CatharinaWeb Forum

Forum Index => Tarot kaart-leggingen => Topic gestart door: Xuma op augustus 20, 2013, 09:42:15 am

Titel: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Xuma op augustus 20, 2013, 09:42:15 am
Wanneer ik een kaart trek laat ik die meestal net zolang ergens in mijn zicht staan, tot voor mijn gevoel de invloed ervan is afgenomen; ik benoem ze dan ook niet als week- of dagkaart.

Alhoewel mijn grote liefde astrologie is, zoals her en der onder de naam Xuma aka Acacia op dit forum is te lezen, wil ik me wat nader bekwamen in de Osho Zen Tarot; de Osho Zen intrigeert me nogal.
Ik heb wel al jaren de Rider Waite (verscheidene versies) en de Crowley in mijn bezit.
Met de Rider kan ik aardig uit de voetjes als de legging mezelf aangaat, de Crowley vind ik prachtig uitgevoerd maar vaak moeilijk te interpreteren.

Iedereen is van harte welkom hier de eigen getrokken Osho-kaarten te plaatsen en ieders reactie is welkom.

Mijn eerste kaart:
Adventure.

Ik moet nu eenmaal wel werken zo nu en dan  ;) dus ik ga hier later over verder.

 :) Xu
Titel: Re: Legging Osho - kaarten
Bericht door: Eveningstar op augustus 20, 2013, 11:27:14 am
Hallo Xuma,

de Osho-kaarten vind ik mooie en eveneens aantrekkelijke kaarten.
Ik heb ze ook, maar eerlijk gezegd nog niet uit de verpakking gehaald  ;) .

Mocht je het leggen en duiden ervan willen opstarten, doe ik graag met je mee ;) .

Liefs,
Eveningstar
Titel: Re: Legging Osho - kaarten
Bericht door: Xuma op augustus 20, 2013, 16:15:16 pm
Hee  Eveningstar,

wat leuk dat je mee gaat doen !
Ik ga een bescheiden poging doen tot duiden, kaart voor kaart, die ik om de zoveel dagen trek zoals hierboven aangegeven.
Zoals ik ook aangaf ben ik geen doorgewinterde duider , dus jouw inspiratie en visie is meer dan welkom lieve E-star . :D

De kaart  Adventure  laat het beeld zien van een klein meisje, dat uit een bos lijkt te komen en een prachtig, veelkleurig  licht tegemoet gaat
Het kind is volstrekt autonoom in haar onschuld en vol vertrouwen; zij begeeft zich zonder om te zien naar het verleden, onvoorwaardelijk en levenslustig in het nieuwe en het onbekende. De reis met onbekende bestemming kan echter gevaren herbergen, verwarring scheppen, zij kan van de weg geraken en zij kan zich, zij het tijdelijk, verloren wanen: een onbestemde  reis kan risicovol zijn. Hoe de reis zal lopen of aflopen is dan ook  ongewis : het is een groot en spannend avontuur.
Maar in haar hart staat haar goddelijke afkomst gegrift en wat ze ook onderneemt, ze zal baden in het licht dat haar altijd zal vergezellen op al haar reizen. :D

Het is een regenbogen (aarde)-kaart, hetgeen in Osho-termen ondermeer  wil zeggen dat  ook in het meest nederige werkje het sacrale  aanwezig is en dat er in wezen geen onderscheid bestaat tussen hemel en aarde, tussen het goddelijke en het menselijke.
Wij worden uitgenodigd het goddelijke in ons hier op aarde te manifesteren.

Voor mij is het een kaart die mooi aansluit bij mijn vorige kaart: Travelling .
Bovendien heeft het meisje op de Adventure-kaart  het kleedje met de korte mouwtjes aan uit de droom die ik hier onlangs beschreef; wat vind ik dat mooi !  :-*
Samenvattend beduidt de kaart voor mij : de weg van het kind gaan.

Liefs van   :) Xu
Titel: Re: Legging Osho - kaarten
Bericht door: Xuma op augustus 21, 2013, 05:31:00 am
Wat ook bij me terugkomt ( belangrijk voor mij : verbanden leggen ) is de dromencyclus die ik hier beschreef in 2010 of 2011, ik weet het niet precies meer, genaamd Op zoek naar jas.
Het kind op deze kaart heeft helemaal geen jas (of bescherming)  nodig om toch in vertrouwen en verwondering haars weegs te gaan.
Ze draagt haar kinderjurkje van onschuld als onweerstaanbare en best denkbare bescherming.

PS:Ik heb mijn vorige bericht ook nog wat aangevuld; krijg vaak ingevingen achteraf. :D

Heb jij misschien zin om een dezer dagen ook een kaart voor jezelf te trekken dear Eveninstar ?
Ik ben heel benieuwd !  :D

 :) Xu
Titel: Re: Legging Osho - kaarten
Bericht door: Eveningstar op augustus 21, 2013, 07:44:08 am
Hoi Xu,

doe ik! Vandaag naar het ziekenhuis met mijn partner. Na de onderzoeken meld ik me  :D .

Liefs,
Eveningstar
Titel: Re: Legging Osho - kaarten
Bericht door: Xuma op augustus 22, 2013, 14:56:31 pm
Aanvankelijk verkeerde ik in twijfel over dit verhaal: dient het gerangschikt onder het topic merkwaardige verhalen of hoort het bij mijn laatste kaart Adventure ?
Ik besloot dat het verhaal helemaal hoort en past bij de desbetreffende kaart: het is er als het ware een afgeleide van en bovendien ontmoeten we hier opnieuw die universele wet, ( datgene wat innerlijk plaatsheeft, zal zich in de buitenwereld manifesteren) die voor mij synoniem is met de ervaring van een verheven soort schoonheid.  :D

Ik begeef mij gisteren per fiets naar de stad B., waar ik voornemens ben een door een vriendin mij aanbevolen 2de hands zaak te bezoeken.
Het bevalt me er al meteen wanneer ik er binnenstap.
Ik kijk en neus wat rond, ik pas het een en ander.
Er is een klein zwart jurkje wat me wel aanstaat , maar ik twijfel, want alweer zwart, ik voel eigenlijk meer voor iets kleurigs .
Dan valt mijn oog op de 2 verkoop-dames, die samen iets bekijken en beroeren en bespreken, dat voor hen op de toonbank ligt.
Ik word nieuwsgierig, ik ga kijken en word op slag diep geraakt: een klein kinder-theeserviesje, helemaal gaaf en compleet met een minuscuul koffertje eromheen.
De onderdeeltjes van het serviesje zijn geschilderd met blaadjes en bloemetjes in rose, blauw , geel en groen.
Het is precies het zelfde serviesje (zij het zonder het koffertje) als het serviesje dat ik als klein meisje ooit bezat..........
Ik kocht  het jurkje niet , ik kocht het serviesje wel. (Voor 2,50). :D  :-*

Love to y'all.
 :) Xu


Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Xuma op augustus 26, 2013, 08:48:48 am

Mijn nieuwe Osho - kaart :
Sharing.

Wordt vervolgd.

 :) Xu

Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: heleen op augustus 27, 2013, 17:35:19 pm
mijn kaart Patience.

Geduld
Soms kun je alleen maar wachten. Het zaad is gezaaid, de baby groeit in de baarmoeder, de oester bekleedt de korrel zand en maakt er een parel van.

Deze kaart herinnert ons eraan dat het nu tijd is om gewoon alert en geduldig te wachten, meer is niet nodig. De vrouw die hier is afgebeeld laat de juiste instelling zien. Tevreden, zonder een spoor van angst, zit ze eenvoudig te wachten. Door alle fasen van de maan heen die boven haar langstrekken blijft ze geduldig, zo in harmonie met het ritme van de maan dat ze er bijna één mee geworden is. Ze weet dat het nu tijd is om passief te blijven en de natuur op haar beloop te laten. Maar ze is niet slaperig of onverschillig; ze weet dat ze nu voorbereid moet zijn op iets heel belangrijks. Het is een periode vol mysterie, zoals de uren voor zonsopgang. Het is een periode dat je alleen maar kunt wachten.

We kunnen niet meer wachten, we zijn vergeten hoe; het is bijna in de vergetelheid geraakt. En wachten op het juiste moment is het kostbaarste dat we hebben. Het hele bestaan wacht op het juiste moment. Zelfs de bomen weten het - wanneer het tijd is om bloesem voort te brengen en wanneer het tijd is om alle bladeren te laten vallen en zich naakt tegen de hemel af te tekenen. In die naaktheid zijn ze nog steeds mooi, vol vertrouwen wachtend op het nieuwe blad; ze weten dat het oude weg is en dat het nieuwe weldra zal komen, dat er nieuwe bladeren zullen groeien. Wij kunnen niet meer wachten, we willen alles meteen. Dat betekent een groot verlies voor de mensheid...
Als je in stilte wacht groeit er iets in je binnenste - je ware wezen. En op een dag springt het op en vat het vlam. Dan valt je hele persoonlijkheid aan duigen; je bent een nieuw mens. En deze nieuwe mens heeft gevoel voor ceremonie, deze nieuwe mens kent de eeuwige levensstroom.

Mooie kaart, inderdaad ik wacht en met ongeduld. Toch zal ik moeten wachten, en de tijd moeten nemen om inzichten te laten rijpen. Zondag heb ik een zonnebloem uit eigen tuin geoogst, dat heb ik veel te vroeg gedaan. De zaadjes zijn nog veel te klein, ongeduld. Maar niet onvergeeflijk, ik heb nog meer zonnebloemen in de tuin, en hiervan heb ik geleerd dat ik geduld zal moeten opbrengen zodat bij de volgende zonnebloem de zaadjes wel tijd krijgen om zich goed te ontwikkelen.

liefs
Heleen.
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Xuma op augustus 28, 2013, 16:37:47 pm

Leuk je hier te ontmoeten Heleen en meteen zo een fraaie kaart ! :D

Ik heb bij deze kaart ook het gevoel van: de kunst van het Niet-doen.

Lieve groet,
 :) Xu
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Vlinder op augustus 29, 2013, 19:50:56 pm
Leuk deze topic, gebruik de Osho kaarten ook, en zal binnenkort ook eens een kaart neer leggen hier.

groetjes Vlinder
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Xuma op augustus 29, 2013, 20:05:47 pm

Zou me erg plezieren Vlinder !♡
Wees van harte welkom alvast.

Lieve groet van  :) Xu
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Xuma op augustus 30, 2013, 03:56:29 am
Ik merk dat ik moeite heb met de kaart Sharing.
Ik bedoel het is een prachtige kaart en de betekenis ervan is me min of meer duidelijk, maar ik heb tegelijkertijd de neiging me af te wenden van deze kaart.
Ik heb een vaag vermoeden waar deze weerstand vandaan komt, maar ik ben niet bij machte er precies de vinger op te leggen.
In elk geval is e.e.a. voor mij vooralsnog  niet verwoordbaar.

Ik houd de kaart nog even in mijn gezichtsveld en probeer mezelf open te houden voor ingevingen.
In het andere geval ben ik voornemens  na verloop van tijd een nieuwe kaart te trekken in het vertrouwen dat het  ooit crystal-clear  zal zijn waar dit weerspannige gevoel vandaan komt bij de kaart Sharing.  :D

Vanuit the silence,
vanuit een welddadige nachtstilte 
zijt allen gegroet !   :-*
 
 :) Xuma

Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Vlinder op september 11, 2013, 00:00:37 am
De kaart; The Creator

het kunstwerk wat in mezelf verborgen zit.... vinden of zijn? 8)
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Xuma op september 17, 2013, 09:29:22 am
De kaart deze ochtend: Celebration. ( ;D)
Later  verder.
 :)Xu


Celebration krijgen de ochtend na je verjaardag - zo mooi alweer.
De kaart ziet er heeeeeeeeel feestelijk uit.

Het hele komende jaar ga ik celebreren en vieren  :D en ik nodig iedereen uit om mee te doen..........

 :) Xu
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Eva_84 op oktober 07, 2013, 11:13:05 am
Ook eens een kaartje getrokken:

9 - Laziness (Water)

" Deze meneer vindt duidelijk dat hij het gemaakt heeft. Hij zit in zijn grote luie stoel met zijn zonnebril op, in de schaduw van zijn parasol, met zijn roze pantoffels aan en zijn piña colada in de hand. Hij heeft er de energie niet voor op te staan en iets te gaan doen, want hij denkt dat hij het al heeft gedaan. Hij heeft nog niet omgekeken naar de spiegel aan zijn rechterkant die om hem heen aan diggelen valt, een onmiskenbaar teken dat de positie die hij eindelijk bereikt denkt te hebben vlak voor zijn ogen dreigt in te storten en te verdwijnen.

De boodschap die deze kaart geeft is dat dit vakantieoord met het zwembad niet je uiteindelijke bestemming is. De reis is nog niet voorbij, zoals de witte vogel die de oneindige ruimte in vliegt je wil laten zien. Je zelfgenoegzaamheid komt misschien voort uit een gevoel dat je werkelijk iets hebt gepresteerd, maar nu is het tijd om verder te trekken. Hoe zacht je pantoffels ook zijn, hoe lekker de piña colada ook smaakt, er wachten je nog oneindige verten om te verkennen.
Als je lui bent, geeft dat een negatief gevoel: je hebt gewoon geen energie, je voelt je mat; je voelt je slaperig, je voelt je doods. Als je in een staat van niet-doen bent, ben je vol energie - dat is een heel positief gevoel. Je zit vol energie, je stroomt ervan over. Je straalt, je bruist, je vibreert. Je bent niet slaperig, je bent volkomen alert. Je bent niet dood - je bent springlevend...

De kans bestaat dat het denken je voor de gek houdt: het kan redeneren dat luiheid hetzelfde is als niet-doen. Het kan zeggen: 'Ik ben een zenmeester geworden', of: 'Ik geloof in de tao' maar een ander houd je niet voor de gek. je houdt alleen jezelf voor de gek. Wees dus op je hoede. "
(Uit: A sudden clash of thunder, hoofdstuk 8) 


Dubbel gevoel bij deze kaart. Ik herken me wel in het gevoel van vaak vermoeid, energieloos, slaperig te zijn. Met momenten helemaal geen energie om iets anders te doen als in de zetel te liggen.
Maar de kaart wijst me erop dat ik toch eens de stap zal moeten nemen, uit mijn zetel / comfortzone stappen om vooruit te kunnen gaan. Niet wachten tot het vanzelf beter wordt want zo werkt het helaas niet ;)
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Lief op oktober 07, 2013, 11:23:34 am
Leuk! Ik ga hier ook eens aan meedoen :D

Mijn vraag:

Wordt mijn relatie met mijn man weer als vanouds?

Kaart:

5 - Totaliteit

Deze drie vrouwen hangen hoog in de lucht, speels en vrij maar tegelijkertijd alert en afhankelijk van elkaar. Bij een trapezenummer kan niemand het zich veroorloven ook maar een fractie van een seconde een tikje 'afwezig' te zijn. Het is de kwaliteit van deze totale aandacht voor het huidige moment die hier wordt uitgebeeld.

Misschien vinden we dat we te veel dingen tegelijk te doen hebben, maar lopen we vast doordat we proberen van alles wat te doen in plaats van een ding tegelijk aan te pakken en af te werken. Of misschien vinden we ons werk 'saai' omdat we vergeten zijn dat het er niet om gaat wat je doet maar hoe je het doet.

Een van de mooiste geschenken die je jezelf kunt geven is dat je het vermogen ontwikkelt totaal te reageren op alles wat zich voordoet. Als je stap voor stap door het leven gaat en elke stap je volledige aandacht en energie geeft, kan dit alles wat je doet een wonderbaarlijke nieuwe vitaliteit en creativiteit geven.

leder ogenblik krijg je de kans totaal te zijn. Wat je ook doet, ga er zo volledig in op dat je hoofd niet meer denkt, er alleen maar is, alleen maar aanwezig is. En dan word je steeds totaler. En als je de smaak van totaliteit te pakken krijgt, ben je steeds beter in staat totaal te zijn.

En probeer te zien wanneer je niet totaal bent. Dat zijn de momenten die je stukje bij beetje moet loslaten. Als je niet totaal bent, elke keer dat je in je hoofd zit - bezig met denken, tobben, berekenen, met uitgekookt en slim zijn ben je niet totaal. Laat je heel langzaam uit die momenten glijden. Het is niets dan een oude gewoonte. Gewoontes verdwijnen maar langzaam. Maar ze verdwijnen zeker - als je volhoudt, sterven ze af.

Ik ga hier vanmiddag eens rustig naar kijken wat ik voor mezelf eruit kan halen.

Fijne dag!

liefs, Lief :-* :)
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Vlinder op oktober 07, 2013, 13:29:42 pm
Eva,

Het niets doen om juist tot iets te komen....
Volledig genieten van het niets doen, maar dat kan ook slenteren langs de waterkant, aan zee of in het bos zijn, oren en ogen open en dat tot je laten komen...wie weet wat er op borrelt

 ;) groet Vlinder
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Eva_84 op oktober 08, 2013, 11:46:07 am
Hoi Vlinder,

Ik hou enorm van slenteren in de natuur, een leuke tip! Het herinnert me eraan dat het alweer even geleden is dat ik dat nog heb gedaan  :D

Dank  :-*
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: kreeft op oktober 22, 2013, 06:35:10 am
5 - Totaliteit (Vuur) 
   
  Deze drie vrouwen hangen hoog in de lucht, speels en vrij maar tegelijkertijd alert en afhankelijk van elkaar. Bij een trapezenummer kan niemand het zich veroorloven ook maar een fractie van een seconde een tikje 'afwezig' te zijn. Het is de kwaliteit van deze totale aandacht voor het huidige moment die hier wordt uitgebeeld.

Misschien vinden we dat we te veel dingen tegelijk te doen hebben, maar lopen we vast doordat we proberen van alles wat te doen in plaats van één ding tegelijk aan te pakken en af te werken. Of misschien vinden we ons werk 'saai' omdat we vergeten zijn dat het er niet om gaat wat je doet maar hoe je het doet. Een van de mooiste geschenken die je jezelf kunt geven is dat je het vermogen ontwikkelt totaal te reageren op alles wat zich voordoet. Als je stap voor stap door het leven gaat en elke stap je volledige aandacht en energie geeft, kan dit alles wat je doet een wonderbaarlijke nieuwe vitaliteit en creativiteit geven. leder ogenblik krijg je de kans totaal te zijn. Wat je ook doet, ga er zo volledig in op dat je hoofd niet meer denkt, er alleen maar is, alleen maar aanwezig is. En dan word je steeds totaler. En als je de smaak van totaliteit te pakken krijgt, ben je steeds beter in staat totaal te zijn.En probeer te zien wanneer je niet totaal bent. Dat zijn de momenten die je stukje bij beetje moet loslaten. Als je niet totaal bent, elke keer dat je in je hoofd zit - bezig met denken, tobben, berekenen, met uitgekookt en slim zijn ben je niet totaal. Laat je heel langzaam uit die momenten glijden. Het is niets dan een oude gewoonte. Gewoontes verdwijnen maar langzaam. Maar ze verdwijnen zeker - als je volhoudt, sterven ze af.
 
 grtj,  :)
 
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: kreeft op oktober 23, 2013, 06:51:10 am
voor vandaag,

7 - Geduld (Regenboog) 
   
  Soms kun je alleen maar wachten. Het zaad is gezaaid, de baby groeit in de baarmoeder, de oester bekleedt de korrel zand en maakt er een parel van.

Deze kaart herinnert ons eraan dat het nu tijd is om gewoon alert en geduldig te wachten, meer is niet nodig. De vrouw die hier is afgebeeld laat de juiste instelling zien. Tevreden, zonder een spoor van angst, zit ze eenvoudig te wachten. Door alle fasen van de maan heen die boven haar langstrekken blijft ze geduldig, zo in harmonie met het ritme van de maan dat ze er bijna één mee geworden is. Ze weet dat het nu tijd is om passief te blijven en de natuur op haar beloop te laten. Maar ze is niet slaperig of onverschillig; ze weet dat ze nu voorbereid moet zijn op iets heel belangrijks. Het is een periode vol mysterie, zoals de uren voor zonsopgang. Het is een periode dat je alleen maar kunt wachten. We kunnen niet meer wachten, we zijn vergeten hoe; het is bijna in de vergetelheid geraakt. En wachten op het juiste moment is het kostbaarste dat we hebben. Het hele bestaan wacht op het juiste moment. Zelfs de bomen weten het - wanneer het tijd is om bloesem voort te brengen en wanneer het tijd is om alle bladeren te laten vallen en zich naakt tegen de hemel af te tekenen. In die naaktheid zijn ze nog steeds mooi, vol vertrouwen wachtend op het nieuwe blad; ze weten dat het oude weg is en dat het nieuwe weldra zal komen, dat er nieuwe bladeren zullen groeien. Wij kunnen niet meer wachten, we willen alles meteen. Dat betekent een groot verlies voor de mensheid...Als je in stilte wacht groeit er iets in je binnenste - je ware wezen. En op een dag springt het op en vat het vlam. Dan valt je hele persoonlijkheid aan duigen; je bent een nieuw mens. En deze nieuwe mens heeft gevoel voor ceremonie, deze nieuwe mens kent de eeuwige levensstroom. 
 
 grtj  :)
 
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: heleen op oktober 23, 2013, 16:27:18 pm
mijn kaart: beyond Illusion.

XX - De illusie voorbij
De vlinder op deze kaart vertegenwoordigt de buitenkant, dat wat voortdurend in beweging is en dat wat niet reëel is maar een illusie. Achter de vlinder bevindt zich het gezicht van het bewustzijn, dat naar binnen schouwt, naar het eeuwige. De ruimte tussen beide ogen is opengegaan en onthult de lotus van de spirituele ontplooiing en de rijzende zon van het bewustzijn. Door het rijzen van de innerlijke zon wordt meditatie geboren.

De kaart herinnert ons eraan het reële niet buiten ons te zoeken, maar binnen in ons. Als we ons op het uiterlijke richten raken we te vaak verstrikt in oordelen - dit is goed, dat is slecht, dit wil ik, dat wil ik niet. Een dergelijk oordeel houdt ons gevangen in onze illusies, onze slaperigheid, onze oude gewoontes en patronen. Laat je eigenzinnige denken los en ga naar binnen. Daar kun je je ontspannen in je eigen diepste waarheid, waar het verschil tussen dromen en werkelijkheid al bekend is.

Het enige onderscheid tussen droom en werkelijkheid is dit: de werkelijkheid laat ruimte voor twijfel en een droom laat geen ruimte voor twijfel...
Voor mij is het vermogen tot twijfelen een van de grootste zegeningen voor de mensheid. De religies zijn altijd je vijand geweest omdat ze de twijfel tot op de wortel hebben uitgeroeid. En dat hebben ze met reden gedaan: ze willen dat mensen in bepaalde illusies geloven die ze altijd hebben gepreekt...
Waarom hebben mensen als Gautama de Boeddha er altijd zo op aangedrongen dat het hele bestaan - uitgezonderd je zelf als getuige, uitgezonderd je gewaarzijn - maar van voorbijgaande aard is en uit dezelfde materie bestaat als dromen? Ze bedoelen niet dat deze bomen er niet zijn. Ze bedoelen niet dat deze pilaren er niet zijn. Begrijp ze niet verkeerd, want het woord 'illusie'... Het is vertaald als illusie, maar illusie is niet het juiste woord, Illusie bestaat niet. De werkelijkheid bestaat. Maya zit ertussenin - ze bestaat bijna. Voor zover het de dagelijkse bezigheden betreft, kan ze als werkelijkheid worden beschouwd. Alleen in extreme zin, vanaf de top van je iliuminatie, wordt ze onwerkelijk, illusoir.


Ik vind het een mooie kaart om te zien. De tekst begrijp ik niet helemaal. Maar ik haal vaak droom en werkelijkheid door elkaar. Wat is nu mijn droom en wat is de werkelijkheid. Is de werkelijkheid alles wat ik om mij heen zie? Wat ik kan vastpakken? Maar waarom zie ik dan weleens werelden door elkaar? Misschien moeilijk te begrijpen wat ik nu zeg, maar er is een wereld waarin ik geboren ben, en een onzichtbare wereld. De wereld die niet waargenomen word maar er voor mij is, laat ik het beschrijven de wereld er doorheen. een glanswereld. Een wereld van licht. De werelden raken in mijn gedachten elkaar, en soms stoten ze elkaar af. En wie ben ik dan? De middenlijn? Ik hoop dat iemand me nog begrijpt. Maar dat gevoel kreeg ik bij de kaart.

Ik was gisteren in de kerk. Niet omdat ik zo gelovig ben, maar ik vind het heel fijn om af en toe bij het beeld van Jezus te gaan zitten. Om even met hem te praten. Nu was ik gisteren nogal energieloos en in praten had ik geen zin. Ik ging dus lekker tegenover het beeld van Jezus zitten, en sloot mijn ogen. Ik voelde een  warmte bron gericht op mijn hoofd. Ik dacht: dat al die waxine lichtjes zoveel warmte af kunnen geven. Dus ik open mijn ogen om naar de waxine's te kijken. En plots was de warmte weg. Ik sloot weer mijn ogen en weer voel ik een warmte bron gericht op het punt tussen mijn ogen. Een heerlijk gevoel. Toen ik deze kaart zag moest ik daar meteen aan denken. de vlinder die je ziet en daarboven het juiste punt. Ik vind het echt een hele mooie kaart om te zien. De gouden vlinder, de warmte van het licht.

Heleen
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: kreeft op oktober 25, 2013, 06:28:37 am

De Dwaas
 
Een dwaas is iemand die altijd vertrouwt; een dwaas is iemand die ondanks al zijn ervaringen vertrouwen blijft hebben. Je bedriegt hem en hij vertrouwt je, en je bedriegt hem nog eens, en hij vertrouwt je, en je bedriegt hem weer en hij vertrouwt je nog steeds. Dan zul jij zeggen dat hij een dwaas is, dat hij niets leert. Zijn vertrouwen is enorm; zijn vertrouwen is zo zuiver dat niemand het kan aantasten. Wees een dwaas in de taoïstische zin, in de zin van zen. Probeer geen muur van kennis om je heen op te trekken. Welke ervaring je ook overkomt, laat het gebeuren en laat het steeds weer los. Zuiver je geest voortdurend; sterf steeds opnieuw aan het verleden om in het heden te kunnen blijven, hier-nu, als een pasgeborene, als een baby. In het begin is dat heel lastig. De wereld gaat misbruik van je maken... laat ze. Het zijn arme stumpers. Ook al word je misleid en bedrogen en beroofd, laat het gebeuren, want wat werkelijk van jou is kan je niet ontstolen worden, wat werkelijk van jou is kan niemand van je roven. En elke keer dat je je niet laat aantasten door de situatie, zorgt die gelegenheid voor een innerlijke integratie. Je ziel zal zich meer uitkristalliseren.

grtj
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Vlinder op oktober 27, 2013, 17:45:18 pm
Deze kaart getrokken;
7 - Geduld (Regenboog) 
zie bij 23 oktober de kaart van Kreeft.

De tarotkaarten de ster en het oordeel die ik had getrokken passen in het geheel.

Vlinder
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Vlinder op oktober 27, 2013, 17:51:11 pm
Lieve Heleen, wat een mooie ervaring met dat warme punt tussen je ogen, ik herken het,
maar dan toch ook weer anders.
Het heeft denk ik  met vredigheid te maken, het is sereen, het is goed, en het is mooi je bent een met alles en alles is een met jouw.
Ik heb wel eens het gevoel dat de zon op mij schijnt, en als ik dan mijn ogen open doe is er helemaal geen zon, het kan zelfs grijs zijn die dag, maar toch voel ik de warmte van de zon.

liefs Vlinder
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Eva_84 op oktober 30, 2013, 11:34:31 am
2 - Vriendelijkheid (Water)
 
De takken van deze twee bloeiende bomen zijn met elkaar verstrengeld en hun afgevallen bloemblaadjes mengen zich in hun prachtige kleuren op de grond dooreen. Het lijkt wel of de liefde een brug slaat tussen hemel en aarde. Maar ze staan elk afzonderlijk geworteld in de grond, ze hebben hun eigen verbintenis met de aarde. Op deze manier vertegenwoordigen ze de essentie van ware vrienden - volwassen, gemakkelijk in de omgang, natuurlijk. Hun verbintenis kent geen dwang, geen gebedel, geen verlangen om elkaar te veranderen in iets anders.

Deze kaart wijst erop dat je bereid bent een dergelijke vriendschap aan te gaan. In de overgangsfase merk je dat je geen belang meer stelt in alle drama's en romances waarin anderen verwikkeld zijn. Dat is geen verlies. Het is de geboorte van een hogere, meer liefdevolle kwaliteit die uit de volheid van je ervaring is ontstaan. het is de geboorte van een werkelijk onvoorwaardelijke liefde, die niets verwacht en geen eisen stelt.

Eerst moet je mediteren, gelukkig zijn, dan ontstaat er vanzelf veel liefde. Dan is het heerlijk in gezelschap te zijn en ook heerlijk alleen te zijn. Dan wordt het ook eenvoudig. je bent niet van anderen afhankelijk en je maakt anderen ook niet van jou afhankelijk. Dan is het altijd vriendschap, vriendelijkheid. Het wordt nooit een relatie, het is altijd een verbondenheid. Je hebt een band, maar je maakt er geen huwelijk van. Huwelijken ontstaan uit angst, verbondenheid ontstaat uit liefde.

Je hebt een band; zolang alles prettig verloopt deel je met elkaar. En als je ziet dat het moment gekomen is om te vertrekken omdat jullie wegen op deze kruising scheiden, neem je afscheid, innig dankbaar voor alles wat de ander voor je heeft betekend, voor alle vreugden en alle genot en alle mooie momenten die je met de ander hebt gedeeld.Zonder lijden, zonder pijn, gaan jullie eenvoudig uit elkaar. Wat een prachtige kaart!  :D Daar ga ik wel even bij stilstaan..
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: heleen op oktober 30, 2013, 12:41:25 pm

Ik heb wel eens het gevoel dat de zon op mij schijnt, en als ik dan mijn ogen open doe is er helemaal geen zon, het kan zelfs grijs zijn die dag, maar toch voel ik de warmte van de zon.

liefs Vlinder

Heel herkenbaar Vlinder, maar het heeft bij mij niet altijd met sereenheid te maken, het kan soms ook een troost zijn op dagen dat ik me niet gelukkig voel, alsof iets me wil helen.

Heleen.
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Vlinder op oktober 30, 2013, 13:49:08 pm
Heleen,
Wel mooi dat je dat zo kan voelen, dat iets je wil helen.
Ik wens je veel van die mooie momenten toe  :-*
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: kreeft op oktober 30, 2013, 18:07:18 pm
Heer van vuur - De Schepper    
  De zen-meester op deze kaart heeft de vuurenergie getemd en is in staat deze voor creatieve in plaats van destructieve doeleinden te gebruiken. Hij nodigt ons uit het inzicht, verkregen door hen die meester zijn geworden over het vuur van de hartstocht zonder dit te onderdrukken of destructief en onevenwichtig te laten worden, te herkennen en er deelgenoot van te worden. Hij is zo geïntegreerd dat er geen verschil meer bestaat tussen wie hij van binnen is en wie hij in de buitenwereld is. Hij biedt dit inzicht en deze integratie aan als geschenk aan iedereen die bij hem komt, de gave van het scheppende licht dat uit het centrum van zijn wezen straalt.

De Vuurheer vertelt ons dat alles wat we nu ondernemen, vanuit het inzicht dat volwassenheid met zich meebrengt, ons eigen leven en het leven van anderen zal verrijken. Gebruik alle vermogens die je hebt, alles wat je van je eigen levenservaring hebt geleerd; het is tijd om je te uiten. Er zijn twee soorten scheppers in de wereld: het ene soort schepper werkt met objecten - dichters, schilders, zij werken met objecten, zij creëren dingen; het andere soort schepper, de mysticus, schept zichzelf. Hij werkt niet met objecten, hij werkt met het subject; hij werkt aan zichzelf, zijn eigen wezen. En hij is de ware schepper, de ware dichter, want hij maakt van zichzelf een meesterwerk.In jou zit een meesterwerk verborgen, maar je staat zelf in de weg. Stap opzij, dan wordt het meesterwerk onthuld. Iedereen is een meesterwerk, want God schenkt nooit het leven aan iets dat minder is. Ieder draagt dat verborgen meesterwerk levens lang met zich mee en weet niet wie hij is; alleen aan de oppervlakte probeert hij iemand te worden.Laat het idee varen dat je iemand moet worden, want je bent al een meesterwerk. je bent niet voor verbetering vatbaar. je hoeft het alleen maar te vinden, te weten, te beseffen. God zelf heeft je geschapen, je bent niet voor verbetering vatbaar.
 
 
 
grtj  :)
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: kreeft op november 01, 2013, 09:35:34 am
XXI - Voltooiing 

   
  Hier wordt het laatste stukje van een legpuzzel op zijn plaats gelegd, de plaats van het derde oog, de plaats van de innerlijke waarneming. Zelfs in de immer veranderende levensstroom zijn er momenten waarop we een punt van voltooiing bereiken. Op deze momenten zijn we in staat het hele beeld te aanschouwen, het samenstelsel van alle stukjes die onze aandacht zo lang in beslag hebben genomen. Bij de voltooiing kunnen we óf wanhopig zijn omdat we niet willen dat er een eind aan de situatie komt, óf we kunnen dankbaar zijn en accepteren dat het leven een aaneenrijging is van telkens weer een einde en een nieuw begin.

Wat je tijd en energie in beslag genomen heeft komt nu ten einde. Bij de voltooiing maak je ruimte voor het begin van iets nieuws. Gebruik deze rustpauze om beide te vieren - het einde van het oude en de komst van het nieuwe. Dit is zen ten voeten uit: de dingen niet helemaal zeggen. Dit moet je begrijpen; het is een heel belangrijke methode. Niet alles zeggen betekent dat je de luisteraar de kans geeft het af te maken. Alle antwoorden zijn incompleet. De meester heeft je alleen maar op een bepaald spoor gezet... Tegen de tijd dat je er bijna bent, weet je wat er overblijft.Daarom zal het iemand niet lukken zen verstandelijk te begrijpen. Het is geen antwoord op de vraag, maar meer dan een antwoord. Het wijst op de werkelijkheid zelf... De boeddhanatuur is niet iets ver weg - je eigen bewustzijn is de boeddhanatuur. En je bewustzijn kan getuige zijn van de dingen waaruit de wereld bestaat. De wereld komt tot een eind, maar de spiegel blijft, en ze weerspiegelt niets.
 
 
grtj  :)
 
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: kreeft op november 02, 2013, 07:10:48 am
kaart 8
Moed
Het zaad kan niet weten wat er gaat gebeuren, het zaad heeft de bloem nooit gezien. En het zaad kan niet eens geloven dat het de mogelijkheid heeft een prachtige bloem te worden. De reis is lang en het is altijd veiliger niet aan die reis te beginnen, want het pad is onbekend, er zijn geen garanties. Er kunnen geen garanties zijn. De reis kent duizend-en-één gevaren, vele valkuilen - en het zaad is veilig, het zit verscholen in een harde kern. Maar het zaad doet zijn best, het spant zich in; het laat de harde schil los die voor zijn veiligheid zorgt, het komt in beweging. Meteen begint de strijd: het gevecht met de grond, met de stenen, met de rotsen. En het zaad was heel hard en het jonge plantje is heel zacht, er dreigen vele gevaren. Het zaad liep geen gevaar, het zaad had duizenden jaren kunnen overleven, maar het jonge plantje staat bloot aan allerlei gevaren. Toch gaat het plantje op weg naar het onbekende, naar de zon, naar de bron van het licht; het weet niet waarheen of waarom. Het te dragen kruis is zwaar, maar het zaad is bezeten van een droom en komt in beweging. Het pad voor de mens is hetzelfde. Het is moeilijk begaanbaar. Er is veel moed voor nodig.

Op deze kaart staat een kleine bloem die de rotsen en stenen op haar weg heeft getrotseerd en naar het daglicht is gegroeid. Omgeven door een aura van stralend, goudkleurig licht, toont ze de luister van haar piepkleinezelf. Ze schaamt zich niet, ze is de gelijke van de stralendste zon. Als we geconfronteerd worden met een heel moeilijke situatie hebben we de keus: óf we proberen verontwaardigd iets of iemand de schuld te geven van onze tegenspoed, óf we kunnen de uitdaging aannemen en groeien. De bloem toont ons de weg, want haar passie voor het leven voert haar uit de duisternis naar het licht. Het heeft geen zin tegen de beproevingen van het leven te vechten of te proberen ze te omzeilen of te ontkennen. Ze bestaan nu eenmaal en als het zaad een bloem wil worden moeten we ze doormaken. Wees moedig genoeg om te groeien naar de bloem die je bestemming is.

grtj  :)
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Xuma op november 02, 2013, 10:19:28 am
Vandaag verkregen kaart: Innocence.
Klinkt prachtig.
Ik ga de tijd nemen om de symboliek van de kaart te laten landen in mijn hart en stel mij open voor nieuwe visies.

See you all,
 :) Xu
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Suzy op november 04, 2013, 06:45:52 am
Voila , dit is mijn getrokken kaart :

Bewustzijn

We komen uit het onbekende en we gaan steeds terug naar het onbekende. We komen terug; we zijn hier duizenden keren geweest en we zullen hier nog duizenden keren zijn. Onze essentie is onsterfelijk, maar ons lichaam, onze incarnatie, is sterfelijk. Het kader waarin we bestaan, ons huis, ons lichaam, ons denken, bestaat helemaal uit materie. Die wordt moe, die wordt oud, die sterft. Maar je bewustzijn, waarvoor Bodhidharma het woord 'niet-denken' gebruikt - Gautama de Boeddha gebruikte ook het woord 'niet-denken' - is iets dat lichaam en denken overstijgt, iets dat alles overstijgt. Dat niet-denken is eeuwig. Het manifesteert zich en gaat weer het onbekende in. Deze beweging van het onbekende naar het bekende en van het bekende naar het onbekende zet zich eeuwig voort, behalve als iemand verlicht wordt. Dan is dat zijn laatste leven, dan komt deze bloem niet meer terug. Deze bloem die zich bewust is geworden van zichzelf hoeft niet opnieuw tot leven te komen, want het leven is slechts een leerschool. Hij heeft zijn les geleerd, hij is de waandenkbeelden ontstegen. Vanuit het bekende gaat hij nu voor het eerst niet naar het onbekende, maar naar het onkenbare.

Suus
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: kreeft op november 06, 2013, 06:41:13 am
V - Niet-ietsheid 
   
  Als je 'in een gat' zit, kan dat verwarrend en zelfs angstaanjagend zijn. Geen enkele houvast, geen gevoel van richting, niet het flauwste benul welke keuzes en mogelijkheden je eventueel te wachten staan. Maar het was juist deze staat van zuiver potentieel waaruit het universum is voortgekomen. Het enige dat je nu kunt doen is ontspannen in deze niet-ietsheid... je laten vallen in deze stilte tussen de woorden... deze pauze tussen de uitademing en de inademing gadeslaan. En koester elk leeg ogenblik van deze ervaring. De geboorte van iets heiligs is nabij.Boeddha heeft een woord gekozen met een enorm potentieel:shunyata. De vertaling, het equivalent,'nietsheid', is lang niet zo'n prachtig woord. Daarom wil ik er 'niet-ietsheid van maken, want het niets is niet zomaar niets, het is alles. Het pulseert van de mogelijkheden. Het is een potentieel, een zuiver potentieel. Het heeft zich nog niet geopenbaard, maar alles ligt erin besloten.

Aan het begin staat de natuur, aan het einde staat de natuur - waarom maak jij je dan zo druk halverwege? Waarom maak jij je halverwege zoveel zorgen, zo ongerust, ben je zo ambitieus - waarom drijf je jezelf tot wanhoop? De hele reis gaat van nietsheid tot nietsheid.

grtj en fijne dag  :-*
 
 
 
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Eva_84 op november 07, 2013, 11:13:53 am
Vrouw van regenbogen - Bloei
--------------------------------------------------------------------------------
 
 De vrouw van regenbogen is als een fantastische plant die de top van haar bloei en haar kleurenpracht heeft bereikt. Ze is heel seksueel, springlevend en zit vol mogelijkheden. Ze knipt met haar vingers op het ritme van de liefde en haar dierenriemketting hangt zo dat Venus op haar hart ligt. De mouwen van haar gewaad bevatten een overvloed aan zaad, dat door de wind wordt verspreid en wortel schiet waar het kan. Het maakt niet uit of het zand op de grond of op de stenen belandt - zij verspreidt het alleen in alle richtingen uit pure levensvreugde en liefde. Van bovenaf dalen bloemen op haar neer, in harmonie met haar eigen bloei, en het water van de emoties wervelt speels onder de bloem waarop ze zit.

Op dit moment voel je je misschien als een bloementuin, van alle kanten overspoeld door zegen. Verwelkom de bijen, nodig de vogels uit je nectar te drinken. Verspreid je vreugde zodat iedereen erin kan delen.

Zen wil dat je leeft, overvloedig leeft, totaal leeft, intens leeft - niet minimaal zoals het christendom van je vraagt, maar maximaal, tot overstromens toe. Je leven moet anderen raken. Je gelukzaligheid, je gezegendheid, je extase mogen niet als een zaadje in je opgesloten blijven. Ze moeten zich openen als een bloem en iedereen deelgenoot maken van hun geur - niet alleen je vrienden maar ook vreemden.

Dat is de ware compassie, dat is de ware liefde: je verlichting, je dans uit die andere wereld met anderen delen.

 


 :-*
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: heleen op november 07, 2013, 14:14:57 pm

XV - Conditionering
Deze kaart brengt een oud zen-verhaal in herinnering, over een leeuw die was grootgebracht door schapen en dacht dat hij zelf een schaap was totdat een oude leeuw hem greep en meenam naar een vijver, waar hij hem zijn eigen spiegelbeeld liet zien. Velen van ons zijn als deze leeuw - het beeld dat we van onszelf hebben is niet ontleend aan onze eigen directe ervaring maar aan de mening van anderen. De individualiteit die van binnenuit had kunnen groeien is vervangen door een van buitenaf opgelegde 'persoonlijkheid'. We worden zomaar een schaap in de kudde, niet in staat ons vrij te bewegen en onbewust van onze eigen ware identiteit.

Het wordt tijd om je eigen spiegelbeeld in de vijver eens te bekijken en je te bevrijden uit het zelfbeeld dat door anderen is geconditioneerd. Ga dansen, rennen, loggen, wartaal praten - wat er maar nodig is om de slapende leeuw van binnen wakker te schudden.

Pas als je je persoonlijkheid laat varen ben je in staat je individualiteit te vinden. Je individualiteit krijg je van het bestaan; je persoonlijkheid is opgelegd door de maatschappij. De persoonlijkheid is een maatschappelijk nut.

De maatschappij kan geen individualiteit toestaan, want de individualiteit is niet zo volgzaam als schapen. De individualiteit heeft de eigenschappen van een leeuw; een leeuw gaat zijn weg alleen.

Schapen bevinden zich altijd in de massa, in de hoop dat de massa ze een knus gevoel geeft. In de massa voelt men zich beter beschermd, veiliger. Als er iemand aanvalt, bestaat er in een menigte altijd een goede kans jezelf te redden. Maar alleen? - alleen leeuwen gaan hun weg alleen.

En ieder van jullie wordt als leeuw geboren, maar de maatschappij conditioneert iedereen, ze programmeert je denken als een schaap. Ze geeft je een persoonlijkheid, een gezellige, aardige, heel nuttige, heel gehoorzame persoonlijkheid.
De maatschappij wil slaven en geen mensen die vrijheid boven alles stellen. De maatschappij wil slaven, want de hele gevestigde orde eist gehoorzaamheid.Gisternacht droomde ik, dromen moeten in de Tegenwoordige tijd: Ik droom dat ik een koe ben. Althans ik lig als koe in de wei, zoals ik het liefst slaap. Op mijn buik, 1 arm onder mijn kussen en de andere recht omhoog. Op naar de sterren en daar voorbij, zoals Buzz Lightyear (toy story) het zo mooi zegt.
Vandaag trek ik deze kaart, en ik snap hem O zo goed. Het aanpassen aan de maatschappij, de leeuw uit je leven verbannen. Het vuur doven. Alleen in de nacht, bevrijd de koe zich van de aarde om stiekem de leeuw tussen de sterren op te zoeken.

liefs
Heleen.
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: kreeft op november 08, 2013, 10:59:13 am
XX - De illusie voorbij 

  De vlinder op deze kaart vertegenwoordigt de buitenkant, dat wat voortdurend in beweging is en dat wat niet reëel is maar een illusie. Achter de vlinder bevindt zich het gezicht van het bewustzijn, dat naar binnen schouwt, naar het eeuwige. De ruimte tussen beide ogen is opengegaan en onthult de lotus van de spirituele ontplooiing en de rijzende zon van het bewustzijn. Door het rijzen van de innerlijke zon wordt meditatie geboren.

De kaart herinnert ons eraan het reële niet buiten ons te zoeken, maar binnen in ons. Als we ons op het uiterlijke richten raken we te vaak verstrikt in oordelen - dit is goed, dat is slecht, dit wil ik, dat wil ik niet. Een dergelijk oordeel houdt ons gevangen in onze illusies, onze slaperigheid, onze oude gewoontes en patronen. Laat je eigenzinnige denken los en ga naar binnen. Daar kun je je ontspannen in je eigen diepste waarheid, waar het verschil tussen dromen en werkelijkheid al bekend is. Het enige onderscheid tussen droom en werkelijkheid is dit: de werkelijkheid laat ruimte voor twijfel en een droom laat geen ruimte voor twijfel...Voor mij is het vermogen tot twijfelen een van de grootste zegeningen voor de mensheid. De religies zijn altijd je vijand geweest omdat ze de twijfel tot op de wortel hebben uitgeroeid. En dat hebben ze met reden gedaan: ze willen dat mensen in bepaalde illusies geloven die ze altijd hebben gepreekt...Waarom hebben mensen als Gautama de Boeddha er altijd zo op aangedrongen dat het hele bestaan - uitgezonderd je zelf als getuige, uitgezonderd je gewaarzijn - maar van voorbijgaande aard is en uit dezelfde materie bestaat als dromen? Ze bedoelen niet dat deze bomen er niet zijn. Ze bedoelen niet dat deze pilaren er niet zijn. Begrijp ze niet verkeerd, want het woord 'illusie'... Het is vertaald als illusie, maar illusie is niet het juiste woord, Illusie bestaat niet. De werkelijkheid bestaat. Maya zit ertussenin - ze bestaat bijna. Voor zover het de dagelijkse bezigheden betreft, kan ze als werkelijkheid worden beschouwd. Alleen in extreme zin, vanaf de top van je iliuminatie, wordt ze onwerkelijk, illusoir.
 
grtj
 
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Lief op november 08, 2013, 13:12:30 pm


Osho Zen Tarot

48. De Bron
 
Zen wil dat je uit je hoofd komt en naar de primaire bron gaat... Niet omdat zen niet weet hoe nuttig energie in je hoofd kan zijn, maar als alle energie in je hoofd wordt verbruikt zul je je nooit bewust worden van je eeuwigheid... Je zult nooit uit eigen ervaring weten hoe het is één te zijn met het geheel. Als de energie gewoon in het centrum blijft, daar pulseert, als ze nergens heen stroomt, niet naar het hoofd en ook niet naar het hart, maar in de bron zelf blijft waar het hart eruit kan putten en het hoofd eruit kan putten, als ze in de bron zelf blijft pulseren - dat is de fundamentele bedoeling van zazen. Zazen betekent dat er, als je in de bron zelf zit en nergens heen stroomt, een geweldige kracht opstijgt, een transformatie van energie tot licht en liefde, tot meer leven, tot mededogen, tot creativiteit. Ze kan allerlei vormen aannemen. Maar eerst moet je leren in de bron te zijn. Dan zal de bron beslissen waar je potentieel ligt. Jij kunt je in de bron ontspannen, de bron voert je naar je eigen potentieel.

Kommentaar

Als we het over 'gecenterd' of 'geaard' hebben, dan hebben we het over deze bron. Als we aan een creatief project beginnen, stemmen we ons af op deze bron. Deze kaart herinnert ons eraan dat ons een onmetelijke energiereserve ter beschikking staat. En dat we deze niet aanboren door te denken of te plannen, maar door geaard, gecenterd en stil genoeg te worden om met de bron in contact te komen. Ze zit in ons allemaal, als een privé-zon die ons leven en voeding geeft. Pure pulserende, beschikbare energie, die bereid is ons alles te geven wat we nodig hebben om iets te bereiken en bereid is ons thuis welkom te heten als we willen rusten. Dus of je nu op dit moment aan iets nieuws begint en inspiratie nodig hebt, of dat je net met iets klaar bent en wilt uitrusten, ga naar de bron. Ze wacht altijd op je en je hoeft niet eens je huis uit om haar te vinden.

groetjes, Lief :)
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: kreeft op november 13, 2013, 19:12:41 pm
3 - Leiding (Regenboog) 


  De engelachtige figuur op deze kaart met vleugels in de kleuren van de regenboog vertegenwoordigt de gids die wij allemaal in ons hebben. Evenals de tweede figuur op de achtergrond aarzelen we soms misschien om deze gids te vertrouwen als hij ons benadert, want we zijn gewend ons naar de buitenwereld te richten in plaats van naar ons innerlijk.

De waarheid van je eigen diepste wezen probeert je te laten zien welke richting je nu moet kiezen en als deze kaart verschijnt betekent dit dat je de innerlijke leiding die je ontvangt kunt vertrouwen. Je gids fluistert, en soms aarzelen we omdat we niet weten of we het goed hebben verstaan. Maar het is een duidelijke aanwijzing: als je je innerlijke gids volgt zul je je completer voelen, beter geïntegreerd, alsof je vanuit het diepste centrum van je wezen naar buiten treedt. Als je erin meegaat, zal deze lichtstraal je precies daarheen brengen waar je heen moet. Je moet leiding vragen omdat je niet weet dat je innerlijke gids binnen in je verborgen zit. Je moet je innerlijke gids vinden - ik noem hem je getuige. Ik noem hem je dharma, ik noem hem je innerlijke boeddha. je moet deze boeddha wakker maken, dan stort je leven weldaden en zegeningen over je uit. je leven wordt zo stralend van al het goede en goddelijke, dat je je dit in de verste verte niet kunt voorstellen.Het werkt bijna als licht. je kamer is donker, je hoeft alleen maar een lamp naar binnen te brengen. Zelfs een kaarsje is voldoende, dan verdwijnt de duisternis helemaal. En zodra je een kaars hebt, weet je ook waar de deur is. je hoeft er niet over na te denken: 'Waar is de deur?' Alleen blinden denken na over de plaats van de deur. Mensen die kunnen zien denken er niet over na, als er licht brandt tenminste. Heb je ooit moeten denken: 'Waar is de deur?' je staat gewoon op en loopt naar buiten. Je denkt er absoluut niet over na waar de deur is. Je gaat niet tastend op zoek naar de deur, je stoot je hoofd niet tegen de muur. Je kijkt gewoon en er komt geen gedachte aan te pas. Je loopt gewoon naar buiten.
 
 grtj  :)
 
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: kreeft op november 17, 2013, 09:34:47 am


55. Loslaten

Er is niemand in het bestaan die meer is en niemand die minder is. De grashalm en de enorme ster zijn volkomen gelijkwaardig... Maar de mens wil boven anderen uitsteken, hij wil de natuur veroveren en daarom moet hij onafgebroken vechten. Door deze strijd wordt alles zo ingewikkeld. Een onschuldig mens is iemand die de strijd heeft opgegeven; hij is er niet meer in geïnteresseerd boven anderen uit te steken, hij is er niet meer in geïnteresseerd een rol te spelen of te bewijzen dat hij bijzonder is; hij is als een roos geworden of als een dauwdruppel op een lotusblad; hij is deel gaan uitmaken van deze oneindigheid; hij is versmolten en één geworden met de oceaan en is nog maar een golfje; hij kent geen 'ik'. Onschuld is het verdwijnen van het 'ik'.

Kommentaar

Op deze afbeelding van lotusbladeren in de vroege morgen kunnen we aan de rimpels op het water zien dat er zojuist een druppel is gevallen. Het is een kostbaar ogenblik, een ogenblik vol ontroering. Door zich over te geven aan de zwaartekracht en van het blad af te glijden verliest de druppel zijn vroegere identiteit en gaat daar beneden op in de immense watervlakte. We kunnen ons voorstellen dat hij gesidderd moet hebben van angst voordat hij viel, op de rand tussen het bekende en het onbekende. Als je deze kaart gekozen hebt, betekent dat een inzicht dat er iets afgelopen is, dat er iets wordt afgerond. Wat het ook is - een baan, een relatie, een thuis waar je van gehouden hebt of iets dat je geholpen heeft te bepalen wie je bent - het is tijd om het los te laten. Als het je verdriet doet, laat dat dan toe, maar probeer het niet vast te houden. Er wacht je iets groters, er zijn nieuwe dimensies te ontdekken. Je kunt nu niet meer terug en de zwaartekracht doet haar werk. Geef mee - het betekent een bevrijding.


grtj  :)
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Vlinder op november 17, 2013, 12:35:00 pm
Vandaag de transformatie kaart,

trouwens een mooie kaart en voor mij echt op z,n plaats nu  :D
Tekst;
Met dank aan Lieve kreeft  :-*


XIII - Transformatie 

De centrale figuur op deze kaart zit bovenop de onmetelijke bloem van de leegte en heeft de symbolen van transformatie in handen - het zwaard dat de illusie doorklieft, de slang die zich vernieuwt door zijn huid af te werpen, de gebroken keten van de beperkingen en het yin/yang-symbool dat de dualiteit transcendeert. Een van zijn handen rust in zijn schoot, open en ontvankelijk. De andere reikt omlaag om de mond van een slapend gezicht aan te raken, een symbool voor de stilte die komt als we in rust verkeren.

Dit is een tijd om je totaal te laten gaan. Laat alle pijn, verdriet of problemen er gewoon zijn, accepteer de feitelijkheid ervan.

Het lijkt heel erg op de ervaring van Gautama de Boeddha toen hij na jaren zoeken uiteindelijk opgaf in de wetenschap dat hij verder niets kon doen. Die zelfde nacht nog werd hij verlicht. De transformatie komt als de dood, wanneer het haar schikt. En net als de dood haalt ze je uit je huidige dimensie en brengt je naar een volgende. In zen is een meester niet zomaar een leraar. In alle religies bestaan alleen leraren. Ze leren je over onderwerpen die je niet kent en vragen je te geloven, omdat deze ervaringen met geen mogelijkheid in de objectieve werkelijkheid kunnen worden vertaald. Ook de leraar kent ze niet - hij gelooft er alleen maar in; hij draagt zijn geloof over op een ander. Zen is geen wereld voor gelovigen. Zen is niet voor de gelovigen; zen is voor de waaghalzen die alle geloof, ongeloof, twijfel, rede en denken kunnen loslaten en simpelweg binnenstappen in hun pure, grenzeloze existentie.

Maar dat brengt een enorme transformatie met zich mee. Daarom zeg ik dat zen zich bezighoudt met de metamorfose, met transformatie, terwijl anderen zich bezighouden met filosofie. Het is je reinste alchemie: van een onedel metaal verander je in goud. Maar je moet de taal van zen begrijpen met een liefhebbend hart, niet met je rede of verstandelijke denken. Of luister anders alleen maar en vraag je niet af of het waar is of niet. En dan komt er plotseling een moment dat je ziet wat je je hele leven is ontgaan. Plotseling openen zich 'vierentachtigduizend deuren', zoals Gautama de Boeddha zei.
 
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Eva_84 op november 19, 2013, 10:41:20 am
3 - IJs-olatie (Wolken) - Ice-olation
 
In onze maatschappij hebben vooral mannen geleerd niet te huilen, zich sterk te houden als ze gekwetst worden en niet te laten zien dat het pijn doet. Maar vrouwen kunnen ook in deze val lopen en we hebben allemaal wel eens het gevoel gehad dat de enige manier om te overleven was onze gevoelens en emoties af te sluiten om niet opnieuw gekwetst te worden. Als de pijn heel diep gaat, kunnen we zelfs proberen deze voor onszelf te verbergen. Daardoor kunnen we bevroren, star worden, want diep van binnen weten we dat de pijn door een klein scheurtje in het ijs vrij kan komen en weer door ons systeem kan gaan circuleren.

De regenboogkleurige tranen op het gezicht van deze persoon bieden de sleutel om uit deze 'ijs-olatie' te breken. Tranen, uitsluitend tranen hebben de kracht om het ijs te smelten. Huilen is oké en je hoeft je niet voor je tranen te schamen. Huilen helpt om de pijn los te laten, stelt ons in staat zachtzinnig met onszelf om te gaan en bevordert uiteindelijk de genezing.
We zijn zo ongelukkig omdat we te veel in het zelf zitten. Wat betekent dat als ik zeg dat we te veel in het zelf zitten? En wat gebeurt er precies als we te veel in het zelf zitten? je kunt óf in het bestaan zijn óf in het zelf zijn - allebei tegelijk kan niet.
Als je in het zelf zit betekent dit dat je je afzondert, dat je afgescheiden bent.
Als je in het zelf zit betekent dit dat je een eiland geworden bent.
Als je in het zelf zit betekent dit dat je een grens om je heen hebt getrokken.
Als je in het zelf zit betekent dit dat je onderscheid maakt tussen 'dit ben ik' en 'dat ben ik niet'.
De definitie, de grens, tussen 'ik' en 'niet-ik', dat is het zelf - het zelf isoleert.

En het doet je bevriezen - je stroomt niet meer. Als je stroomt kan het zelf niet bestaan. Daarom zijn de mensen net als ijsblokjes geworden. Ze hebben geen warmte, ze hebben geen liefde - liefde is warmte en ze zijn bang voor liefde. Als hen warmte overkomt gaan ze smelten en verdwijnen de grenzen. In de liefde verdwijnen de grenzen, in vreugde verdwijnen de grenzen ook, want vreugde is niet koud.Wat een overgang, van de vrouw van regenbogen die alles in bloei zet en de liefde uitstraalt, naar de ijskoningin die niet in staat is om liefde te voelen en haar gevoelens zoveel mogelijk probeert te verbergen... Ik herken me er niet echt in. Maar misschien is dat dan weer wat de kaart wil aantonen, "dit ben ik" - "dit ben ik niet".. Ben ik mezelf aan het isoleren zonder dat ik me er bewust van ben?

Liefs  :-*
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Vlinder op november 21, 2013, 10:59:08 am
Ridder van vuur - Intensiteit    
  De figuur op deze kaart heeft de vorm aangenomen van een pijl en beweegt zich met de gerichte concentratie van iemand die precies weet waar hij heen gaat. Hij beweegt zich zo snel dat hij bijna louter energie geworden is. Maar zijn intensiteit mag niet worden verward met de manische energie die automobilisten ertoe aanzet met topsnelheid van punt A naar punt B te komen. Dat soort intensiteit behoort tot de horizontale wereld van ruimte en tijd. De intensiteit die de Vuurridder vertegenwoordigt, behoort tot de verticale wereld van het huidige moment - het inzicht dat nu het enige ogenblik is dat bestaat, en hier de enige ruimte.

Als je met de intensiteit van de Vuurridder handelt zal er waarschijnlijk deining ontstaan in het water om je heen. Sommigen zullen je aanwezigheid als opbeurend en verfrissend ervaren, anderen kunnen zich erdoor bedreigd voelen of zich eraan ergeren. Maar de mening van anderen doet er weinig toe; niets kan je op dit moment tegenhouden. Zen zegt: Beschouw alle grote woorden en grote leerstellingen als dodelijke vijanden. Ga ze uit de weg, want je moet je eigen bron vinden.

Je moet geen volgeling zijn, geen naäper. Je moet een oorspronkelijk individu worden; je moet zelf je meest innerlijke kern vinden, zonder gids, zonder handleiding. De nacht is donker, maar met het intense vuur van je onderzoekingsdrang kun je de zonsopgang niet mislopen. Iedereen die een intense onderzoekingsdrang in zich heeft voelen branden heeft de zonsopgang gevonden. Anderen geloven er alleen maar in. De gelovigen zijn niet religieus, door te geloven gaan ze simpelweg het grote avontuur uit de weg dat religie is.
 
 
 
Vandaag de tarotkaart de ridder van staven  erbij getrokken
Sluit  hier prachtig bij aan.
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Eva_84 op december 02, 2013, 11:16:27 am
31. Controle   

Mensen die zichzelf onder controle hebben zijn altijd nerveus, want de onrust verschuilt zich diep van binnen. Als je geen controle hebt, stroomt, leeft, dan ben je niet nerveus. Er is geen sprake van nervositeit - het gebeurt zoals het gebeurt. Je hebt geen verwachtingen van de toekomst, je acteert niet. Waarom zou je dan nerveus zijn? Om dat denken onder controle te houden moet je zo koud en star zijn dat je de levensenergie uit je lichaam en ledematen weert. Als je de energie laat stromen komt alles wat je hebt verdrongen aan de oppervlakte. Daarom hebben mensen geleerd zich kil te gedragen, anderen aan te raken zonder ze aan te raken, anderen te zien zonder ze te zien. Ze leven bij de gratie van clichés: 'Hallo, hoe gaat het?' Niemand meent wat hij zegt. Ze zeggen het alleen om een echte ontmoeting tussen twee mensen te vermijden. Ze kijken elkaar niet in de ogen, houden elkaars hand niet vast, proberen niet elkaars energie te voelen, laten de ander niet in zich toe - doodsbang, ze redden 't net, koud en doods, als in een dwangbuis.

Er is een tijd en plaats voor controle, maar als we ons leven erdoor laten leiden, raken we op 't laatst volkomen verstard. De figuur zit gevangen tussen de hoeken van de piramidevormen om hem heen. Het licht wordt sprankelend weerkaatst door zijn glimmende oppervlakken, maar dringt niet tot hem door. Het lijkt wel alsof hij bijna gemummificeerd is binnen deze structuur die hij rondom zichzelf heeft opgebouwd. Zijn vuisten zijn gebald en hij heeft een starre, lege, bijna nietsziende blik. Zijn onderlichaam onder tafel is de punt van een mes, een snijkant die verdeelt en scheidt. Zijn wereld is geordend en volmaakt, maar leeft niet - hij kan er geen spontaniteit of kwetsbaarheid in toelaten. Het beeld van de Heer van Wolken is een herinnering om eens diep adem te halen, je das los te maken en je gemak ervan te nemen. Als er fouten worden gemaakt is dat oké. Als de zaken een beetje uit de hand lopen, is dat misschien net wat we nodig hadden. Het leven heeft veel meer te bieden dan 'alles in de hand' te hebben.


Net wat ik vanochtend bedacht, dat ik niet alles in de hand heb, dat ik meer moet loslaten, dat ik er vertrouwen mag in hebben dat alles is zoals het moet zijn, en dat alles goed komt. Niet teveel piekeren maar het gewoon laten zijn.
 :-*
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Luijz op januari 18, 2014, 15:33:07 pm
leuk om te lezen
heb zelf de kaarten ook al enige tijd waren de eerste die ik kocht
vind ze vooral mooi omdat ze je zo diep kunnen raken
toen ik dipje had ze ff niet gepakt vond ik te heftig
maar ze zijn wel eerlijk
oefenen jullie op jezelf of ook op andere?
durf nog niet goed voor andere bang t verkeerde uit te leggen
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: Eva_84 op januari 19, 2014, 09:23:09 am
Ik heb ze niet maar trek af en toe online eentje voor mezelf. Heel diepzinnige kaarten die me erg laten nadenken over mn situatie. Enssoms ook eens iets wat ik liever niet hoor ;) maar wel altijd toepasselijk.
Kan me voorstellen dat het nogal heftig kan zijn in een moeilijke periode
Eva :)
Titel: Re: Legging Osho-kaarten
Bericht door: kreeft op januari 19, 2014, 09:33:53 am
ook een kaartje genomen, is lang geleden,

Aas - De bron (Vuur) 
   
  Als we het over gecenterd' of 'geaard' hebben, dan hebben we het over deze bron. Als we aan een creatief project beginnen, stemmen we ons af op deze bron. Deze kaart herinnert ons eraan dat ons een onmetelijke energiereserve ter beschikking staat. En dat we deze niet aanboren door te denken of te plannen, maar door geaard, gecenterd en stil genoeg te worden om met de bron in contact te komen. Ze zit in ons allemaal, als een privé-zon die ons leven en voeding geeft. Pure pulserende, beschikbare energie, die bereid is ons alles te geven wat we nodig hebben om iets te bereiken en bereid is ons thuis welkom te heten als we willen rusten.

Dus of je nu op dit moment aan iets nieuws begint en inspiratie nodig hebt, of dat je net met iets klaar bent en wilt uitrusten, ga naar de bron. Ze wacht altijd op je en je hoeft niet eens je huis uit om haar te vinden. Zen wil dat je uit je hoofd komt en naar de primaire bron gaat... Niet omdat zen niet weet hoe nuttig energie in je hoofd kan zijn, maar als alle energie in je hoofd wordt verbruikt zul je je nooit bewust worden van je eeuwigheid...Je zult nooit uit eigen ervaring weten hoe het is één te zijn met het geheel.Als de energie gewoon in het centrum blijft, daar pulseert, als ze nergens heen stroomt, niet naar het hoofd en ook niet naar het hart, maar in de bron zelf blijft waar het hart eruit kan putten en het hoofd eruit kan putten, als ze in de bron zelf blijft pulseren - dat is de fundamentele bedoeling van zazen.

Zazen betekent dat er, als je in de bron zelf zit en nergens heen stroomt, een geweldige kracht opstijgt, een transformatie van energie tot licht en liefde, tot meer leven, tot mededogen, tot creativiteit. Ze kan allerlei vormen aannemen. Maar eerst moet je leren in de bron te zijn. Dan zal de bron beslissen waar je potentieel ligt. Jij kunt je in de bron ontspannen, de bron voert je naar je eigen potentieel.

grtj