Auteur Topic: Een legging om tot inzicht te komen over werken  (gelezen 5256 keer)

Goldmund

 • Gast
Een legging om tot inzicht te komen over werken
« Gepost op: oktober 20, 2011, 21:18:36 pm »
Ik zit erg met deze situatie in mijn maag. Ik worstel namelijk erg met mijn situatie voor wat betreft het vinden van nieuw werk, werk wat bij me past. Het is eigenlijk al iets wat al langer speelt, meerdere jaren zelfs, maar nu loop ik tamelijk vast. Ik ben door de loop der jaren zo anders in het leven komen staan. Het werk wat met mijn opleiding en werkervaring vandaag de dag voor handen is maakt me ongelukkig, en om naast mijn dagelijkse spirituele beoefening van vroeg opstaan en mediteren en de tijd die dat kost, lijkt een herscholing van 3 a 4 jaar me praktisch niet haalbaar, of in ieder geval een heel groot (te groot) offer.

Ik ben aardig wanhopig dus. Is er iemand die zo genereus wil zijn kaarten voor me te leggen om me te helpen tot inzichten te komen?

Leeuwin

 • Gast
Re:Een legging om tot inzicht te komen over werken
« Reactie #1 Gepost op: oktober 20, 2011, 22:35:57 pm »
@Goldmund,

1. Waar je nu staat: Staven 9
Echtheid, puurheid,-en wijsheid staan bij jou hoog in het vaandel. Ik denk daarom dat jij het moeilijk vindt/bent gaan vinden om werk te hebben waarin je één of meerdere rollen moet spelen. Ik denk in dit verband bijvoorbeeld aan de commerciele sector. Daar kruip je als het ware ook in een rol en dat lijkt mij niet echt iets voor jou.

2. Sluimerende talenten: Het Rad van Fortuin
Ik heb het idee dat je met je nieuwe ik een stuk flexibeler bent geworden, misschien wel meer dan je zelf denkt. Op het beroepsmatige vlak geeft deze kaart aan dat je in ieder geval een opleiding of baan krijgt die beter bij je past. Je bent vaak snel van begrip en ik heb het idee dat je je bij langzaam denkende mensen nogal verveelt. Wat niet wegneemt dat je ze toch wel met respect tegemoet treedt. Ik krijg daarom het idee dat je misschien wel werk krijgt waarin je als adviseur werkt (bijvoorbeeld loopbaanbegeleiding, noem maar iets op hoor). En/of werk waarin je diverse concepten moet uitwerken.

3. Bewuste, nog te ontwikkelen talenten: Zwaarden 6
Als je ergens een keus voor maakt dan ga je er ook helemaal voor en toon je je heel betrokken. Het kan goed zijn om op zijn tijd ook eens wat afstand te nemen. Verder vind ik, al zeg ik het zelf, deze kaart mooi aana

Leeuwin

 • Gast
Re:Een legging om tot inzicht te komen over werken
« Reactie #2 Gepost op: oktober 20, 2011, 22:47:05 pm »
aansluiten bij Het Rad van Fortuin!

4. Bewuste talenten waar je op terug kunt vallen: Staven 4
Je positieve instelling en je vermogen om met de meest problematische situaties om te gaan.

5. Wat kun je bereiken: Staven Koning
Je komt er voor jezelf uit wat voor een werk je het liefst wilt gaan doen en ik heb het idee dat je stappen gaat ondernemen om toch een cursus ofzo te gaan volgen, geen opleiding van jaren als je dat niet wilt. Door je sterke wil kom je er zeker!

6. Sluimerende zaken: De Maan
Door bijvoorbeeld een beroepskeuzetest te doen, zullen er meer beroeps mogelijkheden aan het licht komen waar je misschien nog niet eens aan had gedacht! Ik heb echter ook het idee dat je nog last hebt van bepaalde onzekerheden die het gebruik van je mogelijkheden in de weg kunnen staan.

7. Blokkerende zaken: De Dood
Door bovengenoemde onzekerheden hou je jezelf tegen. Gelet op Staven Koning krijg ik het gevoel dat die onzekerheid niet (meer) zo bij je past en ook niet hoeft. Je hoeft het me absoluut niet te schrijven als je dat niet wilt maar ik heb het idee dat er achter die Maan nog wat meer schuil gaat.Goldmund

 • Gast
Re:Een legging om tot inzicht te komen over werken
« Reactie #3 Gepost op: oktober 22, 2011, 10:59:16 am »
Hallo Leeuwin, en bedankt voor je hulpvaardigheid en snelle reactie.

Het is een legging die positiviteit uitstraalt, en het geeft me hoop en geruststelling. Voor wat betreft de maan en de dood, dat is iets wat de moeite waard is om dieper op in te gaan.

Ik heb eens nagedacht over wat die onzekerheden zouden kunnen zijn, en ik kan me er twee bedenken. Aan de ene kant is er de opvatting ingeslopen dat het weinig nut heeft een herscholing te doen, omdat de enig werkelijk belangrijke training een spirituele is, en dat het verbeteren van mijn 'materiele' positie op aarde een soort van valkuil is. Ik heb altijd een soort van disconnectie gehad met mijn aardse bestaan, met de indruk ergens rond te zweven, zonder me thuis te voelen in mijn leven hier op aarde.

Aan de andere kant weet ik niet zo goed waar ik met mijn capaciteiten en inborst goed op mijn plaats zou zijn in een vakgebied, maar zoals je al zei, een beroepskeuzetest kan helpen. Ook al heeft dit me nog nooit echt enthousiast gemaakt.

Wat denk jij, zijn hier met leggingen nog duidelijkheden te krijgen, of is dat meer iets wat ik zelf moet doen?

Gisteren kwam ik in gesprek met een collega die aan de UVA studeerde, en zij werkte gewoon naast haar rechtenstudie. Dat is me nooit echt doorgedrongen dat dat zo kan, ik hing altijd met een duale HBO studie in mijn gedachten, maar universiteit is ook een optie lijkt me nu, omdat veel studenten dus gewoon werken daarnaast. Colleges hoeven namelijk niet perse bijgewoond te worden, maar als men wil, dat het kan. Ik heb erover nagedacht en het idee staat me best wel aan eigenlijk, en ik denk dat het nog wel haalbaar is ook, qua intelligentie.

Gedachten hierover iemand?


Leeuwin

 • Gast
Re:Een legging om tot inzicht te komen over werken
« Reactie #4 Gepost op: oktober 22, 2011, 12:07:40 pm »
Hey Goldmund,

Bedankt voor je snelle en duidelijke reactie.

Ik heb je reactie een paar keer goed doorgelezen en ik krijg het gevoel dat die disconnectie je grootste onzekerheid en valkuil is. De Maan, wat ook een sluimerende verandering kan betekenen, houdt misschien wel in dat jij je spirituele leven met je materiele leven gaat verenigen. Weliswaar heeft het materiele aspect van het leven geen dominante plaats in jouw leven maar wordt het wel een normaal geintegreerd iets in je bestaan. Zo zie ik het hoor maar als jij dit heel anders voelt moet je dat zeer zeker aangeven.

Weet je wat voor een studierichting voor jou in mijn gedachten schoot? Culturele antropologie. Dit beeld kwam bij mij het sterktst naar voren. Je komt op mij flexibel en geduldig over maar je kunt tevens ook je mannetje staan en je grenzen aangeven als het moet. Staven 4 geeft mij ook de indruk dat je het leuk vindt om met heel veel verschillende groepen mensen om te gaan en je te verdiepen in hun tradities en gebruiken.
Omdat ik de indruk heb dat jij het belangrijk vindt om verder te kijken dan te zien is, grote betrokkenheid hebt bij mensen en toch de gepaste afstand die nodig is kunt houden, lijkt mij een functie van adviseur wel iets voor jou. Ik noem maar wat op hoor maar waarom ga je bijvoorbeeld geen (universitaire) studie omgevingspsychologie volgen? Uiteraard moet je hier eerst de basisopleiding psychologie volgen maar dat jij je op een gegeven moment in omgevingspsychologie specialiseert? Dan help je mensen die in een voor hun vere
k

Leeuwin

 • Gast
Re:Een legging om tot inzicht te komen over werken
« Reactie #5 Gepost op: oktober 22, 2011, 12:13:48 pm »
verkeerde omgeving zitten en ze weer opnieuw hun plaats in te nemen in de maatschappij.

Ik wil best nog een legging voor je doen Goldmund maar wil je dan nog wel even aangeven wat voor een vraag je precies hebt? N.a.v mijn reactie wil je misschien nog wel iets anders weten.

Wat dat zwevende gevoel betreft: je ziel heeft waarschijnlijk lang rond gezworven om zijn/haar plek opnieuw in te nemen hier op aarde. Ik krijg ook de indruk dat je heel veel vorige levens hebt gehad en dat je tijdens die levens de verbinding met jezelf en de aarde bent kwijt geraakt. Jouw taak is, denk ik, om in dit leven de verbinding met je zelf, je omgeving en de aarde te hervinden.

Liefs van
Leeuwin

Goldmund

 • Gast
Re:Een legging om tot inzicht te komen over werken
« Reactie #6 Gepost op: oktober 22, 2011, 21:40:13 pm »
Je geeft me dingen om over na te denken, Leeuwin. Die disconnectie ervaar ik in ieder geval als een struikelblok, dus daar is werk aan de winkel, maar waarschijnlijk eerst meer duidelijkheid nodig. Ik ben nog niet op een concreet vraagstuk aangekomen, maar het kan dat zich wat aandient. Of biedt die disconnectie voldoende draagvlak voor een legging? Waar de oorzaak kan liggen, en hoe ik daarmee om moet gaan? Een gesprek met een student regressietherapie laatst gaf me de indruk dat ik daar in die discipline waarschijnlijk wat meer over te weten zal kunnen komen.

Wat betreft je opmerking over studierichting, cultuur en psychologie, ik zal me daar eens inlezen en op bezinnen. Ook lijkt het me goed mijn numerologiereading er nog eens op na te slaan, daar staan namelijk ook wat aanwijzingen in hierover. Ik heb wel de indruk dat je een tamelijk accurate indruk hebt over de positieve aspecten in mijn houding ten opzichte van anderen.

Wat betreft dat mijn materiele bestaan niet belangrijk zou zijn voor me, ik heb waarschijnlijk wat tegenstrijdigheden gedachten hier. Er zijn namelijk aanwijzingen in astrologie en numerologie dat ik sterke materialistische neigingen heb. Mijn maan staat bijvoorbeeld in stier, en ik heb volgens jyotish berekening een stier ascendant. Numerologisch geeft aan dat macht en rijkdom belangrijk voor me is. Ik ervaar het ook zo, maar ik sluit me er wat voor af heb ik de indruk.

Misschien is dat een goed punt voor een legging? Hoe eerlijk ben ik naar mezelf als het gaat om het onderkennen van mijn verlangens?

Een ding komt nu wel naar boven, en dat is dat het ineens weer heel onduidelijk en verwarrend begint te worden als ik zo over mezelf nadenk. Misschien dat ik dat daarom normaal gesproken ook liever laat ::)


Goldmund

 • Gast
Re:Een legging om tot inzicht te komen over werken
« Reactie #7 Gepost op: oktober 22, 2011, 22:41:20 pm »
Zo geconcludeerd is het me wat verwarrend dus ik zal me even moeten bezinnen. to be continued..

Leeuwin

 • Gast
Re:Een legging om tot inzicht te komen over werken
« Reactie #8 Gepost op: oktober 23, 2011, 02:43:35 am »
@Goldmund,

Hoe eerlijk je naar jezelf bent in het onderkennen van je verlangens vind ik een goede vraag. Heeft zeker met die disconnectie te maken.

Ik zal morgen een legging voor je doen want ik heb nu niet zoveel tijd meer en ik wil wel goed kijken voor je! Er wel de tijd voor nemen dus.

Groetjes en liefs van Leeuwin

Goldmund

 • Gast
Re:Een legging om tot inzicht te komen over werken
« Reactie #9 Gepost op: oktober 23, 2011, 09:56:52 am »
Dat is lief leeuwin.

Ik trek vandaag dagkaart staven koning. Nu ik die zo lees realizeer ik me de kracht van die kaart als uitkomst bij 5, wat kun je bereiken, omdat deze kaart expliciet meld dat het een uitdrukking is van geloof in eigen kunnen, van een zo groot mogelijke zelfontplooiing, en ook van levensaanvaarding.

Levensaanvaarding, daar hadden we het immers over. Maar ook een zo groot mogelijke zelfontplooiing. Tjonge, dat had ik mezelf nooit voorgenomen of zelfs bij stilgestaan dat ik daarvoor kan kiezen. Wat vreemd eigenlijk..


Leeuwin

 • Gast
Re:Een legging om tot inzicht te komen over werken
« Reactie #10 Gepost op: oktober 23, 2011, 13:22:07 pm »
@Goldmund,

Ik vind dat jij een zeer passende kaart hebt getrokken i.v.m je huidige ontwikkelingen. De strijd omtrent de materiele kant van het leven zit hem niet in het geld of de positie op zich maar in jouw zelfaanvaarding en geloof in je eigen kunnen. Ik heb de indruk dat je lang het gevoel hebt gehad dat je jezelf niet mocht zijn. Vandaar een legging over je ontwikkeling op weg naar zelfaanvaarding.

1. Begin: Staven Ridder
Jij staat in ieder geval heel erg open voor de mensen en de wereld om jou heen. Je bent ook heel leergierig en je hebt altijd al veel belangstelling gehad voor de mysteries van het leven. Reis je veel of heb je veel gereisd?

2. Tegenwerking: Kelken 9
Ik denk echter dat jij uit een omgeving komt waarin het materiele een zeer dominante rol speelde en er weinig ruimte was voor jouw brede belangstelling en capaciteiten. Als Goldmund maar een aanzienlijke maatschappelijke status veroverd dan was het goed. Je bent dus als het ware al vroeg, symbolisch gezien dan, tegen de aarde gekwakt en daar stevig tegenaan gehouden. Dit heeft jou heel erg van jezelf af gehouden. Vervolgens heb je misschien zelf ook wel een periode gehad van (veel) geld uitgeven en leve de lol.
D
Leeuwin

 • Gast
Re:Een legging om tot inzicht te komen over werken
« Reactie #11 Gepost op: oktober 23, 2011, 13:30:07 pm »
3. Medewerking: De Gehangene
Op een gegeven moment ben je hierin helemaal vastgelopen, ben je jezelf helemaal kwijt geraakt. Toen werd je op jezelf terug geworpen en heb je dat zweverige gevoel gekregen.

4. Strijd: Zwaarden 10
Jij voelde je heel erg onbegrepen door mensen en ik sluit niet uit dat je nogal wat steken hebt gehad van mensen die jaloers op je waren. Deze gegeven door mensen die in essentie niet goed bij je paste. Dit, nadat je eerst best veel lol met ze hebt gehad.

5. Uitdaging: Zwaarden Koning
Nu wil je helemaal jezelf zijn en je staat geen beperkingen van buitenaf meer toe. Hierin kun je naar anderen heel erg fel zijn. Je zoekt ook naar mensen die beter bij je passen.

6. Verandering: Zwaarden 5
Deze verandering, ook toch nog wel een beetje een uitdaging, bestaat eruit om opnieuw hulp en inbreng van buitenaf te gaan aanvaarden. Dit begint denk ik met het zoeken naar ander werk. Dat heeft namelijk ook met inbreng van buitenaf accepteren te maken.

Leeuwin

 • Gast
Re:Een legging om tot inzicht te komen over werken
« Reactie #12 Gepost op: oktober 23, 2011, 13:34:42 pm »
7. Geluk: De Geliefden
Jij zult je meer en meer ook echt jezelf gaan voelen en keuzes met je hart gaan maken i.p.v door opstandigheid. Dit geldt niet alleen voor werk  ;)

8. Geheimen: Staven 7
Je weet nog niet half hoe krachtig je in dit proces staat. Mogelijk komen er nog mensen vanuit het verleden weer naar je toe maar waarschijnlijk heb je hun dan niet zoveel meer te zeggen, zijn jullie een hele andere richting uit gegroeid. Met eventuele kritiek kun jij zeer goed omgaan! Je staat zeer goed in jezelf!!

9. Onzekerheden: Pentakels 2
Je twijfelt nog aan Staven 7! Niet doen. Zorg dat je weer helemaal opnieuw begint en als het ware weer De Dwaas wordt.

10. Triomf: een heel groot nieuw begin!!!

Liefs van Leeuwin

Goldmund

 • Gast
Re:Een legging om tot inzicht te komen over werken
« Reactie #13 Gepost op: oktober 24, 2011, 19:17:27 pm »
vandaag weer zo'n bijzondere kaart, het oordeel. heel conluderend.

bedankt voor de legging, Leeuwin. Het beschrijft helder en accuraat de laatste pakweg 10, 11, 12 jaar. een cyclus duurt twaalf jaar, volgens sommige tradities, en dat is hier wel van toepassing dus. tegenwerking, kelken 9, is al langer van toepassing, want ik heb inderdaad vader gehad die dat heeft gehanteerd. mijn moeder en broer met zijn vrouw doen dat nog steeds trouwens. ik heb ook weinig behoefte aan ze. durf mijn broer sinds kort ook te zeggen dat hij lekker het bos in kan met zijn denkbeelden.

daarna ben ik in die fase beland, na eind negentiger jaren. niet zoveel gereisd, dat is fysiek gesproken eigenlijk pas begonnen sinds 2006, afgezien van het feit dat ik tweede helft jaren negentig begonnen ben als 'psychonaut', zoals in het boek 'uit je bol' wordt beschreven. Een soort innerlijke reis. 4 & 5, strijd en uitdaging, heel accuraat. met 4 wel geworsteld, en nog wel, maar het is de juiste zet geweest. 5 is nog steeds heel actueel ook.

6, hulp en inbreng aanvaarden. tja, wat te zeggen. is werkzaam inderdaad, en fijn om even benadrukt te krijgen. 7, opstandigheid, is zeker een item. wat a joy to read, ook al is het mijn eigen verdienste. ik verdien het om me mezelf te voelen :) en een partner te vinden met wie ik kan delen waar ik vandaan kom, en waar ik mezelf bij kan zijn, totaal. dat zou een geschenk zijn..
8, ik weet nog niet half. het is vast waar. en inderdaad, ik heb afstand genomen van bepaalde mensen, en er ook een teruggekregen na een aantal jaar, maar die heeft volgens mij niet die enviousness waar je over schrijft. waakzaamheid blijft aan te raden, want hij deelt niet mijn spirituele kant van het leven. maar ik zie hem wel kunnen delen in studie en werk. volgens mij ken ik hem ook al wat leventjes. maar goed, misschien besef ik niet helemaal het advies wat je geeft. en ik kan dat wel waarderen, opnieuw de dwaas worden.
10, de triomf. wat een kaart. tjonge.

tja, ik weet niet zo goed wat te zeggen, behalve dan dat ik me heel gesterkt voel door wat zich de laatste dagen heeft afgespeeld. je speelt een belangrijke rol hierin leeuwin. het komt zo vreemd op me over, hoe ik ik zo vastgebonden was door haast onzichtbare krachten, dat het leven me hier nu zo van aan het bevrijden is, en ik me er nu pas eigenlijk van bewust wordt. joodse traditie spreekt over de rug van god, dat je hem pas ziet als hij voorbij je is gelopen, dat is erg van toepassing hier. ik denk dat ik nog even nodig heb om het allemaal te behappen.
« Laatst bewerkt op: oktober 24, 2011, 19:19:07 pm door Goldmund »

Goldmund

 • Gast
Re:Een legging om tot inzicht te komen over werken
« Reactie #14 Gepost op: oktober 24, 2011, 22:51:46 pm »
ook al had ik graag ondersteuning en voeding gewild van mijn gevoelige, creatieve en in spiritualiteit geinteresseerde persoonlijkheid, het is in ieder geval zo dat de voorzienigheid me geplaatst heeft in dit gezin, waarin ik onder een juk vandaan moet komen van dominantie, intolerantie en atheisme.

dit lijkt te passen in het beeld wat mijn numerologielezing over mijn challenges zegt, zowel de 1e (tot 30e-35e levensjaar) als de main (levenslang):

You must learn to be independent. Richard, you will be forced to stand up for yourself and your rights. You will be faced with situations in which you will have to choose between standing up for what you think is right versus giving in to another person's demands. You will have to struggle to strengthen and know your own will power.
You will have to learn to be firm and trust your judgment. Don't run with the crowd, be an individual. This whole lesson represents the frontiers of your consciousness. Therefore, you will have to experience much trial and error, sometimes exploding with bursts of aggression, other times being intimidated and letting frustration and anger build within you until you are ready to act on your deepest instincts.

het ironische van het verhaal, hoe mijn vader altijd streed om zijn onafhankelijkheid, maar het mij niet gunde.
« Laatst bewerkt op: oktober 24, 2011, 22:57:14 pm door Goldmund »