Auteur Topic: Bekers Schildknaap  (gelezen 67529 keer)

Renata

 • Gast
Bekers Schildknaap
« Gepost op: september 24, 2005, 11:41:15 am »
Hallo, kan iemand mij uitleggen hoe deze kaart precies geinterpreteerd kan worden? Bedankt alvast!
« Laatst bewerkt op: februari 16, 2010, 18:50:26 pm door Ricca »

janice

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 1365
Re:Kelken Schildknaap
« Reactie #1 Gepost op: september 24, 2005, 11:57:32 am »
Intuitie is verstand dat haast heeft

rosie989

 • Gast
Re:Kelken Schildknaap
« Reactie #2 Gepost op: september 24, 2005, 13:00:14 pm »
ben ik ook wel benieuwd naar :P  ;D ;D ;D

Liefs rosie

rosie989

 • Gast
Re:Kelken Schildknaap
« Reactie #3 Gepost op: juni 16, 2006, 10:09:53 am »
De bokalen schildknaap of bekers prinses. (crowley)

Sleutelwoorden: nieuws, meditatie, ontplooiing, gevoelig, hulp, spontaan,hartstocht,romantiek

Deze kaart symboliseert een hartstocht die gepaard gaat met diepe intense verliefdheid gevoelens, tedere romantische gevoelens. Ze heeft een slowmotion beweging in vorm van een dans dat wijst op een meditatie, slaap, trance,intuïtie
Ook vind ik haar erg mediamiek.

Op de kaart zijn kristallen te zien, op haar jurk. Deze bergkristallen die op de kaart weergegeven zijn laten zien dat de ziel zich uit kristalliseert. Langzaam komen tedere gevoelens vrij vanuit de ziel, die deze kristallen uitstralen in energieke vorm.

De schildpad die ze aanreikt vanuit een schaal laat duidelijk zien dat het innerlijke langzaam zich gaat tonen naar buiten toe. Haar innerlijk wordt ontsloten.

Op het hoofd van deze mooie prinses is een zwaan te zien, ze draagt hem als een kroon. De zwaan is het symbool van trouw. Ze is heel trouw aan zichzelf, en geeft hiermee aan dat de schaduwkanten van deze kaart het bedriegen van zichzelf is. Dat vind ik het mooie van deze kaart ze toont in feiten verleiding. Laat je niet verleiden door al wat buiten je ligt, wees trouw aan jezelf.

Ze heeft iets mysterieus, een soort geheim dat ze bij zich draagt. Hoewel ze langzaam haar innerlijke naar buiten draagt. Ze heeft een bepaalde drang door haar dansen laat ze dat ook zien, de drang naar vereniging, verzoening.

http://i28.photobucket.com/albums/c249/rosie989/BekersPrinses.jpg

De vis op de afbeelding staat symbool voor het goddelijke, zich verenigen met de kosmos of het goddelijke is ook haar doel. Gevoelens die in isolement zijn , zijn als een vis op het droge vandaar dat deze kaart ook zo mooi aangeeft dat langzaam haar gevoel naar buiten treed.

Op de kaart zijn dan ook duidelijke kleuren te zien die erg fascinerend zijn. Ze danst op haar eigen wortelen (aarde) die vanuit het water haar omringen, vanuit haar gevoel.

Op de kaart kan je zien dat haar huid groen is, ze vult zich met de energie van de natuur,aarde en zo komt langzaam de elementen in haar samen waardoor vereniging kan ontstaan.

De witte lotus op de kaart verwijst naar goddelijke verbondenheid.

Een fascinerende prinses met mystieke en mediamieke gaven die zich verbonden geeft met de elementen en het goddelijke in haar. Verbonden met het element water en aarde.

Ergens tracht ik ook neer te zetten helpende en genezende krachten, maar misschien past dit beter bij de bekers koningin die zich al verder ontwikkelt heeft dan de bekers prinses, de bekers prinses is jeugdig en staat in de begin van de openings positie. Dus zet ik hier ook bij dat ze zich gaat openen voor de genezende kracht, waaruit ze zich zal ontwikkelen tot de koningin, de moeder van de helpende en genezende kracht.Rosie
« Laatst bewerkt op: juni 16, 2006, 10:32:38 am door rosie989 »

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3108
 • :: SAMEN ::
Bekers Schildknaap
« Reactie #4 Gepost op: februari 12, 2008, 15:23:43 pm »
Bekers Schildknaap of Kind van de Harten

Er zijn heel wat hoeden en hoedjes te vinden in de Kleine Arcana en vrijwel allemaal zijn ze rood of hebben ze een aardekleur (aardse zaken aan het hoofd). Bekers Schildknaap is de enige met een blauwe hoed. Dit wijst heel nadrukkelijk op zijn geestelijke of spirituele inslag. Hij is gekleed in blauw (de kleur van het water op de achtergrond) en roze (kleur van liefde, kleur van het hartchakra). De roze en witte lissen (fleur-de-lis) op zijn kleding symboliseren naast liefde, sereniteit en zuiverheid ook de eenheid van lichaam, geest en ziel. Als voorjaarsbloemen zijn ze tevens een symbool van prilheid en jeugdig enthousiasme. De grijze lucht geeft aan dat er iets in ontwikkeling is...

De vis die uit zijn beker opduikt staat voor iets dat oprijst uit het onbewuste. Waite omschrijft de vis als: "geestelijke beelden die vorm aannemen". Ook de vis is blauw en heeft de kleur van het water. Water kán voor gevoelens en emoties staan en in sommige gevallen kun je Bekers Schildknaap opvatten als iemand die zijn gevoelens onderzoekt, maar de blauwe hoed en de aanwezigheid van de vis maken duidelijk dat hij eigenlijk iets waarneemt dat uit het onbewuste komt. Er bestaan heel wat verhalen waarin vissen boven water komen met schatten uit de diepte in hun bek. Op deze kaart brengt de vis schatten uit de diepte van de ziel naar boven.

Het water op de achtergrond is de krachtige stroom van het onbewuste, het wijze water dat intuïtieve gedachten of beelden oproept, het innerlijk weten bevordert, de verbeelding stimuleert en inspiratie opwekt. Daarom is Bekers Schildknaap iemand die bezig is zijn innerlijke wereld te verkennen, zijn dromen te onderzoeken, geestelijke of artistieke inspiratie op te doen en vooral: zijn innerlijke zintuigen te ontwikkelen. Dit laatste kan bijvoorbeeld leiden tot heldervoelende of helderziende waarnemingen.

Je kunt de innerlijke zintuigen beschouwen als middelen om het ongeziene waar te nemen, om te zien, te horen, te voelen of te weten zonder tussenkomst van de fysieke zintuigen. Elk bewustzijn is uitgerust met innerlijke zintuigen, ongeacht de ontwikkelingsgraad van dat bewustzijn. Iedereen heeft innerlijke zintuigen en ervaart deze op zijn eigen manier, want waarneming, elk soort waarneming, is altijd iets heel individueels. De innerlijke zintuigen zijn niet zo belangrijk omdat ze helderziende of telepathische vermogens e.d. brengen, maar vooral omdat ze ons onze eigen onafhankelijkheid van de fysieke materie (de fysieke zintuigen, het fysieke lichaam) onthullen en ons onze multidimensionele identiteit laten herkennen. Om ze te ontwikkelen is een liefdevolle intentie en geduld nodig, al kunnen ze soms ook spontaan tot ontwikkeling komen - in dat geval is de kiem van liefde mogelijk al in een vorig leven gelegd.

Bekers Schildknaap staat bij dit alles stevig met beide benen op de grond. Zijn laarzen hebben een zandkleur: hij is goed verbonden met de aarde. Hij houdt de beker nog een beetje op afstand, maar kijkt er toch heel geboeid naar. De vis en de blauwe hoed lijken elkaar aan te trekken. Ook op de Morgan Greer-kaart:
http://img.photobucket.com/albums/v242/ricca/tarot/BS_MG.jpg

Bekers Schildknaap is de enige hofkaart die tevens een podiumkaart is. In een legging zal de kaart daarom vaak een adviserende rol spelen. Het advies van de kaart zou het volgende kunnen zijn. Richt je aandacht naar binnen en stel je open voor de boodschappen van je ziel zoals die hoorbaar zijn in het gefluister van je gedachten, zichtbaar in de glinsteringen van je verbeelding of voelbaar in de sensaties van je lichaam. Luister en zie en voel en vertrouw.

Intuïtie verklaart de weg niet,
maar wijst haar eenvoudig aan.

Het verschijnen van de kaart kan ook een aanwijzing zijn om op je dromen te letten, de nachtelijke boodschappen van je ziel aan jezelf.
http://img.photobucket.com/albums/v242/ricca/tarot/BS1.jpg

Meer in het algemeen staat de kaart voor gevoeligheid en intuïtieve alertheid en ook voor leergierigheid op dit gebied. Het gebruik van de innerlijke zintuigen betekent niet dat je zomaar gedachten van anderen kunt lezen o.i.d. Het betekent dat je in het contact met anderen intuïtief aanvoelt wat er achter de woorden of daden van anderen steekt. Als je de informatie van je innerlijke zintuigen goed leert gebruiken, komt dat jezelf en anderen ten goede, omdat je innerlijke ervaringen leiden tot groter begrip en medeleven. Het is in feite een belangrijke stap op weg naar wereldvrede...

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

nathair

 • Gast
Re: Kelken Schildknaap
« Reactie #5 Gepost op: september 20, 2008, 21:20:50 pm »
Zou je ook iets kunnen zeggen over de omgekeerde kaart? Bij mn Keltisch Kruis kwam deze ondersteboven op positie 8 (omgeving) te liggen.
(En bij mn vorige, ongerichte legging (zonder bewuste vraag) als eerste, centrale kaart  :) .

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3108
 • :: SAMEN ::
Re: Kelken Schildknaap
« Reactie #6 Gepost op: september 21, 2008, 14:29:52 pm »
Bekers Schildknaap omgekeerd

Een podiumkaart is vaak een advieskaart en ook de omgekeerde Bekers Schildknaap houdt nog al eens een advies in. Enkele mogelijke betekenissen van de omgekeerde kaart:

 • Niet helemaal met beide benen op de grond staan. Je laat je leiden door je gevoel of door fantasieën, maar vanwege onvoldoende ervaring en inzicht, maak je vergissingen. Ook: naïviteit, zweven, dwalen. Onevenwichtigheid. Niet stevig in je schoenen staan. Gemakkelijk te beïnvloeden zijn.
 • In combinatie met pentakels is de omgekeerde Bekers Schildknaap vaak een aansporing om met beide benen op de grond te blijven. In combinatie met zwaarden een aansporing om je gezond verstand te gebruiken.
 • Op een onbezonnen manier bezig zijn met het paranormale (bijvoorbeeld glaasje draaien). Je kunt dit beter niet doen, je weet niet wat je oproept en als er iets gebeurt, word je alleen maar bang. Je bent nog niet in staat deze dingen in een breder perspectief te zien (en luistert onvoldoende naar je intuïtie).
 • De omkering kan echter ook wijzen op angst of verwarring die het gevolg is van pósitieve ontwikkelingen. Als je voor het eerst buitenzintuiglijke ervaringen krijgt, kan het zijn dat je je het ene moment sterk en helder en enthousiast en creatief voelt, en je het volgende ogenblik teruggeworpen voelt in verwarring en onzekerheid en aan jezelf gaat twijfelen. Dit lijkt een natuurlijk onderdeel van het ontwikkelingsproces. De omgekeerde kaart is in dit geval een aansporing om kalm te blijven. De verwarring is maar tijdelijk. Heb vertrouwen! Terwijl je deze uitersten ervaart is het echt belangrijk om van jezelf te houden. Er is maar één manier om gaven te ontwikkelen en dat is met liefde. :)
 • Heb geduld met jezelf! Schildknapen zijn leerlingen, ontdekkers, verkenners - meer niet. Houd je niet te veel bezig met het nut van je gaven. Dat zal je misschien niet meevallen, want met je gevoelige, lieve aard wil je graag geven / delen / helpen... Maar die tijd komt nog wel... Op de New Visionkaart ligt een zespuntige ster van schelpen (watersymbolen) op het strand (aarde). Deze ster doet me denken aan Bekers 6 en Pentakels 6, allebei kaarten van geven & ontvangen, maar Bekers Schildknaap mag voorlopig gewoon ontvangen. Eigenlijk wijst de ster vooral op de connectie van water en aarde die bevorderlijk is voor zijn ontwikkeling.


http://album.zoom.nl/user/26838/images/388/4380986/Eei90W.jpg

 • Soms kan de omgekeerde kaart betekenen dat je voor je gaven weinig begrip ondervindt in de buitenwereld. Je kunt er zelfs hinder van hebben in contacten met anderen als die anderen er bang voor zijn.
 • Tenslotte: je ongeïnspireerd voelen en niet helemaal in het heden zijn... Luister dan zorgvuldiger naar de boodschappen van je hart. Praktische bezigheden (aarde) brengen je terug in het heden. Maak een wandeling langs een water en luister naar de geluiden van de natuur. Vooral de allerzachtste geluiden... Ook die brengen je terug in het heden.


Nu nog een plaatje de Crowleykaart (Rosies link werkt niet meer):
http://album.zoom.nl/user/26838/images/388/4380987/nCKik3.jpg

... en van de Dochter van Water uit het Vision Quest deck (want de maan mag bij Bekers Schildknaap eigenlijk niet ontbreken):
http://album.zoom.nl/user/26838/images/388/4380989/Ei7Ewn.jpg
From Ricca with Love

nathair

 • Gast
Re: Kelken Schildknaap
« Reactie #7 Gepost op: september 26, 2008, 15:55:55 pm »
Dank je Ricca, voor je mooie uitleg  :)

Je uitleg is heel erg raak. Als centrale kaart lijkt Kelken Schildknaap inderdaad te verwijzen naar het leerling zijn.

Als omgevingskaart lag hij in combinatie met Koning van Pentakels op de positie (7) van het Zelf  :)

Zoals ik het nu zie lijkt het er inderdaad op dat (een deel van) mn omgeving bang voor mij is, waarschijnlijk mede omdat ik niet te vangen lijk  ;D . En da's lastig voor ze als ze je proberen te 'pakken'.

Forcess

 • Gast
Re:Kelken Schildknaap
« Reactie #8 Gepost op: februari 02, 2009, 08:56:10 am »
Mooie uitleg van beiden, bedankt.
Dit is al de derde keer in 2 weken tijd mijn dagkaart.
Zou ik een langzame leerling zijn, of gewoon koppig  ::)

kristina.kris

 • Gast
Re:Kelken Schildknaap
« Reactie #9 Gepost op: februari 04, 2009, 11:28:03 am »
Mijn uitleg zou zijn: een man in je leven die zijn liefde aanbiedt maar toch ook nog van zijn vrijheid wil genieten (zie de zee op de achtergrond) en zich nog niet wil binden.

nathair

 • Gast
Re:Kelken Schildknaap
« Reactie #10 Gepost op: april 24, 2009, 21:41:01 pm »
Grappig dat je dat meldt. Ik heb een tijdje terug een kaart getrokken voor de relatie tot een vrouw die ik erg leuk vind. Zij helpt mij mn gaven te ontwikkelen. En de keer daarna trok ik kelken ridder  ;D