Auteur Topic: TOREN legging...  (gelezen 6238 keer)

Luna

 • Volledig lid
 • ***
 • Berichten: 234
 • Wat zich "Herhaald" wil "Geleerd" worden!
TOREN legging...
« Gepost op: juli 30, 2010, 21:22:48 pm »
Beste Mensen,


Tarot leggen doe ik een paar keer per jaar, vaak maanden lang niet en dan weer een paar keer.
Nu had ik al zowat een jaar niet gelegt.
Mijn vraag is; Wie helpt mij interpreteren en verbanden leggen, duiden?

Zelf lees ik de tarotuitleg eerst (hier op de site, de tarotkaarten beschreven). Uitgebreide beschrijvingen vind ik het! Gaaf, mooi, inzichtelijk!!

Mijn legging was dus als volgt;

Verleden                                            Kelken 10
Heden                                               pentakels 3
Toekomst                                          kelken 7
Antwoord                                           DE TOREN
Energie die de kaarten omgeven             Staven 10
Hoop/ Vrees                                       pentakels 9

Resultaat                                           Koningin Zwaarden


Ik me natuurlijk direct druk maken om de TOREN. Ik heb alles gelezen wat Ricca daarover had geschreven en ook de positieve kanten ervan.
Ooit trok ik eerder de toren en toen had ik een heel heftige tijd waarin ik een korte relatie had die me heel erg ondersteboven haalde. Het was een hectische tijd.

Maar wat ik me afvraag; De eerste kaart (verleden) is kelken 10. Dat begrijp ik niet want mijn moeder is overleden en ik heb er een jaar van overleven opzitten en veel verdriet.
Hoe kan het verleden dan kelken 10 zijn? het is wel zo dat ik heel gelukkig was toen mijn moeder er nog was. we hadden urenlange gesprekken over spirituele zaken en ik voelde me heel gezegend met zo'n geweldige moeder die onvoorwaardelijk van mij hield. ook voelde ik me gezegend met mijn eigen dochter, vriendschappen en vele andere dingen..

Pentakels 3 zal met werk te maken hebben…

Om een lang verhaal kort te maken. Het lijkt dat mijn leven op z’n kop komt te staan en dat ik overbelast kan raken (staven 10). Resultaat is de zwaarden koningin. Ook die heb ik goed gelezen en er zijn ook zeker positieve kanten aan. Verstand en gevoel in balans, inzichten, wijsheid. Koningin is toch een hoge kaart qua inzichten enzo, wel met de nodige pijn doorstaan, maar goed.

Ik ben nog niet zo goed in tarot duiden.
Wie kan mij meer vertellen?

Groetjes,
Loes
« Laatst bewerkt op: juli 31, 2010, 13:32:51 pm door Ricca »
We leven in een Genadig Universum,
Alles is bedoeld om je dichter bij Jezelf te brengen!

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3110
 • :: SAMEN ::
Re:TOREN legging...
« Reactie #1 Gepost op: juli 31, 2010, 13:31:48 pm »
Lieve Loes,

Leuk dat je er nog bent! :)

Ik ken het legpatroon niet. Misschien kun je met de cijfers 1 t/m 7 in een schemaatje laten zien hoe de kaarten ten opzichte van elkaar liggen? Dat is wel belangrijk.

En verder: welke vraag had je in gedachten bij de legging?

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

Luna

 • Volledig lid
 • ***
 • Berichten: 234
 • Wat zich "Herhaald" wil "Geleerd" worden!
Re:TOREN legging...
« Reactie #2 Gepost op: augustus 02, 2010, 17:15:38 pm »
Lieve (wijze) :) Ricca,
Ja, ik ben een tijd afwezig geweest.
Mijn moeder werd ongeneeslijk ziek en overleed vorig jaar op 30 Juli 2009 aan de gevolgen van kanker.
Moge haar Lieve en intens wijze Ziel het goede werk doen in de andere sferen.
(Ik geloof in taken en bestemmingen in het Hiernamaals)

De legging;
Een gedachten had ik er niet bij in mijn hoofd.
Meer een soort open instelling, ik pakte ze achter elkaar zonder gedachten (kan dat met tarot leggen?)
De legging komt uit zo'n tarotboekje en liggen in een waaier.
Bovenaan (links) is dan Verleden (1) en dan in waaier naar beneden toe (trapsgewijs); Heden (2), Toekomst (3),
onderaan dan Antwoord(4)en vervolgens naar rechts naar boven; energie die de kaarten omgeven (5),
Hoop/Vrees (6) en uiteindelijke resultaat (7).

Verleden/ Heden/ Toekomst wijzen zichzelf denk ik.
Het antwoord (die onderaan als kaart 4 ligt) is een soort sleutelkaart.
Kaart 5 en 6 dus energie die de kaarten omgeven en Hoop/Vrees kaart is positief of negatief (een hoopkaart of vreeskaart) in mijn geval pentakels 9= positieve kaart dus Hoop(denk ik).
Kaart 7 is het resultaat van alle kaarten bij elkaar denk ik.

Mijn situatie is nu als volgt; Na mijn moeders overlijden doorgegaan met mijn opleiding MWD hbo vierde jaar. Tot het niet meer ging en ik emotioneel wat instortte. (half jaar na overlijden mama). Nu wil ik straks het laatste half jaar afmaken en mijn diploma halen. Alleen het terugkeren in de maatschappij maakt me soms angstig. Ik zat veel thuis en het ziekteproces van mijn moeder en het overlijden zijn heel zwaar. Ik weet niet wat de toren daar als antwoord mee wil vertellen?

Tot zover even mijn info. Liefs, Loes
 :)
« Laatst bewerkt op: augustus 02, 2010, 17:19:26 pm door Sheis »
We leven in een Genadig Universum,
Alles is bedoeld om je dichter bij Jezelf te brengen!

doosje

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 575
Re:TOREN legging...
« Reactie #3 Gepost op: augustus 02, 2010, 20:22:42 pm »
Dag Sheis,

Eerst en vooral, innige deelneming met het overlijden van jouw mama...

Wat ik over je legging denk:

Dat Kelken 10 in jouw verleden ligt staat misschien voor jouw prachtige band met je moeder. De 10 is ook de eindkaart, verder gaat het niet.
Zoals je zelf aangeeft moet je nu terug een plekje zoeken in de maatschappij (pentakels 3). Dat is niet gemakkelijk, je hebt een Toren om je gevoelens heengebouwd en je bent geladen met héél veel energie (de energie van 10 staven) die moet losgelaten worden. Misschien ben je bang voor die maatschappij, ervaar je mensen soms als bedreigingen voor jouw zorgvuldig opgebouwde toren. In dat geval ben je als de dame op Pentakels 9, wel weer "sereen", maar toch eenzaam. En dat is wat Kelken 7 ook vergt, de moed om je liefdevolle zelf open te breken naar de samenleving toe. Staven 10 zegt ook dat je daar bijna bent, maar dat die laatste stapjes net zo vreselijk moeilijk zijn... Ik denk dat de Koningin van Zwaarden heel wat heeft meegemaakt en daardoor de wereld heel wat te bieden heeft (goede raad, bijstand,...), ze reikt haar hand uit en deelt haar wijsheid.

Veel liefs,
doosje
« Laatst bewerkt op: augustus 02, 2010, 20:24:55 pm door doosje »

Luna

 • Volledig lid
 • ***
 • Berichten: 234
 • Wat zich "Herhaald" wil "Geleerd" worden!
Re:TOREN legging...
« Reactie #4 Gepost op: augustus 02, 2010, 23:59:42 pm »
Lief Doosje , :)    
              
(wat een schattige nickname, hoe kwam je daarbij als ik vragen mag?).Ik zei het weleens liefkozend tegen een vriendin of zusje als er van "dozig" gedrag sprake was, hihih ;D

Bedankt voor je duiding!

Zelf denk ik ook dat de kelken 10 voor de band met mijn moeder staat. Die voelde als compleet en het kon eigenlijk niet mooier. Zij was mijn voorbeeld, de liefste die er was en die onvoorwaardelijk van mij hield. Ik heb alles aan haar kunnen vragen, heb zelfs bedacht;   Er waren geen vragen meer over, ik heb ALLES maar dan ook ALLES kunnen vragen en voel me gezegend. We hebben dingen mogen afronden met elkaar, maar Nu pas, nu het 30 Juli een jaar geleden is, begint de pijn pas goed.

Dit is echt een vreselijk moeilijke tijd van rouw en dan hebben we er al twee jaar opzitten van ziekte en uiteindelijk afscheid nemen. Het leven kan heel erg zwaar zijn. Toch voel ik me gezegend met vele dingen, mijn dochter, mijzelf, familie , gezondheid en vele zegeningen!

Het is in de roos wat je zei over angst voor de maatschappij. Dat is dus precies wat bij mij speelt op het moment. Ik ging na het overlijden door met de opleiding , maar merkte op school dat alles gewoon doorging en dat beangstigde mij misschien. Vooral omdat voor mij alles wezenlijk veranderd is. Ik heb echt een toren om mij heen gebouwd en ben inderdaad vol-beladen met energie.  Denk jij dat de toren dus voor het NU staat en niet voor de toekomst?  Hij ligt op de plek van het antwoord en ik nam geen vraag in mijn hoofd tijdens de legging. Toch is het logisch dat de kaarten iets laten zien over mijn situatie en die is volop rouw.

Ik was een beetje huiverig dat de toren nog gaat komen, maar hij staat niet bij toekomst, maar bij antwoord. Mogelijk zou die toren kunnen gaan wankelen en komen er nog veel gevoelens los? Ik weet het zelf echt niet. (ik denk het eigenlijk wel).  De pentakels 9 heb ik vaak voor mezelf getrokken en komt al tijden lang steeds weer terug. Ik ben deze zelfs met mezelf gaan identificeren, omdat ze vaak op een persoonlijke plaats lag. Ik zie mezelf er ook in, maar niet sereen (dat past niet zo bij mij, maar is eerder iets waar ik erg naar verlang). Ik zie haar als mijn wijze kanten in mijzelf.' Ook zie ik deze kaart als het steeds terug trekken op mezelf als keuze en de behoefte innerlijke wijsheid te vergaren door introspectie en afzondering. Iets wat ik al twee jaar doe ofzo :)

Pentakels 9
Zij herkent en waardeert niet alleen de goede dingen van het leven, maar ook haar eigen talenten en mogelijkheden tot groei en ontplooiing. De wijnstruik staat in de hoedanigheid van Boom der Kennis voor het vermogen om te onderscheiden wat in het leven werkelijk van belang is, om te weten wat je werkelijk wilt. (stukje van Ricca)
Hier herken ik mezelf in qua denkwijze!

Staven 10 is overbelast (?). Zelf voel ik dat ik dat niet ben (of heb ik het niet door?) Ik vind het lastig om te bedenken of de kaarten voor het NU gelden, of dat het doortrekt naar de toekomst zeg maar. Ik wil natuurlijk niet nog meer belasting en verdriet, maar anderzijds mag ik onder ogen zien dat rouw tijd nodig heeft.
Het houd me wel bezig deze legging …

Ben ook benieuwd als ik later terug kan kijken wat die Toren en andere kaarten nou eigenlijk inhouden in deze situatie…

ps; In het heden ligt pentakels 3 terwijl ik nu niet aan het werk ben... Hoe kan het dan in het heden zijn? Ik werk toch niet? weet jij dat ?

Liefs,
Loes :)

We leven in een Genadig Universum,
Alles is bedoeld om je dichter bij Jezelf te brengen!

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3110
 • :: SAMEN ::
Re:TOREN legging...
« Reactie #5 Gepost op: augustus 08, 2010, 16:10:36 pm »
Lieve Loes,

Geen duidelijke vraag en een legpatroon met daarin de positie 'Antwoord', oh-ooh... Dat moet wel tot verwarring leiden. Er is natuurlijk altijd wel een onderliggende vraag, een reden waarom je de legging doet. Ik ga er maar van uit dat je hoopte op een allesverhelderend inzicht in je levenssituatie en misschien ook wel op een advies.

Een goed legpatroon laat zien hoe de kaarten met elkaar verbonden zijn en ook hoe de beweging of dynamiek binnen het geheel is. Afgaande op jouw beschrijving van het patroon stelde ik me eerst een schotel of kom voor waarin alles naar het midden vloeit en daar samenkomt in het Antwoord. Een soort waterdriehoek van gevoelens. Maar Resultaat ligt helemaal rechts, dus er moet ook een beweging vanaf het midden naar rechts zijn. Daarom kan de Torenkaart niet het antwoord op je vragen zijn. Ik zie de Toren nu meer als een dal (dieptepunt of rustpunt) waarna het via Omgeving/Energie en Hoop&Vrees weer omhooggaat naar Resultaat. Het patroon is wel een beetje een gedrocht, maar ik zal proberen te roeien met de riemen die je me gegeven hebt. :)

Wat de zeven kaarten betreft, ik heb ze even gehusseld en toen teruggelegd in het patroon. Daarbij kwamen de Toren en Pentakels 9 omgekeerd te liggen. Het verandert niets aan de legging, is alleen maar een hulpmiddel bij de interpretatie.

1. Verleden.

Bekers 10 is een kaart van grote dankbaarheid. Het verleden is voor iedereen een rijke bron van ervaringen, zowel positieve als negatieve, en afhankelijk van je overtuigingen in het heden, kun je uit die bron putten. Je hebt een zware tijd achter de rug, maar dat weet je zelf wel: je hebt geen kaart nodig om jou dat te vertellen. Bekers 10 toont jou een ander aspect van het verleden dat op dit moment belangrijk is voor jou en dat is de dankbaarheid als je aan je lieve moeder denkt. Dankbaarheid zet altijd de universele wet van vermeerdering in werking, d.w.z. als je dankbaarheid voelt, trek je automatisch nieuwe ervaringen aan die het gevoel van dankbaarheid alleen maar vergroten.

De kaart op Verleden kan ook iets zeggen over de gaven en talenten die je in dit leven hebt meegekregen en zie ik daar in de verte op Bekers 10 niet het leuke boerderijtje uit je laatsts geposte droom? Als je de tien bekers (met vloeistof) om zou kiepen heb je zelfs, net als in die droom, een overvloedige buitendouche... :) Eigenlijk vormen de bekers een regenboog, een brug tussen hemel en aarde en een verbinding van jouw gaven/talenten met die van je moeder.

2. Heden.

Pentakels 3 heeft betrekking op werk of studie (ook een soort werk). En... het is een succeskaart. Je staat voor een creatieve uitdaging. Wat je ook kunt of hoopt te kunnen, doe het. Als je je bijvoorbeeld ondubbelzinnig en helemaal wijdt aan het afmaken van je studie, zal ook het Universum in actie komen en je de nodige krachten geven. Dat is de afspraak in het grote samenwerkingsverband (het papier in de hand van die ene persoon op de kaart). Al doende zul je groeien en kan de dankbaarheid van Bekers 10 zich uitbreiden. 

3. Toekomst

Je ziet er tegenop om na zo'n lange tijd weer in de maatschappij deel te nemen, maar toch ligt daar jouw levenstaak. Twijfelen aan die taak (Bekers 7) zou slechts een uitvlucht zijn... 

In een legging met zeven kaarten, kan Bekers 7 ook op de legging zélf wijzen, waarbij je nog in het duister tast over de betekenis. Ik zie in de bekers een slang van wijsheid (Zwaarden Koningin), een hoge berg met toren, een draakje (jouw schrik voor de Toren), de rijkdom van Pentakels 9, het succes van Pentakels 3, het gezicht van de dankbaarheid en ook nog een verborgen kracht (de stralende figuur met zichtbare handen). Het zit er allemaal in en zal in de toekomst wel op zijn plek vallen.

De volgende kaart is de Toren, maar nu wil ik eerst graag van je weten of je inderdaad alle kaarten rechtop in het deck had zitten bij de legging. Anders moet ik de Toren nóg een keer omdraaien.

Liefs van Ricca
From Ricca with Love

Luna

 • Volledig lid
 • ***
 • Berichten: 234
 • Wat zich "Herhaald" wil "Geleerd" worden!
Re:TOREN legging...
« Reactie #6 Gepost op: augustus 10, 2010, 20:03:26 pm »
Lieve Ricca,

Bedankt voor je uitleg! Zelf leg ik niet zo heel vaak tarot kaarten, maar ik heb ze al enkele jaren. Tot nu toe , altijd, kwam alles uit. Ik weet niet hoe de tarot werkt, ik weet alleen dat het werkt! :)

Mijn kaartlegging is gelegd als in een Grote V vorm.  Links boven in VERLEDEN, dan naar beneden werkend en dan een V vormend. Rechts bovenaan ligt dan het RESULTAAT. In de punt van de V ligt dan het antwoord. Ik vond dit zelf altijd een heel duidelijke legging. Toch zal ik volgende keer een algemenere legging doen, zoals met de 9 of 10 kaarten (moet ff in mijn boekje kijken, keltisch kruis denk ik?).

(Het is dus inderdaad een soort schotel of kom of grote waterdriehoek, of laten we het water- V noemen in dit geval. Kom of schotel is ook zeer treffend voor deze legging inderdaad.)

Ik kreeg tranen in mijn ogen toen je bij bekers 10 zei;
Eigenlijk vormen de bekers een regenboog, een brug tussen hemel en aarde en een verbinding van jouw gaven/talenten met die van je moeder.

Ik vind dat zo’n mooie uitleg. Mijn moeder had helende handen en heeft daar in haar leven niet zo heel veel mee gedaan.
Het was iets waar we weinig over spraken, alleen onderling. Mijn moeder deed het niet in haar beroep (ze had geen beroep). Wij waren er als kinderen getuigen van. Ooit sloeg ik met een koffer zo hard tegen het ronde bobbeltje aan de buitenkant van je voet. Mijn moeder legt er haar handen op en nog voor de pijn toe trad (ik de pijn voelde aankomen door de klap) leek er een verdovende werking van warmte en trok het weg nog voordat ik pijn had. Ik heb het nooit kunnen verklaren, alleen verrukt kunnen zijn en mijn moeder prijzend. Ik riep altijd het hardst (Was weerstand tegen het ombekende denk ik); “Ik kan dat niet hoor” “Mijn moeder heeft helende handen, maar ik niet”. Maar ik begin steeds meer en vaker energie te voelen alsof het uit mijn handen wil stromen. Sowieso voel ik mijn eigen energie en ik heb overvloedig, moet er zelfs vaak genoeg aan wennen dat het zo krachtig stroomt. Ik doe veel aan astrologie en vanuit het niets voorspelde een astrologe mij dat ik rond mijn 40-ste er achter zou komen dat werken met energieën bij mij past. Zelfs een eigen praktijk hadden ze het over! Maar ik ben (nog) te onrustig en weet al jaren dat meditatie bij mij past, maar de stof en verslavinggevoeligheid weerhouden mij nog. (ik vluchtte regelmatig in biertjes en peukjes…). Maar die gaven/talenten liggen volgens mij (ik overtuig mezelf nog steeds) op het gebied van werken met energieën.

Ik ga denk toch maar wat lezen over magnetiseren, maar ik voel ook dat het nog jaren nodig heeft en dat ik nu in een genezend proces zit.

Ik ben nog steeds benieuwd waar de toren voor staat. Is het trouwens aan te raden om nog een andere legging te doen, maar dan in het keltisch kruis? Zelf denk ik dat je precies het goede pak en daarom leg ik vaak maar 1x. Dus eigenlijk antwoord ik mezelf dan nu gelijk (hihi) ik houd het hier maar bij. Nogmaals hartelijk dank! Maar ben dus nog wel benieuwd naar de toren..)

Liefs , Loes :)
« Laatst bewerkt op: augustus 11, 2010, 15:52:16 pm door Ricca »
We leven in een Genadig Universum,
Alles is bedoeld om je dichter bij Jezelf te brengen!

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3110
 • :: SAMEN ::
Re:TOREN legging...
« Reactie #7 Gepost op: augustus 11, 2010, 15:54:54 pm »
Lieve Loes,

Eerst nog iets over het tijdsaspect van de legging. De kaarten 1 - 2 - 3 vormen een tijdlijn, dat is wel duidelijk. De kaarten 4 - 5 - 6 zijn innerlijke kaarten en deze horen bij het HEDEN (zijn een toelichting op Pentakels 3). De Toren is dus al volop aanwezig in het NU. ;) De Toren ligt bovendien omgekeerd en dat kan verklaren waarom je niet goed besefte dat hij al aan de gang is. Kaart 7 tenslotte is weer een toekomstkaart.

4. Antwoord of Sleutel

De omgekeerde Toren heeft de betekenis van opsluiting of gevangen zitten in bepaalde gevoelens. Je probeert je gevoelens van rouw en verdriet onder controle te houden en daardoor houd je ze juist vast. De omgekeerde Toren wijst niet op heftige veranderingen, maar juist op een langzame verandering (bijna stilstand). Hoewel rouw & verdriet niet het hoofdthema van de legging is (de kaarten hebben het over de uitdaging om iets van je leven te maken), ligt de sleutel in de omgekeerde Toren en daarom moet ik het toch over je verdriet hebben.

Verdriet is een van de meest gecompliceerde emoties die je kunt hebben. Het bestaat eigenlijk uit verschillende emoties die je stuk voor stuk kunt toelaten en behandelen. Ten eerste was er natuurlijk de schok dat je moeder ziek werd en de schok van haar overlijden. Daarbij komt het gevoel van verlies. Er kan ook boosheid zijn, omdat je het gevoel hebt alleen te worden achtergelaten. Die boosheid wordt vaak niet onderkend. En heimwee, je blijven vastklampen aan de goede tijd die wás. Soms speelt ook angst een rol, de angst hoe je nu voor jezelf moet gaan zorgen. Realiseer je dat er niets verkeerd is aan al die emoties. Hoe eerder je ze onderkent en toelaat, des te gemakkelijker zal het voor je zijn de draad van je leven weer op te pakken. Geef jezelf voldoende tijd om de mooie en ook de moeilijke dingen van de relatie met je moeder te verwerken. Koester je verdriet niet, maar loop er ook niet voor weg. Met anderen over het verleden praten kan helpen bij de verwerking. De dood is niet alleen een tijd van rouw, maar ook een tijd van waarheid.

De 1e jaargedachtenis (1 jaar na het overlijden van je moeder) is heel belangrijk voor de verwerking. Gevoelens kunnen daarbij in alle hevigheid terugkomen en dat is heel normaal. Maar het is niet zo, zoals je schreef, dat het nu pas goed begint. Het is slechts een tijdelijke verheviging van gevoelens die je nu, zonder alle stress van vorig jaar, heel bewust en zuiver kunt ervaren. Hierna zal het nooit meer zó erg zijn. Dat beloof ik je! Als je straks door het allerergste verdriet heen bent, kan er nog wel een bedroefd gevoel blijven, je mist het gezelschap van je moeder, de intimiteit van het samenzijn, het unieke van je moeder, maar dit hoeft op zich niet meer zó droevig te zijn. De mooie momenten die je samen met je moeder hebt beleefd zijn als parels aan je levenssnoer. Die parels zijn dan goed zoals ze zijn. Je hoeft ze niet krampachtig vast te houden, want ze blijven mooi. :) Durf dan verder te gaan met je leven. Doe het voor jezelf, maar ook voor je moeder en voor je dochter.

Wordt vervolgd...

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

White Sage

 • Gast
Re:TOREN legging...
« Reactie #8 Gepost op: augustus 12, 2010, 10:19:21 am »
Eventjes jouw kaartjes onder de loep nemen...

Jouw verleden: doet me denken aan beloning...maar ook geluk..ik denk dat jij een warme kindertijd hebt gehad? Maar religie was erin belangrijk...ergens bijhoren ook...
De lat lag soms erg hoog, maar voor wat hoort wat ook...met andere woorden: je deed het graag, omdat het ook zo gewaardeerd werd...
Soms had je 't gevoel dat er wat grote afstand was tussen jij en je geliefden...maar je wist ook wel, dat ze liefhadden...die dingen werden niet altijd uitgesproken, maar 't gevoel was er wel..

Heden: ik denk dat er voor 't moment veel uitwisseling in jouw leven is....geven, nemen, geven, nemen...al heb je denk ik 't gevoel dat je teveel geeft, en weinig krijgt...
je kijkt ook erg op naar iemand...en misschien zou je willen dat die persoon meer aandacht voor je heeft...
je brengt jezelf soms wat in een onderdanige positie...en dat wringt wel...

Toekomst: illusies die doorbroken worden, op een niet altijd leuk manier, terug met beide voetjes op de grond komen...je doorprikt iets, schrikt...maar gaat weer verder...
je voelde altijd wel aan dat er iets niet klopte, en je zal gaan merken wat dit nou precies is...
leuk? Neen, dat niet...maar je weet nu wel waaraan of waaraf...

Antwoord: lijken vallen uit de kast, de waarheid komt naar boven...er wordt grote kuis gehouden in wat van tel is, wat waarde heeft, wat er echt voor zorgt dat je verder kan...
misschien vallen dingen ten gronde waarvan je dacht dat dit het nu was....
niet zo leuk, zeker niet...maar nogmaals...er komt duidelijkheid..

Energie die de kaarten omgeven: ik denk dat je teveel hooi op 't vork hebt voor 't moment, teveel afleiding, té té té, waardoor je de essentie niet meer ziet....misschien is die té ook een beetje een vlucht van?

Hoop/vrees: ik denk dat je tegelijkertijd bang bent en hoopt op...Stilte...
de stilte maakt je bang, omdat je zo tot conclusies komt die je liever uit de weg gaat,
maar anderzijds zou die stilte & rust je ook goed doen...

Resultaat: ik heb het gevoel dat er een balans opgemaakt moet worden, je moet ergens 't kaf van 't koren leren scheiden..oordelen over..en op een 'neutrale manier'...even je verstand laten spreken, want je hart leidt je naar emoties, naar medelijden, naar denken....en dit kan je eventjes missen, want het laat je de verkeerde kant naartoe leiden....
Ik denk dat je ergens een harde noot moet gaan doorbijten??

Til maar niet te zwaar aan m'n duiding, want ik ben een beginneling in de Tarot..Wel duid ik zonder boek ofzo, dus gewoon afgaande op gevoel en verbeelding...

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3110
 • :: SAMEN ::
Re:TOREN legging...
« Reactie #9 Gepost op: augustus 13, 2010, 13:03:17 pm »
Vervolgje...

5. Energie

'Energie die de kaarten omgeven'. ::) Dit is een lastige, want ik heb geen idee wat er met die omschrijving bedoeld wordt... zucht... zelfs taalkundig klopt hij niet... De energie die in de situatie overheerst?? De energie van anderen (je omgeving)? In dat laatste geval zou ik zeggen dat het een ondersteunende energie is. Maar als ik naar de kaart kijk heb ik toch het gevoel dat hij iets over jouzelf zegt.

Er is slechts één energie en dat is liefde. Al het andere is een vorm van liefde of een verlangen naar liefde...

Je hebt het gevoel dat je onder een zware last gebukt gaat, maar je gaat er niet onderdoor (de kaart ligt rechtop en de figuur op de kaart blijft overeind). Je kunt het aan, want Staven 10 is de energie van kúnnen (en Pentakels 3 de kunst van kunnen). Nu is alleen nog de vraag: wat wil je kunnen dat je je er zo krachtig en vurig (staven) voor inzet? Je verdriet verwerken... je kúnt het. Verder gaan met je leven... je kúnt het. Tenzij je de lasten gebruikt als excuus om na te laten iets opbouwends met je leven te doen (een mogelijkheid die doorschemert in Bekers 7, maar die ik zeker niet terugzie in de Zwaarden Koningin). De motivatie om je schouders eronder te zetten komt voort uit de liefde en dankbaarheid van Bekers 10 (door het getal 10 direct verbonden met Staven 10).

Uiteindelijk krijgen we nooit meer te dragen dan we aankunnen.

Wordt vervolgd...

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

doosje

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 575
Re:TOREN legging...
« Reactie #10 Gepost op: augustus 13, 2010, 17:07:50 pm »
Dag Loes!

Goh jij stelde veel vragen, ik ga ze een voor een proberen te beantwoorden.
wat een schattige nickname, hoe kwam je daarbij als ik vragen mag?
Ik had een studentenjob in een inpakfabriek en werkte dus met doosjes in allerlei vormen, vond het wel leuk klinken en in die maand zag ik ook Mary Poppins op T.V.:"supercalifragelistic expially docious... doosjes dus! En je kan daar zoveel mee spelen: duveltje-uit-een-doosje, de doos van pandora etc. etc.!

Citaat
Zelf denk ik ook dat de kelken 10 voor de band met mijn moeder staat. Die voelde als compleet en het kon eigenlijk niet mooier. [...]Toch voel ik me gezegend met vele dingen, mijn dochter, mijzelf, familie , gezondheid en vele zegeningen!
Ja alle bekers op de Bokalen 10 kaart staan mooi naasteen, je telt je zegeningen dat is duidelijk. Ik vond het ook heel mooi wat Ricca schreef over de regenboog die de aarde bindt met de hemel!

Citaat
Denk jij dat de toren dus voor het NU staat en niet voor de toekomst?  Hij ligt op de plek van het antwoord en ik nam geen vraag in mijn hoofd tijdens de legging.
Ja hij staat voor het nu, voor het proces dat bezig is. Op de toekomst had je kelken 7 liggen, toch? Ik denk echt dat zowel Toren als Pent.3 als Kelken 7, Kelken 10 en Staven 10 en Pent. 9 en Zwaarden Koningin je in een richting duwen om je weer in contact te brengen met de mensen om je heen. De toren maant je aan om uit je isolement te treden (maar niet te snel), Pent. 3 is het fundament van een goede samenwerking, een positie van waaruit je jouw talenten ontplooit en aanbiedt aan de samenleving... Uit Kelken 10 blijkt volgens mij dat jij jouw grootste geluk haalt uit het deel uitmaken van een hechte groep mensen, en je haalt zelf het citaat van Ricca aan over Pentakels 9 die staat voor talenten etc. Kelken 7 geeft aan dat deze talenten betrekking hebben op het waarmaken van jouw dromen, je moet durven dromen! En als je kijkt naar de figuur van Zwaarden Koningin dan zie je dat zij met haar zwaard door de wolken priemt terwijl zij haar andere hand uitstrekt ter hulp aan de behoeftigen. Vind jij niet dat dit zou kunnen staan voor genezing door handoplegging?   

Citaat
Ook zie ik deze kaart als het steeds terug trekken op mezelf als keuze en de behoefte innerlijke wijsheid te vergaren door introspectie en afzondering. Iets wat ik al twee jaar doe ofzo :)
Ja Pentakels 9 is een hele mooie kaart, maar in Pentakels 10 worden de talenten gedeeld met de mensen rondom je, dat is belangrijk. Niet enkel talenten, maar ook liefde (bokalen 10) en je lasten/je energie (10 staven lijken heel zwaar voor één man om te dragen, beter verdelen).

Citaat
ps; In het heden ligt pentakels 3 terwijl ik nu niet aan het werk ben... Hoe kan het dan in het heden zijn? Ik werk toch niet? weet jij dat ?
Ja het gaat erom dat je een stevig fundament hebt voor de Toren-ervaring! Zoals Ricca zei, je krijgt immers nooit meer te verwerken dan je aankan, en je hebt een stevige basis en bent al heeeeeel ver gekomen (zie prentje Staven 10 - je bent echt wel bijna "thuis"/bij je bestemming).

Amai 't is een rommeltje geworden in dit venster
vast dozig gedrag!
veel liefs
doosje

Luna

 • Volledig lid
 • ***
 • Berichten: 234
 • Wat zich "Herhaald" wil "Geleerd" worden!
Re:TOREN legging...
« Reactie #11 Gepost op: augustus 14, 2010, 12:08:32 pm »
Lieve Ricca,

Soms als ik jouw berichten op dit forum lees rolt er een traantje... Het zijn helende tranen van dankbaarheid voor een forum en zulke lieve mensen die anderen te raad staan en hun inzichten willen delen. Nu zitten de traantjes zowieso wel wat hoog hoor, de laatste tijd. Verstopt achter een heel dun laagje. De tarot is een hulpmiddel om inzicht te krijgen in innerlijke processen. Ik ben blij met de tarot! Soms had ik in het verleden moeite met de “moeilijke” kaarten. Nu zie ik in dat je inderdaad altijd krijgt wat je aankunt en dat de kaarten ook altijd kloppen. (hoe is dat toch mogelijk?).
Als ik eens zwaarden 10 trok zat mijn verdriet ook zo hoog dat het niet verder kon. Het was echt dat eindpunt wat de 10 ook aangeeft. De dood was altijd een nieuw begin of een compleet andere wending aan iets. En zo gaven de kaarten altijd weer aan hoe ik er op dat moment in zat en welke kant het mogelijk op kon gaan.
En het gebeurde…

Je zegt dat je de kaarten hebt gehusselt en dat de toren en pentakels 9 omgekeerd kwamen te liggen. Ik had me ooit eens voorgenomen niet aan omgekeerde kaarten te doen, omdat het me ingewikkeld leek. Er zijn al zoveel kaarten als ze rechtop liggen en omgekeerd zou ook een negatief iets kunnen geven in mijn optiek.
Dan trek je bijvoorbeeld de Kracht en dan heb je juist geen kracht (omgekeerd).
Of je trekt de mooie Ster en lijk je zo in balans en dan is dat juist niet zo.
Ook schudt het lastig (of misschien niet?) met al die kaarten kris kras door elkaar heen. In een legging zou je zowat 50% al omgekeerd krijgen?
Maar…

Toch herken ik juist veel in de omgekeerde toren. Ik heb zelf het idee dat ik mogelijk inderdaad wat gevangen in mijn verdriet zit. Maar dit vind ik eigenlijk ook zo logisch. Ik zie dat ook heel duidelijk bij mijn zusje. We zijn 30 en bijna 27 jaar oud en hadden een geweldige band met onze moeder. (waren soort drie musketiers affentoe). Ik probeer inderdaad mijn gevoelens onder controle te houden.
Maar dan zeg je een heleboel over verdriet en daar moest ik wel wat traantjes om laten. Want verdriet is er inderdaad om toe te laten. En ik probeer het ook over me heen te laten komen en merk zelfs dat tranen helend zijn. “Tranen zijn de parels van de ziel” las ik ooit…
En je zegt dat het niet meer erger wordt (die pijn) als Toen. En dat Toen is toen ze net overleden was. Dat was een hel, een nachtmerrie, erger dan dat kan je je niet indenken. Je wereld staat stil en lijkt eindeloos uitzichtloos, leeg, koud en zonder waarde. (de eerste nacht had ik een droom van een paar seconden waarin ik in een leeg bad zat samen met mijn zusje, huilend en Nee schuddend).
Dat is zo’n vreselijk gevoel. Maar toch… er komen andere tijden. Voor het eerst weer lachen (en je dan schuldig  voelen) Nu voel ik me nooit meer schuldig, gelukkig! Maar het is een soort troost die je me gaf Ricca. Iets waar ik heel veel aan heb. De bevestiging van een ouder en wijzer iemand en iemand die ik bijzonder vind. En dat wil ik gewoon kwijt aan je, of je wilt of niet. Dank je wel!
Inderdaad, de dood is een tijd van rouw maar zeker ook van waarheid.
De woorden van jou;
De mooie momenten die je samen met je moeder hebt beleefd zijn als parels aan je levenssnoer. Die parels zijn dan goed zoals ze zijn. Je hoeft ze niet krampachtig vast te houden, want ze blijven mooi.  Durf dan verder te gaan met je leven. Doe het voor jezelf, maar ook voor je moeder en voor je dochter.
« Laatst bewerkt op: augustus 15, 2010, 10:41:26 am door *Loes* »
We leven in een Genadig Universum,
Alles is bedoeld om je dichter bij Jezelf te brengen!

Luna

 • Volledig lid
 • ***
 • Berichten: 234
 • Wat zich "Herhaald" wil "Geleerd" worden!
Re:TOREN legging...
« Reactie #12 Gepost op: augustus 14, 2010, 12:09:20 pm »
Dit is zo mooi gezegt. Ik las het aan mijn zusje voor en die zei dat ze bijna moest huilen. Ik zie het ook als zo waardevol dat we zo’n mooie band met haar hadden.
Niemand pakt mij dat af en ik koester die mooie herinneringen. Dat parelsnoer is een mooi voorbeeld. De parels blijven mooi, voor altijd! Ik vind dat jij de gave van bemoediging en troost hebt Ricca :)

Er is veel over mijn legging gezegt en daar ben ik erg blij en dankbaar om.
Ik zie het echt als hulp en als steun in de rug.
Ik voel (weer) vertrouwen in mijn eigen kunnen en dat is lang weg geweest.

Het was zo toevallig. Jij zei over dankbaarheid dat het een sleutel is naar overvloedigheid. Ik deelde dit met mijn oma die ook altijd zo dankbaar is.
Zij zei (mijn oma dus) toen mijn moeder was heengegaan (Ik zeg bewust heengegaan want ze is niet dood, haar ziel leeft en boven heeft ze een taak);
Oma zei; “Ik heb haar geboren zien worden en zien sterven en ik kijk terug op een hele mooie week”. Ik stond toen perplex van deze woorden, maar begreep mijn oma ergens ook. Zij zag het positief. Mijn moeder is zo mooi en rustig heengegaan en had een glimlach op haar gezicht. We hebben goed afscheid kunnen nemen en ze is heengegaan in haar eigen huis. Op het kleine kamertje wat vroeger mijn slaapkamer was. We hebben alles zelf gedaan, haar opgebaard met oma, mijn zusje en de man van mama en ik. Aan vier kanten een persoon. Gewassen met rozenwater en ingewreven met lavendelolie. In haar mooie trouwjurk (de tranen stromen overvloedig nu, goed voor de verwerking). Ze lag erbij als een prinses en leek weer jong als vroeger. Haar begravenis was mooi, rustig, sereen en iedereen in het wit. Mama wilde niet in een kist, dus ze lag onder een grote “indian”sprei, die vroeger op haar bedje lag. Het was de verdrietigste dag van mijn leven, wel dubbel allemaal. Maar oma zag het positief en nog steeds. Zij is steeds maar dankbaar en stimuleert mij er ook in. En ik heb die dankbaarheid ook in me. Ik zie het zelfs als een spiritueel geschenk. Ik zat op de bank en keek in mijn laatje en pakte de inzichtkaarten die ik heb. Daar vond ik al gauw het kaartje tussen; “Dankbaarheid is mijn sleutel tot overvloed”. Toen moest ik alleen maar huilen van dankbaarheid.
Dankbaarheid voor alles wat ik met mama had en dankbaarheid voor alles in het algemeen. Dankbaarheid voor mijn ervaring met energie en het stromen van liefde, wat ik vanuit mijn hart voelde. Dankbaarheid voor een forum als deze en zulke lieve mensen die hier allemaal aanwezig zijn, vanuit hun eigen omgeving,maar ergens toch ook zo dichtbij.

Ik lees meerdere keren alle berichten over mijn legging en heb er veel aan.
Ik kan en wil me er helemaal bij aansluiten!

Liefs, Loes :)


« Laatst bewerkt op: augustus 15, 2010, 10:45:26 am door *Loes* »
We leven in een Genadig Universum,
Alles is bedoeld om je dichter bij Jezelf te brengen!

Luna

 • Volledig lid
 • ***
 • Berichten: 234
 • Wat zich "Herhaald" wil "Geleerd" worden!
Re:TOREN legging...
« Reactie #13 Gepost op: augustus 14, 2010, 12:10:26 pm »
Lieve Doos van Pandora ;)

Ik geloof dat ik een dagboek op internet ben begonnen. Sorry dat ik zoveel vertel, maar het is echt een uitlaatklep en ik ben vooral benieuwd hoe andere mensen denken over bepaalde spirituele dingen. En of andere ook ervaring hebben met energie en uitwisseling ervan.

Ik zie de combinatie van kaarten nu inderdaad ook voor een aanwijzing om weer in de maatschappij terug te keren. De pentakels 3 voor talenten en iets aanbieden inderdaad. Nu moet ik nog een klein beetje moed verzamelen om die stap ook weer te gaan zetten. Mooi gezegt over de koningin die met de ene hand omhoog wijst en met de andere hand iets uitdeelt.
Maar zelf is het voor mij de tijd nog niet om iets met energie te gaan doen.
Ik heb het al eerder verteld, maar dat komt omdat ik er ook zo door geraakt ben wat er gebeurde. Er was mij een paar jaar eerder door een astroloog voorspelt dat mijn persoonlijke horoscoop erop wees dat ik kan werken met energieen. (Neptunus in het zesde huis). Vele invloeden (in allerlei huizenverbanden) wezen op een zelfstandigheid en eigen praktijk of iets dergelijks kunnen openen. Hij zei dat het rond mijn 40-ste levensjaar zou zijn.
Ik besteedde er verder geen aandacht aan en legde het naast me neer.

Mijn moeder overleed (daar wil ik mee zeggen dat ik dit pas kreeg nadat mijn moeder was overleden)en op een dag kreeg ik op stage een mevrouw op bezoek die kanker had. Ze kwam bedroefd binnen en ik voelde veel verdriet. De vrouw raakte mij en ik wilde haar als vanzelf troosten, ondersteunen en voor haar er zijn. Ik was niet bezig met wat ik wilde, maar alles ging vanzelf.
Ik keek in haar ogen en we kregen contact en ik praatte opbouwend tegen haar.
Toen ging ze dingen vertellen. Haar broer was overleden en zij had hem op zijn sterfbed verzorgd. Ze hadden jaren geen contact gehad en alles was goed gekomen in de laatste levensfase. Haar broer reisde als geest gewoon met haar mee in de trein. Ze gingen naar een spirituele bijeenkomst en daar waren ook nonnen die mooie dingen maakten en die gaven een zakje mee voor haar broer. Dat zeiden ze uit het niets terwijl ze niets over een broer wisten.
Ik moest lachen met de vrouw en ze was lerares geweest op de vrije school.
Ik zag een hele oude ziel in haar en ze vertelde me dat ze ook een vorige levens geloofde. Hoe meer ik met haar praatte en lachte, hoe meer ze op ging beuren.
Op een bepaald moment kregen we een energie uitwisseling, maar ik had het nog niet echt door. Achteraf kan ik zeggen dat ik op een bepaald moment gewoon onvoorwaardelijke liefde voor haar voelde, al kende ik haar nog maar net.
Voor mijn ogen veranderde ze van droevig naar opgetogen. Toen voelde ik heel sterk energie in de kleine kamer die heel groot en sterk was en alleen maar positief. Ik wist niet meer wat van wie was. Het leek een vermeerdering van haar energie, de mijne en de Universele energie (?). Achteraf weet ik dat de liefde uit mijn hart stroomde (dat had ik nog nooit eerder gehad). Het was Universele liefde die groots en positief overweldigend was. De vrouw ging weg en omhelsde me.
Ik deed de deur open want het stond bol van de energie en het knetterde gewoon.
Het was een geweldige ervaring. Daarna ging ik erop letten en ik kan mijn eigen energie door mij heen voelen golven en het is heel krachtig. Door mijn handen voel ik ook veel energie.
Ik zou wat met energie willen gaan doen, maar nu is de tijd nog niet.
« Laatst bewerkt op: augustus 15, 2010, 10:51:45 am door *Loes* »
We leven in een Genadig Universum,
Alles is bedoeld om je dichter bij Jezelf te brengen!

Luna

 • Volledig lid
 • ***
 • Berichten: 234
 • Wat zich "Herhaald" wil "Geleerd" worden!
Re:TOREN legging...
« Reactie #14 Gepost op: augustus 14, 2010, 12:14:31 pm »
Ik kan ook energie om mensen heenvoelen als die verstoord is. Ik voel dan sterke blokkering van energie. Ik zal hier nog veel over gaan lezen en gaan leren, want ik ben net 30 jaar geworden en nog best jong , toch?
Volgens de astroloog zal ik 40 zijn, dus nog tien jaar te gaan. Ik heb nooit geweten wat ik wilde worden en koos voor maatschappelijk werkster. Dat is heel breed, maar ik kan in dat werk mijn spiritualiteit niet kwijt. Nu weet ik dat ik graag werk wil doen waarin ik mijn spiritualiteit kan gebruiken. Het liefst zou ik liefde geven en delen met elkaar. Maar Liefde mag niet in de hulpverlening en wordt zelfs Gevaarlijk genoemd op de opleiding. (wat allemaal theoretisch onderbouwd wordt en wat ik ook heus wel kan begrijpen/ afhankelijkheid kwesties e.d)
Wat er met die vrouw op stage gebeurde “mag” ook niet. Daarom heb ik het voor mezelf gehouden en tussen de vrouw en mij.
Ook geloof ik niet echt dat je mensen kunt “helpen”, enkel ondersteunen, delen en op de eigen weg laten varen in hun eigen schip met hun eigen rugtas(je) op, of een koffertje aan de hand ;). Aan de zijlijn staan, liefhebben, maar vooral delen. Dat is zo’n mooi woord. Ik geloof meer in een spirituele weg en nu ik zo denk;
Spiritualiteit is zo aanwezig in mijn leven dat ik niet meer zonder wil en eigenlijk zowat alles in het spirituele betrek. Dat het mij gelukkig maakt om alles in een hoger plan en bestemming te zien. Dat ik de spirituele wetten wil leren kennen en dat ik nog maar aan het begin sta. En dat ik weer veelte veel praat…

Bedankt voor je goede duiding!
Zoals jij het uitlegt, zo zie ik dat zelf ook terug komen in de situatie.
Duidt je al lang tarot kaarten en heb je er een cursus voor gevolgd?
En sorry voor het hele verhaal, maar ben benieuwd of anderen ook weleens zulke ervaringen hebben en hoe die hun spiritualiteit beleven. Wil altijd gewoon graag ervaringen delen en van andere mensen ook weer leren.
Vind het super lief dat mensen naar de kaartleggingen willen kijken en interpreteren. Zo vergroot ik mijn kennis wat betreft tarot ook weer.

Liefs en bedankt, Loes :)
 
(en nu zal ik niet meer vaker 2x iets vertellen :P, maar het was ook zo'n ervaring, dat ik het graag wilde delen)Waar ik het meest van opkeek was dat ik de energie voelde knetteren in de lucht. Het overweldigde me als het ware in positiviteit. Zoiets had ik nooit eerder meegemaakt en ben benieuwd naar andere mensen en hun ervaringen met energie. maar misschien moet ik dat in het algemene forum plaatsen :D
« Laatst bewerkt op: augustus 15, 2010, 10:55:48 am door *Loes* »
We leven in een Genadig Universum,
Alles is bedoeld om je dichter bij Jezelf te brengen!