Nieuws:

::: Hoofdmenu ::: Astrologie ::: Chin. astrologie :::  Tarot ::: Lenormand ::: Engelen ::: Orakels ::: Sjamanisme ::: Wicca ::: Numerologie ::: Bioritme ::: eCards ::: WebShop ::: Nieuwsbrief ::: Live consult :::

Hoofdmenu

gekke symboliek

Gestart door rosie989, april 05, 2006, 10:54:33 AM

rosie989

Hoi,

Ik droomde vannacht zo gek eigenlijk. En ik kan geen symboliek bedenken bij die beesten die ik zag.

Het was een kort beeld van 2 insekten die leken op duizendpoten/schorpioenen.
Ik kan me niet veel meer herinneren maar ik weet wel dat ik ze heb weggejaagd in mijn droom.

Het waren geen grote insekten maar het leek op een duizendpoot/schorpioen/oorwurm..

voor mijn gevoel symoliseren ze bepaalde vijanden die ik van me wegjaag,  is dat een goed gevoel dat overeen komt met de insekten? Ik bedoel als ik kijk naar de schorpioen dat is een beest dat vaak aanvallend te werk gaat, de duizendpoot is rap en de oorwurm kruipt waar hij kruipen kan. En er zijn inderdaad mensen waarvan ik me van bewust ben geworden dat ik op mijn tellen moet passen.

Na dit beeld droomde ik dat ik ergens op een plein was geheel onbekend, maar ik was er met een vriendin die ik helemaal niet ken in het waakleven. Het was een soort winkel plein.
Ik zat plots in kleermakers zit en er stonden mensen achter me en er stond een man tegen me aan , tegen mijn rug.
Heel raar want ik wist dat hij wat van me wou. Het was een buitenlandse man met een redelijk donker uiterlijk en hij wou inderdaad meer dan dat ik wou, ik vluchtte als het ware een bepaald huis binnen en hij wou iets, wat het was is onduidelijkwel was het zo dat hij me achterna kwam.. het enige wat ik me goed kan herinneren is dat ik zei ik kan niet want ik ga morgen met mijn vader winkelen en wilde het op een lopen zetten. (terwijl ik in het waakleven nooit met mijn vader winkel, zie je me al lopen :P) Toen werd ik wakker..

Beetje vaag allemaal...

Rosie

Ricca

Lieve Rosie,

Dieren staan in dromen meestal voor aspecten of eigenschappen van onszélf. Vaak zijn het aspecten die - vooral als het om sterk instinctief reagerende insecten gaat - alleen op instinctief niveau goed begrepen (aangevoeld) kunnen worden...

Het kan soms lijken alsof dieren bepaalde mensen in de buitenwereld vertegenwoordigen, maar de droom wijst op iets in jezelf waarvan je je mogelijk niet bewust bent en wat er de oorzaak van is dat je die mensen hebt aangetrokken. Als een spiegel voor jezelf. Geloof in het bestaan van vijanden brengt je nergens... Deze dingen zijn allemaal ter lering, maar jij bent degene die ze heeft meegebracht. Door in ze te geloven heb je ze veroorzaakt. En dat geldt ook voor alles wat je niet graag in jezelf ziet.

Heb je trouwens gelezen wat ik in je topic over negatieve entiteiten schreef?

De donkere, buitenlandse man voor wie je wegvlucht is een schaduwkant van jezelf, d.w.z. iets in jezelf dat je wegjaagt (net zoals je de insecten wegjoeg), omdat het iets is dat je niet van jezelf accepteert. Het kan maar een kleinigheid zijn (de insecten zijn klein), en het hoeft ook helemaal niet iets verkeerds te zijn, maar je vindt het zó ongewenst of beschamend, dat je ervoor wegvlucht. Natuurlijk lijkt het alsof er in ieder van ons negativiteit te vinden is. Toch ligt het anders dan je misschien denkt. Het is maar een schaduw die wordt opgeworpen, een illusie die je afhoudt van het licht. Het is heel belangrijk om die schaduw te onderzoeken. De man in je droom wil inderdaad iets van je... hij wil dat je hem erkent. Zodat je ook van dit stukje van jezelf kunt gaan houden. Misschien kun je hem een volgende keer eens een hand geven?

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

rosie989

Dag Ricca dank je voor je interpretatie,

Inderdaad wat er om je heen gebeurd trek je zelf aan (even niet aan gedacht)

Dan denk ik zelf toch dat het angst is dat een rol speelt, maar dat het een onbewust iets is. Ik wou dat ik het herkende zodat ik er wat mee kon. Maar ik zie het nu (nog) niet

Wel moet ik er even bij zeggen dat die mensen waar ik het over had, dat ik ze ook echt niet vertrouw in het waakleven..ik pas gewoon een beetje op.
Misschien is er wel een donkere zijde misschien ook eens tijd om die onder ogen te zien..dan?? Heh ik zie het niet...

Als ik naar de insekten kijk..dan denk ik dat ik misschien te snel om mij heen sla, misschien te snel in paniek raak om de kleinste dingen, klopt ik ben nogal in paniek geraakt in waak leven, maar geloof me dat was niet om iets kleins...Maar zou een boodschap kunnen zijn dan denk ik nu ik het er over heb...

Rosie

rosie989

na het prive bericht begrijp ik hem nu veel beter ricca bedankt! :-*

Rosie

shana

droom je alweer b*th?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

peter put

Citaat van: shana op april 27, 2006, 15:14:53 PM
droom je alweer b*th?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ik neem aan dat je niet gelooft in de mogelijkheid om iemand nachtmerries te bezorgen???een andere optie voor jou is dat je eigen woede je zal verteren. ik voorspel dat je jezelf het zwijgen zult opleggen.

luna

Citaat van: peter put op april 28, 2006, 22:12:39 PM
ik voorspel dat je jezelf het zwijgen zult opleggen.

Was dit een voorspelling of weten Peter?
:)