Recente berichten

Pagina's: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
91
Tarot kaart-leggingen / Re: Als De Ster aan de hemel straalt!
« Laatste bericht door Damaris Gepost op september 21, 2020, 17:42:19 pm »
Je buik zit weliswaar vol maar dan denk ik puur en alleen met buikvulling! Niet met voedzaam en vitaminerijk eten.

Dus geen zure appel dieet.

liefs
Damaris
92
Tarot kaart-leggingen / Re: Als de ster aan de hemel straalt.
« Laatste bericht door Damaris Gepost op september 21, 2020, 17:40:21 pm »
Naar mijn idee koos je daar niet voor, je was kind en je kon niet anders!

Dit weet ik niet. Misschien was dit wel een levensles in dit leven voor mij, een afspraak met.......voordat ik geboren werd. Ik ben niet aards, ook nooit geweest en toch moest/moet ik hier zijn. Een zwevend deeltje, vastgeplakt in de klei. En hoe hard ik soms ook trek of doe, ik kom niet los. Nu leren los te komen, door geduldig te zijn. Als je begrijpt wat ik bedoel.

liefs
Damaris.
93
Tarot kaart-leggingen / Re: Als De Ster aan de hemel straalt!
« Laatste bericht door Anja Gepost op september 20, 2020, 23:35:23 pm »
Wij lijken momenteel in een wegwerp maatschappij te leven! Ook met de illusie dat alles in het leven maakbaar en planbaar is. En o wee als blijkt dat het leven niet gaat zoals men wil!! Dan realiseert een mens zich niet wat hij heeft maar focust zich in hoofdzaak op wat er niet is. Wat er loos is: een consumptie maatschappij! We schaffen een paar goedkope schoenen aan. Kapot? Niet meer naar de schoenmaker maar direct weggooien!

Dan bijt ik toch maar liever in die appels!!


Liefs,

Anja
94
Tarot kaart-leggingen / Re: Als de ster aan de hemel straalt.
« Laatste bericht door Anja Gepost op september 20, 2020, 23:29:29 pm »
Je bent dus al een heel flexibel teken en dan word je als kind nog aan je lot overgelaten. Dit terwijl je dan juist behoefte hebt aan enige sturing. In feite schuilt die zwerver nog steeds in je hart en nieren. Naar mijn idee koos je daar niet voor, je was kind en je kon niet anders!
Je hebt zoveel gedaan schrijf je. Maar heel misschien...ga je iets doen wat je al hebt gedaan, wat goed bij je past/paste maar wat je door je rusteloosheid niet opmerkte. Je buik zit weliswaar vol maar dan denk ik puur en alleen met buikvulling! Niet met voedzaam en vitaminerijk eten. En daar kunnen je gedachten ook alle kanten van gaan op schieten.


Liefs,

Anja
95
Tarot kaart-leggingen / Re: Als De Ster aan de hemel straalt!
« Laatste bericht door Damaris Gepost op september 20, 2020, 16:13:31 pm »
Wat dat vastzitten betreft, gaat het hier denk ik om het vastzitten aan mijn huidige situatie. Liever gezegd: aan mijn huidige zekerheden. Ik ben ooit een (veel) grotere held geweest als het om het opgeven van zekerheden aan kwam. Dit komt o. a. doordat er een periode in mijn leven is geweest, waarin ik veel met profiteurs te maken heb gehad. Plus dat ik toch ook wel een aantal zekerheden ben kwijtgeraakt. En dat doet emotioneel wat met mij. Vandaar denk ik dat alles niet meer zo goed stroomt. Ik ben in ieder geval zeer kritisch geworden in wie ik waarom toelaat in mijn leven. Ik vind dit absoluut niet leuk om te doen maar helaas. Met weemoed denk ik nog weleens terug aan de tijd dat ik nog een stuk onbevangener in het leven stond. Let op! Ik idealiseer niks! In elke levensfase zijn er dingen die goed en minder goed zijn. Maar een stukje spontaniteit van vroeger zou ik wel graag terug willen hebben.

Dat herken ik. Maar het is wel leven en durven leren. Door de zure appel heen, en niet 1 zure appel, maar meerdere.

Universele liefde is er zeker maar dat vind ik dan toch wel weer wat anders aanvoelen dan liefde die je de ene persoon aan de ander geeft. Zeker als er een unieke band is tussen twee mensen.


Ja maar ik denk dat wij met huidige leefsituatie dit bijna niet meer realiseren. Wij zitten vast in een droom (wereld) een soort illusie. Ik weet nog van mijn opa en oma dat zij die unieke band hadden.....hoewel niet alles koek en ei was. Maar zij hadden elkaar voor de honderd procent nodig. Bij ons is scheiden om niets normaal. Ontrouw zijn......Geld nog al zo'n item. Iets is er loos. Ik ken namelijk niemand die nog bij zijn eerste partner is. Minstens 3 zijn daar voor nodig. Ons leven gaat continue zo snel, het podium veranderd ieder moment. Alles raast aan je voorbij. Mensen weten niet meer wat ze aan het doen zijn. Want bij vele heb ik echt wel gemerkt dat ze van hun partner hielden, maar toch gingen ze vreemd. Daarom zoek ik de Universele liefde.....om bij thuis te kunnen komen. Eerst wakker worden.......en dan zie ik wel weer.

Het kan zijn dat ik mijn eigen vijand ben, toch ben ik er niet honderd procent zeker van dat dat het (alleen) is. Op de een of andere manier kan ik tot nu toe niet aan de indruk van een geheime vijand ontkomen. Maar of ik daar gelijk in heb blijft nog afwachten.

Het duister is onze vijand. Het niet weten......is onze vijand. Dus turen we in de ruimte om te kijken waar het is, en bewaken onze eigen ruimte. licht brengen in de duister, kijken wie en wat de vijand wil. Maar het blijft altijd moeilijk om rustig te blijven kijken. Mister ongeduld kijkt altijd om de hoek mee.

Liefs
Damaris
96
Tarot kaart-leggingen / Re: Als de ster aan de hemel straalt.
« Laatste bericht door Damaris Gepost op september 20, 2020, 15:53:09 pm »
Ik denk niet dat het jouw taak is dat je al die tien staven mee naar huis sleept.

De hond (en) neemt ook wel een stok voor mij mee naar huis. Dat scheelt weer 2 stokken. en onderweg kan ik altijd nog uitrusten. Ik vind staven 10 niet de meest ergerlijke kaart als je hem maar weet te hanteren. Als je maar de rust neemt om het uit te voeren. En soms is het met mijn ongeduld  moeilijk om te doen, maar ik ben wel aan het leren, met vallen en opstaan.

Je levenswiel omdraaien, O.K maar in welke richting wil je dat wiel hebben?? En hoe hard en hoe lang mag dat wiel van jou blijven draaien?
Ik denk niet dat het de taak is van die man om jou te helpen maar dat JIJ hem instructies geeft.


Hij heeft wel gelijk, ik moet ergens wel mijn wiel omdraaien, ik weet niet hoe, en ben zoekende. Hij heeft wel in de gaten dat ik moeilijk stuurbaar ben, en hij heeft al een stapje achteruit gezet. En dat ruzied minder moet ik zeggen. hij was voorheen mijn meditatie leraar, maar omdat ik zo moeilijk rustig te krijgen ben, is hij mij gaan coachen.

met kaderen en keuzes maken, heb je moeite.

ja ik kan niet kaderen, en keuze maken lukt me ook niet. weegschaal. en maan in vissen, plus boogschutter ascendant. Tja .......mijn boogschutter die alle kanten oprent, mijn weegschaal die iedere keer uuuuhhhh. zegt en vissen die alle kanten opschieten. het schiet niet op. Steenbok is ook nog onderschept. IK HOUD NIET VAN........DOE IK NIET........Ik ben ook als kind heel "vrij" opgevoed. Mijn ouders hadden altijd ruzie, dus ik leefde meer op straat. Geen regels......Ik koos voor mijn vrijheid, kwam vaak alleen thuis om te eten en te slapen. Zwerver in hart en nieren. Het paardje zonder teugels. Tja dat kan bijna in deze maatschappij die in hokjes denkt niet. Reden waarom ik ging mediteren. Proberen dichter bij mijzelf te blijven.

Ik zie aan Zwaarden 3 dat je inderdaad wel een stootje kan hebben maar toch ook een klein stukje onverwerkt verdriet. Weliswaar kan je daar heel goed mee omgaan, dat is zeker maar....dit kan er ook de oorzaak van zijn dat je moeilijker dan normaal in staat kan zijn om voor jezelf de balans op te maken en/of het wiel in een andere richting te draaien. Ik voel hier des te harder een allergie voor kaders. Terwijl die denk nu voor nu juist even nodig zijn.
Het doel hiervan is dat alles in je leven weer gaat stromen (Het Rad van Fortuin). Dat ontwikkelingen meer gaan vlotten in je leven, waar je jezelf denk ik ook veel fijner bij voelt. Want ik voel voor nu dat e.e.e.a gaat stagneren als je op dezelfde weg verder gaat.

klopt dat voel ik allang, ook een reden om te gaan mediteren. Alleen met mijn rusteloosheid is dat zo moeilijk. Ik ben aan het werken,  maar het heeft tijd nodig. Tijd om uit te zoeken wat ik wil in mijn leven. Ik heb zoveel gedaan.......dat iets nieuws bedenken wel heel erg moeilijk word. Ik heb van elke koekje van de tafel gegeten, zonder op te merken welke ik nu wel of  niet lekker vond. En mijn buik zit nu behoorlijk vol.

Liefs
Damaris97
Tarot kaart-leggingen / Re: Als de ster aan de hemel straalt.
« Laatste bericht door Anja Gepost op september 19, 2020, 22:05:40 pm »
Beste Damaris,

Nu is het mijn beurt om jou feedback te geven!

Wat Bekers 4 betreft: die indruk heb ik allang van je :) ;) Ik denk niet dat het jouw taak is dat je al die tien staven mee naar huis sleept. Ik denk dat jij er een of misschien wel meerdere als het ware ter plekke moet loslaten! Je levenswiel omdraaien, O.K maar in welke richting wil je dat wiel hebben?? En hoe hard en hoe lang mag dat wiel van jou blijven draaien?
Ik denk niet dat het de taak is van die man om jou te helpen maar dat JIJ hem instructies geeft. En die kan je alleen geven als je voor jezelf eens grondig de balans opmaakt: waar sta ik nu in het leven, wat kan ik, wat wil ik? Wat ik in zo'n geval doe. Ik neem alle twaalf astrologische huizen onder de loep. Wie wil ik eigenlijk zijn (huis 1), geld (huis 2), naaste omgeving (huis 3) etc. En juist met die instructies geven maar ik denk ook met kaderen en keuzes maken, heb je moeite.
Ik zie aan Zwaarden 3 dat je inderdaad wel een stootje kan hebben maar toch ook een klein stukje onverwerkt verdriet. Weliswaar kan je daar heel goed mee omgaan, dat is zeker maar....dit kan er ook de oorzaak van zijn dat je moeilijker dan normaal in staat kan zijn om voor jezelf de balans op te maken en/of het wiel in een andere richting te draaien. Ik voel hier des te harder een allergie voor kaders. Terwijl die denk nu voor nu juist even nodig zijn.
Het doel hiervan is dat alles in je leven weer gaat stromen (Het Rad van Fortuin). Dat ontwikkelingen meer gaan vlotten in je leven, waar je jezelf denk ik ook veel fijner bij voelt. Want ik voel voor nu dat e.e.e.a gaat stagneren als je op dezelfde weg verder gaat.


Liefs,

Anja
98
Tarot kaart-leggingen / Re: Als De Ster aan de hemel straalt!
« Laatste bericht door Anja Gepost op september 19, 2020, 21:47:22 pm »
Hey Damaris 8)

Dank je voor je toch wel uitgebreide feedback!
Wat dat vastzitten betreft, gaat het hier denk ik om het vastzitten aan mijn huidige situatie. Liever gezegd: aan mijn huidige zekerheden. Ik ben ooit een (veel) grotere held geweest als het om het opgeven van zekerheden aan kwam. Dit komt o. a. doordat er een periode in mijn leven is geweest, waarin ik veel met profiteurs te maken heb gehad. Plus dat ik toch ook wel een aantal zekerheden ben kwijtgeraakt. En dat doet emotioneel wat met mij. Vandaar denk ik dat alles niet meer zo goed stroomt. Ik ben in ieder geval zeer kritisch geworden in wie ik waarom toelaat in mijn leven. Ik vind dit absoluut niet leuk om te doen maar helaas. Met weemoed denk ik nog weleens terug aan de tijd dat ik nog een stuk onbevangener in het leven stond. Let op! Ik idealiseer niks! In elke levensfase zijn er dingen die goed en minder goed zijn. Maar een stukje spontaniteit van vroeger zou ik wel graag terug willen hebben.

Universele liefde is er zeker maar dat vind ik dan toch wel weer wat anders aanvoelen dan liefde die je de ene persoon aan de ander geeft. Zeker als er een unieke band is tussen twee mensen.

Het kan zijn dat ik mijn eigen vijand ben, toch ben ik er niet honderd procent zeker van dat dat het (alleen) is. Op de een of andere manier kan ik tot nu toe niet aan de indruk van een geheime vijand ontkomen. Maar of ik daar gelijk in heb blijft nog afwachten.


Liefs,

Anja
99
Tarot kaart-leggingen / Als de ster aan de hemel straalt.
« Laatste bericht door Damaris Gepost op september 19, 2020, 12:01:10 pm »
Beste allemaal.

Ik vond de topic van Anja erg leuk, dus voor mijzelf ook gelegd.

1. Waar ik sta: bekers 4
2. Mijn taak...: staven 10
3. Mijn moeilijkheden: Zegewagen
4. Mijn sterke punten: zwaarden 3
5. Mijn doel..............: rad van fortuin.

mijn doel, mijn coach zei tegen mij dat ik moest proberen om mijn levenswiel om te laten draaien. Waar sta ik, bekers 4. Dat klopt ik neem heel graag dingen niet aan. Mijn taak de staven naar huis te slepen. en de moeilijkheid, ik laat me niet makkelijk helpen door de man van de zegewagen. Mijn sterke punt, zwaarden 3 ik kan een stootje hebben.

piece of cake

liefs
Damaris
100
Tarot kaart-leggingen / Re: Als De Ster aan de hemel straalt!
« Laatste bericht door Damaris Gepost op september 19, 2020, 09:50:06 am »
Beste Anja.

Mooie kaart de ster, één van mijn lievelingskaarten. Hoop, misschien toekomst. Ik blijf liever in het heden, die kan ik overzien. Ik weet nooit wat er in de toekomst gebeurd, en wat er gebeurd zal gebeuren. Of er een liefde op je pad ligt ik weet het niet. Liefde is overal waar je kijkt, maar meestal zien we het niet. Als ik zo naar je kaarten kijk zie ik water,  en weer opnieuw laten stromen (emotie). Ik heb het gevoel dat je vast zit. Vast zit aan dingen die je gelooft. (hoge priester). De kroon wordt eraf gestoten door de torenkaart (sterkste punt) Het aftrekken van een pleister op een oude wond. Alweer de zwaarden 2, zwaarden is lucht. Uit de toren komen. En dat is jouw moeilijkheid, je blijft graag op je troon zitten. De zwaarden hoog houden, maar de taak is de vrouw van de wereld te redden. Zij zit gevangen, en haar magische toverstafjes zijn opgesloten, omringt door een dikke haag. Tijd om te snoeien, en te tuinieren. De grootste vijand die roet in het eten kan gooien, ben jezelf. Wij zitten altijd te loeren, naar de omgeving. Maar de vijand zit niet achter een struik. Het feit dat we vergeten ons met de struik bezig te houden, is het probleem, want die kan steeds dikker en dikker worden.

Liefs
Damaris
Pagina's: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10