Nieuws:

::: Hoofdmenu ::: Astrologie ::: Chin. astrologie :::  Tarot ::: Lenormand ::: Engelen ::: Orakels ::: Sjamanisme ::: Wicca ::: Numerologie ::: Bioritme ::: eCards ::: WebShop ::: Nieuwsbrief ::: Live consult :::

Hoofdmenu

het anker

Gestart door Silverlady, november 11, 2005, 11:19:17 AM

Silverlady

35. HET ANKER(zeker)

Een lang, gelukkig huwelijksleven indien de kaarten die het anker omringen positief zijn. Bij negatieve kaarten, grillig in veel dingen. Men kan een relatie vasthouden ondanks men innerlijk weet dat het een onmogelijkheid is om met enig geluk of zelfs met enige rust te kunnen leven. Dit zijn situaties die, helaas, vaak in het leven voorkomen. 'Samen meugen ze niet, maar zonder elkaar deugen ze niet'. Dit spreekwoord past op een dergelijke manier van leven.
Toch bestaat de mogelijkheid om een nieuw bestaan op te bouwen indien men de moed kan vinden om zichzelf eens eerlijk in de ogen te zien. Zo zal men dan de rust kunnen vinden in bijvoorbeeld werk waarin men gelukkig is. Of men vindt een partner die je, door zijn trouw en begrip, weer een evenwichtig bestaan kan laten beleven.
De Schoppennegen (recht) is een kaart die aangeeft dat men met verkeerde gewoonten kan breken. Dit gaat, helaas, in het algemeen gepaard met een schok of met nare ervaringen. Bijvoorbeeld het plotselinge verlies van een geliefd mens of dier aan wie men heel erg gehecht was. Of iemand, met wie een goede band bestond, gaat plotseling emigreren.
Helaas kan Schoppennegen eveneens de dood betekenen van wie dan ook. Indien het anker dicht bij de consuitant(e) ligt, betekent het een mens die sterke behoefte heeft aan zekerheid, een eigen plekje en van tijd tot tijd alleen te zijn om tot innerlijke rust te komen.
Nogmaals, de omringende kaarten zullen bepalen hoe en wat de kaart nr. 35 (Het Anker) te zeggen heeft.

Opti-Mystique


Ricca

#2
ANKER

Stabiliteit - houvast - zelfbehoud - alles wat zekerheid geeft - innerlijke en uiterlijke zekerheid - veiligheid - veilige ligplaats - thuishaven - gevoel van thuiskomen - rustplaats - vertrouwen - hoop.
Het anker uitgooien is een verankering in de aarde, in de stoffelijke wereld. In vroeg-christelijke tijden werd het anker door de kruisvorm als symbool van verlossing beschouwd. Vandaar ook: houvast hebben aan je geloof.

Een anker voorkomt dat je op drift raakt. Het is iets om je aan vast te klampen (reddingsanker) in woelige tijden. Het geeft houvast in de waterige gevoelswereld en kan wijzen op de noodzaak om je niet door je gevoelens te laten meeslepen.

Het anker kan ook aangeven dat je op de levensreis de plek van bestemming bereikt hebt - of in ieder geval een plek waar je voorlopig moet zijn.


Geen gemaar

Het grootste, het mooiste
is natuurlijk
dat je je een opvatting weet eigen te maken
een geloof, een wandelstok
een idee van alles en nog wat
een overtuiging goddomme
principes, linealen
die op de schoorsteenmantel niet
kromtrekken, een vlag
die in de wind niet scheurt
niet nat wordt in de regen,
zekerheden, pensioen
rente en op de Bank van Engeland
een zak vol geld,
doorzicht en inzicht, kunst-
verlichting, vertrouwen
in de wijsheid op de grafsteen,
elke film een happy ending, hoop
op de veilige thuisvaart
je spiering een kabeljauw
en aan de haven huilend
moeder de vrouw

Natúúrlijk is dat
het grootste, het mooiste

en geen gemaar


Remco Campert

;D

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

stroiken

wat   betekend  het anker samen met de slang

Leeuwin

Het anker en de slang duidt op een relatie die voornamelijk op zekerheid gestoeld is. Ook op goede zakelijke mogelijkheden.

Leeuwin

stroiken

dank    u   xxx

dameblanche

indien het anker je werksituatie aangeeft kan anker-slang ook verwijzen naar een vrouwelijke collega.

Moonskin

Hallo Lieve mensen,

Kan iemand mij verder helpen met de legging (3x dagkaart) Toren - Anker - Heer?

Op het moment heb ik een relatie met een ontzettende lieve man. Ik ben helemaal zo bang de hele tijd om het allemaal weer kwijt te raken.. Door mijn angst reageer ik vaak met kritiek en kan ik nogal klagen over de kleine dingentjes in de relatie. Is mijn angst reeel??

Dank voor jullie hulp.
Liefde en Licht Thea

janice

heer in liefsdesrelatie(anker) voelt zich alleen (toren) ?
Intuitie is verstand dat haast heeft

Doornroosje

Ik zie het anker ook als het vasthouden aan jezelf, anker jezelf....Afhankelijk van de omliggende kaarten natuurlijk :D
Had  het anker vandaag ook weer in de driekaart legging: Lelie- Anker- Sterren

Ik lees dit zo: ik word gesteund en beschermd door iemand ( ??? Zolang ik in mijzelf blijf geloven kan ik op termijn de sterren van de hemel plukken..Daar ga ik voor ;D


Eva_84

Hey Doornroosje,
Lelie - Anker - Ster, een eerder oudere persoon, of iemand die al wat meer levenservaring heeft en waarmee je een hechte band hebt, is er voor je, steunt je bij het waarmaken van een droom of wens die je hebt.
Grtjs

Doornroosje

Hoi Eva_84,

Dank voor je meedenken..De enige die ik kan bedenken is mijn vader...In leven niet meer in mijn buurt..maar toch ook weer wel  :)


Angie

Wat is de betekenis (in drie-kaartlegging) van Anker-Sterren-Muizen?

Sas-8314

wat er bij opkomt als eerste opkomt is een hoop energie verspillen ...
De muizen staan voor verlies, wellicht een advies om de aandacht bij jezelf te houden en jezelf dus niet te verliezen ..
Wellicht ook een sms in de avond ;) het kan alle kanten op :)

groetjes
what defines us is how well we rise after falling

Angie

Sas-8314, bedankt voor de fijne uitleg. Ik kan het alleen nog niet plaatsen, werk of liefdesleven. Afwachten maar. Dank je wel!

Liefs Angie