Recente berichten

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1
Tarot- Arcana / Re: dagkaart en blindevleklegging in een nieuw jasje
« Laatste bericht door klaproos1945 Gepost op november 30, 2020, 11:00:33 am »
Ik verwacht niet dat u mijn angst snapt. Hoe zou u iedere dag kunnen verschijnen als u
Bang bent?

Zwaarden 4

De herinnering van een emotioneel verdriet, heeft tijd nodig om over na te denken. We gaan goed bekijken wat ervoor nodig is in de eindeloze herhaling van het liefdesverdriet. Dat steeds weer zijn weg naar het gebroken hart weet te vinden. Hoe ontzeg ik toch steeds die behoefte en het verlangen om inzicht te krijgen in het onbewuste.
De rust vinden als een uitstel van executie om tot inzicht te komen dat het oud zeer verledentijd is en wat in het huidige leven niet meer van toepassing is. Er ligt voor mij nog een mooie toekomst te wachten. Als ik dat nu maar eens goed kan zien dan gaat dit ook lukken denk ik zo. De zekerheid dat we de oordelen achterwegen kunnen laten en het leven vanuit een ander perspectief benaderen. De liefde ziet bij verdriet zuivering en schoonmaken, want tranen zijn de vreugde van genezing. Dit is dus dat ene gebied waar het verband met het verleden nog als een open wond fungeert, waar dan ook nog dieper naar gekeken kan worden. Als een uitgang punt van de basis. De prognose/tendens de samenwerking met het (nood) lot wordt sterker naarmate men liefdevol maar kritisch ‘toeval/toevalligheden accepteert. Voor is dit begin van een belangrijke periode! Geest, (zwaarden) en gemoed (hart) en verstand ontmoeten en verbinden zich met elkaar. Bewuste gedachten dringen door tot waar het hart vol van is. En wat in het hart in eerste instantie nog in de kiem zat en slechts intuïtief begrepen werd, wordt door de zwaarden te begrijpen en bewust. Het wordt u duidelijk, wat u op het hart heeft en wat u daaraan moet doen.
Ook de emoties van het hart zijn niet alleen positief. Maar het is juist van belang deze onder de juiste noemer brengen van het inzicht van vergeving van jezelf.

2
Tarot- Arcana / Re: dagkaart en blindevleklegging in een nieuw jasje
« Laatste bericht door klaproos1945 Gepost op november 29, 2020, 14:04:17 pm »
Staven 7

Het ongedaan maken van angst heeft hier mee te maken Hartje en is de herinnering in het nu belangrijk. Je zit nu lekker in je vel.  Mogelijk hebben we nog kritiek op onszelf, en bekritiseren we ons nog steeds. Maar weet we zijn al zo lang samen en kennen we onszelf en ook de ander nog steeds. De mogelijkheid van je bekritiseerd voelen is aanwezig, zelfs dat je je aangevallen voelt. Maar het is juist van belang je mening of standpunt niet te laten beïnvloeden door de ander. Ook niet door onszelf als we de werkelijkheid nog uit het oog verliezen door de omstandigheden van bijvoorbeeld verliefdheid. Dan kijken we door de roze bril. Of leiden aan een obsessie voor iemand anders. Dit maakt dan de fase waarin ik zit moeilijk, ook al is er hoop op verbetering, en kan ik deze problemen achter mijzelf laten. De onzekerheid of twijfels loslaten, bedenk dat jij het bevel geeft om het door jou toegebracht en herbeleefd te worden, het zo lijkt dat de gevolgen hebben toegenomen. Het is tijd dat in deze face alsof het verleden het heden heeft veroorzaakt. Het een gevolg is waar geen verandering kan plaatsvinden, omdat er geen oorzaak meer is, is het gevolg ook verdwenen. Wat dan ook een vreemde toestand creëert in het gebruiken van het verleden. En het verleden zal onszelf uitspelen in het nu. Het nu is creatief in de groei zit ook zekerheid en voorspoed, of belang hechten aan uiterlijk vertoont? En kan je leren genieten van een nieuwe, vernieuwde situatie. Zonder oorzaak kunnen er geen gevolgen zijn, en zonder gevolgen is er ook geen oorzaak.

Blijf leren en ontwikkelen
3
Tarot- Arcana / Re: dagkaart en blindevleklegging in een nieuw jasje
« Laatste bericht door klaproos1945 Gepost op november 28, 2020, 11:00:56 am »

Het doel bekijken, maar weten we al welk doel we willen bekijken/ Het inbrengen van de juiste manier van het doel bekijken is het beleven ervan. Zo denk ik hierover, niet iedereen denkt hetzelfde Egolien. Hallo ik zie dat je weer terug bent in mijn verhaal. Sorry dat had ik niet verwacht! Ik ken je nog vanuit mijn vorige verhalenbundel Egolien en Hartje, eigenlijk pas je hier wel weer in en ik zal je even voorstellen als je het goed vindt.
Nou wat zou je ervan zeggen om ons beide voor te stellen zo dat we ons een beeld kunnen vormen van onszelf in woorden. Eigenlijk heb ik daar geen zin in Egolien want hier gaat het nou juist om je naam zegt me al genoeg. En daarbij zit ik ook nog in de ontkenning van mijzelf. Wat ontken je dan en wat is jouw naam dan? Nou ik ontken de Liefde wat eigenlijk haar schuldgevoel is en zij vindt dat het komt Egolien. Hartje begint zich te schamen, want ze projecteert haar hele schuldgevoel en dit wil ze eigenlijk helemaal niet gezegd hebben en vraagt Egolien om vergeving. Die op haar beurt zegt; Dat kan je ook jezelf vergeven Hartje probeer het maar. Het zal jou opluchten kijk maar wat het doet met jou. Ik moet zeggen dat het me oplucht en ik me anders voel tegenover jou het is een oprechte liefde aan het ontwaken in onze relatie. Hier kunnen we samen leuk mee omgaan en veel plezier mee beleven. Ook zal het de liefde uit de ontkenning halen, en is het halve werk van het inlevingsvermogen dat de lucht zal klaren. Uiteindelijk zal er niets meer blijven hangen vanuit het ego Hartje. Maak van je hart geen moordkuil, we gingen koppig en koel met elkaar om. Ja dat weet ik nog wel en daar heb ik eigenlijk spijt van. Dan is dat iets wat jij jezelf mag vergeven. Doe het maar, dan zal jij ook zien dat het je oplucht. Ook al duld je nog geen tegenspraak maar kijk er toch maar eens naar, het is die tegenspraak waaraan je jezelf aan vasthoudt en jou maar ook mezelf in die koppigheid laat functioneren, we beiden niet willen geloven dat het ook anders kan. Namelijk de liefde zit in ons heel diep van binnen is zij altijd onvoorwaardelijk aanwezig. Ook al denken we koppig zoals we zijn dat het niet zo is. Ook word ik me ervan bewust dat het de liefde verdooft, maar het vervolgt de negatieve overgang van de afscheiding hiervan. Het wonder doet niets anders dan het ongedaan maken hiervan, de belemmeringen neemt het weg en laat deze verdwijnen. Eigenlijk zijn het herinneringen die lang geleden al verdwenen zijn. En het wonder laat slechts zien Egolien, dat het zich herinneren van een oorzaak alleen maar de illusies van haar aanwezigheid kan voortbrengen en geen gevolgen. Al de gevolgen van schuld zijn hier niet langer aanwezig. Want deze zijn voorbij en is verledentijd, de waarneming uit het verleden alsof het nu heeft plaats gevonden. Het is een illusie die de we zelf hebben gemaakt om een ander doel te dienen.

4
Tarot- Arcana / Re: dagkaart en blindevleklegging in een nieuw jasje
« Laatste bericht door klaproos1945 Gepost op november 27, 2020, 17:35:43 pm »
De hogepriesteres

De granaatappel en de palm staan achter haar. Deze zijn het teken van vruchtbaarheid en geven vorm aan haar persoonlijke leefruimte. Ook weet zij dat haar leven niet alleen van geld afhangt. Maar weet daar integendeel hoe zij hier mee moet omgaan. Het is een keuze maken, en bewust worden van het verlangen dat de duurzaamheid zal bevorderen. Het is een deugt van haar als zij kijkt wat duurzaam is, vooral in een materialistische wereld die door het grote aanbod de keuze van duurzaamheid de levenskwaliteit aanbiedt die niet helemaal perfect hoeft te zijn. Zij geeft zichzelf en de andere de kans om persoonlijke zaken op orde te brengen. Daar gaat zij de discussie niet voor uit de weg, maar gaat van tijd tot tijd op zoek ernaar. Probeert daarbij goed om te gaan met haar emotie, dingen of haar gevoelens. Door zelf iets te ondernemen, van gedachten wisselen, waarbij de vanzelfsprekendheid nog eens onder de loep worden genomen. Wat is de vanzelfsprekende mening die we nog hebben? Eerlijk gezegd zijn het er te veel om op te noemen, maar geleidelijk aan wordt het wel duidelijk die vanzelfsprekende gewoontes waar we nog niet bij stilstaan maar wel duidelijk willen worden om onze kracht te gaan beseffen. Alert blijven en misschien ook nog het thuisfront van automatisme er eens uitlichten. Er eens lekker over babbelen zodat het hart zich kan luchten en vrij kan komen als een openbaring van onszelf. Voel jij ook soms die tegenspraak en begrijp je ook nog niet wat dit allemaal betekent? Is je eigenwaarde hier nog niet helemaal klaar mee?

5
Tarot- Arcana / Re: dagkaart en blindevleklegging in een nieuw jasje
« Laatste bericht door klaproos1945 Gepost op november 27, 2020, 11:06:32 am »
De keizerin

Dit jaar is de keizerin mijn jaarkaart
en de gehangenen de hulpkaart

de innerlijke moeder schenkt vol overgave

het leven aan haar oer kind

dat vanuit de versmelting is ontstaan

zij is zwanger en zit zelf nog in de baarmoeder

de maan sfeer is kristalhelder

samen met de luchtbellen in het water

voeden de placenta de water vlammen

het oer kind en de moeder zij zijn

de zeemeermin die elke drenkeling redt

Ze heeft en geeft een zacht toegang tot de vrouwelijkheid, een begrip van zuivere emotie. Nu we uiterlijkheden van de wereld hebben doorleefd kunnen we transcenderen. Het is alleen de passie die onszelf met de innerlijke diepte kan verbinden, in verbinding staat met de innerlijke wereld van liefde en passie, in contact brengt met de innerlijke bron van zuiverheid. De veronderstelling van de wil, die vaak niet weet wat het is. Laat ons eens kijken naar datgene wat we nodig hebben in ons verlangen, je passie en verlangen geven je kracht en richting. En laten jou wil zich goed voelen, je natuur tot zijn recht laten komen in het onbewuste keerpunt van de persoonlijke zeggenschap, het bereiken en belonen hiervan is de zelfaanvaarding, de liefde voor onszelf. De terugtrekking in de houding naar onszelf is de koppeling in het proces van zelfontwikkeling, het oplossen van bestaande problemen en ook kunnen zich de schulden nietig verklaren, in de weg naar en met God. Een crisis is voorbij het werpt zijn goede vruchten af, we borduren voort op de zelfkennis. De leiding en de verantwoordelijkheid nemen van de projecten waar we mee bezig zijn.


De magiër

Een visioneren ervaring?
Het leren begrijpen van de wil in het gevoel, met het verstand de zinvolle doelen en idealen ontdekken. Niet langer in een kringetje ronddraaien, maar er juist levendig mee omgaan in en met de flow. Krachtig staan met het zuivere bewustzijn, dat niet als geheim bewaard zal worden, maar juist als bekwaam het keerpunt is van jouw leven en als belangrijk wordt ervaren in de sleutel van bekwaamheid. Het jezelf laten zien in een ongedwongen relatie met jezelf, omdat de menselijke wil een nieuwe werkelijkheid kan bieden. Schoonschip maken en het spoor van de geborgenheid de behoefte dat het oude spoor is heen gegaan. Zonder ook nog maar een spoor achter ons te laten? We vragen onszelf nog wel eens af of we de wereld alles hebben vergeven? Ook al kunnen we de wereld onze eigen wereld anders zien, in een wereld waar alles vergeven is. Een wereld die door onszelf steeds weer anders beken wordt, door zelf gecreëerde of overspoelen van eigen ideeën die in vergelijking met het verleden functioneren, of kunnen we in het ‘nu’ de wereld bekijken die vergeven is?”

HET ZIEN VAN DE WERELD DIE VERGEVEN IS,
‘Nu ’kunnen zien zoals we hem nog nooit beken hebben.

Het licht is gekomen “Ik heb de wereld vergeven
6
Tarot kaart-leggingen / Re: Kaartlegging Keltisch Kruis - iemand die wilt helpen?
« Laatste bericht door Anja Gepost op november 26, 2020, 18:15:50 pm »
Dank je voor je mooie hart onder de riem ANA! 8)
7
Tarot kaart-leggingen / Re: Kaartlegging Keltisch Kruis - iemand die wilt helpen?
« Laatste bericht door Oasis_Ana Gepost op november 25, 2020, 23:31:08 pm »
Hey Anja!

Je had het bij mij de vorige keer ook bij het rechte eind, dus wie weet nu ook :)

Ah rot dat je zo'n gevoel hebt. Wellicht komt het niet uit het niets, maar vang je onbewust allerlei signalen op wat je intuïtief wel voelt. Goed dat je nu al naar opties aan het zoeken bent. Ga in de tussentijd ook lekker aan de slag met je CV en motivatiebrieven als daar de zin voor is. Het zal goedkomen!

Liefs,
Ana
8
Spiritueel forum / Re: Haiku
« Laatste bericht door klaproos1945 Gepost op november 25, 2020, 18:51:42 pm »
 
"The Old Pond" door Matsuo Bashō

Een oude stille vijver

Een kikker springt in de vijver-

Splash! Weer stilte.
9
Spiritueel forum / Re: Haiku
« Laatste bericht door Carla Gepost op november 25, 2020, 11:38:44 am »
Mooi Klaproos!

Het verrast me, als je zoals jij nu 7-5-7 lettergrepen gebruikt ipv 5-7-5, dat het dan ook nog een haiku lijkt  :)
10
Tarot kaart-leggingen / Re: Kaartlegging Keltisch Kruis - iemand die wilt helpen?
« Laatste bericht door Anja Gepost op november 25, 2020, 10:53:36 am »
Beste Ana.

Wát leuk dat jij nog eens een uitnodiging hebt gehad om op gesprek te komen! Staven 2 geeft mij het gevoel dat ze een groot vertrouwen in je gaan krijgen! Het kan ook zijn dat je een en ander met elkaar kan gaan combineren maar weet hier nog niet zo goed de vinger op te leggen!

Ook lief dat je vraagt hoe het met mij is!
Ik heb nog wel werk maar-ik kan het nergens op baseren-heb het gevoel dat dit nog hooguit een paar maanden is, hoewel mijn contract pas in september 2021 eindigt. En wat dan?? Ik ben daar hard mee bezig. Wat ik wel weet, is dat ik het fijn vind om met klanten om te gaan. Okay, het kan heel confronterend/bespiegelend zijn maar dat vind ik absoluut niet erg! Inmiddels weet ik wel een paar nieuwe dingen voor mezelf maar moet dit nog even uitwerken! Ik kom er wel maar met voorzichtig weer opstaan, wat mij groeipijn bezorgt.


Liefs,

Anja
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10