Auteur Topic: DE MAAN  (gelezen 107882 keer)

Leeuwin

 • Gast
Re:DE MAAN
« Reactie #60 Gepost op: augustus 20, 2009, 12:55:26 pm »
Hoi Doosje,

Die Zegewagen als afrader zegt mij dat je niet te grote en niet te veel stappen tegelijk moet nemen, daar je anders van dat maanpad af gaat. Ga stapje voor stapje, zegt de kaart Matigheid, zoals je zelf ook zegt. Als je stapje voor stapje op je instinct af gaat (de Maan) dus goed naar jezelf luistert en gehoor geeft aan je  behoeften, zul je (zonder dat ik vroom of zwaar op de hand wil zijn) vanzelf uit de kosmos boodschappen krijgen (Matigheid).
Die twee torens duiden op een natuurlijk einde van de huidige situatie of relatie. Weet dat wat niet bij jou hoort, je ook niet meer zult missen als je het eenmaal kwijt bent, ook al kan het afscheid misschien heel even pijnlijk zijn. Wees er niet bang voor. Ik heb zelf twee keer de Dood ervaring gehad. Daarna ben je opgelucht en ben je ineens een stuk sneller bij je doel.
Staven 10 zegt mij dat je te zwaar belast bent met dingen, dat je moet loslaten. Met stapjes natuurlijk, zoals de andere kaarten zeggen. Ik wens je heel veel sterkte. Ik hoor nog van je.

Liefs van Leeuwin
Laure

 • Gast
Re:DE MAAN
« Reactie #61 Gepost op: augustus 20, 2009, 23:21:45 pm »
Bedankt lieve Leeuwin,

Ik heb echt veel aan jouw steun! Ik heb net eens een KK gelegd voor de situatie die ik tzt wel zal posten (als ik het zelf heb uitgeklaard), de Quintessence ervan was 13-De Dood! Ik vraag me eigenlijk af of die Dood ook het einde van iets slechts kan betekenen (zoals angst) en het begin van iets goeds (moed/kracht)... Ook al is die overgang pijnlijk en beangstigend, zoals de Dood-kaart suggereert.
Ik denk nl. dat het vooral de 'angst' is die niet bij me hoort (zoals jij het formuleert), omdat die zo irrationeel (idd uit verleden ervaringen zoals je zelf eens hebt vermeldt) en ontzettend beperkend is op m'n wandelgang/levensloop (ik strompel echt voort, bah!).

------ >  Sorry mensen want dit heeft natuurlijk nix met de maan te maken..

exkuusjes daarvoor
x-kusjes

Leeuwin

 • Gast
Re:DE MAAN
« Reactie #62 Gepost op: augustus 20, 2009, 23:45:06 pm »
Hoi Doosje,

De Dood betekent een niet te voorkomen transformatie (omvorming) c.q. beeindiging. Dit kun je als angstig en pijnlijk ervaren. Weet dat De Dood alleen datgene vernietigd wat niet bij jou past zoals je angst. Die angst wordt dan getransformeerd tot Kracht. Dit omdat dit beperkend is voor je levensloop zoals je zelf zegt.
Weet dat hetgeen wat niet bij je past ook niet gemist wordt als je het niet meer hebt. Het kan zelfs een opluchting zijn als je het kwijt bent. Het is maar goed dat dit gebeurd. Anders zou je angst misschien steeds groter worden en je levensloop helemaal afknellen.
Ik heb ook steun aan jou hoor Doosje!

Groetjes van LeeuwinLaure

 • Gast
Re:DE MAAN
« Reactie #63 Gepost op: augustus 21, 2009, 03:39:08 am »
Yes!! Het zijn zware tijden geweest, maar ik heb vertrouwen, nog niet in mezelf (gnagna) maar wel in het Leven, in het feit dat de zon binnen een paar uur opkomt voor weer een warme dag ;-)
Ik dacht nog zo: de ene dag heb ik keiveel schrik, de andere niet - of nee, maak daarvan: het ene uur heb ik angst, het volgende niet, dan weer wel... Misschien zit dat ook in die Maan-kaart, die wispelturigheid.

(En mijn einduitkomst bij de KK legging was Kracht! Ik vermoed zo dat jij dat wel een leuke kaart vindt, ms toch ook eens op mediteren ooit :-)

sloppel!!
x

Leeuwin

 • Gast
Re:DE MAAN
« Reactie #64 Gepost op: augustus 21, 2009, 06:54:12 am »
Hoi Doosje,

Goed geraden, ik vind het een leuke kaart! Ben benieuwd waarom je dat zo voelt. ;D

Opti-Mystique

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 845
 • Hoe je je voelt bepaalt wat je creëert!
  • Healthy by Nature | Praktijk voor Natuurlijke Gezondheid
Re:DE MAAN
« Reactie #65 Gepost op: augustus 21, 2009, 11:07:06 am »
...de Quintessence ervan was 13-De Dood! Ik vraag me eigenlijk af of die Dood ook het einde van iets slechts kan betekenen (zoals angst) en het begin van iets goeds (moed/kracht)... Ook al is die overgang pijnlijk en beangstigend, zoals de Dood-kaart suggereert...

Hi Doosje,

De quintessence van dit KK is volgens mij iets genuanceerder dan De Dood alleen, omdat het nog 1x extra vereenvoudigd kan worden naar 1+3=4, dus het is tevens De Keizer. De moed en kracht die jij hierboven noemt, zijn typische eigenschappen die bij de Keizer horen, maar ook het afsluiten van gevoel en emoties. Graag wijs ik je op de kaartinterpretaties van De Keizer, elders in dit forum-onderdeel. Wellicht zal het je verder helpen met de juiste interpretatie van deze legging...

Succes!

Lfs, Dolf

Laure

 • Gast
Re:DE MAAN
« Reactie #66 Gepost op: augustus 21, 2009, 12:50:13 pm »
Ahja Dolf da's zo! De keizer is trouwens steeds prominent aanwezig in al m'n leggingen (in dit KK onderaan als fundament, maar omgekeerd), dus zo gek nog niet als essentie. Ik zal nu zwijgen zodat de Maan haar plaats terug heeft, en is piepen bij de keizer.
Bedankt voor de goede tip!!
Keizer Doos De XVIIIe

PS Leeuwin, ik vind dat jij twee keer op de kracht-kaart staat!

Leeuwin

 • Gast
Re:DE MAAN
« Reactie #67 Gepost op: augustus 21, 2009, 18:57:13 pm »
Ik beschouw dat als een compliment! ;D

Forcess

 • Gast
Re:DE MAAN
« Reactie #68 Gepost op: december 01, 2009, 10:51:28 am »
Wat een interessante inzichten weer, soms lees ik hier dagelijks, dan weer een paar dagen niet.
Nu weer wel,(ook) vanwege mijn dagkaart. De Maan.
Terwijl ik hem probeerde te plaatsen en te voelen voor mezelf, werd ik doorlopend ge smst door mijn dochter, die op school in haar klas (2Havo) middenin een conflict zat met haar klasgenootjes. Zij was het 'lijdend' onderwerp, zo heb ik begrepen. Het hele verhaal hoor ik nog.
Anyway, zij reageerde heel boos en gekwetst, wil verhuizen en naar een andere school. Best heftig dus.
Ik heb haar geprobeerd te kalmeren en geloof dat dit een beetje is gelukt, ik zie het straks wel als ze thuis komt in de pauze.
Mijn dochter is een heel sociale meid, spontaan, eerlijk, maar omdat ze haar eigen ding doet, begint ze momenteel een beetje 'uit de groep' te vallen. Doet niet mee aan onzin als roken, blowen, drinken (op school!) enz.
Ze is ook enorm gevoelig, sensitief, ze is een KREEFT.....
Anyway, lang verhaal, maar dan begrijpen jullie mijn vraag misschien:
Zou het zo kunnen zijn dat 'mijn' dagkaart, eigenlijk op mijn dochter slaat?
Het schoot namelijk ook door mijn gedachten toen ik hem zag, en nog meer toen zij mij begon te smssen.....

Liefs, Forcess

Leeuwin

 • Gast
Re:DE MAAN
« Reactie #69 Gepost op: december 01, 2009, 11:54:51 am »
Hoi Forcess,

Wat rot voor je dochter zeg! En ook voor jou want het raakt je omdat je veel van je dochter houdt.

Zoals jij het hier omschrijft, denk ik, dat deze kaart helaas met jouw dochter te maken heeft. Het is héél er op die scholen hoor! :o Als je maar een pietsje uit de toon valt dan lig je er uit en word je gepest.
Ik denk dat het gestook en gekonkel over haar al langer aan de gang is maar nu pas naar buiten komt. Vaak door degene die jaloers is/zijn op haar, misschien stiekem ook wel hun eigen gang willen gaan maar het absoluut niet durven.
Ik vind het knap van je dochter dat ze zo zichzelf wil zijn. Want roken en blowen op zeer jonge leeftijd is heel slecht.
Als dit niet oplost kan ze inderdaad maar beter naar een andere school gaan.

Heel veel sterkte in ieder geval.


Liefs van Leewin.

Forcess

 • Gast
Re:DE MAAN
« Reactie #70 Gepost op: december 01, 2009, 22:15:19 pm »
Hoi Leeuwin,

Dank je voor jouw visie, je hebt gelijk betreffende dat gekonkel, dat is inderdaad al langer bezig.
Mijn dochter is er inmiddels, na een goed gesprek vanmiddag alweer rustig onder, tja, harde schil hé, die kreeftjes :P

Ik denk inmiddels dat de kaart op ons beiden slaat. Die kreeft op de kaart, ben ík. En ik ga geloof ik weer achteruit het water in, voor een poosje  8)

Liefs, Forcess

Leeuwin

 • Gast
Re:DE MAAN
« Reactie #71 Gepost op: december 01, 2009, 23:09:59 pm »
Hoi Forcess,

Als je maar niet kopje onder gaat! Ik hoop vervolgens dat je er weer uitkomt zoals die mooie kreeft of wordt zoals die mooie hond. Maar dat lukt jou volgens mij wel.
Zorg dat je dochter gebruik maakt van dat kreeftpantser, heeft ze momenteel hard nodig.

Ik hoop dat ze rustig blijft en dat de situatie verbetert.

Liefs van Leeuwin

Forcess

 • Gast
Re:DE MAAN
« Reactie #72 Gepost op: december 02, 2009, 09:54:56 am »
Hoi Leeuwin,

Ik ben een vissen, dus in mijn element in dat water ;)
Het was een overduidelijke kaart voor mij eigenlijk, het is volle maan, en dat werkt op mijn (water)gemoed vrees ik.
Dat komt wel weer goed hoor!
Met mijn dochter gaat het inmiddels weer wat beter; ze was even haar focus kwijt, maar heeft die weer helemaal gevonden  ;D

Dank je XX

Liefs, Forcess

Leeuwin

 • Gast
Re:DE MAAN
« Reactie #73 Gepost op: december 02, 2009, 15:33:30 pm »
Goed zo Forcess,

Zo hoor ik het graag. Ik slaap vaak zo slecht met volle maan. Heb jij dat ook? Vooral als ze vol in een luchtteken staat heb ik gemerkt.

Groetjes van Leeuwin

Forcess

 • Gast
Re:DE MAAN
« Reactie #74 Gepost op: december 02, 2009, 22:59:31 pm »
Hi Leeuwin,

Ik heb het nooit echt bijgehouden, maar heb momenten meegemaakt met volle maan, dat ik gestressed, onrustig, slapeloos was.
Is een studie op zich waard, onderzoeken wanneer ik er precies gevoelig voor ben, kan handig zijn toch? ;)
Momenteel is de invloed erg groot, en een vriendin van mij - ook vissen-  vertelde mij gisteren dat ze ook zo'n onbestemd gevoel had...zit zichzelf in de weg, zei ze. Haar ascendant is ook nog eens een waterteken, schorpioen. Mijne Leeuw, dus als ik me al onrustig voel, moet zij het helemaal te kwaad hebben denk ik zo....

Anyway, is dit eigenlijk niet off topic.... we hebben het hier over maans-invloeden van de échte maan...  ::)

Het komt allemaal weer goed, de maan neemt weer af dus kan ik, en anderen weer verder met mn dingetjes....\

XX
Liefs, Forcess