mijn tweelingziel ontmoeten

Gestart door danseres, december 29, 2009, 08:36:18 AM

danseres

Ik droom dat ik naar een bioscoop ga. een megagroot scherm en naast me zit o.a. een penvriendin van me, die ik nog nooit persoonlijk heb ontmoet. ik vind het zo leuk om naar deze bioscoop te gaan en zeg dat we een soort filmclub zouden moeten hebben net als vroeger op school maar dan zeg ik: ohnee dat hebben we eigenlijk al een beetje.

Dan verteld (ik geloof mijn penvriendin) over een vriend van haar die ze me wil voorstellen. hij is spanjaard. inwendig wordt ik heel blij. het loopt een beetje door elkaar want een ´vriendin´ (ik beschouw haar niet meer echt als een vriendin na wat vervelende dingen) komt ineens met die Spaanse jongen. ze kennen elkaar van Egypte (vakantie daar).
Er is direct een enorme klik tussen hem en mij en ik zeg in mezelf: ´hij is mijn tweelingziel´. Normaal zou ik dit nooit doen in het echte leven maar ik laat de gevoelens de vrije loop.
Hij moet eerst alles netjes met die vriendin afhandelen en komt dan terug. Ik word een klein beetje ongeduldig en weet ook dat die vriendin nog op hem wacht. haar oudste dochtertje is er ook bij. Hij komt terug, met een vriend in een auto. hij maakt duidelijk dat ie met me wil trouwen. normaal had dit niet gekund maar hij zegt heel opgewekt: ´weet je wie ik ben?ik werk voor de katholieke koningen (Isabella en Ferdinand) dus dat betekend dat we ook nog in Portugal zouden kunnen trouwen (in de droom waren die katholieke koningen ook de koningen over Portugal) ::).
Die ´vriendin` is kwaad op me maar ik trek me er niks van aan. Dit is MIJN tweelingziel.
Ik ga een kamertje uit, die wordt ineens ook heel klein en op de muren komen nu allerlei insecten. lichtgevende kikkertjes en weet ik veel wat. mijn tweelingziel zegt dat ik iets moet sprayen zodat het weggaat.

er was ook nog iets met een krokodil maar dat weet ik niet meer. heb de droom niet 100 procent onthouden geloof ik  ;D maar werd wel heel blij wakker. ;)

danseres

Niemand een idee? ben zo benieuwd. ;D

klaproos1945


                                                  hoi danseres

                                   een tweeling ziel is de spiegel van je zijn
                                   deze spiegel laat zien en voelen wat er
                                   in de eigen ziel speelt door je excessieve
                                   standpunt los te laten ontdek je nieuwe
                                   mogelijkheden en ontdek je nieuw geluk

                                   als hij/zij zich dat realiseert kan men zich
                                   aanpassen en de problematiek binnen zich
                                     zelf oplossen en de macht niet meer
                                                te sterk uitoefenen
                                        in een verzwakking van de macht                                         

Leeuwin

Die krokodil zegt mij dat je bang bent voor je eigen kracht en mogelijk (ook) voor het verlies van controle.


Met zijn allen naar een groot filmscherm kijken zegt mij dat je elkaars werkelijkheid kunt accepteren. Omdat hierin een penvriendin betrokken is krijg ik sterk het gevoel dat buitenstaanders jouw situatie eerder accepteren dan intimi's die je momenteel om je heen hebt.

Die klik met die Egyptische jongen duidt op een kant van jezelf die je nog niet kent maar wel gaat onderkennen.

Dit is het sterkst wat momenteel in mij naar boven komt.

Hoe is het inmiddels met je gezondheid?

Liefs van Leeuwin

danseres

Dankjulliewel voor deze uitleg! Verlies van controle of angst voor eigen kracht kan ik me wel in vinden. Heb steeds vaker dat ik dingen meemaak in droom-waaktoestand die ik (nog) niet kan bevatten en die ik (nog) een beetje eng vind.
Ik heb wel het gevoel dat ik hierin groei maar er speelt zoveel in mijn dagelijks leven dat het voornamelijk om me heen gebeurd heb ik het gevoel. Dat ik me er niet te diep in kan laten zakken nog. Misschien is dat ook wel die jongen uit Egypte.

Mijn gezondheid gaat het helaas niet zo goed. Ik moet 8 maart weer naar de internist om te zien wat voor plan van aanpak nodig is en vrijdag moet ik naar de reumatoloog ook omdat die klachten ook weer aan het opspelen zijn. Ben een beetje een wrak op het moment dus zit al 1,5 maand thuis.

Veel gaande dus zowel lichamelijk als psychisch!

Liefs,
Danseres

klaproos1945

#5
http://www.123video.nl/playvideos.asp?EMB=Play&MovieID=505716
een ontdekking van hoe andere  hun tijd besteden vanuit een ander perspectief
veel liefs van klaproosje 2010

Ricca

Lieve Danseres,

Ik heb zo'n vermoeden dat deze droom vooral een wensdroom is. Je had kort tevoren (in een ander topic) nog over tweelingzielen gepraat en kijk eens, daar is-ie al. ;D Waar het hart vol van is, loopt de droom van over... Als ik iets dieper kijk, dan is het ook een droom waarin je onderzoekt of je er klaar voor bent, voor die ultieme liefde waar je zo naar verlangt, de liefde die zegt: "Jij en ik zijn één".

Ik vraag me wel af wat jij onder tweelingzielen verstaat en lees:

Citaat van: danseresmaar kan het niet zo zijn dat soms je ziel besluit zich op te splitsen en te reincarneren in een vrouwelijk en een mannelijk gedeelte en dat, die 2 helften naar elkaar op zoek gaan en als men elkaar vindt, je het gevoel hebt je 'tweelingziel' te hebben gevonden?

Een ziel hoeft zich echt niet in tweeën te splitsen om twee gelijktijdige levens op aarde te hebben. Elke ziel heeft meerdere levens op aarde, ook gelijktijdige levens. Ik noem dat tegenhangers. Tegenhangers zijn mensen die tot dezelfde ziel behoren en die elkaar dus ook op aarde zouden kunnen tegenkomen. Er kan dan wel of geen herkenning zijn... Niet iedere ontmoeting van tegenhangers is bedoeld om tot een huwelijk te leiden. Tegenhangers of tweelingzielen (als je ze tóch zo wilt noemen) kunnen ook om heel andere redenen bij elkaar komen. Ze hoeven zelfs geen geliefden te worden. Dat zou trouwens ingewikkeld worden bij drielingzielen, vijflingzielen, twaalflingzielen enz., want die zijn er natuurlijk óók. Uiteindelijk is er geen enkele ziel die niet verwant is aan de onze en zijn we allemaal een...

Soms zeggen mensen: "Mijn leven werkt niet omdat ik niet de juiste partner heb" en gaan op zoek naar de enige ware, maar dat werkt nooit. Je moet er zélf klaar voor zijn, zélf a.h.w. de enige ware worden, in plaats van in de buitenwereld uit te kijken naar de juiste persoon.

De 'vriendin' in de droom is een mix van de vriendin die jou ooit teleurstelde (ik neem aan dat het de vriendin is over wie je hier ooit bittere woorden schreef) en van de penvriendin die je nog niet in levende lijve hebt ontmoet. Samen staan ze voor en aspect van jouzelf waar je nog niet volledig inzicht in hebt.

Dan komt de Spaans jongen in beeld in wie jij jouw tweelingziel meent te herkennen en je eist hem meteen voor jezelf op, hoewel hij nog met die vriendin is... De vriendin is boos, maar daar trek jij je niets van aan. Je wilt hem hebben, want hij is JOUW tweelingziel. Jouw bezit? Ik lees niets over wat jij hem wilt géven... De jongen zelf komt in jouw beschrijving nauwelijks uit de verf, waardoor het lijkt alsof je meer verliefd bent op het idéé tweelingziel dan op hém... Er is ook al heel snel sprake van trouwen, van samen het Koninkrijk van de Hemel op aarde creëren (Isabella en Ferdinand)...

Volgens mij is het belangrijker dat jij die onbekende kant van jezelf (vriendinnenmix) beter leert kennen. Met name die ex-vriendin is niet voor niets in je droom verschenen. Verwijten aan een ander zijn eigenlijk verwijten aan jezelf. In de droom is zij kwaad op jou, maar zij is een deel van jou en dus ben je eigenlijk kwaad op jezelf... en het is beter om je daar wél iets van aan te trekken (en het niet weg te sprayen zoals je met de insecten doet). Als je het over je hart zou kunnen verkrijgen om meer begrip voor haar gedrag van toen op te brengen en haar misschien wel te vergeven, zou je ook kunnen ontdekken waar je zélf nog afwijzend staat tegenover de delen van jezelf die wél verlangen naar een liefde van ziel tot ziel.

Hoe ver kan zo'n 'hemelse' relatie van huis zijn? Als jij er klaar voor bent, en in vrede met jezelf, zal de juiste persoon er zijn. Wel of geen koningszoon, wel of geen tweelingziel, als hij maar ziels-veel van jou houdt toch? En jij van hem. En van jezelf.

Liefs,
Ricca 
From Ricca with Love

danseres

Mooi geschreven Ricca. Het gebeuren met die ene vriendin is eigenlijk omdat ik boos op haar ben maar haar dat nooit heb gezegd. Dat gaat om uitspraken die zij over mijn chronische ziekte heeft gedaan. in de trant van; 'nou ik zou die ziekte ook wel willen ehbben. wat ben jij afgevallen zeg.' tot; 'ja je moet gewoon positief denken.' enz. ook met haar gedrag, toen ze hier was, heeft ze me erg teleurgesteld. ze was hier op vakantie en dat heeft ze letterlijk genomen. terwijl ik toen een lichamelijk heel slechte periode doormaakte, gedroeg ze zich als mijn gast. ze hielp niet mee, liet zich bedienen enz. ik kookte, waste af, maakte haar bed op enz. terwijl zij in het zonnetje ging zitten, zo van tafel wegliep, of achter mijn laptop ging zitten om met haar man in NL te praten.

Ik denk dat ik misschien moet leren, meer voor mezelf op te komen en mensen te durven zeggen dat ik het niet ok vind wat ze doen. Dat heeft dus idd te maken met houden van mezelf. Zolang ik anderen toestemming geef zo met mij om te gaan, hou ik ook niet voldoende van mezelf. Sterker nog, mensen blijven me zo behandelen tot ik leer, van mezelf te houden.

Mijn 'wraak' in mijn droom, is naar haar gericht. maar eigenlijk ben ik boos op mezelf, zoals je zegt, dat ik niet voor mezelf op kom.

Het zal idd wel een 'waar het hart van vol is' droom zijn haha!
Ik ben me er wel van bewust dat ik meerdere zielsgenoten heb. mensen die bij je horen, een gevoel dat zo diep gaat, dat onmogelijk ontwikkeld kan zijn in het huidige leven omdat je ze als 'mens' nog maar kort kent bijv. maar ook mensen die  al heel lang bij je horen en met wie je zo meeleeft, dat hun pijn jouw pijn is en hun geluk, jouw geluk. weet niet hoe ik het moet uitleggen.

ik ga nog eens verder erop doorpuzzelen. dank voor je uitleg!

danseres

Kan het ook zo zijn dat ik een hele verkeerde kant uit zit te denken met de verklaring van de droom? Ik ben namelijk al heel lang ziek thuis en mijn gezondheid is eigenlijk het enige wat me de laatste maanden bezighoudt. Die droom over een tweelingziel is dan ook best onverwacht omdat ik nu eigenlijk niet met dit soort zaken bezig ben. Ik sta met mijn ziekte op en ga ermee naar bed dus. :-[

Kan het niet zo zijn dat die tweelingziel mijn gezonde kant representeert en dat ik zeg dat ik die terug wil? en dat juist die vriendin die zo'n commentaar op mijn ziekte had, niet voor niets in die droom zit?
Tis MIJN ziekte en MIJN gezondheid en ik weet wat mij beter kan maken en wat niet? Zoiets?

Ineens dacht ik hier vanmorgen aan omdat ik me eigenlijk helemaal niet bezig hou met de ontmoeting van iemand. Ik kom nauwelijks mijn deur uit de laatste tijd, behalve om naar de specialisten te gaan.

Kan dit kloppen?

Leeuwin

@Danseres,

Is het voor je gezondheid misschien beter om die "vriendschap" van jou vaarwel te zeggen? Ga je momenteel met mensen om die in essentie niet zo aardig voor je zijn? Als dat zo is, weet dat jouw ziekte daar ook erger van kan worden.
Uit de reacties van je "vriendin" maak ik op dat ze eigenlijk wil zeggen dat je niet zo moet zeuren. Dat zegt ze op deze manier heel indirect. Tenminste...dat gevoel krijg ik ineens. Of ze weet zich met jouw ziekte geen raad. Dat kan gebeuren maar laat ze dat dan eerlijk zeggen.

Liefs van Leeuwin

danseres

Citaat van: Leeuwin op februari 25, 2010, 17:04:21 PM
@Danseres,

Is het voor je gezondheid misschien beter om die "vriendschap" van jou vaarwel te zeggen? Ga je momenteel met mensen om die in essentie niet zo aardig voor je zijn? Als dat zo is, weet dat jouw ziekte daar ook erger van kan worden.
Uit de reacties van je "vriendin" maak ik op dat ze eigenlijk wil zeggen dat je niet zo moet zeuren. Dat zegt ze op deze manier heel indirect. Tenminste...dat gevoel krijg ik ineens. Of ze weet zich met jouw ziekte geen raad. Dat kan gebeuren maar laat ze dat dan eerlijk zeggen.

Liefs van Leeuwin

Gelukkig heb ik nog echte vrienden die juist veel begrip hebben. ik ben positief ingesteld en ga altijd maar door en dat klinkt positief maar dat is het niet omdat ik mezelf daarbij voorbij ga. Ik vind het ook moeilijk mensen te zeggen dat ze sommige dingen gewoon niet kunnen zeggen. maar je hebt helemaal gelijk, een echte vriendin zegt dit niet. Onbegrip is een relatief begrip, heb ik wel geleerd..
Tis voor gezonde mensen zo gemakkelijk te zeggen dat je maar positief moet blijven dat je dan wel beter wordt enz. je hebt helemaal gelijk. Nu is ze wel heel erg verontschuldigend enz. maar ze plakt er wel achteraan dat ze graag nog eens een paar dagen hier op vakantie zou willen komen. Tsja, dan vraag je je toch af... :-\

Dankjewel Leeuwin!

klaproos1945

hoi danseres
in een optimistiese bui zou ik er achter willen komen of ze het dan op de zelfde manier weer van de vacantie zou genieten als toen in de tijd? Kan je daar over praten met haar?
sterkte en veel liefs van klaproosje 2010

danseres

Dankje KLaproos! Ik heb haar gezegd dat ik voorlopig helemaal geen bezoek kan ontvangen. Tis toch een beproeving voor me, want ik heb maar een slaapkamer dus ik sliep die week op de bank (zij had last van haar rug) en heb net gehoord dat ik arthrose ook nog erbij heb.  :-\ Dus niet erg bevorderlijk.

Ach ik weet dat alles goed komt. Met de juiste behandelingen en artsen en heel gauw de lente voor de boeg. ;D

Dank voor het meedenken!!

Leeuwin

@Danseres,

Is het niet zo dat die "vriendin" van je jou als een leuk vakantieadresje beschouwd en verder niet? Dat gevoel bekruipt mij ineens maar ik kan het natuurlijk mis hebben want ik ken haar niet. Maar het feit dat je het een beproeving vindt dat zij komt vind ik toch wel bedenkelijk. Als je je prettig voelt bij iemand maakt het niet uit of die persoon samen met jou in een kamer slaapt.

Liefs van Leeuwin

danseres

Citaat van: Leeuwin op februari 26, 2010, 17:39:30 PM
@Danseres,

Is het niet zo dat die "vriendin" van je jou als een leuk vakantieadresje beschouwd en verder niet? Dat gevoel bekruipt mij ineens maar ik kan het natuurlijk mis hebben want ik ken haar niet. Maar het feit dat je het een beproeving vindt dat zij komt vind ik toch wel bedenkelijk. Als je je prettig voelt bij iemand maakt het niet uit of die persoon samen met jou in een kamer slaapt.

Liefs van Leeuwin


Dat gevoel heb ik ook. In de maanden na haar bezoek hoorde ik niet veel van haar en nu de lente weer nadert, mailt ze ineens weer. We sliepen in een kamer maar zij slaapt nogal beweeglijk  ::) (omdraaien betekende dat ik helemaal op en neer ging in het bed) waardoor ik iedere paar minuten wakker werd. Dus toen zei ik dat ik wel op de bank zou slapen. zij kon dat immers niet vanwege haar rug.
Nu ben ik gewoon te moe en ziek om een week lang bezoek te hebben. Al maakt het zeker wel uit, wat voor bezoek het is inderdaad. Daar heb je wel gelijk in!

Goed gezien hoor Leeuwin. ;)

Liefs!