CatharinaWeb Forum

Forum Index => Tarot kaart-leggingen => Topic gestart door: Gabriëlla op november 09, 2016, 17:31:53 pm

Titel: Zo'n vreemde hebben wij nog niet gehad!
Bericht door: Gabriëlla op november 09, 2016, 17:31:53 pm
Hallo allemaal,

Sinds ik weet dat mijn contract niet wordt verlengd, heb ik toch al een aantal keren gesolliciteerd. Aanstaande maandag heb ik voor het eerst een sollicitatiegesprek. Omdat ik mega benieuwd ben naar het resultaat van het gesprek en of ik die baan krijg, heb ik een kleine legging met vier kaarten voor mezelf gedaan. Resultaat: één aas en drie hofkaarten! Ik heb dit nog nooit zo gehad!!!

1. Hier draait het om: Staven Ridder
2. Zo begint het       : Zwaarden Aas
3. De reacties          : Zwaarden Koning
4. Het resultaat        : Pentakels Ridder

Op zich een betrouwbaar bedrijf die een goed contract kan geven als alles doorgaat (Pentakels Ridder). Echter, een leidinggevende of iemand die het gesprek afneemt kan het mij niet makkelijk maken (Zwaarden Aas/Zwaarden Koning). De persoon in kwestie heeft zeer veel mentale uitdaging nodig, ik heb een gevoel dat zo iemand wordt gezocht.
Het is voor mij een goede nieuwe uitdaging (Staven Ridder) maar of het een succes wordt blijft voor mij wat vaag. Ik heb namelijk ook het idee dat men daar niet het achterste van hun bedoelingen of tong laten zien, hoewel ik niet eens een rare indruk heb.
Kan het om vermoeiende discussies gaan?


GABRIELLA
Titel: Re: Zo'n vreemde hebben wij nog niet gehad!
Bericht door: Astarte op november 10, 2016, 18:40:06 pm
Als ik kijk naar het resultaat is Pentakels Ridder een gunstige kaart. Hij heeft immers met werk te maken en geld.

Is het een baan met veel actie, en waar je ook veel beslissingen moet nemen? Dat is waarbij ik denk bij Staven Ridder en Koning  Zwaarden.

Wat betreft de Koning Zwaarden,  hij neemt beslissingen. Waarschijnlijk is dit ook degene die beslist over een aanname. Zwaarden houden van feiten en logica. Het zal wel een zakelijk gesprek worden. Ben benieuwd hoe het afloopt.

In ieder geval wens ik je veel succes.

Titel: Re: Zo'n vreemde hebben wij nog niet gehad!
Bericht door: Astarte op november 10, 2016, 18:41:24 pm
Trouwens ik heb ook eens gelezen dat veel Hofkaarten goed zijn. Dan zijn er veel mensen die je kunnen helpen.
Titel: Re: Zo'n vreemde hebben wij nog niet gehad!
Bericht door: Gabriëlla op november 10, 2016, 22:18:47 pm
Hoi Astarte,

Het is denk ik wel een functie van veel actie en beslissingen nemen ja. Het is namelijk een iets andere functie dan wat ik tot nu toe in dat hotel heb gedaan. Niet echt mijn ding maar beter wat dan niks! En wie weet opent het nog eens nieuwe deuren.

Ik denk ook wel dat het een zeer pittig gesprek zal worden! Wie weet hoe een balletje rolt! Ik zit nu te denken: het kan ook nog zijn dat ze me misschien wel voor een andere functie nóg beter vinden, dat ze meerdere opties hebben?

Toen ze me belde om een afspraak te maken voor een sollicitatiegesprek, schudde ik gelijk een datum en tijd uit mijn mouw. De reactie van de recruiter: fijn dat je zo flexibel bent. Huh?? Een datum en tijd noemen is toch normaal ??? :) Dat heeft naar mijn gevoel niet echt met flexibel zijn te maken. Mijn vaag vermoeden: in de regel werken er zakelijke (stugge??) types. Maar dat kan natuurlijk meevallen!

Eerst maar eens het gesprek aangaan!

GABRIELLA
Titel: Re: Zo'n vreemde hebben wij nog niet gehad!
Bericht door: Damaris op november 11, 2016, 13:27:37 pm
Mijn dochter heeft een verzorgpaard. De paarden staan niet op de beste plek. De baas is nogal gierig, en er zijn tekort aan verzorgers. Mijn dochter is daar door een kennis mee naar toe genomen , om samen voor Kyra (paard) te verzorgen. Alleen kan ze het niet af, tenslotte heeft ze daarnaast nog een opleiding. De kennis heeft het na 3 weken opgegeven. En daar staat een vurig paard in de stal, zichzelf de hele dag op te vreten. Het gevolg het paard is flink gaan steigeren bij mijn dochter, en mijn dochter die niet al te veel ervaring heeft met paarden, heeft Kyra opgegeven. Nu staat er nog een paard, met een gebrek aan voldoende verzorging. Een rustig paardje. Desondanks de te weinige verzorging blijft het netjes in het gareel.
Dat is hetgeen ik zie in de beide ridder kaarten. de ridder staven heeft een vurig paardje, dat gemakkelijk op hol slaat. Het wil (te) graag, en dat kan nadelig werken voor de ridder. De ridder pentakels heeft een robuust werkpaard, en kan daardoor de pentakel in handen krijgen. Kansen zijn er verteld de zwaarden aas kaart. Het zwaard snijd door de kroon. Maar de koning houdt het zwaard niet recht in zijn handen, dus mist hij de kroon, met zijn zwaard. Beheersing, als je van stal word gehaald, wat in deze sollicitatie gebeurd. Je krijgt een kans, want een sollicitatie is een kans op een baan. Laat je niet door je (vurige) emoties leiden, blijf beheerst. Want een gesprek met de koning zwaarden is een gesprek op hoog niveau.


Hetgeen ik vannacht schreef naar aanleiding van je kaarten. nu lees ik je feedback

Hoi Astarte,
Niet echt mijn ding maar beter wat dan niks! En wie weet opent het nog eens nieuwe deuren.


Wie weet hoe een balletje rolt! Ik zit nu te denken: het kan ook nog zijn dat ze me misschien wel voor een andere functie nóg beter vinden, dat ze meerdere opties hebben?

de koning zwaarden. berekenend

Hoi Astarte,

Toen ze me belde om een afspraak te maken voor een sollicitatiegesprek, schudde ik gelijk een datum en tijd uit mijn mouw. De reactie van de recruiter: fijn dat je zo flexibel bent. Huh?? Een datum en tijd noemen is toch normaal ??? :)


ridder staven.

Mijn vaag vermoeden: in de regel werken er zakelijke (stugge??) types. Maar dat kan natuurlijk meevallen!

ridder pentakels, stugge personen

je bent een echte Kyra type (ridder staven), als je echt deze baan wil hebben zul je om moeten slaan naar een rustig paardje. Denk ook verder na, wil je deze baan? als ik je zo hoor heb  ik mijn twijfels. Inderdaad iets is beter dan niets, maar als straks je contract niet verlengt word zit je op het zelfde punt. Maar je CV gaat groeien. Zijn er geen andere mogelijkheden (tijdelijke uitkering), of raad vragen bij het uwv, zodat zij mee gaan kijken naar een passende functie.

Damaris
Titel: Re: Zo'n vreemde hebben wij nog niet gehad!
Bericht door: Gabriëlla op november 11, 2016, 15:49:56 pm
Hey Damaris 8)

Na de feedback van Astarte, kreeg ik wel een zeer zakelijke indruk van dat bedrijf! Ik heb een zeer strategisch kantje maar daarnaast ben ik, zoals je zéér terecht constateert!, ben ik zeer zeker een Kyra paardje (Staven Ridder)! Je stelt terecht dat het voor mij een punt blijft om die energie wat in te tomen! Gelukkig kan ik daar mijn strategische kantje voor inzetten.
Echter, als ik daar een echte Friese knol moet worden en ik totaal niets van dat vurige Kyra paardje mag laten zien, dan is de kans groot dat ik niet op die werkplek pas! Ik moet niet het gevoel hebben dat ik mij de hele dag maar moet inhouden en misschien zelfs niks mag zeggen. Het moet wel menselijk blijven. Als het zo is wat ik denk, dan wil ik deze baan niet.
Toch ga ik naar dat gesprek toe! Niet alleen omdat mijn cv gaat groeien als ik die baan aanneem, ook het UWV ziet dat ik mijn best doe om werk te vinden en te houden. Kijk, als Zwaarden Koning mij eruit gooit (om het maar eens even grof te zeggen!) dan treft mij geen blaam en ben ik voor het UWV niet verwijtbaar werkloos.
Bovendien opent misschien het gesprek alleen al nog meer mogelijkheden. Ik denk wel dat Zwaarden Koning mij tips zal geven (zo'n type lijkt het mij) om verder te gaan. En/of hij heeft andere mogelijkheden.
Gelet op die Friese knol, is het toch goed dat ik deze weg insla. Het zwaard snijdt dan misschien niet door de kroon maar wel door iets anders!

Maar wat een triest verhaal over die paarden joh! Ik snap werkelijk niet hoe mensen zo met paarden kunnen omgaan :o >:( :'( Ik zou het echt niet kunnen!! Werkelijk, als dat mijn paarden waren dan zat ik er zo bovenop!! Wat studeert je dochter trouwens?

GABRIELLA
Titel: Re: Zo'n vreemde hebben wij nog niet gehad!
Bericht door: Gabriëlla op november 12, 2016, 00:44:24 am
Hoi Damaris en Astarte,

Ik heb alles nog eens overdacht en kom nu tot het volgende. Misschien dat ik de functie op zich wel aan kan maar het werkklimaat niet bij mij past. Ik heb er ineens zo'n vermoeden van. Maar...we gaan het zien hé!

GABRIELLA
Titel: Re: Zo'n vreemde hebben wij nog niet gehad!
Bericht door: Damaris op november 12, 2016, 16:17:12 pm
ik wens je overmorgen heel veel succes met de sollicitatie. En laat gebeuren wat er gebeuren gaat. Tenslotte komen we altijd daar terecht waar we horen te zijn.

Damaris :-*
Titel: Re: Zo'n vreemde hebben wij nog niet gehad!
Bericht door: Siro op november 12, 2016, 17:13:21 pm
Heel mooi gezegd Damaris!

liefs,
Siro
Titel: Re: Zo'n vreemde hebben wij nog niet gehad!
Bericht door: Gabriëlla op november 12, 2016, 22:05:44 pm
Dank je Damaris!! ik zal er aan denken!! Ik heb er nu eenmaal deels niet zelf de hand in en wat je heel mooi stelt: ieder mens komt op een plek terecht waar hij hoort!!

GABRIELLA
Titel: Re: Zo'n vreemde hebben wij nog niet gehad!
Bericht door: Gabriëlla op november 14, 2016, 10:51:34 am
Beste Astarte, Damaris en allemaal,

Heden morgen op sollicitatiegesprek geweest! Het ging op zich niet slecht. Ik kan het natuurlijk nog niet weten maar gevoelsmatig zeg ik: het gaat hem niet worden. Ik heb het gevoel dat ze me hooguit nog één keer voor een vervolggesprek vragen maar daarna niet meer.
Ik zat tegenover twee dames (recruiters). Nu afgaand op mijn legging, denk ik dat een eventueel tweede gesprek met die heer is en wel op een wat harder niveau. Daarna zou er nog een assessment volgen om te kijken of het beeld wat ze nu van mij hebben ook klopt :-\ :-\ Ik heb ze maar gelijk gegeven, had geen zin in discussies. Maar nogmaals: ik haal niet eens dat assessment.

Aanstaande vrijdag hoor ik wat. Ze hebben nog aardig wat andere kandidaten zeiden ze.

GABRIELLA
Titel: Re: Zo'n vreemde hebben wij nog niet gehad!
Bericht door: Astarte op november 15, 2016, 19:24:56 pm
Het is misschien mogelijk dat die 2 recruiters de Zwaarden Koning zijn. Immers mensen van HR hebben de macht om je af te wijzen en je een ronde verder te laten komen, net zoals de Koning. We zullen zien.
Titel: Re: Zo'n vreemde hebben wij nog niet gehad!
Bericht door: Gabriëlla op november 18, 2016, 16:58:14 pm
Beste allemaal,

Ik heb vandaag telefonisch contact gehad met een van de twee recruiters van het bedrijf, waarmee ik dus dat sollicitatiegesprek had. Niet geheel tot mijn verrassing, hebben ze niet voor mij gekozen. Ze was eigenlijk wel verrassend eerlijk tegen me. Ze konden kiezen uit zes kandidaten. Ze konden kritisch zijn. Mijn werkervaring sloot prima bij het bedrijf aan, het is belangrijk dat ik dat weet.
Maar heel eerlijk: het was een kwestie van persoonlijke voorkeur dat de keus niet op mij is gevallen. Ik zei haar dat ik het goudeerlijk vind dat zij dit zo openlijk durft te zeggen. Mocht het werkklimaat op een gegeven moment veranderen en ik zou daardoor op een gegeven moment wel in de werkkring passen, dan mocht ze me altijd bellen.
Zij vond dat ik haar feedback goed oppakte. Blijkbaar wist ze niet dat ik 'het' heimelijk al wist :)

Maar niet getreurd, aankomende dinsdag heb ik wéér een gesprek ;D Het gaat om zo ongeveer hetzelfde werk. Ik heb van deze recruiter echter een betere indruk. We gaan weer zien of mijn gevoel daarin juist is!

GABRIELLA

Titel: Re: Zo'n vreemde hebben wij nog niet gehad!
Bericht door: Gabriëlla op november 24, 2016, 17:47:46 pm
Vanmorgen werd ik door een uitzendbureau benaderd. Of ik naar hun filiaal in een ander dorp dan het mijne kan komen, want mijn cv beviel hun wel!
Ik legde uit dat ik vandaag tot vier uur moest werken, dat daar beslist niets aan veranderd kon worden i.v.m drukte. Dat op korte termijn vervanging regelen voor mijn baas heel moeilijk is. Ik kan geen contractbreuk plegen door zomaar weg te blijven of net te doen alsof ik ziek ben.

Het viel me op dat de intercedent in kwestie hier niet naar leek te luisteren! Als je het nog ziet zitten dan kom je maar (intercedent wilde persé dat ik om 16.00 uur kwam, later kon niet).

Ik voel me hier heel rot over. Ten eerste is het niets voor mij om niet op een werkaanbod in te gaan. Ten tweede sprak de baan mij heel erg aan! Ik wilde dit even kwijt!

GABRIELLA
Titel: Re: Zo'n vreemde hebben wij nog niet gehad!
Bericht door: Astarte op november 24, 2016, 18:14:57 pm
Vanmorgen werd ik door een uitzendbureau benaderd. Of ik naar hun filiaal in een ander dorp dan het mijne kan komen, want mijn cv beviel hun wel!
Ik legde uit dat ik vandaag tot vier uur moest werken, dat daar beslist niets aan veranderd kon worden i.v.m drukte. Dat op korte termijn vervanging regelen voor mijn baas heel moeilijk is. Ik kan geen contractbreuk plegen door zomaar weg te blijven of net te doen alsof ik ziek ben.

Het viel me op dat de intercedent in kwestie hier niet naar leek te luisteren! Als je het nog ziet zitten dan kom je maar (intercedent wilde persé dat ik om 16.00 uur kwam, later kon niet).

Ik voel me hier heel rot over. Ten eerste is het niets voor mij om niet op een werkaanbod in te gaan. Ten tweede sprak de baan mij heel erg aan! Ik wilde dit even kwijt!

GABRIELLA

Dat is erg vervelend dat ze zo weinig begrip toonde voor je situatie.  Uitzendbureaus kunnen vaak erg hard  zijn. Misschien hoor je erg nog wat van. Wel jammer dat jij met rotte gevoel zit, terwijl je zo loyaal bent.
Titel: Re: Zo'n vreemde hebben wij nog niet gehad!
Bericht door: Gabriëlla op november 24, 2016, 21:49:24 pm
Dank je voor je bemoedigende reactie Astarte! Ik hoor eigenlijk niet met dat rotte gevoel te zitten.

Ik weet dat uitzendbureau's vaak met ongemotiveerde mensen te maken krijgen. Ik begrijp het op zich wel maar vind dit niet voor honderd procent een excuus! Ik ga morgen zelf bellen, dan weten ze op een goede manier met wie ze te maken hebben. Ik kan vaak zonder lelijke woorden te gebruiken zeggen waar het op staat. In mijn optie dan hé ;D

GABRIELLA
Titel: Re: Zo'n vreemde hebben wij nog niet gehad!
Bericht door: Carla op november 24, 2016, 22:45:11 pm
Succes met je telefoontje!
Titel: Re: Zo'n vreemde hebben wij nog niet gehad!
Bericht door: Gabriëlla op november 25, 2016, 13:08:55 pm
Hallo allemaal!

Ik heb dus dat telefoontje gepleegd en tot mijn verwondering was de intercedent in kwestie weliswaar wat zakelijk maar toch aardig! We hebben even gepraat en misverstanden opgelost. Bleek dat ik van mijn kant ook iets niet helemaal duidelijk heb gemaakt. Toch had ik het vage idee dat hij mijn telefoontje wel kon waarderen!

Ik ga aanstaande dinsdag alsnog naar de vestiging voor een afspraak. Het is niet zeker of ik die baan alsnog krijg. Ik denk dat we over andere opties verder gaan praten.

Titel: Re: Zo'n vreemde hebben wij nog niet gehad!
Bericht door: Astarte op november 25, 2016, 15:15:47 pm
Dat klinkt goed.

Nou is er nog iets wat ik me afvraag. Je bent zo goed in  het interpreteren van de Tarot, dat ik het idee krijg dat je paranormaal begaafd bent. Alles klopt zo goed. Hoe heb je dat geleerd? En hoe lang ben je al met de Tarot bezig? Ze zouden zo'n talent als jou goed kunnen gebruiken bij de Nederlandse tv programma's Dit is mijn toekomst en Astro TV.
Titel: Re: Zo'n vreemde hebben wij nog niet gehad!
Bericht door: Siro op november 25, 2016, 16:47:41 pm
Dag Gabriëlla,
mijn ervaring met interim bureaus is het volgende: als je zelf initiatief neemt, schuif je automatisch een trapje hoger op de ladder.
Ik wens je veel succes!!
Werk zoeken is rot, maar vroeg of laat komt er iets goeds uit de bus. De volhouder wint.

Liefs,
Siro
Titel: Re: Zo'n vreemde hebben wij nog niet gehad!
Bericht door: Gabriëlla op november 25, 2016, 20:55:13 pm
@Siro,

Dank je voor je medeleven 8)Ik duim ervoor dat je gelijk krijgt! Ik vermeld het wel als er zich nieuwe ontwikkelingen voordoen!


@Astarte,

Paranormaal vind ik altijd een wat zwaar beladen woord maar ik ben in ieder geval wel hooggevoelig en naar ik vermoed helder ruikend. Ik weet dat dit heel raar klinkt maar soms nemen woorden een bepaalde geur of kleur met zich mee.
Ik hou me zo ongeveer vijftien jaar bezig met Tarot. Veel gelezen, veel voor mezelf geoefend. Ik trek ook regelmatig een tarot dagkaart voor mezelf. Aan het einde van die dag ga ik de getrokken kaart dan spiegelen. Wat is er gebeurd, is dat typisch iets wat bij de betreffende kaart past?
Ik leg in mijn privéleven regelmatig kaarten voor kennissen. Zij geven regelmatig aan dat zij zeer tevreden zijn over mijn interpretaties. Qua talent ben ik misschien goed voor de Nederlandse tv, ik vraag me echter af of ik dat qua mentaliteit ook ben. Maar desalniettemin toch reuze bedankt voor je compliment!!

GABRIELLA
Titel: Re: Zo'n vreemde hebben wij nog niet gehad!
Bericht door: Astarte op november 26, 2016, 11:56:07 am
Ik had altijd een andere voorstelling van helder ruikend zijn. Maar nu snap ik het. Wil wel eens weten welke Tarot boeken je hebt gelezen en wat er in je boekenkast staat. Ik hoop ook ooit zo accuraat als jij te worden met Tarot lezingen. En wat betreft die tv programma's, je weet nooit of het een leuke bijverdienste kan zijn. Maar je weet als kijker ook niet wat er achter de schermen gebeurd. 

Zo is er een lezeres waarbij de betekenissen overeen komen met de lectuur. Ook is er een lezer die vaak het Keltisch Kruis legt, en waarvan ik als kijker de verbanden met de betekenissen niet kan leggen. En ooit heb ik een Tarot lezeres bij zo'n dergelijk programma horen zeggen dat iemand een goede toekomst tegemoet zou gaan. De uitkomst kaarten waren de Toren en de Duivel. Die volgens mij toch echt niet iets zijn om vrolijk van te worden. Of iemand lag alle 78 de kaarten en zei dat iemand goede maar ook slechte tijden had meegemaakt. Iets wat voor de hele wereld bevolking telt. Je zet er wel eens vraagtekens bij die programma's, maar ik blijf het interessant vinden en hoop altijd wel wat van de Tarot te leren.
Titel: Re: Zo'n vreemde hebben wij nog niet gehad!
Bericht door: Gabriëlla op november 26, 2016, 18:34:57 pm
Hey Astarte!

Weer mijn grote dank voor je tweede, minstens even mooie en leuke reactie!

Ik heb de volgende tarotboeken gelezen:
-Tarot, een open boek van René Maas
-Sleutelwoorden van de Tarot van Hajo Banzhaf
-De Tarot van A tot Z van Hajo Banzhaf
-Beeld van de Tarot van Jan Ton
-Tarot voor Beginners
-De Goddelijke Driehoek van F. Javane en D. Bunker
-De Tarot; de spiegel van onze ziel, handleiding van de Aleister Crowley
-De tarot; de spiegel van onze relaties, Aleister Crowley
-De Druïdentarot van Phillip en Stephanie Carr com
-Tarot, Rituelen, fantasieën en feiten van Heidemarie Pielmeier
-Tarot Wijsheid; de Tarot ontcijferd van Rachel Pollack

Als de uitkomstkaarten de Duivel en De Toren zijn, dan heb je als kaartlegger de ondankbare taak om te zeggen dat de persoon in kwestie zal vastlopen in de situatie! Zeker niet om vrolijk van te worden maar je maakt mensen wantrouwend en bang voor tarotkaarten als je valse voorspellingen doet! De kunst is om niet te cru en niet te vaag te zijn, zoals inderdaad goede en slechte dingen meemaken! Dat geld zeker voor iedereen!