Bewustzijnsfasen tijdens de slaap

Gestart door Ricca, augustus 14, 2013, 15:09:12 PM

Ricca

Meestal glijden we in slaap zonder iets te merken van de verschillende bewustzijnsfasen waar we doorheen gaan, maar het is wel mogelijk om die afzonderlijke fasen te herkennen. Eventueel pas achteraf, ná het ontwaken.

1. Ten eerste is er natuurlijk het innerlijke afwenden van de fysieke werkelijkheid en de dagelijkse zorgen. Dat begint - als het goed is - zodra je je ogen sluit.

2. Dan is er een ongedifferentieerd niveau tussen waken en slapen waarop je alleen een ontvanger bent - heel passief maar open - en waarop telepathische en helderziende boodschappen heel gemakkelijk tot je kunnen komen. Je bewustzijn kan lijken te drijven. Er kunnen fysieke gewaarwordingen zijn, soms van groot worden, soms van vallen. Deze zijn karakteristiek voor de momenten waarop je je (bijna) bewust wordt van dit ongedifferentieerde gebied en sommige van de ervaringen die je daar hebt in fysieke termen vertaalt. Het gevoel van groot  worden is bijvoorbeeld een fysieke interpretatie van de psychische uitbreiding. Het gevoel van vallen is een fysieke interpretatie van een plotselinge terugkeer van het bewustzijn in het lichaam. Deze periode kan van een paar seconden tot een half uur duren.

3. Volgend op deze periode kán er een actief stadium van pseudodromen zijn, waarin je geest zich bezighoudt met fysieke of uiterlijke problemen die zich hebben kunnen vastklampen door de eerste twee stadia heen. Als deze te heftig zijn, kun je op dat moment wakker worden. Dit is een levendig, intens, maar gewoonlijk kort stadium.

4. Hierop volgt een ander ongedifferentieerd niveau, deze keer zeer duidelijk aangegeven door stemmen, gesprekken of beelden. Je bewustzijn stemt zich duidelijker af op de boodschappen die je ontvangt en sommige van die boodschappen wedijveren om je aandacht. Op dit punt is je lichaam betrekkelijk rustig.

5. Je volgt één van deze innerlijke stimulansen naar een diepere laag van bewustzijn, waarbij je de boodschap die je ontvangt omzet in lichte dromen.

6. Ergens in deze periode kom je in een zeer diep en beschermd slaapgebied, waar je op de drempel staat van andere lagen van werkelijkheden en waarschijnlijkheden. Je ervaringen hebben dan geen enkel verband meer met tijd en je zou bijvoorbeeld in enkele minuten járen kunnen ervaren. In het meest beschermde gebied verdwijnen de barrières tussen de vele lagen van werkelijkheid. Gewoonlijk hebben wij geen herinneringen aan dit droomstadium - het is een beschermd gebied...

7. Vervolgens keer je terug naar een gebied dat ook wel REM-slaap wordt genoemd en waarin fysiek georiënteerde droomgebeurtenissen gecreëerd worden, met gebruikmaking van de kennis die je in het vorige stadium (6) hebt opgedaan.

8. Daarna herhaalt de cylus zich vanaf 2. Je kunt op dit moment ook (even) wakker worden. Hoe dichter je bij het ontwaken komt, hoe fysieker georiënteerd de dromen zijn. De hele cyclus duurt zo'n 1,5 à 2,5 uur.

Bijna dezelfde soorten bewustzijnsschommelingen en stadia spelen zich ook af als we wakker zijn, maar daarvan zijn we ons nóg minder bewust. De dimensies ervan kunnen slechts aangevoeld worden door diegenen die vastbesloten genoeg zijn de tijd en de moeite te nemen die nodig zijn voor een reis door hun eigen subjectieve werkelijkheden.

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love