Droom over achtervolging, ruimte en wasmachine.. :S

Gestart door Dropje, oktober 08, 2005, 10:15:24 AM

Dropje

Ik had vannacht toch zo een vreemde droom. Het was trouwens ok best wel een enge droom, iig een rotgevoel.

Ik liep in een stad en het was avond. er kwam een donkere man bij me lopen en hij was gevlucht en ergens uitgebroken en nu waren ze weer naar hem op zoek. We praten onder het lopen. Toen hij bij mij was vonden ze hem en bonden hem op een soort kanon en schoten hem de ruimte in. Ze vonden het allemaal wel grappig want nu waren ze weer van hem af, "die komt verlopig niet terug" zei iemand van de ploeg die hem de ruimte in schoot. Ik kreeg toen een naar gevoel, maar echt huilen en etc deed ik niet. Ik vond het wreed om iemand zo hoog de ruimte in te schieten.( in mijn droom was dat niet dodelijk ofzo )

Mij zochten ze blijkbaar ook. Ik kwam mijn familie tegen o.i.d nadat ik verder was gelopen en ze moesten kleren wassen. we zochten een wasmashine op gwoon op straat ( vreemd he)  en waren van plan om hem aan te zetten, alleen deed hij het niet. ik stond tussen een muur en de wasmachine, heel krap. Toen kwam er een donkere man met een hond, hij zocht mij. Maar hij deed niet agressief of nam me niet direct mee, ik had het idee dat hij me niet herkende en hij schonk geen aandacht aan me, hij hielp met het opstarten van de wasmachine. Er zat een toutje aan. ( net zoals bij een motorboot..) en daar moest ik een paar keer hard aan trekken, toen deed hij het, maar ik wou het programma aan zetten , drukte op wat knopjes en toen viel de wasmachien weer uit, en we kregen hem niet meer aan de praat. De man herkende mij toen o.i.d en ik moest geloof ik met hem meegaan en de hond begon toen ook wat waakser te reageren., toen werd ik wakker.

Iemand een idee? Ik kom ook nergens echt wasmachines en andere dingen uit mijn droom tegen die een verklaring geven.

Liefs Dropje

Ricca

#1
Lief Dropje,

Het heeft even geduurd, maar hier is mijn interpretatie van jouw droom.

Je loopt in een stad (je leefomgeving, je mentale of emotionele omgeving) en het is avond. De nacht (het onbewuste) nadert... Dan verschijnt de donkere man. Hij is een verborgen kant van jezelf, een schaduwkant, d.w.z. een kant van jezelf die je niet goed durft te laten zien omdat je bang bent hij niet door je omgeving geaccepteerd zal worden. Maar hij is 'uitgebroken': te voorschijn gekomen...
En ja hoor, waar je al bang voor was gebeurt: 'ze' (mensen in je omgeving) binden hem op een kanon en schieten hem de ruimte in. Op hetzelfde moment krijg jij zelf een naar gevoel, want eigenlijk ben je het dus zelf die daar 'afgeschoten' wordt. Het wegschieten is net zoiets als 'in de grond boren', weliswaar in een andere richting, maar met hetzelfde resultaat. Het is niet dodelijk, nee, maar je voelt je heel rot behandeld. Je vindt het wreed.

Die schaduwkant van jou hoeft trouwens niet iets 'slechts' te zijn. De Schaduw kan een plus- of een min-kant zijn en als ik naar het tweede deel van de droom kijk geloof ik dat het een hele mooie, lieve kant van jezelf is...

Het tweede deel van de droom is een herhaling van het eerste deel, maar in een andere vorm, en tevens een vervolg. Je wordt nu zelf gezocht. Ze moeten jou (weer) hebben en 'ze' blijkt je familie te zijn. Ook moeten ze hun kleren wassen en jij helpt hen een wasmachine te vinden. Gewoon op straat. In het waakleven zou dat natuurlijk gek zijn, maar ik heb in dromen wel gekkere dingen op straat zien staan. ;) Wasmachine / kleren wassen staat voor reiniging, negatieve gevoelens wegwassen. Ook voor vergeving. Jij wilt hen helpen met zichzelf (en met jou) in het reine komen, zodat jullie weer met een schone lei kunnen beginnen. Maar de wasmachine werkt niet... Op het moment dat je bijna klem komt te zitten (tussen de wasmachine en de muur), komt de donkere man weer uit jouzelf tevoorschijn. Misschien was het in de droom een andere donkere man, maar hij heeft dezelfde betekenis als die in deel 1. Hij heeft verstand van wasmachines (daarom denk ik hij een lieve en vergevingsgezinde kant van jouzelf is) en probeert te helpen. Het lukt hem de machine te starten, maar later valt die toch weer uit. Dan herkent hij jou (eigenlijk herken jij hém) en je moet met hem meegaan... Trouw zijn aan jezelf... De hond - die ervoor waakt dat je niet te veel van jezelf laat zien - is opeens waakser geworden... en je kruipt weer in je schulp...

Ik denk dat er voorafgaand aan de droom iets is voorgevallen tussen jou en je familie, waarbij je het gevoel had dat je helemaal niet serieus werd genomen. Later heb je geprobeerd het goed te maken, maar dat was op het moment van de droom nog niet helemaal gelukt. Misschien heb je je in werkelijkheid heel flink gehouden ('echt huilen etc deed ik niet'), maar in de droom ervaar je hoe je je werkelijk voelde en dat is goed om het te kunnen verwerken. De droom betekent niet dat je familie geen interesse in jou heeft, maar maakt duidelijk dat jij dat op dát moment wel zo ervaren hebt. Het gaat allemaal om je eigen gevoelens in de droom.

Lief Dropje, ik hoop dat het inmiddels weer goedgekomen is. :) Je bent een heel mooi en lief mens. Vergeet dat niet hè?

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

Dropje

#2
woow, dat is echt een hele andere kijk op een droom, meestal kan ik er nooit een betekenis uit mezelf van halen. En eigenlijk is dit gewoon een goede uitleg van je Ricca:) ( zoals de vorige ook trouwens). Erg bedankt.

Vaak kijk ik voordat ik een droom hier plaats altijd eerst zelf bij betekenissen, maar ik kom echt niet tot zown beschrijving! Hoe heb jij dat geleerd?

-------

Zou ik onder dit topic nog wat mogen vragen? Het heeft niet veel waarde als ik een nieuwe aanmaak.

Maar mijn vriend heeft over mij gedroomd, en heeft eigenlijk de angst dat het uit gaat komen. Ik denk echter dat er een betekenis achter zit, en niet een voorspellende droom ( hoop het niet want wil niet bij een ongeluk betrokken raken of dood gaan)

Ik zet hem even hier neer, het is een korte droom (enkel wat ik opschrijf, t is enkel een beeld, dus geen hele droom)

*
Hij loopt een ziekenhuis kamer in, rechthoekige kamer. Links lig ik in een bed aan de beademings apperatuur, hij loopt naar rechts, waar een raam is, en kijkt/heeft uitzicht op de zee, met een opgaande zon tussen de wolken. ( en hij had echt angst, denk angst om mij, dat ik doodging ofzo, zelfs toen ie t vertelde wassie echt bang dat t een voorspellende droom was.)
*                    ( ps wat betekend een garage/voor de garage een stapel             Open               doodskisten? )


Liefs dropje

p.s sorry dat ik hier over het algemeen vaak een droom post..

Ricca

Lief Dropje,

Het is niet voorspellend hoor. Verder ga ik er nog even over nadenken.

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

Ricca

#4
Lief Dropje,

Een ziekenhuis kan op bepaalde zorgen wijzen of op de behoefte aan hulp of verzorging. Het heeft niets met ziekte (of doodgaan) te maken. Misschien heeft zijn droom zelfs helemaal niet met jóú te maken, maar met zijn eigen vrouwelijke kant (ieder mens heeft een mannelijke en een vrouwelijke kant). En dan heeft die vrouwelijke kant van hem wat meer lucht nodig (beademing), krijgt onvoldoende ruimte.

Als de droom toch over jóú gaat, dan blijkt zijn bezorgdheid om jou, maar ook dan gaat het gaat niet om ziekte of doodgaan. Ik geloof eerder dat hij vindt dat je meer lucht (ruimte) en begrip en koestering nodig hebt. Het beeld van de stralende zon die opkomt boven de zee (=gevoelswereld) is heel positief, al zijn er nog enkele wolken die het licht versluieren. Er breekt toch een nieuw licht door in de wereld van de gevoelens... Sombere gedachten verdwijnen en maken plaats voor blijdschap en energie en zorgeloosheid. Dat wenst hij jou toe.

*
De open doodskisten wijzen erop dat je eraan toe bent bepaalde dingen los te laten. Misschien bepaalde gevoelens... die begraven mogen worden.

*
Je vroeg ook nog hoe ik dat geleerd heb, dromen uitleggen. Nou spelenderwijs eigenlijk. :D In het begin is het best moeilijk, maar als je echt geïnteresseerd bent in je dromen, en volhoudt, zul je er steeds meer van begrijpen. Vienna vroeg me dat ook al eens. Klik hier...

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

Dropje

Ik post maar in deze topic van mij, ander komen er zoveel onodige nieuwe onderwerpen.

Ik droom altijd wel, maar de laatste tijd valt het gewoon op, en wil er vanaf.
Sinds... pak em beet  3 weken droom ik zo verschrikkelijk. Elke nacht.
( soms zelfs smiddags!... dat is echt zeldzaam, dat ik droom tijdens mijn middagslaapje.. en al helemaal zeldzaam omdat het gewoon geen prettige dromen zijn. )
Het zijn dus echt nare dromen, soms niet echt nachtmerries te noemen maar wel duidelijk naar en ik opeengegeven moment denk; oke ik wil wakker worden, dit wil ik niet. en soms gewoon echt naar.


wat fragmenten...
1
een trap oplopen naar een restaurant waar mijn ouders schijnbaar eten ( op een terrein van een manege, soort western stijl) en de traptreden breken onder mijn voeten, maar haal wel met gestuntel de 1e verdieping.

2
In een bos, met erg grote bladeren, natte modderige bodem, veel bomen en struiken... Er zijn dinosaurussen, en ik moet schuilen, in bosjes duiken om te ontsnappen aan de dinosaurussen ( echt eng!) T is dan echt 1 of 2 grote, T rex ofzo ?

3
iK heb een stok... die ik in een andere moet klikken ( bijv zown soort stok met mechanisme op een kinderfietsje die je kan duwen)  En die moet ik op een buggy klikken. Toch wil ik hem anders.. ruk hem eruit en ineens staat onze auto er i.p.v de buggy, en ik klik het erin. Mijn ouders zijn er ineens, en die zeggen nee is niet goed, me vader doet de stok op de hoogste stand, maar nu is hij veelste hoog voor mij ( uberhaupt voor iemand) om de *auto* te duwen dus ik wil hem weer lager instellen maar dat lukt niet 1,2,3 ...


4
Ik ben op het terrein van fragment 1 en 3, de manege. En er breekt een paard uit o.i.d ik herriner me dit deel niet echt. Wel is het echt verwarrend en angstig. Het regent buiten, of iig is het nat en modderig.


Ik heb bij alle fragmenten echt het idee van.... dit heb ik echt al vaker gedroomt.
Dromen die ik gewoon al gedroomt heb. Aan de andere kant denkik, het kan toch niet dat ik jaren geleden deze droom al gedroomt heb....

En waarom droom ik al weken alleen maar eng. Geen 1 leuke, normale, of ononthoudbare droom zit erbij.

Weet iemand hier iets uit te halen?

Liefs Dropje.


Ricca

Lieve Dropje,

Als een droom je heel bekend voorkomt, heb je hem waarschijnlijk inderdaad al eens eerder gedroomd. Dat kan heel goed. De situatie waar je nu in zit lijkt dan waarschijnlijk erg op een situatie van vroeger.

1.
... een trap oplopen naar een restaurant waar mijn ouders schijnbaar eten (op een terrein van een manege, soort western stijl) en de traptreden breken onder mijn voeten, maar haal wel met gestuntel de 1e verdieping...

Misschien voelt het etentje met je ouders als een verplicht opdraven (net zoals paarden in een manege verplicht moeten opdraven)? Het hoeft in werkelijkheid niet om een afspraak in een restaurant te gaan, maar kan ook meer in het algemeen gaan om iets waarbij je ouders van jou verwachten dat je meedoet. En je hebt er geen zin in. Je probeert wel mee te doen, je doet er moeite voor (trap oplopen = de inspanning die je verricht), maar zakt door de traptreden (= gevoel van stunteligheid)... Toch kom je er wel.

3.
... ik heb een stok... die ik in een andere moet klikken ( bijv zown soort stok met mechanisme op een kinderfietsje die je kan duwen)  En die moet ik op een buggy klikken. Toch wil ik hem anders.. ruk hem eruit en ineens staat onze auto er i.p.v de buggy, en ik klik het erin. Mijn ouders zijn er ineens, en die zeggen nee is niet goed, me vader doet de stok op de hoogste stand, maar nu is hij veelste hoog voor mij ( uberhaupt voor iemand) om de *auto* te duwen dus ik wil hem weer lager instellen maar dat lukt niet 1,2,3 ...

Een auto is het voertuig van een volwassene, een buggy van een kind... In een buggy word je passief meegevoerd, in een auto kies je zelf waar je naar toe gaat. Een voertuig staat vaak gewoon voor jezelf. Ik weet niet hoe oud je bent, maar heb het gevoel dat de verandering van buggy in auto erg te maken heeft met volwassen worden. Met geleid worden of eigen keuzes maken. Je ouders zijn het niet eens met wat je aan het doen bent en willen je in een bepaalde richting duwen (pushen). Vooral je vader stelt hoge eisen, naar jouw idee onmogelijke eisen waaraan niemand kan voldoen. Hij legt de lat (stok) hoog... Dus in dat opzicht behandelt hij jou als een volwassene, maar tegelijkertijd wil hij jou voorschrijven hoe het moet en voel je je als een kind behandeld. Dat wringt...

4.
Ik ben op het terrein van fragment 1 en 3, de manege. En er breekt een paard uit o.i.d ik herriner me dit deel niet echt. Wel is het echt verwarrend en angstig. Het regent buiten, of iig is het nat en modderig.

Soms wil je gewoon uitbreken en vrij zijn (het uitgebroken paard). Helemaal je eigen gang gaan - hoewel dat op een of andere andere manier ook weer beangstigend is. Nat en modderig: de kans om uit te glijden...

Met droom 2 (met de dino's) ben ik nog bezig...

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

Ricca

#8
2.
... In een bos, met erg grote bladeren, natte modderige bodem, veel bomen en struiken... Er zijn dinosaurussen, en ik moet schuilen, in bosjes duiken om te ontsnappen aan de dinosaurussen (echt eng!) Het  is dan echt 1 of 2 grote, T rex ofzo?

In een bos ben je meestal op zoek naar inzicht in jezelf. Achter de struiken en erg grote bladeren kan veel verborgen zitten... De natte, modderige bodem geeft aan dat je je hierbij niet zo zeker voelt, je zou gemakkelijk uit kunnen glijden. De modder is ook een voedingsbodem voor angst... die even later in de vorm van de dino's te voorschijn komt. Dino's zijn uitgestorven reptielen en hebben te maken met onze 'primitieve' instincten. De T-rex lijkt een vreselijk eng monster, maar eigenlijk is hij iets kleins dat geweldig opgeblazen is. Hij staat in de droom voor een stukje van jouzelf, een machtig stukje (rex = koning) dat zich ook als een dwingeland of tiran kan gedragen (zijn volledige naam is Tyranosaurus Rex), maar toch een kléin stukje. Ik zie zijn verschijnen als een teken dat je met je gevoelens overhoop ligt en jezelf op bepaalde momenten (misschien momenten van woede) grote verwijten maakt. Toch is het alleen maar jouw eigen angst, jouw eigen twijfel aan het goede in jezelf, die de T-rex macht geeft. Ik weet zeker dat als je in de droom niet bang voor hem was geweest en had geprobeerd hem een kusje te geven, dat hij veranderd zou zijn in een hele lieve puppie. Nee Dropje, je bent echt geen monster. ;)

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

Dropje

#9
Hey rica,

Ik heb een tijdje niet kunnen reageren, omdat als ik wilde reageren ik werd afgemeld, en als gast kan je dan niet reageren. Daarom reageer ik nu pas.

De eerste droom, is wat moeilijk, het kan goed kloppen alleen weet ik niet echt een voorval te bedenken wat bij jou uitleg past.

Het tweede fragment echter wel:) Misschien is de modder ook een symbool dat op dit moment angst best wel speelt. En dat de dino een puppy wordt.. misschien wel rica, bedoel je daar misschien ook mee... dat er eigenlijk niks is... dat ik om niks angst heb?... dat die angst eigenmlijk helemaal niet zo erg is om bang voor te zijn?

Ik heb zooooveel dromen, dat ik hoop op een beetje inzicht van hoe en wat als ik sommige dromen hier neerzet voor uitleg. Vannacht ook weer een hele *enge*  :-[
----------------------------

Ik ben ergens.. mijn zus en nog wat mensen , ook wat bekende zijn er ook.... en er zijn 1 of andere geheime, belangrijke oude boeken die een slot hebben en die willen ze kraken. Het lukt niet, dus zegt mijn zus, ja haaal haar dan ( mij dus) die kan dat wel. En ik maak ze open.... 1 voor 1 lukt het mij om ze met 1 of ander raar krom ijzeren draad open te maken, ( het slot was in een spiraal vorm, heel vreemd) daar waren de anderen erg blij om, tot en met het 9e boek ( ik weet niet hoeveel er in totaal zijn)
Toen ik de 9e wou openmaken zat ik naast een soort... skelet, rottend persoon, mummi zonder zwachteld ( levend) op een soort hoog bed/tableau en die pakte mij zodat ik bovenop mij zat, maak het boeken open dan zij hij, ik keek naar zijn nek waar een dikke zwarte *scheur* zat.. en ik dacht; hij is fout ik moet eigenlijk weg, hij is slecht. maak het boek open! schreeuwde hij nogmaals, ik was bezig en onderdrukten mijn gedachtes en gevoelens over die enge man. toen ik het boek open had gooide hij mij van het hoge bed/tableau af , we rolden over de grond en hij pakte het boek af en rende weg.  Ik weet niet precies wat daarna nog gebeurde, ik werd iig vlak daarna wakker en weet alleen dat het erg slecht is dat hij dat boek in zijn bezit heeft.

----------------------------------------------------------

en vd week had ik ook een vage, meer een fragment.
Ik was bij een begravenis, de kist ging open, en daar lag een dierbaar persoon in van mij, iemand die ik echt niet kwijt wil. die begravenis was dus van die persoon en ik zag hem in de kist liggen. Ik stond naast de kist, en kwam een engel naast mij staan en ik huilde , ik huilde en zei tegen de engel ( meer wanhopig schreeuwen) waarom, waarom.

------------------------------------------

Ik zit in een vliegtuig... met klasgenoten, iig ging het over school . en we moesten een brief inleveren. Ik had hem netjes gemaakt voordat we het vliegtuig in moesten stappen. We zaten in het vliegtuig, en ineens zei een meisje: mag ik de brief van jou een beetje overschrijven? ik zo: tuurlijk, en wilde de brief uit mijn tas pakken... maar waar ik ook zocht tussen de anderen papieren... ik kon de brief niet meer vinden, dat gaf best wel een zenuwachtige paniekerig gevoel, want ik moest de brief ook inleveren. Maar voor die tijd werd ik al wakker.

ppff..

weet iemand hier eigenlijk, wat het kan zijn als je ineens zo verschrikkelijk vaak droomt... en geen fijne ook. Ik kom er maar niet van af. Als ik er vanaf wil komen moet ik bij mijzelf gaan zoeken denk ik. Maar dat is niet zo makkelijk. Maar dromen meer mensen wel eens een lange periode elke nacht nachtmerries of iig richting nachtmerrie?

kus Dropje

Ricca

#10
Lieve Dropje,

Een periode van nachtmerries betekent meestal dat je in een tijd met angstige en akelige gevoelens zit. Waarschijnlijk ook spanningen. Maar er is niet echt iets om bang voor te zijn. Eigenlijk maak je jezelf bang... Alsof je in een verlichte kamer je handen voor je ogen houdt en dan zegt dat je bang bent in het donker. Maar het is niet echt donker!

Als je zo vaak nachtmerries hebt, kan het helpen als je in de waaktoestand een speciale droomassistent in het leven roept, iemand aan wie je in je dromen om hulp kunt vragen om je angsten te overwinnen. Dat gaat zo:

  • Stel je een man, vrouw of dier voor - gefantaseerd of gebaseerd op iemand die je kent - die je in angstige dromen graag te hulp zou roepen. Het mag ook een gids of een engel zijn, of een film- of boekenheld of een hulpvaardig iemand die je kent uit vorige dromen. Stel je de droomassistent zo gedetailleerd mogelijk voor en geef hem of haar een passende naam.

  • Ga dan in je verbeelding terug naar een bepaalde droom, bijvoorbeeld de droom met de dino, leef je in de droom in en roep terwijl je in het bos bent en bang bent, je assistent erbij. Vraag je assistent om hulp, bijvoorbeeld om de dino weg te jagen of te veranderen in een puppy. Zie dat hij dat ook voor je doet. Voel de opluchting en geniet van de zekerheid dat wat je ook angst inboezemt, altijd verandert in iets dat jou niet kan schaden.

  • Prent jezelf in dat ditzelfde gebeurt als de droom terugkomt of als je een ándere nare droom hebt. De droomassistent is altijd bereikbaar om je te helpen. Als je gaat slapen, concentreer je dan voor het inslapen even op de gedachte de de droomassistent meteen komt als je hem nodig hebt.

  • Je kunt je droomassistent ook meenemen naar aangename dromen. Vaak symboliseren aangename dromen een verlangen naar groei en ontplooiing. Vraag je droomvriend om steun bij het herkennen van de vooruitgang waarop de droom je wil wijzen.

    Liefs en veel succes,
    Ricca
From Ricca with Love

Dropje

hm ik zal het proberen, al lukken zulke dingen bij mij echt moeilijk tot helemaal niet.

* haha als de dromenbegeleider dan ook gelijk mijn dromen verklaard :P * ;D

xxx dropje

Ricca

Haha, ja, en dan kan ik op mijn lauweren gaan rusten. ;D

Kies maar een opvallende begeleider, bijvoorbeeld een met felle kleuren die je altijd en overal herkent. En als het niet meteen lukt, gewoon blijven proberen. Hij zal vroeg of laat echt wel in je dromen opduiken.

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

Dropje

#13
ja ik hoop dat het lukt.
Ik post niet voor de leuk, maar omdat ik nu toch wel wil weten wat hoe en waarom ze nou allemaal te zeggen hebben.
maar ik wist niet dat je het erg vond om uit te leggen, anders mocht je dat gerust eerder zeggen hoor:).

liefs dropje

Ricca

Dropje toch ;D. Ik maakte een grapje. :P Ik vind het juist leuk om dromen uit te leggen. :D

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love