Nieuws:

::: Hoofdmenu ::: Astrologie ::: Chin. astrologie :::  Tarot ::: Lenormand ::: Engelen ::: Orakels ::: Sjamanisme ::: Wicca ::: Numerologie ::: Bioritme ::: eCards ::: WebShop ::: Nieuwsbrief ::: Live consult :::

Hoofdmenu

baby

Gestart door Miriam, maart 01, 2007, 11:52:08 AM

Miriam

Hallo allemaal, ik heb de laatste tijd een droom en ik wou wel weten wat dat betekend,

voor een paar week geleden droomde ik dat ik zwanger was, en ik liep met mijn vriend in het park helemaal trots op mijn buikje..

Nu droomde ik gisteren dat ik een baby had,van een paar week oud,en ik was super trots op die baby en ik had echt moedergevoelens(wat ik heemaal niet ken want ik heb nog geen kindje)
Ik weet niet goed hoe ik dat gevoel moet omschrijven,gewoon supertrots enz.
Er zaten een paar mensen in de kamer, o.a mijn moeder en mijn vriend.
Ik had de baby in de maxicosie en ik vroeg aan mijn vriend of hij mee ging naar het consultatiebureau, hij twijfelde even en ging toch mee....einde droom

Ik ben toch wel nieuwschierig wat deze droom inhoudt.. misschien weet iemand dat?

Kan iemand mij die droom uitleggen??
Alvast bedankt!

groetjes miriam

Miriam

Jammer dat niemand reageerd..

Sylvia

Lieve Miriam, ik kan jou hier niet veel over zeggen hoor, hier zit een specialiste op het forum om U tegen te zeggen...maar...een aantal jaren geleden droomde ik ook vaak over een korte zwangerschap en dan de baby waar ik zo trots op was ( in de realiteit heb ik drie baby's gebaard, dus had geen enkele kinderwens meer). In die periode volgde ik een opleiding en één  van de andere studenten hield zich bezig met droomanalyse. Hij zei dat dit soort dromen wijst op persoonlijke groei, klaar voor een nieuwe weg...en eigenlijk niets te maken heeft met een kindje op zich, maar wel met loslaten van oude patronen en de groei van het kind in jezelf. Natuurlijk weet ik niet of daar iets van aan is, maar voor mij was die uitleg toen aanvaardbaar en ondertussen heb ik al veel kindjes gebaard hoor ;) Warme groetjes, Syl

Ricca

Lieve Miriam,

Ik sluit me helemaal aan bij wat Syl al schreef. Zwangerschap in een droom heeft zelden echt met het krijgen van een baby te maken, maar staat meestal gewoon voor innerlijke groei. Je bent bezig nieuwe eigenschappen of vaardigheden in jezelf te ontwikkelen. En dat geeft je een heerlijk gevoel van blijde verwachting. :)

De baby is je innerlijke kind. Het meest pure stukje van jezelf, het stralende goddelijke kind in jezelf. Wat een mooi geschenk dat je dit kind in de droom mocht zien en vasthouden en liefhebben. Als je had beseft dat het je innerlijke kind was, had je haar ook vragen kunnen stellen, want deze baby's kunnen, hoe klein ze ook zijn, in een droom soms hele verhalen vertellen... :) (tip voor als je nog eens van haar droomt). Baby's hebben ook veel zorg en aandacht nodig. En regelmatig kijken of het goed met hen gaat (consultatiebureau). Je had echt moedergevoelens en dat is heel mooi, want het betekent dat je heel goed voor je innerlijke kind wilt zorgen. Vergeet niet, jij bent de enige die dit kind kan koesteren en verwarmen.

Wat er tijdens de zwangerschap groeide was niet de baby (die was er altijd al), maar de kracht om het kind in jezelf helemaal tot uitdrukking te laten komen in je leven, om het te laten zingen en spelen, om het te laten stralen van geluk en licht - zodat je ook zélf straalt van geluk en licht. :) Wat het kind nodig heeft is een 'ouder' (jij) die het koestert en vertrouwen inspreekt. En dat kun je doen door in het waakleven van jezelf te houden en jezelf vertrouwen in te spreken. Jij en het kind zijn één, maar tegelijkertijd ben je ook de begeleidster van het kind.

Het is een heel rijk symbool, het innerlijke kind. Het kind is de mooiste vrucht, de grootste vreugde die je in jezelf kunt ontvangen. In de droom was je met het kind thuis, in je vertrouwde omgeving. Het herkennen van je eigen goddelijkheid geeft óók een 'thuisgevoel', de herinnering aan het oergevoel van eenheid en harmonie dat we allemaal ooit gekend hebben. Zo mooi! :)

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

plukje

wat klinkt dit herkenbaar ....ik heb in het verleden heel vaak gedroomd dat ik zwanger was ...zo hoog zwanger en dan nog gezellig in de stad lopen dat ik af en toe even moest zitten omdat het kindje elk moment kon komen.

het is wel frustrerend als je geen kinderen kunt krijgen zoals ik maar toch vond ik het niet vervelend ...ik vond het heerlijk om zo te dromen.
de uitleg die bij het zwanger zijn hoort klopt ook precies ....ik ben zo erg veranderd sinds die tijd en nu heb ik die dromen niet meer.

Miriam

bedankt dat je mijn droom wou uitleggen!
en dit stukje: Ik sluit me helemaal aan bij wat Syl al schreef. Zwangerschap in een droom heeft zelden echt met het krijgen van een baby te maken, maar staat meestal gewoon voor innerlijke groei. Je bent bezig nieuwe eigenschappen of vaardigheden in jezelf te ontwikkelen. En dat geeft je een heerlijk gevoel van blijde verwachting.

Kan ik me echt wel verplaatsen.. het is nu net 2 mnd uit met mijn vriend(ik ging bijna 5 jaar met hem) en daardoor is nu zoveel veranderd!
Het gevoel dat ik mezelf weer "terug"vindt.. en ook echt het gevoel dat ik weer opbloei..
Tuurlijk mis ik mijn ex wel is wel...doet soms ook best nog wel pijn, maar ik weet dat het beter zo is..
Dus ik kan me er wel in vinden,in wat je schrijft,bedankt!!

Liefs miriam