Recente berichten

Pagina's: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
71
Tarot kaart-leggingen / Re: Ook leuk om te doen
« Laatste bericht door Anja Gepost op september 27, 2020, 21:23:31 pm »
 8) 8) 8)
72
Tarot kaart-leggingen / Re: Ook leuk om te doen
« Laatste bericht door Carla Gepost op september 26, 2020, 23:36:41 pm »
Mooi om mee te lezen  :)
73
Tarot kaart-leggingen / Re: Ook leuk om te doen
« Laatste bericht door Anja Gepost op september 26, 2020, 22:16:11 pm »
In the sky is the limit heb ik NOOIT geloofd, zelfs niet in de jaren negentig! Ook ik moet veranderen maar dan op een andere manier dan de gemiddelde zal ik maar even zeggen. Nu nog de pit, om te stappen uit de pot! Om in ieder geval deels terug te gaan naar de oorsprong (aarde).
Om die pit te verkrijgen, heeft mijn stukje aarde behoefte aan een plensbui, daar mijn stukje aarde inmiddels verdord is. De Toren (onweer, zie de bliksem) gaat voor zo'n waarschijnlijk korte maar krachtige bui zorgen.

Dank je voor je mooie stukje!


Liefs,

Anja
74
Tarot kaart-leggingen / Re: Ook leuk om te doen
« Laatste bericht door Damaris Gepost op september 26, 2020, 10:15:59 am »
wat ik ga doen in de toekomst, laat ik vooral "NU" aan het Universum over. Je kunt van alles gaan verzinnen, maar ik weet niet wat de toekomst doet. Ik heb ook het gevoel dat ik in mijn verleden heel veel moest "leren" maar vooral niet uit boeken. Mijn eigen wijsheid moest hervinden. En nu dwaal ik even rond, ik heb daar geen probleem mee. Ik leer nog steeds van alles bij, en ik vind het goed.

Vooral met mijn opa heb ik een enorme karmische band. In hem herken ik mezelf. En hij was een dierenfluisteraar, ik niet. Ik ben te mens gericht om dat te kunnen.

liefs
Damaris

75
Tarot kaart-leggingen / Re: Ook leuk om te doen
« Laatste bericht door Damaris Gepost op september 26, 2020, 10:09:02 am »
Ik denk dat heel veel mensen gedwongen worden los te laten. De wereld is aan het veranderen, we kunnen niet meer verder. Ik had 2 jaar geleden een gesprek met een financiële baas uit de bouw, en hij zei: "we dachten altijd The Sky is the limit, maar dat is niet zo". Hij werkte voor een groot bedrijf, en terwijl hier flink wordt gebouwd, vertelde hij mij......Onze meeste projecten zijn in het buitenland, hier kom je (bijna)niet aan werk. Mijn mond viel open van verbazing. Nu met het uitbreken van corona, is wereld al helemaal van slag, althans de mensenwereld. Ik denk dat het Universum bezig is alles op zijn kop te zetten, zodat we wel moeten loslaten. Dat je uit je pot moet gaan stappen, ongeacht of jij de juiste  aarde vind of niet. We worden met zijn allen wakker geschud, en we zouden graag willen blijven slapen.  Lekker warm onder ons dekentje van stof, ongeacht de nachtmerrie's die we ook vaak hebben, willen wij in het bedje/potje blijven.

liefs
Damaris

‘Vriend Uttiya, stel er is een grensstad van de koning, met sterke wallen en belegeringstorens op sterke funderingen en met maar één poort. Er is ook een poortwachter, die intelligent, ervaren en voorzichtig is, die onbekende mensen buiten houdt en alleen diegenen die bekend zijn toelaat. Die poortwachter loopt langs het pad dat de stad geheel omringt, en terwijl hij dat doet, bemerkt hij in de wallen geen enkel gat of opening, zelfs niet een die groot genoeg is voor een kat om doorheen te glippen. Hoewel hij niet weet hoeveel schepsels de stad binnenkomen of verlaten, weet hij toch dit: Ieder schepsel dat de stad binnenkomt of verlaat, kan dit alleen maar doen door deze poort.’‘Op dezelfde wijze vriend Uttiya, is de tathagata niet geïnteresseerd of de hele wereld daardoor zal ontsnappen of de helft ervan of een derde deel. Echter, de tathagata is zich ervan bewust dat wie er ook ontsnapt is, nu ontsnapt en zal ontsnappen aan de wereld, dat alleen gedaan heeft, doet of zal doen door de verwijdering van de vijf hindernissen (nivarana) die de geest bezoedelen en het begrip verzwakken. Waarbij ze hun geest stevig vestigen in de vier grondslagen van oplettendheid (satipathana) en de zeven factoren van verlichting (bojjhanga) in hun ware aard ontwikkelen. 

Dit verhaal past mooi bij jouw toren, en het kunnen ontsnappen uit je pot.

liefs
Damaris
76
Tarot kaart-leggingen / Re: Ook leuk om te doen
« Laatste bericht door Anja Gepost op september 24, 2020, 20:03:46 pm »
Kleerscheuren, geleefd en vooral GEDWONGEN loslaten!! Ja, vooral dat laatste is heel erg geweest!! Daar heb ik nog kleerscheuren van!! Daarom blijf ook ik voorlopig nog alleen! Eerst het heft weer eens in eigen hand nemen!! Kelken Schildknaap is niet zo'n luidruchtige jongen, die helpt mij 'van bovenaf' om mij als het ware het hogere doel te dienen!
Zoals jij dit alles omschrijft, vind ik ook de koninginnen bij mij passen maar helaas :) :) ;)ook dat loslaten. Dat moeilijke loslaten is mij nog niet zolang geleden ook duidelijk geworden. Maar weet je Damaris?! Puur mijn gevoel, zegt me dat ik eerst zelf moeite ga doen om e. e. a. los te laten maar.......op een gegeven moment zullen bepaalde gebeurtenissen mij hier ook toe dwingen! Zie o. a. De Toren die bij mij in de toekomst ligt, ook op de achtste plaats van mijn jaarlegging 2020! Op een gegeven moment zal ik zetjes krijgen van 'boven', uitgedeeld door de Schildknaap van Kelken!

Die zonnebloemen stappen uit hun pot als ze de juiste aarde hebben gevonden!!


Liefs,

Anja
77
Tarot kaart-leggingen / Re: Ook leuk om te doen
« Laatste bericht door Anja Gepost op september 24, 2020, 19:53:32 pm »
Nadat ik jouw eerste alinea goed heb gelezen, denk ik de laatste kaart die ik geduid heb (Pentakels 10) weleens op dit verhaal zou kunnen slaan. Namelijk dat jij lang niet meer zo gelukkig bent in je woonomgeving. Zoals ik dit nu voel, denk ik dat je in de (verre) toekomst gaat verhuizen. Nee, niet naar een hutje op de hei :) maar wel naar een woning in een wat natuurrijker gebied. Wie weet word je ooit nog weleens dierenfluisteraar, in bijzonder voor honden en/of begin je een honden uitlaatservice!!
Ik denk dat je het beste aan een dwaallicht zelf kan vragen of hij/zij daar gelukkig mee is. Ik kan je daar zelf geen antwoord op geven. Vooral jarenlang werk doen wat niet naar je zin is en/of fysiek vooral jarenlang te belastend is dat is zeker niet goed. Maar diezelfde jarenlang niks doen, niks kunnen opbouwen/verder uitbouwen en daarbij ook nog eens geen doel hebben in het leven is ook niet goed. De overbekende gulden middenweg lijkt mij hier nog het meest op zijn plaats. Het enige wat ik weet, is dat diverse onderzoeken inmiddels uitgewezen hebben dat dwalen ook niet voor iedereen is weggelegd.
Vergeet niet dat een aanzienlijk deel van de mensen vaak het "verkeerde" werkwoord gebruiken. Dat deel zegt te willen werken maar moet ondertussen omdat ze veel te hoge financiële lasten op hun nek genomen hebben! Zodoende moeten ;) ze zich wel laten commanderen door de maatschappij! En dat zijn juist diegene die jou een minderwaardigheidscomplex willen aanpraten althans, vaak wel!! Als iemand financiële zorgen heeft, kiest hij/zij vaak 'maar' voor werk wat nogal wat oplevert dan dat ie de keus van zijn hart maakt.

Ik heb in alinea een al twee beroepen genoemd die naar mijn gevoel bij je zouden kunnen passen! Misschien dat werken bij de natuurbescherming iets voor jou is?

Je drukt je goed uit. Ik denk dat je bedoelt dat jouw verschillende niveau' s- om het dan zo maar even uit te drukken-tot meer een geheel te verbinden.

Pentakels 10 geeft mij nu ook het gevoel van een sterke karmische band met je voorouders!



Liefs,

Anja
78
Tarot kaart-leggingen / Re: Ook leuk om te doen
« Laatste bericht door Damaris Gepost op september 24, 2020, 13:24:54 pm »
Vannacht stap ik ineens een onbekende plantenkas binnen. Allereerst zie ik allemaal zonnebloemen in potten staan. Vervolgens zoek ik naar groene planten maar ik ben er nog niet zo goed uit welke ik zal nemen. De temperatuur in die kas was normaal.

Zonnebloemen: ik neem het heft steeds meer in eigen hand.

Groene planten: ik word liever :P in ieder geval milder  :-X  :)

Om met de deur in huis te vallen. 3 koninginnen, een moederlijk gezelschap. Wijze vrouwen vind ik koninginnen. De koninginnen liggen in het aardse gebied, en dat vind ik  wel bij jouw passen. En toch op jouw plaats staven 3. Een mannelijk figuur kijkt uit over de woestijn (uitgegroeide aarde?). Daar waar het allemaal is gebeurd. kleerscheuren, er is geleefd (gedwongen loslaten). De 3 staven de 3 koninginnen. het getal 3 en 2 is hier belangrijk. duelisme en "het Hogere". Deze legging doet mij denken aan je droom van de Zonnebloemen in de kas. Wat wil je? De kelken schildknaap is een bekwame leerling, die het hogere doel heel goed kan dienen, maar dan zal er op aards nivo heel wat los gelaten moeten worden. Want de koninginnen zijn de "meerdere" in het tarot spel, en ze liggen op aarde. Dus het lijkt me heel moeilijk voor je dat los te laten. De strijd tussen aarde en hemel. De keuze is aan jouw. Stappen de zonnebloemen uit hun pot?

liefs
Damaris.
79
Tarot kaart-leggingen / Re: Ook leuk om te doen
« Laatste bericht door Damaris Gepost op september 24, 2020, 12:56:35 pm »
Ik begin maar meteen met het moeilijkst/wat voor mij het gevoeligst ligt: jouw aardekaart nummer 1.
Deze kaart geeft mij sterk het gevoel dat er bij jou weleens sprake van een depressie kan zijn, veroorzaakt door een langdurig gebrek aan richting en ook nog door oud zeer van je heel verlaten voelen. Mede hierdoor ook voor nu de moed er niet meer in hebben om iets nieuws te beginnen.
Je hebt gelijk als je stelt dat een kinderziel bewust zijn ouders kiest waar hij/zij geboren wil worden. Maar dan nog Damaris, geen enkel kind vindt het leuk om een gebrek aan een veilige huishaven te ervaren! Dit laat op latere leeftijd zijn sporen na.

Trauma's zijn jengel kinderen die wie heel lang in stand houden, najtuurlijk mijn jeugd was niet makkelijk, maar dat geld voor 90 procent van de mensheid. Mijn deppresie komt voort uit het bouwen dat hier gebeurd. Ik leef nu al 15 jaar in een gebied waarin alleen maar gebouwd wordt, en in het begin was het een afgebakend stuk wat wij wisten dat zou gebeuren. Maar nu blijft de gemeente maar door en door en door gaan. Iedere keer gaan er grote stukken wijk open, waarbij er vele mensen bij komen. We kunnen sommige straten bijna niet meer over omdat het zo druk is. Alle natuur  verdwijnt, Overal waar ik nu wandel met mijn honden, zal ik over een paar jaar niet meer kunnen wandelen. Terwijl we al zoveel plekken hebben ingeleverd. Daar word ik deppresief van, en met mij hier velen. Ik zal voor de toekomst iets anders moeten gaan zoeken, of ik moet straatwandelaar worden. Ik hou van de natuur, het dwalen erin, bloemen kijken en het liefst met zo min mogelijk mensen, of mensen die ook van de natuur houden. En niet de feesten die nu in natuurgebieden worden gehouden. Ja een hutje op de hei zou het beste voor mij zijn. Maar hier is geen hei meer te vinden. Geen richting hebben, dat heb ik nooit gehad. Sommige mensen hebben dat niet, dat zijn dwaallichten, en wat is daarop tegen? Iedereen is zoals hij is. Alle momenten dat ik een bepaalde richting "op moest" omdat deze maatschappij bedacht heeft dat dit gangbaar is, was ik ongelukkig. Op school, op kantoor, maar ook bij mensen die maar blijven aandringen dat dit zou moeten. Dit is "normaal" en zo zal het moeten gaan we springen 2x links, 2x rechts. Zo niet dan komen er sancties. Dan ben je slecht en zelfs "gek". Je moet willen werken, zeggen werkende mensen, hoe ongelukkig je er ook van word. "je moet" wat dat is normaal, mijn buurvrouw die werkt ( bijna de enige buurvrouw in de straat die werkt) praat ook altijd over "moeten". Iedere ochtend staat ze om half 5 op, ondertussen heeft ze een tennisarm, een heupblessure, een burnout. Maar koersen zullen we. Tenslotte is dat "normaal". En wij werkeloze ons maar minderwaardig voel, op de commando van de maatschappij. Maar dat is mijn mening, die men niet hoeft te delen. Ik vind het altijd heerlijk als andere mensen werken (behalve bouwvakkers, die mogen van mij ook werkeloos worden).

Wat ik heel sterk vind, is dat jij De Hoge Priesteres op plek B. hebt liggen, daar bij jou De Maan in je geboortehoroscoop in Vissen staat!! Dit geeft mij het gevoel dat jij rond bovengenoemde thema's bij 1 nog een heel bewustwordingsproces gaat doormaken. Je zal haar signalen heel zacht en subtiel waarnemen maar naarmate je meer en meer vertrouwd raakt merk je die signalen steeds beter op! De Hoge Priesteres maar toch ook zeker de Koningin van Bekers gaan jou helpen om voor jou de richting aan te geven. Ook al heb je mogelijk het idee dat dat nu niet het geval is. .

Dat weet ik niet. Ik heb nooit zo goed geweten wat ik in de spirituele wereld wil. Ik vind het leuk om te dissucieren, en na te denken over verschillende ideeen, en daar heerlijk door heen te stromen. Een tijd geleden vroeg iemand me meditatie lerares te worden, en het antwoord van mij was nee. Ik kan niet aan een bepaald denk idee vast zitten. En misschien zou het op aards nivo best bij me passen.

Heb jij enig idee hoeveel kracht jij vanuit de hemel krijgt (Staven 7)?? Ik weet zelfs heel zeker dat jij hele sterke steun van 'daarboven' zal krijgen!

2. Koningin van Staven. Je zal zeer voorlopig de behoefte hebben om veel alleen te zijn. Dit omdat je zoveel mogelijk uit jezelf wilt halen!

JE wilt niet aarden maar ook niet hemelen schrijf je. Ik denk dat Matigheid aangeeft om juist hier de balans te zoeken. Want die disbalans hier voelt absoluut niet prettig!

Ja ik ben verbonden met "daarboven" daar ben ik me van bewust. en daarom ben ik ook graag alleen. Het is altijd wel moeilijk om het gevoel te hebben op meerdere nivo's te zijn (als ik me goed uitdruk).

Pentakels 10 geeft mij op de een of andere manier het gevoel dat jij uiteindelijk dan toch je keuzes gaat maken! Dit geeft mij het vage gevoel dat je toch wel weer eens een studie zal kunnen gaan volgen. Mogelijk word je hier door je omgeving in gesterkt Tegen deze tijd ben je denk ik lang niet meer zo alleen als eerst .

De tijd zal het leren. en misschien word ik door al het  bouwen wel gedwongen om bv. meditatie lerares te worden. Ik heb nu nog geen idee.

Dank je wel voor het duiden.

liefs
Damaris

80
Tarot kaart-leggingen / Ook leuk om te doen
« Laatste bericht door Anja Gepost op september 23, 2020, 21:02:09 pm »
Ik ben te nieuwsgierig om deze legging niet op mezelf uit te proberen.

A. Hemel: Kelken Schildknaap
B. Ik zelf: Staven 3
C. Aarde: Zwaarden Koningin

1. Aarde: Pentakels 2 ;D (ik zeg maar niks meer :P)
2. Staven: Kelken 2  ;D
3. Kelken: Pentakels Koningin
4. Zwaarden: Kelken Koningin

Staven 3 geeft voor mij overduidelijk aan dat ik me weer helemaal opnieuw met de mensen om mij heen moet gaan verbinden. Vooral dat ik hier veel meer vertrouwen in moet hebben! Ik voel dat ik vanuit de hemel hier op een hele subtiele manier in gesteund word! Heel moeilijk om hier zo even uit te leggen hoe ik dat precies voel maar het is er wel degelijk!

Kijk ik naar de kaarten 1 t/m 4, dan voorzie ik dat ik binnen niet al te lange tijd veel veranderingen op het sociale vlak ga doormaken. Hele mooie en fijne ervaringen maar ook dingen die minder zijn. Toch een heel sterk gevoel van dat "het' zo moet zijn, al blijf ik mezelf wel verantwoordelijk houden voor mijn eigen handelswijzen.

Pagina's: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »