Nieuws:

::: Hoofdmenu ::: Astrologie ::: Chin. astrologie :::  Tarot ::: Lenormand ::: Engelen ::: Orakels ::: Sjamanisme ::: Wicca ::: Numerologie ::: Bioritme ::: eCards ::: WebShop ::: Nieuwsbrief ::: Live consult :::

Hoofdmenu

Slak en Bus

Gestart door janice, oktober 17, 2011, 17:58:36 PM

janice

Ik sta voorin in de bus en kijk wat voor me uit terwijl de bus rijd. Ik merk niet dat de bus is gestopt en ineens hoor ik de chauffeur links van me zeggen dat er een slak op de weg 'loopt'. En inderdaad zie ik op de busbaan een slak van links naar rechts voortsjokken.
De chauffeur is een ware dierenvriend en vertikt het om gewoon door te rijden. Wat ik begrijp, Ik stap uit de bus en raap de slak op en  plaats het aan de kant van de rechterweghelft. Ik wil weer instappen maar ik hou me aan de deur vast en ineens begint de bus naar rechts te kantelen en ligt de bus bovenop mij.
Dat laatste was best ff eng.
Intuitie is verstand dat haast heeft

Varen

Ha, moest na het lezen van deze droom gelijk denken aan het verhaal over de levensbus.

[copy/paste]

Stel je staat bij een bushalte te wachten op de bus. In de verte zie je de bus al aankomen. Het is een mooie grote bus en als ie dichterbij komt zie je dat jouw naam erop staat. En je weet, dit is jouw bus, jouw levensbus. Je stapt in….
De vraag is: Waar ga jij zitten in jouw eigen levensbus? Zelf achter het stuur en neem je volledige verantwoordelijkheid. Of laat je jouw bus besturen en zit je achterin, waar anderen bepalen wat er gebeurt of wat jou overkomt? Een mooie vraag met grote gevolgen voor jouw mate van succes. Wat succes voor jou ook is!

Wat gebeurt er achter in de bus: aan de kant van het gevolg:
Jij gelooft dat je weinig invloed hebt en alles ligt bij en aan anderen: het ligt aan jouw manager, je partner, je collega’s, je kinderen, het weer, de regering, de crises.
Je creëert in jouw gedachten een oorzaak en gevolg:
Ik wil ontspannen maar m’n rug doet pijn.
Ik wil wel veranderen maar de groep houdt me tegen.
Zij hebben mij de informatie te laat gestuurd, dus daarom heb ik het niet voorbereid
Zij vertellen niet wat ik moet doen, dus daarom heb ik niets gedaan

Als je een oorzaak-gevolg relatie veronderstelt, leg je automatisch de verantwoordelijkheid bij de ander: Ik wil wel veranderen maar de groep houdt me tegen. Daarmee geeft je eigenlijk de groep in dit geval macht over jou, de macht om te bepalen hoe jij je voelt en of je wel of niet verandert. Maar dat is natuurlijk niet zo. Het is een oorzaak-gevolg die je in jouw eigen gedachten hebt gecreeerd. Die passen in jouw wereldmodel. De werkelijkheid is veel veelomvattender dan de simpele oorzaak-gevolg relaties die we in ons denken creëren.

Hoe kan het ook: voor in de bus, aan de kant van de oorzaak:
Je bent ervan overtuigd dat je zelf invloed kan uitoefenen op datgene wat je wilt bereiken.
Je bent flexibel in het creëren van meerdere oplossingen voor het probleem. Er is niet maar 1 causaal verband.
Wij noemen dit aan de kant van de oorzaak staan. Als je succesvol wilt zijn, sta je aan de kant van de oorzaak.
Je neemt 100% verantwoordelijkheid.

De vraag waar we deze blog mee begonnen zijn, is onze vraag aan jou: Waar zit jij in jouw eigen levensbus?
Wees eerlijk, want het antwoord is niet zonder consequenties. Wanneer je voor in de bus zit, kun je vanaf vandaag niets en niemand meer de schuld geven. Niets en niemand en dat is groot!

[/copy/paste]

bron

janice

hardstikkebedankt kraai, dit is helder en duidelijk
Intuitie is verstand dat haast heeft