bereiken.
Het loopt niet gelijk allemaal zoals gewenst,
je zult jezelf eerst moeten bewijzen door hard te werken.
In de liefde wordt ook het nodige geduld van je gevraagd.
klaproos1945

http://www.youtube.com/watch?v=8CnhcGpmH9Y&feature=related

13 - THOENG DZJEN   åŒäºº    | minnaars, broederschap
Hemel boven en vuur beneden.

Als je iets met iemand anders wilt ondernemen, of op wil starten,
zit je met dit hexagram heel goed.
Zolang je maar bezig bent met het welslagen van de gezamenlijke onderneming,
en niet jouw persoonlijke winst op de eerste plaats zult zetten.
Het is een goed moment om een belangrijke beslissing te nemen,
zelfs als die niet helemaal zonder gevaar is.