Auteur Topic: DE WERELD  (gelezen 63713 keer)

Jeannet

 • Gast
DE WERELD
« Gepost op: november 15, 2006, 23:05:21 pm »
Hallo allemaal,
Wil iemand voor mij de kaart de wereld behandelen. Ik snap dat dit best een kluif, is maar ik kom deze kaart nu geregeld tegen in leggingen en ik leer heel veel van de mooie uitleg in dit forum.
Bij voorbaat alvast mijn dank.
Jeannet
 
« Laatst bewerkt op: februari 16, 2010, 16:14:21 pm door Ricca »

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3097
 • :: SAMEN ::
Re:De wereld
« Reactie #1 Gepost op: november 26, 2006, 15:44:00 pm »


De Wereld of Het Universum laat een beeld zien van compleetheid of totaliteit en dit geldt zowel op het niveau van de individuele mens als op dat van de mensheid als geheel. En zelfs op het niveau van de Ene of Al Wat Is, want de oneindige schepping is in haar totaliteit het ene oneindige Wezen - naar Wiens gelijkenis wij, en ook de dansende vrouw op de kaart, zijn geschapen. Om die reden (maar niet alleen daarom) kan elke beschrijving van de kaart slechts onvolledig zijn.

... want kennis kan in woorden worden overgebracht, maar wijsheid klinkt dwaas en kan niet op die manier worden overgedragen...


Deel 1. De Wereld en de individuele mens.
 

Voor ons als mens is de Grote Arcana ten einde gekomen, een doel is bereikt, een cyclus voltooid. De grote lauwerkrans beeldt dit mooi uit, want hij is een symbool van overwinning, voltooiing en vervulling. De ronde vorm verwijst naar het cyclische aspect van het leven, van ruimte en tijd, en symboliseert ook de heelheid en totaliteit van het Zelf.
http://img.photobucket.com/albums/v242/ricca/tarot/GrArc-cirkel.jpg

De vorm van de krans herinnert aan het getal 0 van de Dwaas en aan het kosmische ei dat een nieuw begin of wedergeboorte symboliseert, de verwerkelijking van dat wat altijd al in de kiem aanwezig was. De krans die de vrouw geheel omgeeft, heeft betrekking op het leven in zijn totaliteit. De overwinning die door de krans gesymboliseerd wordt omvat het totale bestaan. Problemen die we met bepaalde aspecten of onderdelen van het leven hebben, zijn vaak het gevolg van onze houding ten opzichte van het totale leven. Het Zelf is in álle dingen tegenwoordig...
Het aspect wedergeboorte komt nog duidelijker tot uiting in diverse kaarten die een pasgeborene laten zien. Bijvoorbeeld kaart 21 in de Inner Child tarot:
http://img.photobucket.com/albums/v242/ricca/tarot/We_IC.jpg

Het tastbare groen van de krans is ook een symbool van de stoffelijke ervaringswereld. De krans lijkt op het eerste gezicht een begrenzing van de wereld van de dansende vrouw, maar de twee rode linten (kleur van aarde en materie) zijn in de vorm van een lemniscaat (symbool van oneindigheid) om de krans gebonden. Dit geeft aan dat onze ervaringswereld niet gesloten is, maar openstaat voor de ervaring van het Universum, de Bron van Leven en Liefde. Groen is de kleur van het hartchakra. De krans is geen begrenzing, maar juist een opening naar een nieuw bestaansniveau en ook vergelijkbaar met de poort op Pentakels Aas: in de stoffelijke wereld ligt de opening naar het hogere.
http://img.photobucket.com/albums/v242/ricca/tarot/We_LV.jpg

Het ontbreken van kledingstukken en het ontbreken van een herkenbare achtergrond - de Werelddanseres zweeft in de blauwe lucht - laat zien dat de overwinning het karakter heeft van een bevrijding. Het is de verlossing die aan elke strijd, disharmonie of onvrede een einde maakt. Hoewel ze lijkt te zweven, staat de vrouw niet los van de materiële wereld, want haar benen vormen het cijfer 4. Haar gezichtsuitdrukking verraadt diepe vrede, haar armen verwelkomen elke ervaring. Ze ervaart dat er geen grens is aan waar ze is, zodat haar vrede overal is. En dat is de overwinning waarvan de krans het symbool is. Er is niets buiten haar, want alles is ín haar...

Je BENT liefde
Je BENT licht
Je BENT vreugde
Je BENT vrede

Door dat te ervaren, valt het laatste puzzelstukje op zijn plaats.
http://img.photobucket.com/albums/v242/ricca/tarot/We_OZ.jpg
De zuiverheid en onschuld van de Dwaas zijn teruggevonden (vergelijk de houding van de danseres ook eens met die van de Dwaas). Kinderlijke eigenschappen evenaren de goddelijke in hun spontaniteit en vreugde. Hun dwaasheid en plezier, hun vrolijkheid, warmte, overgave en ongeremdheid horen niet alleen bij kinderen, maar bij elke groeiende, levende mens... Veel van alle plechtstatigheid in de stoffelijke wereld dient nergens toe. Je moet kunnen lachen. Je moet kunnen spelen. De Wereld  staat voor het feest van het leven.

Vreugde is de God in jou die zich opricht.
Die het stof van zich afveegt. En begint te glimlachen.

De vrouw op de RW-kaart is niet volkomen naakt zoals de Sterrenvrouw, maar gedeeltelijk bedekt door een paarse sluier die in een spiraal om haar heen fladdert. Paars is de kleur van het kosmisch bewustzijn... De sluier symboliseert dat je je ervan bewust wordt dat er nog andere mysteries in het verschiet liggen. Het proces van ontplooiing gaat altijd door... De Wereld is geen eindpunt...

De naakte waarheid kan in de wereld niet gevonden worden, de waarheid gaat gehuld in symbolen en beelden. Langs een andere weg kan men geen waarheid vinden.
(Evangelie van Sint Philippus)

(btw een mooi antwoord op ieder fundamentalistisch standpunt...)

Over het verband tussen de Gehangene en de Wereld schreef ik al bij de Gehangene. De omkering 12 >21. Als je de Gehangene omkeert, vallen de overeenkomsten tussen beide kaarten nog meer op. En worden tevens de verschillen duidelijker... De Gehangene heeft een stralend licht om zijn hoofd (= hoger inzicht), maar hij is niet in beweging en heeft zijn armen achter zijn rug, terwijl de Wereldvrouw wél in beweging is en naar de buitenwereld reikt.
http://img.photobucket.com/albums/v242/ricca/tarot/We_an.gif
http://img.photobucket.com/albums/v242/ricca/tarot/We_MP.jpg
De Gehangene kon slechts tot zijn gelukzalig stemmende inzichten komen door zich terug te trekken uit de buitenwereld, in stilte, afzondering en onbeweeglijkheid (bijvoorbeeld in meditatie). In het actieve leven kon er nog steeds van alles tegenzitten... In het stadium van de Wereld heb je geleerd om de gevoelens, gedachten en wijsheid van je hogere zelf direct te ervaren en in het actieve leven steeds vaker je liefdevolle hogere zelf te zijn - totdat dit is wie je altijd bent... Inzicht en ervaring zijn één geworden.

In haar handen houdt de vrouw twee identieke magische staven (de Magiër had er één). Dit betekent dat zij geen tegenstellingen meer schept, geen duisternis of vervorming meer creëert. Zij schept alleen nog harmonie (getal 2) en daardoor verandert haar beleving van de stoffelijke wereld totaal. Dit betekent niet dat alles om je heen volmaakt is of dat iedereen altijd van je zal houden of dat een bepaald gebied op de landkaart plotseling 'Paradijs' gaat heten. Wat het betekent is dat jijaltijd zult liefhebben, je bent in staat om liefde te ervaren ongeacht wat er om je heen gebeurt.

De Dwaas vertegenwoordigde de volmaakte zijnstoestand vóórdat er sprake was van enig dualisme. De Wereld vertegenwoordigt de onbeschrijflijke vrijheid die je ten deel valt als je alle tegenstellingen van het leven met elkaar verzoend hebben.
http://img.photobucket.com/albums/v242/ricca/tarot/We_Rn.jpg

De Wereld is volmaakte kalmte, zonder dat daar onrust tegenover staat. De Wereld is volmaakte liefde, zonder dat daar haat of angst tegenover staat. Het is de oneindigheid van alle dingen omdat je het denkbeeld van eindigheid hebt losgelaten. Het is vrede, zonder dat daar strijd tegenover staat. Het is verrukking zonder dat daar lijden tegenover staat. Het is extase zonder dat daar een inzinking op volgt... en dat kan alleen als je inzinking en extase als één kunt ervaren. De Wereld betekent volledig instemmen met het leven.
Het is gewoon ZIJN.

De vier wezens in de hoeken van de kaart, de vier elementen, oer-energieën en coördinatiepunten in de stoffelijke wereld, kwamen al voor bij het Rad van Fortuin. Toen waren ze symbolen en een voorbode van de Wereld, nu hebben ze natuurlijke kleuren en zijn ze levende werkelijkheid geworden. Ze hebben ook geen boek meer vast. Er zijn geen handleidingen meer, geen landkaarten of vaste uitgangspunten. Vanaf nu komen de aanwijzingen rechtstreeks van je goddelijke hogere zelf. Het verdere leerplan wordt stap voor stap onthuld, duizendste seconde voor duizendste seconde - onzichtbaar, intuïtief, spontaan, liefdevol.  

Liefs,
Ricca
« Laatst bewerkt op: november 26, 2006, 18:31:34 pm door Ricca »
From Ricca with Love

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3097
 • :: SAMEN ::
en meer...
« Reactie #2 Gepost op: november 27, 2006, 13:36:31 pm »
In een legging, als de Wereld buiten de context van de Grote Arcana verschijnt, kan de kaart een veel eenvoudiger betekenis hebben. Het ligt maar net aan de gestelde vraag of de intentie van de legging. Gewoonlijk gaat het erom dat je activiteiten, welke dat ook zijn, in harmonie zijn met je innerlijke gevoel. Een gevoel van vrijheid hoort er ook bij... Vaak staat de kaart in een legging voor succes dat tot grote tevredenheid leidt of voor het bereiken van een bijzonder doel en vervulling vinden. Misschien heb je de plek gevonden waar je je roeping kunt volgen. Misschien heb je gemoedsrust gevonden omdat je je hebt bevrijd van negatieve emoties. Misschien heb je vrede met een situatie omdat je in staat bent tot begrip, vergeven en loslaten. Loslaten is een betekenis die ik vaak zie in leggingen. Een bepaalde (leer)periode wordt bevredigend afgesloten, gevolgd door een nieuw begin. Je staat op de drempel van een nieuwe fase met nieuwe mogelijkheden en de kans om het meest waardevolle in jezelf naar boven te halen.

Soms vraagt de Wereld je om met nieuwe ogen naar een situatie te kijken. Met een gevoel van kinderlijke verwondering... Ontdek jouw redenen om te dansen van plezier. Geniet van het leven. Als je echt geniet, in oprechte vreugde, hoef je je helemaal niet met verheven zaken bezig te houden, dan groei je vanzelf. :)

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

Jeannet

 • Gast
Re:De wereld
« Reactie #3 Gepost op: november 27, 2006, 21:28:21 pm »
Lieve Ricca,
bedankt voor de uitleg. De eerste uitleg kon ik niet plaatsen in de huidige situatie maar met die laatste uitleg kan ik heel veel. De eerste uitleg kost mij nog enige bestudering :-)
Dank je wederom voor een prachtige en boeiende uitleg.
Jeannet

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3097
 • :: SAMEN ::
Re:De wereld
« Reactie #4 Gepost op: november 28, 2006, 16:38:10 pm »
Lieve Jeannet,

Fijn dat je er iets aan hebt. Ik ga nu weer verder met de symboliek van de kaart. Het moeilijke deel... ;)

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3097
 • :: SAMEN ::
Deel 2
« Reactie #5 Gepost op: november 28, 2006, 16:47:58 pm »
Deel 2. De Wereld en de mensheid

De kaart bevat verwijzingen naar vier chakra's of bewustzijnsniveaus. Het rood van de linten hoort bij het basischakra. Het groen van de krans bij het hartchakra. Het lichtblauw van de lucht bij het keelchakra. Het paars van de sluier bij het kruinchakra. De paarse sluier is niet het belangrijkste element op de kaart... De rode linten zijn dat ook niet... Het lichtblauw is alom aanwezig en het groen springt er duidelijk uit...

Lichtblauw is de kleur van de geest, van vrede en waarheid, van openbaring en inzicht. Groen is de kleur van leven, van liefde en harmonie, van compassie en innerlijke vrede, van begrijpen-met-het-hart.

Het is opmerkelijk dat de kaart vooral de sfeer en het werkingsgebied van het keelchakra weerspiegelt, de verbinding van de innerlijke mens met de buitenwereld (de gespreide armen). Expressie, taal, gebaren en dansen horen bij dit chakra, evenals muziek (de klanken waarop de vrouw danst), onthechting (ze zweeft), gedachtekracht of het creëren van je eigen werkelijkheid (de magische staven) en vrijheid of bevrijding (ze is naakt).

Als ik dit nu op de mensheid betrek, dan laat de kaart me zien dat het keelchakra het natuurlijke bewustzijnsniveau van de mensheid is en dat het ontsluiten van het keelchakra voor iedereen is weggelegd. Individuele mensen kunnen natuurlijk wel een hoger bewustzijnsniveau bereiken (de paarse sluier, een detail op de kaart). De groene krans die zich vóór de blauwe lucht bevindt, laat zien dat wij als mensheid eerst moeten inzien dat we gezamenlijk naar het niveau van het hartchakra kunnen opstijgen. Pas als dat bereikt is en als we allemaal geleerd hebben liefde en begrip te geven en te ontvangen, als we onvoorwaardelijk en onzelfzuchtig houden van de natuur en van alle levende wezens, dan kan de mensheid en masse naar een hoger bewustzijnsniveau opstijgen...

De rode linten zijn innig verbonden met de groene krans. Een mens kan geheel op het niveau van het basischakra existeren, maar als hij begint in te zien dat met eigen macht niets kan worden bereikt en ook maar enigszins gemotiveerd is om iets hogers tot expressie te brengen, dan kan dat de benodigde energie genereren om in één keer naar het niveau van het hartchakra op te stijgen. En omdat we allemaal één zijn, kunnen we elkaar hierbij van grote hulp zijn. Om dit duidelijk te maken betrek ik nu ook kaart 20 Oordeel in mijn verhaal.

Op oude Oordeel-kaarten verrijzen steevast drie mensen uit hun graven, meestal een man, een vrouw en een kind. Waite was de eerste die een grotere groep liet verrijzen en zijn voorbeeld heeft gelukkig navolging gevonden.
http://img.photobucket.com/albums/v242/ricca/tarot/OD_01.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v242/ricca/tarot/OD_RN.jpg
Door een hele groep te laten verrijzen, herinnert de kaart ons eraan dat er geen persoonlijke bevrijding bestaat. Ieder mens maakt deel uit van de mensheid en is daarom ook verantwoordelijk voor de mensheid als geheel. Niemand kan echt in vrede zijn zolang er nog ergens oorlog is, niemand kan echt vrij zijn zolang iemand anders nog in slavernij gehouden wordt. Boeddha keerde als boddhisatva terug naar de aarde omdat hij begreep dat hij zichzelf niet kon bevrijden eer hij de gehele mensheid had bevrijd...

Tegelijkertijd betekent iedere individuele bevrijding ook een bevrijding voor iedereen. Wanneer iemand het stadium van Oordeel en de Wereld bereikt, treedt er immers een verandering op in de omstandigheden waarmee de mensheid als geheel te maken heeft. Christus' opstanding en Boeddha's verlichting worden als gebeurtenissen beschouwd die de wereld volledig hebben veranderd. Maar mocht je nu denken dit alleen is weggelegd voor grote lichtmeesters als Christus en Boeddha, dan is het goed je om je het talmoedische gezegde (geciteerd aan het einde van Schindler's List) te herinneren:

Voor wie één leven heeft gered, is het alsof hij de hele wereld heeft gered.

From Ricca with Love
From Ricca with Love

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3097
 • :: SAMEN ::
Re:De wereld
« Reactie #6 Gepost op: februari 16, 2010, 16:10:43 pm »
http://img.photobucket.com/albums/v242/ricca/tarot/We_And.jpg

ZELF-GEWAARZIJN

De naakte vrouw op de Ananda-kaart heeft de illusie van afgescheidenheid doorbroken en ervaart de eenheid met iets veel groters dan haar aardse zelf. Met gesloten ogen koestert zij zich in de warme gloed van het universum dat een symbool is voor haar eigen ziel die inderdaad de uitgestrektheid van een universum heeft. Ze ervaart zichzelf als een universum waarin alle sterren bewust zijn en boordevol liefde en kracht - het universum is haar lichaam, de sterren zijn haar cellen. Ze is vervuld van een diep weten van wie zij in wezen is, een innerlijk gewaar-zijn van Liefde als de fundamentele werkelijkheid. De donkere doek over haar rechterarm en benen is het laatste restje van de sluier van de aardgebonden identiteit.

De vele tinten rood op de kaart en de in de rode nevel vaag herkenbare vorm van een foetus (hoofd met grote ogen en neusje, dun nekje, lijfje achter de vrouw), herinneren aan de geboorte als baby op aarde. Als je als ziel de baarmoeder binnengaat om als stoffelijk mens geboren te worden, begin je je aan te passen aan een beperkte werkelijkheid. Op het moment van je geboorte heb je nog niet meteen het gevoel in je lichaam te zijn opgesloten, maar ben je je er alleen van bewust dat je begonnen bent aan een reis door de stof, dat die belangrijk is en dat er veel te leren valt. Je totale bewustzijn is veel te groot voor dat kleine lichaampje. Ergens in de verte hoor je een baby huilen en je weet dat jij dat bent, maar het duurt nog maanden, zelfs jaren eer je je met je aardse zelf hebt vereenzelvigd. En dan begint de terugweg, de weg via de menselijke ervaringen naar de weder-vereenzelviging met de ziel.   
« Laatst bewerkt op: december 10, 2011, 14:48:21 pm door Ricca »
From Ricca with Love

Acacia

 • Gast
Re:DE WERELD
« Reactie #7 Gepost op: februari 20, 2010, 10:56:21 am »
Dear Ricca,

jouw deskundigheid op het gebied van de tarot is boven elke twijfel verheven;
ik vind je interpretaties ervan werkelijk schitterend en inspirerend.
Ik heb in het verleden weliswaar de tarot bestudeerd en ermee geëxpirimenteerd, ik heb er ook onderricht in genoten, maar het is in alle bescheidenheid dat ik het waag enige astrologische opmerkingen te plaatsen tav je duiding van de Wereld.

De 4 figuren in de hoeken van deze kaart zijn voor het astrologisch oog herkenbaar als (te beginnen van linksonder tegen de klok in naar boven) respectievelijk de tekens Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman (of Waterdrager). Zij vertegenwoordigen inderdaad de 4 elementen en behoren  tevens tot de 4 tekens van het vaste kruis.
Waterman, als enige tussen de dierensymbolen hier afgebeeld als menselijk,  (links boven) werd in de oude astrologie vaak gesymboliseerd door een engel.
Deze engel als de Waterman wordt opnieuw afgebeeld op de Opstanding, de verrijzenis uit de dood, waarbij alles wat die Opstanding belemmerde werd losgelaten en opgegeven.
Kaart 11, de Kracht, laat de Maagd zien, het 6de teken, die de Leeuw, het 5de teken,  tracht te temmen, zonder zijn wezen geweld aan te doen.
Na voltooiing hiervan ontstaat de som van beiden, het 11de teken de Waterman, die beide tekens in zich verenigt, de tegenstelling tussen mannelijk en vrouwelijk heeft opgeheven en aldus geëquipeerd is de 5de inwijding  te ondergaan ( de Opstanding.)
In de kaart de Wereld gaat de zegevierende mens letterlijk de wereld in, uitgerust met de verdiensten, leringen, kwaliteiten en alles wat verder van node is om zich geheel te wijden aan het diensbaar zijn  aan de mensheid.
De volgende (verborgen) kaart zou de Dwaas kunnen zijn, met het rugzakje volgeladen met de benodigde energiën en eigenschappen om de mensheid te kunnen dienen, zich immer bewust van zijn nietigheid en tegelijkertijd de cirkel van de 0 als symbool van compleetheid, van het begin en het einde, in zichzelf verenigend...

Hart.Groet van Acacia

Leeuwin

 • Gast
Re:DE WERELD
« Reactie #8 Gepost op: februari 20, 2010, 12:14:40 pm »
De naaktheid van de vrouw wijst voor mij op openheid zonder zich (te) kwetsbaar op te stellen. Over haar geslachtsdeel is een doek gedrapeerd. Is het wel een vrouw of is het misschien een man? Is dit het beeld van het androgyne type?
De ronde linten boven en onder de krans geven eeuwige verbondenheid met het universum en de mensheid aan.

Acacia, ik deel jouw mening over Ricca's kaartinterpretaties. Maar jij kunt het ook wel hoor!

Groetjes van Leeuwin

Acacia

 • Gast
Re:DE WERELD
« Reactie #9 Gepost op: februari 21, 2010, 14:05:16 pm »
Dear Ricca,

als voortschrijdend inzicht tijdens het douchen :D het volgende:

bij de kaart van De Wereld is de mens uitgestegen boven de wetten van de aarde; hij is IN de wereld, maar niet VAN de wereld.
Hij heeft zich de inhouden en eigenschappen verworven van de 4 aangegeven
zodiac-tekens en alle tegenstellingen in zichzelf opgeheven.
Hij heeft gezegenvierd en zijn aardse verplichtingen zijn ten einde. 

Vervolgens zal zich de keuze aandienen of hij zijn rechtmatige plaats als ten hemelgevarene zal handhaven of dat hij vanuit deze verheven staat opnieuw zal afdalen naar de aarde om uit mededogen zijn medemensen te dienen.
Bij de 0-kaart van de Dwaas heeft hij de keuze gemaakt; hij daalt opnieuw af naar de aarde om waar nodig is te dienen; hij wordt niet voor niets de Dwaas genoemd..... ;D   
     


Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3097
 • :: SAMEN ::
Re:DE WERELD
« Reactie #10 Gepost op: februari 21, 2010, 17:37:50 pm »
Dear Acacia,

De vier dierenriemtekens Leeuw, Stier, Schorpioen en Waterman had ik bij het Rad van Fortuin al even genoemd en ik ben blij dat je er met een astro-oog dezelfde in ziet. :) Voor mij vormen ze het vierkant van de vier koningen en blijkbaar is dit hetzelfde als het vaste kruis dat jij noemt?
http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/01/19/1263911677-710.jpg

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

hatsjepsoet

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 869
Re:DE WERELD
« Reactie #11 Gepost op: juli 21, 2011, 18:58:14 pm »
Wat betekend deze kaart als hij omgekeerd ligt?

Vriendelijke Hatsjepsoet.

Leeuwin

 • Gast
Re:DE WERELD
« Reactie #12 Gepost op: juli 21, 2011, 21:37:52 pm »
De omgekeerde versie betekent dat de persoon in kwestie het moeilijk vindt om oude situaties/relaties/beroep los te laten. De persoon in kwestie voelt zich a.h.w vastgeketend aan die omstandigheid. In feite is er een hele grote angst om het oude los te laten, o.a daarom dat gebonden gevoel.

Deze mensen kunnen uitgesproken koppig en eigenwijs zijn, dat hoeft echter niet altijd zo te zijn.

Groetjes van
Leeuwin
hatsjepsoet

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 869
Re:DE WERELD
« Reactie #13 Gepost op: juli 22, 2011, 14:58:13 pm »
Bedankt. Ik werk eigenlijk niet met omgekeerde kaarten maar ik geloof wel dat er aan alle kaarten twee kanten zitten, de goede eigenschappen van de kaart en de mindere. Wat staat beschreven bij wanneer een kaart omgekeerd staat, hou ik wel aan als de andere kant van ieder kaart.

Ik bedoelde bij mijn vorige mail "vriendelijke groet" maar was alweer de helft vergeten  :).

Liefs, H.   

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3097
 • :: SAMEN ::
Re:DE WERELD
« Reactie #14 Gepost op: juli 22, 2011, 15:07:43 pm »
De Wereld omgekeerd

 • Uitstel, vertraging, stagnatie, schijnbare stilstand. Grenzen of beperkingen ervaren, verwarring en twijfel misschien of een gevoel van vastzitten. De verschillende middelen die je ter verlichting van je weg beproefd hebt, blijken nog niet te werken. Deze situatie is echter niet blijvend, er zal weer een periode van beweging en voltooiing komen. 
 • Omgekeerd wijst de stand van de benen van de werelddanseres terug naar de Gehangene (21>12). Waar de Wereld vrij kan dansen, hangt de Gehangene bewegingloos en moet nog wachten. Hij doet dit echter met vreugde en acceptatie.
 • Eigenlijk geeft de Wereld, zelfs als zij omgekeerd ligt, altijd reden tot blijdschap, want alles waar de kaart voor staat, is al in de kiem aanwezig en zal naar je toe komen - als de tijd er rijp voor is. Alles waar je nu nog naar verlangt, ligt al ingebed in het Grote Geheel op je te wachten. Heb dus vertrouwen. De kaart is niet voor niets verschenen.
 • In je hart ligt de herinnering aan het Licht dat je al bent; in je hart wéét je hoe schitterend je kunt stralen, hoe niets onmogelijk is en hoe prachtig het Grote Plan ontworpen is. Laat het verlangen naar het Licht toenemen - opdat je leert waar de allerlaatste weerstanden nog zitten...
 • Kan vervulling zo gewoon zijn? Zo volmaakt en tegelijk zo alledaags? Het lijkt erop dat het nog even duurt voordat je het wonder in die alledaagsheid opmerkt...


Het advies van de omgekeerde Wereld:

Dans, alsof er niemand is die kijkt.
Heb lief, alsof je nog nooit bent gekwetst.
Zing, alsof niemand je kan horen.
Werk, alsof je het geld niet nodig hebt.
Leef, alsof de hemel op aarde is.
- Rumi
From Ricca with Love