Bedreiging, herhaling en de collega

Gestart door Liesje, mei 18, 2007, 02:41:38 AM

Liesje

In mijn droom (het lijkt bijna een film):

Scene 1: Alles speelt zich buiten op onbekend terein af. Ik wordt achtervolgt en het voelt bedreigend. Ik kan me van de details niet veel meer herinneren, behalve dat ze me (meerdere mensen) niet te pakken krijgen. Ik voel me bang en er is geen moment van rust. Alhoewel het een nare situatie is, ziet het er in zijn algeheel 'mooi gestyled' uit.

Scene 2: precies hetzelfde scenario speelt af, alleen dit maal is er een (bestaande) collega (, die ik bijna nooit zie, uit een ander filiaal) bij me. Hij neemt me onder zijn hoede en we vluchten samen. Ik voel me minder bang, maar nog steeds bedreigd. Hetzelfde scenario speelt zich af, alleen dit keer ziet het er 'minder mooi gestyled uit', alsof dit de b-versie is van de film en ik zeg tegen mijn collega: "de vorige keer zag het er mooier uit".

------------------------------------------------------------------

In werkelijkheid:

Een paar weken later werd ik (stilletjes) verliefd op deze collega (dit kwam overigens niet door de droom). Hier is nooit iets uit voortgekomen.

------------------------------------------------------------------

Wat betekent deze droom? Ik heb twee keer eerder dromen gehad, waarin de 'scenes' zich herhaalden. Ik was me in de dromen - dus de tweede keer dat de scene zich herhaalde - bewust van wat er ging gebeuren, maar heb nooit in mijn dromen geprobeerd de scenes te veranderen.

Verder droom ik bijna altijd over achtervolgingen of proberen ergens gehaast te komen, wat met veel moeite gepaard gaat. Hindernissen, haast en bedreigingen omschrijven mijn dromen bijna altijd. Ik ben bijna altijd alleen, en droom sowieso bijna nooit over bekenden. Waarom droomde ik ineens over deze man?

Ik hoop dat iemand mijn droom kan uitleggen.

Groetjes

Liesje

#1
Hoi Laure,

Thanx voor je bericht.

Ja de dromen over de trein moeten halen heb ik ook . En horrordromen ook, maar dan weer gecombineerd met het 'in een film zitten en al weten wat er gaat gebeuren, maar geen actie ondernemen om de situatie te veranderen', ik aanvaard het 'lot'.

Liefdesverdriet heb ik niet, had ik in de tijd van die dromen ook niet.  

Is er iemand die me/ons een uitleg kan geven?

Liefs Liesje

Citaat van: Laure op mei 18, 2007, 14:59:41 PM
Hé Liesje, ik kan je niet helpen want ik weet er niks van, SORRY! Maar ik wilde zeggen dat ik ongeveer hetzelfde droom.

Ik droom de laatste tijd weer altijd hetzelfde:
- dat ik achtervolgd word door een man, lopenlopen, schuilen, angst, stress! Ik ben ook nog nooit gepakt door hem. Ik weet niet wie het is;
- dat ik mij ongelofelijk moet haasten om de trein/vliegtuig te halen, maar dat ik op het verkeerde verdiep zit enzo;
- horrordromen, waarin ik op de vlucht ben voor akelige monsters;
- reisdromen: ik zit in een vliegtuig, trein, bus, auto,...

Een aantal jaren geleden had ik deze dromen ook, constant.
Ik maak ook een beetje hetzelfde mee: ik heb weer liefdesverdriet, ben niet gelukkig op liefdesgebied.
Maar de betekenis weet ik ook niet, sorrryy!

byebye Laure X


Ricca

Hi Liesje en Laure,

Als iets of iemand je achtervolgt in de droom, is er in het waakleven iets waar je voor wegrent. Het gaat bijna altijd om iets in jezelf, bijvoorbeeld een bepaalde eigenschap die je liever niet wilt zien. Toch ligt in dat zien juist de oplossing, want als je dat wat je achtervolgt gewoon onder ogen zou zien, is het ALTIJD minder erg dan je gedacht had... :) Door ervoor weg te rennen lijkt het veel erger dan het is.

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love