Auteur Topic: Relatiekaart legging: dubbele heremiet. Hoe werkt dat?  (gelezen 2567 keer)

Goldmund

  • Gast
Relatiekaart legging: dubbele heremiet. Hoe werkt dat?
« Gepost op: april 17, 2011, 11:45:28 am »
Dag beste mensen. Sinds eind vorig jaar ben ik in liefde beland met een vrouw met wie ik deze dubbele relatiekaart deel, volgens de berekening. Ik heb me zorgen gemaakt, omdat het woord vereenzaming werd genoemd. Het andere gegeven van wijsheid was de positieve zijde natuurlijk, maar omdat we 3 uur reizen van elkaar wonen bleef dat andere punt hangen, vooral omdat ik graag wat vaker tijd samen zou doorbrengen. Nu las ik in een andere post in een andere categorie van dit forum het een en ander over de heremiet, en ook een dergelijke vraag als de mijne werd gesteld, en dat gaf me toch wat inzichten die kansen bieden voor groei en verdieping. Toch zou ik eens willen weten of iemand wat meer kan zeggen over deze verhouding. Wat betekent bijv. ook de dubbele? Bedankt voor jullie reacties.

Leeuwin

  • Gast
Re:Relatiekaart legging: dubbele heremiet. Hoe werkt dat?
« Reactie #1 Gepost op: april 17, 2011, 20:30:49 pm »
Hoi Goldmund,

Als ik het goed heb dan staat deze vrouw je zeer na maar voel je je tegelijkertijd op jezelf teruggeworpen. Ik denk dat je nu in een situatie bent beland om allereerst voor jezelf verheldering te krijgen over je relatiesituatie. Een van de belangrijkste vragen hierbij is, denk ik, 'dient je relatie je innerlijke groei'?
Bij het van lieverlee beantwoorden van deze vraag kom je niet langer onder je minder goede eigenschappen/schaduwzijden uit.
Ik heb namelijk het idee dat je steeds minder zin krijgt in het 3 uur reizen en steeds meer met haar samen wil zijn. Dit kan er de oorzaak van zijn dat je je momenteel zo op jezelf teruggeworpen voelt.

Groet van Leeuwin

Goldmund

  • Gast
Re:Relatiekaart legging: dubbele heremiet. Hoe werkt dat?
« Reactie #2 Gepost op: april 19, 2011, 17:08:50 pm »
Hoi Leeuwin,

Bedankt voor je reactie, en ik heb er eens over nagedacht. Je stelt voor om te analyseren of deze relatie een innerlijke groei dient, en dat lijkt mij ook een hele essentiele kwestie. Het valt me op dat je mijn houding typeert als me op mezelf teruggeworpen voelen.

Persoonlijk lijkt een relatie me een wisselwerking tussen groei en potentieel complicerende kwesties, en een goed bewustzijn is nodig om juist met die twee om te gaan. Ik vind het fijn om steun te vinden bij mijn geliefde, maar heb ook mezelf als bron, welke eigenlijk nog belangrijker is. Maar als ik daar zo over verder denk, zie ik dat dit nog wel eens een heel lang topic zou kunnen worden, omdat we dan in het definieren van relaties uitkomen, en wat belangrijk zou kunnen zijn, en wat werkt en niet, en dan ook nog voor wat men in een relatie hoopt te bereiken, etc, etc, etc. Dat is denk ik niet de intentie van mijn oorspronkelijke post, of misschien denk ik wat te gecompliceerd over je reactie.  ::)

Afstand is vervelend, maar de omstandigheden zijn nou eenmaal zoals ze zijn. Dat zou op dit moment heel eenvoudig verklaren hoe 'eenzaamheid binnen de relatie' te begrijpen is. Ik zou wel eens willen weten hoe en of dat zou werken als er bijvoorbeeld sprake zou zijn van samenwonen. Nu ik dit zo typ denk ik, 'wat maakt het ook uit.. wie dan leeft, wie dan zorgt.' De neiging om te controleren en alles in te dekken steekt de kop op.

Maar toch, verdere inzichten zijn van harte welkom.

Leeuwin

  • Gast
Re:Relatiekaart legging: dubbele heremiet. Hoe werkt dat?
« Reactie #3 Gepost op: april 19, 2011, 22:48:21 pm »
@Goldmund,'

Het kan zijn dat je allereerst iets aan je neiging om te controleren moet doen maar wie ben ik om dat voor jou te bepalen?!

Misschien heb ik een bruikbare tip voor je: open een topic over wat werkt in relaties en wat niet en/of wat belangrijk is in relaties en wat niet. Daar is niks gecompliceerds aan hoor ;)

Sterkte ermee en een spirituele groet van Leeuwin

Goldmund

  • Gast
Re:Relatiekaart legging: dubbele heremiet. Hoe werkt dat?
« Reactie #4 Gepost op: april 26, 2011, 19:16:48 pm »
Hi Leeuwin,

Ik beschouw dat als een goed advies. bedankt daarvoor.

wat betreft het openen van een topic, ik voel even geen inspiratie :)