Diepdonkerblauw VS Helderlichtblauw (nog een raam btw...)

Gestart door FlyhighDivedeep, februari 26, 2010, 18:19:30 PM

Ricca

Lieve Flyhigh,

Mooi dat je de nachtmerrie toch nog opgeschreven hebt. Hij hoort bij de voorafgaande droom. In die droom had je een angstig moment bij het raam. Je werd gered en de angst was snel vergeten, maar ging wel diep. En dáárom kreeg je de nachtmerrie. Om diezelfde angst tot in al je vezels te voelen, want alleen dan kan ze ook weer verdwijnen. Nachtmerries zijn eigenlijk helende dromen. Ze helpen je om een bestaande angst écht te voelen (met hartkloppingen en al). Daarmee heeft de nachtmerrie haar doel gediend: de spanning is eruit en kan losgelaten worden.

De symboliek van de droom is ook niet te versmaden. :) De rode bank: meubels en ook de kleur rood horen bij chakra 1, de stoffelijke wereld en de basisbehoefte van veiligheid. De bank is een veilige plek. Of een veilig nestje - om in vogeltermen te blijven. In ieder geval duik je bij het enorm angstige gevoel snel weer op die bank. Het creme / geelachtige behang maakt de kamer m.i. een geschikte plek om emoties te verwerken (chakra 3). De aangrenzende keuken heeft te maken met de basisbehoefte aan (geestelijke) voeding en troostende koestering van de innerlijke mens. En ook met transformatie (van ingrediënten tot maaltijd). Vlinders symboliseren ook transformatie en zitten hier in groten getale.

De oude klok brengt de tijd onder de aandacht. Tijd is een leermiddel. Tijd is een noodzakelijk bestanddeel van de stoffelijke wereld, want hij zorgt voor een zekere structuur. Tijd is een positieve kracht waardoor je aandacht gericht blijft op de gebeurtenissen in de leerschool van het leven. Als je je bevrijdt uit de begrenzingen van het stoffelijke lichaam (door bijvoorbeeld door het raam te gaan), kom je ook buiten de tijd...

Omdat de klok oud is, zegt hij ook: je hebt tijd genoeg, er is geen haast. Moderne en vooral digitale klokken jagen eerder op en passen bij een gehaaste tijd. Ronddraaiende wijzers passen beter bij de cirkelvormige aard van je innerlijke wezen (en bij de cirkels op de vlinders en de cirkels in de tatoeage). Het element koper (van de wijzerplaat) hoort bij Venus. Cirkels hebben geen begin en geen einde, raken aan de eeuwigheid en symboliseren heelheid.

Dan kom ik bij de beestjes in de droom. Insecten (spinnen, sprinkhanen) zijn sterk instinctief reagerende wezentjes, ze roepen vaak angst op en horen bij chakra 2 (zeker als ze ook nog oranje strepen hebben = de kleur van chakra 2). Er zijn er twee die nogal groot zijn en zelfs groeien van 10 naar 20 cm, een witte spin en een witte sprinkhaan. Zij zijn krachtdieren.

Een spin is zeer creatief en staat voor het vermogen om te scheppen. Haar spinsels creëren de werkelijkheid in de vorm van een volmaakt patroon dat zowel voedt als beschermt - net zoals jouw gedachten(spinsels) dat doen.

Medicijnkaart 43 Spin

De sprinkhaan heeft geen eigen medicijnkaart, maar is ook een heel bijzonder diertje dat geassocieerd wordt met astrale reizen. Hij kan grote sprongen in de tijd en in de ruimte maken en over allerlei obstakels heenspringen zonder planning of voorbereiding. Gewoon in groot vertrouwen dat hij op een goede plek terecht zal komen. De aanwezigheid van de sprinkhaan laat zien dat je de kracht hebt om een grote sprong voorwaarts te maken, een quantumsprong in vertrouwen, en om zonder vrees een gebied te betreden dat je voorheen misschien gemeden hebt. Hij is een voorbode van veranderingen.

Wordt vervolgd...

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

Ricca

#16
Het beloofde vervolg...

De oranje-gestreepte spin op de muur met de klok kruipt twee diagonale lijnen die samen een soort X vormen...  er bekruipt je een (eng?) gevoel en je krijgt de neiging weg te lopen (de X is soms een visueel symbool dat zoiets zegt als: pas op). Maar X is ook het Romeinse cijfer 10 dat past bij het levenswiel, de tijd en de klok aan de muur en dient dan juist om je belangstelling vast te houden. Dus meer in de zin van: let goed op.

En dan zie je het vlindervogeltje. De griekse naam voor vlinder is psyche en hij is een symbool voor je meest innerlijke zelf. Naast zijn kleurige vlindervleugels heeft hij ook vogelvleugels die hem meer mogelijkheden, meer vrijheid en meer kracht geven. Vlinderpowerrrrr... :D De adelaar schemert ook even in hem door, maar kan in deze ruimte niet volledig doorkomen. En dat hoeft ook niet. Dit is niet de plek of tijd voor grootse gedachten of plannen, maar voor directe ervaring. Het wezen van je psyche is speels, vrolijk kwetterend en tjilpend, vol van beweging, boodschapper van warmte. Een soort wegwijzer ook: hij verdwijnt in de aangrenzende keuken en jij volgt hem nieuwsgierig.

De deuropening is geen gewone opening die van de ene naar de andere kamer leidt, maar de opening naar alweer een ander bewustzijnsniveau. Hier kunnen de beestjes alleen instinctief of gevoelsmatig herkend worden. Je bent in de keuken, het hart van de gevoelswereld. De kleine vlindertjes zijn uitingen van de intentie om de ware transparante en kinderlijke vreugde te voelen die hoort bij het ontdekken van de mogelijkheden van het bewustzijnt. Het zijn evenzovele sleuteltjes tot persoonlijke kracht en spirituele transformatie (beide zijn gebaat bij vreugde). Maar de vlindertjes bewegen niet... terwijl ze eigenlijk zouden moeten fladderen (in je buik of zo). Ze zitten er wat bevangen bij. En dan slaat de schrik je om het hart, de vlindertjes veranderen in spinnetjes, de spinnetjes eten de vlindertjes op... blijdschap slaat om in angst. De draden in de deuropening maken het beeld van be(/ge)vangenheid compleet en je krijgt een enorm angstig gevoel...

Snel neem je je toevlucht op de rode bank en dan valt een groot pakket spinrag (met daarin alle beestjes uit de droom) precies op je borst/keel - als iets dat je bij de keel grijpt en bijna de adem beneemt... In jouw eigen uitleg van de droom heb je het over een teveel aan plannetjes en kadertjes dat verstikkend zou zijn, maar in deze droom is het de angst zélf die verstikkend is. Het doel hiervan noemde ik al: gevoelens moeten stromen, door het lichamelijk voelen van de angst kan zij door je heen stromen en verdwijnen.

Het wezen van je psyche is natuurlijk niet echt in een pakketje spinrag te vangen, maar vlindervogel heeft zich vrijwillig laten 'inpakken' om jou een laatste aanwijzing te kunnen geven: hij friemelt bij je mond om een geluid aan jou te ontlokken. Op dat moment schrik je wakker... hopelijk met een ijselijke schreeuw (niet dat ik je iets vervelends toewens, maar hierin ligt nu juist het helende effect van de droom). Denk ook aan de adelaarsschreeuw die je eerder in de droom hoorde.

Ik weet niet of je de medicijnkaarten inmiddels al hebt, daarom ook nog even deze:
Medicijnkaart 9 Vlinder

Liefs van Ricca
From Ricca with Love

FlyhighDivedeep

Citaat van: Ricca op april 29, 2010, 12:41:49 PM

Het wezen van je psyche is natuurlijk niet echt in een pakketje spinrag te vangen, maar vlindervogel heeft zich vrijwillig laten 'inpakken' om jou een laatste aanwijzing te kunnen geven: hij friemelt bij je mond om een geluid aan jou te ontlokken. Op dat moment schrik je wakker... hopelijk met een ijselijke schreeuw (niet dat ik je iets vervelends toewens, maar hierin ligt nu juist het helende effect van de droom). Denk ook aan de adelaarsschreeuw die je eerder in de droom hoorde.zwetend, rillend en zwaar ademend...telt dat ook :P ;)

Bedankt voor de uitleg(en nope, die kaartjes nog niet gekocht... als ze nou van eetpappier waren... kan ik ze lezen en dan opeten(yeah multifunctioneel... wel eenmalig gebruik dan... recyclen; is misschien een optie(maargoed om nou in de wc te gaan wroeten :P  :o ))

Ricca

Citaat van: FlyhighDivedeep op mei 03, 2010, 15:48:18 PM
...telt dat ook :P ;)

Ja, da's ook goed. ;)

Citaat van: FlyhighDivedeep op mei 03, 2010, 15:48:18 PM
... lezen en dan opeten...

Ja, de kaarten zijn peperduur, maar peper vult de maag niet. Ik zou gaan voor het echte brood. De teksten kun je ook online lezen.

Liefs van Ricca
From Ricca with Love

FlyhighDivedeep

Citaat van: Ricca op mei 04, 2010, 10:12:56 AM

Ja, de kaarten zijn peperduur, maar peper vult de maag niet.


Als klap op de vuurpijl heb ik nog buikgriep ook...dussz geen PEPER!!!  ;D :P (nuja...misschien heeft dat wel een spectaculair effect... en heel misschien is het het geheime recept tegen buikgriep... oeh, dat zou ironisch zijn :P )