Nieuws:

::: Hoofdmenu ::: Astrologie ::: Chin. astrologie :::  Tarot ::: Lenormand ::: Engelen ::: Orakels ::: Sjamanisme ::: Wicca ::: Numerologie ::: Bioritme ::: eCards ::: WebShop ::: Nieuwsbrief ::: Live consult :::

Hoofdmenu

beelden in zee

Gestart door Blackdragon, januari 24, 2005, 21:09:17 PM

Blackdragon

hoi allemaal,

vannacht heb ik erg vreemd gedroomd. k herinner het me net pas omdat ik een andere droom omtrend water zag staan hier op het forum.

Ik droomde dat ik een wandeling met een groep maakte. ik weet dat mijn ouders er bij waren maar verder weet ik niet echt meer wie er in de groep waren.
nadat we door een soort ravijn aan zee aankomen lopen we om een uitoper van een va de bergen heen. daar komen we bij een ravijn dat uitkijkt op een baai. in die baai is de zee heel ruig. hoge golven breken op rotsen in de baai. als ik beter kijk zie ik dat die rotsen grote paaseiland beelden zijn. van die mannen met lange gezichten en oren die zitten. alleen de hoofden steken boven water uit. er is alleen iets vreemds aan de hand. de monden staan open en er zijn drie katten die in die monden spelen/vechten dat kan ik niet echt zien. dan valt er een kat in zee en de overige 2 blijven rustig bij elkaar.
ik wil de kat redden maar iemand zegt dat dat niet hoeft en ik heb er vrede mee en toen werd ik wakker.

ikvind het zelf een vreemde droom en ik kan er op dit moment erg weinig mee. heeft een van jullie misschien een idee wat het kan betekenen?

grtz mathijs

Julia

Hoi Blackdragon,
Moeilijke droom om te interpreteren. In die zin, ik weet niet veel over het onderwerp "Paaseiland", ik laat die wijsheid graag aan anderen over. Ben ook zeer benieuwd.

Wat mij wel bezig hield, waren de 3 (3-éénheid), en later 2 (dualiteit), katten. Kat nr. 1 (ego) valt in zee. Kat staat o.a. symbool voor je eigen, speelse onafhankelijkheid. Je hebt af en toe wat aansporing nodig om jezelf "eens te laten gaan" of "om je 'ns niet in te houden".

Of is 't misschien zo dat je bepaalde mediamieke gaven onderdrukt en heb je aanmoediging/hulp nodig om die gaven te vertrouwen/herkennen?

Ik roep maar wat. Lieve groet, Juul   :)

huntres

denk dat julia wel een beetje gelijk heeft met haar opmerking dat je je eens wat meer moet laten gaan BB ;)

maar er waren eerst 3 katten, toen nog maar 2, 3 is te veel zegt je dat iets? misschien ben je met te veel dingen bezig.
1 ding laten vallen kan dan best goed zijn: je hebt vrede dat het niet nodig is het gevallen katje te redden.

maar aan de andere kant, water staat voor gevoel, het water in jou droom was wild/woest. 1 van de katjes/ego's valt in het water, het gevoel. miss het daarom ook wel een reden om je geen zorgen te maken over dat poesje, want je gevoel kan nooit fout zijn voor jezelf dan.

miss zegt het je iets, ik hoop het.

Muts

Citaat van: huntres op januari 27, 2005, 11:09:19 AM
denk dat julia wel een beetje gelijk heeft met haar opmerking dat je je eens wat meer moet laten gaan BB ;)


BD  :P  

jaan

hoi hoi,,ja inderdaad een vreemde droom maar ik probeer mee te denken misschien een gekke vraag hoor maar heb je onlangs woorden gehad met je ouders of meningsverschillen??? laat het ff weten groetjes  van mijxxx ;D

Blackdragon

niet met mn eigen ouders maar wel met de moeder van een autistische jongen waar ik stage liep. de stage is ondertussen beëindigd terwijl we nog maar halverwege waren

grtz mathijs

jaan

hoi hoi ben ik weer,
ja als je droomt over mensen die je kent wil niet zeggen dat dat ook die mensen zijn in je droom ,kunnen ook andere personen zijn,,
zoals ik eruit kan halen uit de droom is het volgende:
je droomde over oren mond katten en vechten en ouders,
als ik dit samenvat  zie ik het zo dat er een woordenwisseling is geweest of gaat komen,waarbij je mond gebruikt terwijl je misschien beter kan luisteren want daar kunnen lange gezichten van komen (teleurstellingen) tja de katten die aan het vechten zijn in de mond,,dat lijkt voor mij zoiets als bekvechten,grote mond,katten??
het is maar een idee ik weet natuurlijk niet of het wel zo is,,maar als ik deze droom zelf had zou ik hem zo voor mezelf interpeteren als iemand het er niet mee eens is hoor ik het graag,hoop dat je er wat aan hebt,,groetjes jaan ;D

huntres

#7
Citaat van: Alytuiere op januari 27, 2005, 11:58:40 AM
Citaat van: huntres op januari 27, 2005, 11:09:19 AM
denk dat julia wel een beetje gelijk heeft met haar opmerking dat je je eens wat meer moet laten gaan BB ;)


BD  :P  

:o oeps foutje!! ... *excuses*

Ricca

Hallo Mathijs,

Indrukwekkende beelden, die enorme beelden van de Paaseilanden. En daarmee zit ik meteen op de betekenis die ze in je droom kunnen hebben. Iets heeft grote indruk op je gemaakt. Reusachtig veel indruk...

Als er tóch een connectie is tussen je droom en de werkelijke Moai-beelden denk ik in de richting van Lemurië en/of Atlantis en daar kunnen die walvissen uit een vorige droom van je trouwens ook op wijzen. Maar voorlopig zie ik ze gewoon als grote stenen figuren.

Nu vanaf het begin. Je bent aan het wandelen, d.w.z. stap voor stap vooruitkomen op je levensweg, in een rustig (natuurlijk) tempo. Daarbij ga je twee keer door een ravijn (diepte, diepgaande ervaring). Maar je staat er niet alléén voor (de groep mensen = je omgeving). Jullie komen bij de baai met de beelden die jij eerst voor rotsen aanziet. Rotsen in de branding, mensen op wie je kunt bouwen. Maar steen is ook het element aarde in een harde vorm. De beelden zitten onbeweeglijk (onbewogen) in het water. Ben je misschien met mensen in aanraking gekomen die (in negatieve zin) indruk op je gemaakt hebben met hun hardheid of starheid of kilheid? Of heb je zelf in een bepaalde situatie hard moeten zijn? Het lijkt alsof je gevoel (de zee) zich hier heftig tegen verzet (de torenhoge golven). Omdat de beelden zo gigantisch zijn, kunnen ze eventueel ook voor jouw beeld van de hele mensheid staan.

Aanvankelijk zag ik de beelden als zwijgende figuren, maar ze zwijgen juist niet. Ze spreken woorden die door de katten in hun mond gesymboliseerd worden. En ja, dan kom ik al snel uit op katten = nare opmerkingen (de drie katten zullen dus inderdaad wel aan het vechten zijn geweest). Het getal 3 heeft met communicatie te maken. Verder kan het getal 3 wijzen op het ideaal versus de werkelijkheid: de 3 beproeft het vermogen om met het wereldse en de teleurstellingen op het wereldse vlak om te gaan.

Toch lijkt het ook alsof de beelden in bad zitten (tot aan hun nek in het water), schoongespoeld worden, symbolisch voor een (emotionele of onbewuste) verzoening. Een verzoening tussen jou en datgene wat deze beelden voorstellen. Het getal 2 (van de twee katten die overblijven) wijst eveneens op verzoening. Als jij die ene kat die in het water gevallen is wilt redden, zegt iemand dat dat niet hoeft. Door achter die ene kat aan te springen (even zie je door de symbolen het bos niet meer ;D), zou je juist aandacht geven aan wat er niet goed was, energie geven aan wat je niet wilt. Je ziet in dat dat geen zin heeft en dus heb je er vrede mee.
Een mooie droom!

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

Blackdragon

Citaat van: Ricca op januari 30, 2005, 20:05:52 PM
De beelden zitten onbeweeglijk (onbewogen) in het water. Ben je misschien met mensen in aanraking gekomen die (in negatieve zin) indruk op je gemaakt hebben met hun hardheid of starheid of kilheid? Of heb je zelf in een bepaalde situatie hard moeten zijn? Het lijkt alsof je gevoel (de zee) zich hier heftig tegen verzet (de torenhoge golven).

Hoi ricca,

dank je voor je uitleg.
ik heb inderdaad een slechte ervaring met een stugge groningse gehad de afgelopen week. Mijn stage begeleidster heeft mijn stage stopgezet omdat ze vond dat de stage (werken met haar 17 jarige autistische zoon) te pittig voor me is, terwijl het juist zo goed ging. het klikt alleen met haar niet. daarom heeft ze de stage stopgezet. ik vind dit erg vervelend omdat ik het juist zo goed kan vinden met haar zoon, maar ik mag er nu niet meer verder.
Ik heb er verder nu wel vrede mee omdat het gewoon weg niet ging. deze droom had ik de nacht voor het gesprek met mijn stage begeleidster, toen ik al ruzie had met haar.

nogmaals bedankt en groetjes,

Mathijs

Palomino

Hoi Mathijs,
Als het contact tussen jou en de jongen goed was ,het allemaal heel goed ging...Waar baseert 'deze stugge groningse' het dan op dat het te pittig voor jou zou zijn... ???
Liefs palomino
Geluk is ook zoeken naar betekenis op de momenten dat het leven het minst betekenisvol en hopeloos lijkt.

Blackdragon

hoi palo,

het contact met jaap is inderdaad goed maar ik ben soms een beetje chaotisch. het klikte vanaf het begin al niet echt, maar ik heb me in heel veel verschillende hoeken en bochten gewrongen om het toch te laten werken maar het gaat gewoon niet. dus nu vind ze dat ik niet goed genoeg ben. en omdat het niet lekker gaat tussen de groningse en mij gaat het ook minder tussen haar zoon en mij omdat ik wel bij hun thuis ben.
Zijn moeder heeft de methode waar we mee werken zelf ontworpen en ik kan daar niet zo goed mee uit de voeten. In het begin heb ik geprobeerd om volgens haar methode te werken, maar ik ben niet zo goed in werken met woorden. Ik werk liever met foto's en dingen die ik vast kan houden. en Jaap en ik doen ook een heleboel op energetisch niveau en daar kan ze geloof ik niet zo goed tegen omdat ze weet dat ze dit zelf minder goed kan.
al met al klikte het dus gewoon niet omdat we heel verschillend naar dingen kijken en ik soms dingen zie die beter kunnen, maar dan val ik haar als moeder aan en dat kan soms best lastig zijn voor haar.

het loopt dus niet en we zijn er mee gestopt. maar ik vind het wel jammer omdat ik zo goed met haar zoon kan werken.

grtz mathijs

Palomino

Hoi Mathijs,
Wat jammer voor jou ,maar zeker ook voor Jaap ,dat zijn moeder zich zo 'stug' aan haar eigen methode vastklampt zonder jou,Jaap én zichzelf de kans te geven om te kijken hoe het gaat met jouw aanpak...
Ik werk zelf ook met autistische kinderen en ik ben er van overtuigd dat je juíst op energetisch niveau en door intuitief te handelen een heleboel kunt bereiken...Maar goed,heel spijtig dat Jaap's moeder het niet wat meer tijd heeft willen geven...Ik denk dat ze een hoop van jou zou kunnen leren ,maar dat ze dit door haar kortzichtigheid helaas niet inziet...en inderdaad zoals je zelf ook al zegt,voelt ze zich misschien enigszins in haar moederlijke eer aangetast...kan ik me wel iets bij voorstellen,maar toch... :-\
liefs Palomino
Geluk is ook zoeken naar betekenis op de momenten dat het leven het minst betekenisvol en hopeloos lijkt.

Muts

*weet hier ook aardig wat van*

ik vind het sowieso wat vreemd dat zij als moeder ook zijn therapeute is. Persoonlijk zou ik dat voor mezelf maar ook voor mijn kind (als ik in die situatie zou zitten) niet doen. Het moet voor zo'n kind dan toch ook moeilijk zijn om je moeder als therapeute te hebben en haar heel vaak bij je te (moeten) hebben maarja hij krijgt natuurlijk ook wel stagaires die met hem werken.

maargoed ik hoop dat mijn lieve zwarte draakje wel een andere stage vindt (die beter verloopt) en hij is toch een ervaring rijker. :)

:-* :-* :-*

Palomino

Hoi Aly,
Het lijkt mij ook heel moeilijk om tegelijkertijd als moeder en als therapeute te kunnen fungeren...vrijwel onmogelijk om dit te kunnen scheiden volgens mij...vraag me ook af in hoeverre Jaap zijn moeder en de therapeute die zij is kan scheiden...lijkt me voor een 'normaal'mens al moeiliujk maar voor een autist bijna ondoenlijk...
En Aly,jouw lieve zwarte Draakje is met deze ervaring al een hel stuk rijker hoor...het hele gebeuren heeft hem zeker iets gegeven...Misschien is dat nu nog niet zo merkbaar maar het heft zeker weten een goede werking...
liefs Palo
Geluk is ook zoeken naar betekenis op de momenten dat het leven het minst betekenisvol en hopeloos lijkt.