Recente berichten

Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1
Tarot kaart-leggingen / Re: Drie kaart legging
« Laatste bericht door Anja Gepost op januari 30, 2023, 23:11:44 pm »
Beste Moos,

Na het lezen van de allereerste alinea, krijg ik het gevoel dat je onderhand meer met een kind te maken hebt dan met een echtgenoot. Jij bent z'n vrouw, niet zijn moeder. Ik kan me zo goed voorstellen dat jij dit verschrikkelijk vindt. Dus...........

Hij wil jullie relatie niet beëindigen omdat hij dan zijn gevoel van status kwijt is plus natuurlijk z'n verzorging. Maar eigenlijk voelt hij zich gekooid omdat hij van jou niet mag doen wat hij wil. En wat hij wil doen is niet het goede, volgens jou dan. Eigenlijk vindt hij er niks meer aan, mogelijk dat daar zijn dadenloosheid vandaan komt maar dat spreekt hij niet tegen je uit. Erg dubbel vind je niet?? Jij hebt helemaal gelijk in wat jij schrijft over zijn moeilijke keuze.

Ik hoop en bid dat hij veel heeft aan de gesprekken die hij momenteel met mensen heeft plus aan jullie therapie.

Eerlijk gezegd Moos, kan ik me je angst voor de toekomst behoorlijk voorstellen. Want wat gaat hij doen, mocht hij chronisch ontevreden blijven jegens jullie relatie maar toch niet weg wil????? Heb je zelf enig idee wat dit mogelijk kan zijn?
Ik vraag mij af Moos, of hij van begin af aan wel helemaal eerlijk tegen je is geweest. Bijvoorbeeld over het hoe en waarom van zijn sterke gevoelens van minderwaardigheid?

Het getal 2 is het getal van De Hogepriesteres: groei en bewustwording!


Groetjes en sterke van,

ANJA
2
Tarot kaart-leggingen / Re: Drie kaart legging
« Laatste bericht door Moos-3 Gepost op januari 30, 2023, 22:56:22 pm »
Beste Anja,

Bedankt voor je uitgebreide uitleg. Ik herken veel van wat je zegt. Mijn man heeft een behoorlijk alcohol probleem, maar drinkt momenteel niet meer. Ik heb hem voor de keuze gezet: zijn gezin of de drank. Ik denk daardoor inderdaad dat hij zich gekooid voelt. Hij is niet vrij om zijn (in het verleden destructieve) dingen te doen die hij graag wil doen. Geprikkeld en wispelturig klopt precies. Ik moet hem continu aanspreken op zijn (gebrek aan) acties en ben daardoor net een moederdiguur. Vreselijk vind ik dat.

Wat betreft Pentakels twee denk ik inderdaad dat hij voor een moeilijke keuze staat. Ik weet alleen niet zeker of het te maken heeft met vrij willen zijn enerzijds en verbind anderzijds. Qua aardse bezittingen hebben we het momenteel goed en dat geeft hem een gevoel van waarde en status. Wanneer onze relatie stopt, verliest hij dat. Kan het ook zoiets betekenen?

Ik zou het hem zo gunnen wanneer zijn emoties weer gaan stromen. Hij praat momenteel wel met mensen en ik hoop dat hij daar ook echt wat uit haalt.

Ikzelf ben ook behoorlijk geblokkeerd en angstig voor de toekomst. In mijn hart denk ik te voelen dat het beter is om uit elkaar te gaan. Er is teveel gebeurd en teveel kapot. Tegelijkertijd ook de angst voor het verbreken van de relatie en zonder hem verder te moeten. En de kinderen.. morgen begint mijn emdr therapie. Ik hoop dat er bij mij ook weer wat gaat stromen.

Nogmaals heel erg bedankt voor jouw inzicht. Ik hoop indd dat het einde van deze periode in zicht is.

Ik vergat nog wat. Je hebt het over nummer twee: een dijk van een bewustwordingsproces. Ik ben niet zo thuis in de numerologie. Is er ergens een informatie te vinden waar ik wat meer kan leren hierover? Of misschien wil je vertellen wat jij hiermee bedoeld?
3
Tarot kaart-leggingen / Re: Drie kaart legging
« Laatste bericht door Anja Gepost op januari 30, 2023, 22:44:20 pm »
Beste Moos,

Allereerst wil ik even kwijt dat ik het heel verdrietig voor je vind dat jij nu in zo'n situatie zit Ik hoop dat je hier zo snel mogelijk uit komt, ga nu snel naar je kaarten kijken.

De Koning van Kelken geeft ook mij het gevoel dat er een hoop onderliggende emoties zijn waar nooit over gepraat is. Weliswaar geeft jouw man aardse, pragmatische reacties, ik denk echter dat hij van binnen heel anders is, zelfs zeer emotioneel en ik denk ook wel zeer snel geprikkeld en wispelturig.
Hij spreekt dit denk ik niet uit maar....kan het zijn dat jouw man zich momenteel erg gebonden c. q. gekooid voelt in jullie relatie (noem het maar even zo)?

Pentakels 2: Ik heb het idee dat jouw man momenteel voor een voor hem zeer moeilijke keuze staat: hij wil enerzijds een vaste binding, anderzijds verlangt hij denk ik sterk naar het vrije leven. Mogelijk wil hij een combinatie van beiden maar is hij bang voor jouw reactie als hij jou dit kenbaar maakt.

Ik denk beste Moos, dat jouw man eerst eens met iemand moet gaan praten, die hem weer op het goede, emotionele spoor zet. Want hier is duidelijk iets geblokkeerd en met iemand praten laat emoties in ieder geval weer beter stromen (Aas van Kelken).

De hele legging wordt gedomineerd door het getal 2. Een dijk van een bewustwordingsproces.ANJA
4
Tarot kaart-leggingen / Drie kaart legging
« Laatste bericht door Moos-3 Gepost op januari 30, 2023, 22:16:07 pm »
Hallo allemaal,

Mijn eerste bericht hier. Ik zoek steun bij de tarot kaarten omdat ik in een uitzichtloze situatie zit en het allemaal zelf niet meer weet. Tegelijkertijd vertrouw ik op het universum en heb ik het gevoel dat het allemaal wel goed komt.

De vraag die ik heb gesteld: hebben mijn partner en ik nog een toekomst samen?

De kaarten die ik heb getrokken:

Verleden: omgekeerde koning bekers
Heden: omgekeerde Pentakels twee
Toekomst: bekers aas

Ik haal er zelf wel een en ander uit, maar ik heb nog te weinig ervaring om ook de invloeden van de kaarten gezamenlijk te lezen. Ik lees ze apart van elkaar zeg maar. Misschien wil iemand me hier meer over vertellen?

Edit: ik lees net ergens anders dat het goed is om je eigen interpretatie eraan te geven. Wat ik eruit haal is dat mijn partner iemand is die niet instaat is verantwoordelijkheid te nemen en gemeen kan zijn. Hij heeft zijn gevoelens diep weggestopt en houdt ze stevig daar op z’n plek. In zijn hart is hij liefdevol en heeft wel het beste voor, maar dit uit zich in aardse, pragmatische acties. De steen waarop hij zit drijft in het water, dus het lijkt of je op hem kunt bouwen, maar dit kan niet.
Pentakels twee omgekeerd geeft aan dat er een wisseling plaats gaat vinden. De huidige situatie is niet in balans en brengt onrust en emotionele disbalans. Komt wel aardig overeen met hoe ik me nu voel.
Kelken aas is een gelukskaart. Er komen goede dingen mijn (onze?) kant op. Maar is dat dan gezamenlijk of ben ik alleen verder? En hoe verhoudt zich de omgekeerde koning bekers tot de omgekeerde Pentakels twee?

Groetjes Moos
5
Tarot kaart-leggingen / Re: Een klein voorproefje voor dit jaar
« Laatste bericht door Anja Gepost op januari 30, 2023, 22:00:45 pm »
Beste Voice,

Ik weet niet zeker of ze dit boek nog bij de boekhandel in voorraad hebben maar ze kunnen wel een exemplaar voor je bestellen! Moet ik je het ISBN nummer geven? Ik dacht wel dat je dit interessant zou vinden :)

Neem gerust de tijd om alles goed door te lezen hoor!

P. s. Is het niet heel frappant dat ik vandaag Staven 8 als dagkaart heb??
6
Tarot kaart-leggingen / Re: Kleine legging...
« Laatste bericht door Anja Gepost op januari 30, 2023, 21:57:42 pm »
Beste Voice in the Wind,

Ik vind dat jij hele mooie ambities hebt! Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen hiervan!! Bedankt voor het delen met mij!!ANJA
7
Tarot kaart-leggingen / Re: Een klein voorproefje voor dit jaar
« Laatste bericht door Voice-in-the-Wind Gepost op januari 30, 2023, 20:27:03 pm »
Hey!

Dat met die cijfers is ook interessant, hebbie daar nog wat algemene info over?

Grt,

Voice in the Wind

* Ow, er staat een boektitel bij zie ik nu... Misschien eens naar kijken 🤔
8
Tarot kaart-leggingen / Re: Een klein voorproefje voor dit jaar
« Laatste bericht door Voice-in-the-Wind Gepost op januari 30, 2023, 15:34:08 pm »
Hey!

Zeker interessant... Kheb het net gelezen :)

Ik ga het vanavond nog een keer doorlezen... Zodat ik het onthoud .

Grt!
Voice in the Wind
9
Tarot kaart-leggingen / Re: Kleine legging...
« Laatste bericht door Voice-in-the-Wind Gepost op januari 30, 2023, 15:31:29 pm »
Hey! Bedankt voor jouw duiding  :D

Mooie aanvulling, ik kan mij er wel in vinden :)

Over het algemeen; ik ga gestaag verder, soms met horten en stoten... Mijn 3 hoofdplannen ;
- sporten en bewegen --> ik sport sinds korte tijd elke dag.
- muziek maken --> zo maar sporadisch gedaan...wil ik elke of om de dag gaan doen.
- tekenen en schilderen --> ook nog sporadisch, wil ik ook elke dag oppakken, of misschien ook om de dag.

Dan nog wat andere doelen;
- tarot en astrologie
- contacten opbouwen
- reizen.

Grt! Voice in the Wind
10
Tarot kaart-leggingen / Re: Kleine legging...
« Laatste bericht door Anja Gepost op januari 29, 2023, 22:00:47 pm »
1. Ridder van Pentakels
Ik kan me helemaal in deze uitleg vinden, ook ik krijg het gevoel dat je op zich stevig in het zadel zit.

2. Gerechtigheid
Inderdaad heel goed wikken en wegen, zeker niet te impulsief zijn. En ook zeker niet onbelangrijk: EERLIJLHEID! Hoe beter je naar jezelf luistert, hoe eerlijker jij met jezelf omgaat, hoe meer succes je zult hebben! Want juist in situaties van Gerechtigheid heeft men al snel door of iemand zich beter en/of anders voordoet dan die is. Hoe eerlijker je jegens jezelf bent, des te minder verrassend is de kritiek  van een ander! Hoe moeilijk dit misschien ook voor je is of wordt: je bent-ik denk tijdelijk-overgeleverd aan de mening van anderen en/of instanties.
Hoe meer en beter je daarmee omgaat des te groter is je geluk!

3. Koning van Kelken
Jouw interpretatie bij deze kaart vind ik erg goed bij Gerechtigheid aansluiten. Ook bij die van jouw eigen uitleg. Dan krijg ik weer een gevoel van gelukkige ingevingen van hoe jij je artistieke talenten gaat ontwikkelen. Kan het misschien-dat beeld is vaag bij mij mar kan het ook zijn dat jij je gaat verdiepen in kunstgeschiedenis en jij ook vaak/vaker oude gebouwen gaat bekijken?? Bezoek aan café of restaurant wat op den duur iets oplevert??
Je staat al sterk en het geluk wordt hier in juiste banen geleid.

4. De Magiër
Goede, ik denk zakelijke contacten met of door autoriteiten? Ook omdat je toch stevig staat? Verder kan ik me helemaal vinden in wat jij bij deze kaart schrijft.

5. De Gehangene
Het goede bij tegenslagen is, dat jij niet zo gauw in paniek raakt maar alles op een rustige manier probeert te overzien. Wat bij mij ook opkomt: plotselinge succesvolle ideeën maar ook: in de rust ligt de kracht, eigenlijk zoals bij de Ridder van Pentakels. Daarbij jouw goede uitleg er nog naast gelegd!! Een langzame maar gestage groei!!

6. Staven 10
Weinig meer aan toe te voegen want ik denk dat wat jij zelf schrijft, dit meer dan waar is. Het positieve wat jij meeneemt, is je standvastigheid!! Kan die donkere omgeving misschien aangeven dat hier nog een klein stukje onzekerheid bij jezelf zit? Als jouw antwoord hierop nee is, wie of wat kan dan gevaarlijk voor je zijn? Ik heb in ieder geval het idee dat het zo'n vaart niet zal lopen.


Ik heb eerst alle getallen van deze legging bij elkaar opgeteld, kom ik op 34 (Staven 8) uit en als ik deze twee cijfers weer bij elkaar optel dan krijg ik een 7 (De Zegewagen).
Staven 8 geeft een nieuw begin aan, ontmoetingen met nieuwe mensen en gesprekken. Deze kaart geeft ook een vaak tijdelijke, snelle(re) levensfase aan. Vaak heftig maar niet blijvend. Wat mij de indruk geeft dat je alles eerst ZELF moet gaan doen! De echte vaste(re) relaties komen wat later, eerst een of meer nieuwe dingen voor jezelf opstarten.
Kan die Koning van Kelken misschien ook een goede vriend zijn die jou met e. e, a, gaat helpen?

Ook hier zie ik slechts een tarotkaart van het vuurelement liggen. De rest is allemaal aarde, lucht en water. Geeft mij de indruk van er begint iets, en pas als het goed ontwikkeld is dan gaat het aarden! Kan het zijn dat dit het donkere kantje is wat jij bij Staven 10 ziet/
Een gevaar van te snel denken dat je er al bent terwijl dat niet of nog maar half zo is?ANJA


Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10