Auteur Topic: Jaarlegging 2020  (gelezen 763 keer)

Anja

 • Moderator
 • Senior lid
 • *****
 • Berichten: 338
Jaarlegging 2020
« Gepost op: december 03, 2019, 00:22:56 am »
Beste allemaal,

Ik ben ietwat van mijn principe afgeweken :) ;) door nu alvast een jaarlegging voor mezelf te doen. Dit terwijl ik altijd beweer dat dit altijd pas na de sinterklaastijd wenselijk is. Sorry mensen, zelfs ik kon nu even de spanning van het wachten niet meer aan.
Na enige tijd gemediteerd te hebben kwamen deze kaarten ter tafel. Ik heb de astrologische huizenlegging gedaan.

1. Persoonskaart........................................ Zwaarden Schildknaap; en ik haat deze kaart juist ;D
2. Geld, bezittingen en waarden....................Pentakels Koningin
3. Communicatie, naaste omgeving...............Zwaarden Ridder
4. Wortels/essentie, gezinsleven,huis.............De Hogepriesteres
5. Creativiteit, vrije tijd en kinderen.............. Staven 2
6. Werk en gezondheid.................................Pentakels 4
7. Relaties..................................................Staven Schildknaap
8. Wat in de diepte ligt.................................De Toren
9. Religie/spiritualiteit, hoge opleiding, verre reizen: Staven 7
10. Maatschappij en de positie, wetten..........Zwaarden Koningin
11. Sociale activiteiten.................................Pentakels Aas
12. Gevoelsleven en afzondering...................Pentakels Schildknaap

Ik heb het idee dat er in 2020 heel wat van mijn "heilige" huisjes worden opgeblazen :)Zie daarvoor De Toren die in de diepte ligt. Hoewel heel (even) vervelend, werkt dit ook bevrijdend en zullen mijn ontwikkelingen sneller gaan (Staven 7).
Ik voel in ieder geval heel sterk dat ik op het contactuele en relationele vlak erg veel ga meemaken. Wat ik nu allemaal ga opschrijven komt zeer tegenstrijdig over maar ik schrijf het toch op in de hoop dat daar duidelijkheid uit voortkomt.
Drie schildknapen: relaties gaan uitstekend!  8) Zou je denken! Ga er vanuit dat dit ook zo zal zijn maar......twee koninginnen: goede contacten, ook met veel gezelligheid maar....hier ligt het gevaar van roddel. Iets in mij zegt me dat dat ook zal gebeuren. En..twee tweeën: mensen gaan uiteen!! Dan kijk ik alleen naar de kaarten 3, 7 en 11 (de relatiehuizen). Daar staat geen enkel getal op (0) dus de kaart van De Dwaas!!! Maar kijk naar die Pentakels Aas, uiteindelijk wordt alles (veel) beter!

Dan kijk ik naar de materiële huizen 2, 6 en 10. Wat werk betreft zal ik de vind mee hebben. Misschien ligt er een promotie in het verschiet maar eerder denk ik dat ik hooguit een half jaar bij deze werkgever blijf (ga a.s donderdag beginnen) en dat ik dan wat anders, misschien wel beters ga doen. Zie ik Pentakels Schildknaap in het twaalfde huis, kan het dan zijn dat ik vanuit huis ga werken?
Qua gezondheid zal ik moeten gaan inleveren. Mijn sterkste gevoel is dat allergieën zullen toenemen of erbij komen.

Ik zal ook vaker en sterker dromen en visioenen krijgen (alle gevoelshuizen). Kortom: op zowel het contactuele/relationele als emotionele vlak heeft De Dwaas nog héél wat voor mij in petto! Het duurt nog wel even maar uiteindelijk is dit allemaal ten goede!


Groetjes van Anja (ben benieuwd wat jullie hier nog in kunnen zien).

Bergje84

 • Nieuw lid
 • *
 • Berichten: 32
Re: Jaarlegging 2020
« Reactie #1 Gepost op: januari 11, 2020, 11:27:57 am »
Ik doe ook een poging.

1. Schildknaap van zwaarden: beter leren omgaan met conflicten
2. Koningin pentakels: doorzettingsvermogen, betrouwbaarheid, een vruchtbaar jaar qua werk
3. Ridder zwaarden: een crisis, conflicten, confrontatie
4. De hogepriesteres: geduld, begrijpen, steun
5. Staven 2
6. Pentakels 4: vasthouden aan wat je hebt
7. Schildknaap staven: een verfrissende impuls
8. De toren: een conflict
9: staven 7: afgunst
10. Koningin zwaarden: spiritueel, onafhankelijk
11.  Aas pentakels: stabiliteit
12. Schildknaap pentakels: een aantrekkelijk voorstel

Anja

 • Moderator
 • Senior lid
 • *****
 • Berichten: 338
Re: Jaarlegging 2020
« Reactie #2 Gepost op: januari 11, 2020, 20:27:37 pm »
Hoi Bregje! Leuk dat je hier weer bent 8)

Hier natuurlijk mijn feedback.

1. Ik kan zaken soms erger zien dan ze werkelijk zijn! Op deze manier kan ik juist datgene over me afroepen wat ik niet wil. Ik zal moeten leren om dit beter te gaan hanteren.

2. Zowel qua werk als financieel inderdaad een vruchtbaar jaar! Vooral dat laatste denk ik omdat Pentakels 4 op de werkplaats ligt.

3. Een conflict waar ik goed mee moet omgaan dus. Ik heb sterk het gevoel dat het met iemand uit mijn omgeving is maar weet tot op heden niet met wie dat zal zijn. In ieder geval niet met iemand op het werk denk ik dus maar een kennis of iemand anders die mij na staat. Dit blijft even afwachten voor mij.

4. Die steun zou ik wel fijn vinden maar dat geduld wat minder ;D Maar toch had ik daar wel rekening mee gehouden!

5. Duidt voor mij op slechts gedeeltelijk succes, echter wel een goed begin wat het halve werk kan zijn.

6. Ik probeer inderdaad vast te houden maar i.v.m Zwaarden Koningin op plaats 10, sluit ik niet helemaal uit dat er een gedwongen afscheid komt. Dit is een gunstig werkjaar voor mij maar......ik sluit niet helemaal uit dat ik mogelijk toch naar een andere werkgever vertrek, dat daar (ook) dat aantrekkelijke voorstel op slaat.

7. Geeft mij het gevoel dat Staven Schildknaap weleens op meer verfrissende impulsen kan slaan! Kortom denk ik dat dit jaar voor mij een impulsief jaar kan worden genoemd! Zowel positief als negatief (conflicten maar ook aantrekkelijke voorstellen!). Vooral omdat Staven Schildknaap in het relatiehuis ligt, kan dit ook op nieuwe contacten slaan. Zeker als ik direct naar de kaart op de elfde plaats kijk (Pentakels Aas).

8. De plaats van de dieptepsychologie, kan ook op innerlijke conflicten van mijn kant slaan (zie Zwaarden Schildknaap). Dan krijg ik weer het gevoel dat dit mogelijk ook met werk te maken kan hebben maar....ook met mijn omgeving (om iets zakelijks?). Ik krijg ook ineens een beeld van een gedwongen verhuizing maar dat beeld is wat vaag. Ik blijf het toch ook een raadsel vinden met wie uit mijn omgeving ik conflicten zal krijgen maar bon....het jaar is nog niet om!

9. Afgunstig op mij ;D? Dat is lang geleden dat mij dat is overkomen :) maar uiteindelijk zie ik afgunst als een compliment jegens mezelf, al zie ik niet in waarom iemand op mij afgunstig zou moeten zijn. Maar goed, dat weet je toch niet!
Ik krijg het gevoel dat ik sterk moet blijven staan in mijn meningen, overtuigingen en handelswijzen! Leren om in mijn kracht te gaan staan, juist door die conflicten???

10. Spiritueel inderdaad onafhankelijk maar ook breken met iets??

11. Die stabiliteit slaan dan mijns inziens op sociale activiteiten. Er schiet mij even niets anders te binnen.

12. Ik denk dat je hier recht in de roos schiet, ben zeer benieuwd 8) 8)


Mijn grote dank voor poging! Daarom verdien je een uitgebreide reactie!


Een lieve groet van Anja


Damaris

 • Volledig lid
 • ***
 • Berichten: 215
Re: Jaarlegging 2020
« Reactie #3 Gepost op: maart 29, 2020, 14:01:16 pm »
Lieve Anja.

Wat me direct opvalt in de legging, geen beker kaarten!
geen "hoge" heren (keizer, koning) in de legging, wel "hoge" (2 koninginnen + hpres)vrouwen.
bijna het hele hofhuishouden van de zwaarden is aanwezig.
3 schildknapen, dat word leren dit jaar.
pentakel kaarten duidelijk aanwezig
staven aanwezig

de torenkaart is de meest opvallende kaart, je ogen worden er direct naar toe getrokken.
positie 8e plaats, jij beschrijft het "wat er in de diepte ligt". een opruiming, die in mijn
ogen wordt veroorzaakt door de hofhuishouding van de zwaarden, met op de 4de plaats
de ridder zwaarden. In het huis van de communicatie. De ridder is een "te"strijdlustig persoonlijkheid, die teveel in rep en roer kan krijgen. De persoonskaart is de page zwaarden
een leerling, die niet opgewassen zal zijn, tegen deze krachten. Gelukkig is de zwaarden koningin meegekomen om de boel  in het gareel te houden. En op de 10 plaats kan zij gelukkig veel goeds doen. Ik zie veel pentakel kaarten, aan materie zal het je niet ontbreken, lijkt het. Maar loslaten kan voor jouw een probleem zijn gezien de pentakels 4 meespeelt. in het huis van de gezondheid en het werk. Vooral je werk durven los te laten, je niet teveel mee laten slepen in zorgen die er zouden kunnen ontstaan. Het komt of is goed. Laat de boel de boel op dat gebied, kijk wat er op je pad komt, maar dwing niets af.
de hoge priesteres op 4. Mooi heel erg mooi, om deze dame op deze plek te zien liggen. in de wortel, in de essentie. Prachtig, luister goed naar haar. Soms is ze moeilijk te verstaan, maar ieder woord dat ze zegt is belangrijk. Meditatie en rust, heel belangrijk.
ook de staven kaarten vind ik erg rustig! geen vecht kaarten, geen moeilijk trauma kaarten. staven 7 wat verdedigend, maar toch doelgericht. Ook zij zullen geen problemen geven. Het probleem zal liggen in de zwaarden, in het lucht, in de gedachtengang, en het ontbreken van de beker kaarten. Hierdoor blijft alles in het lucht hangen, en heb je de torenkaart nodig voor de ontlading.   
Het komt inderdaad over met de droom. de reisschema's die in de war liggen (torenkaart+zwaarden ridder), maar het pad is begaanbaar. wegen kunnen worden aangewezen, er zijn voldoende raadgevers ( hoge priesteres maar ook page staven en de zwaarden koningin niet te vergeten)

liefs
Damaris.

Anja

 • Moderator
 • Senior lid
 • *****
 • Berichten: 338
Re: Jaarlegging 2020
« Reactie #4 Gepost op: maart 29, 2020, 19:54:25 pm »
Lieve Damaris,

Wát kun jij alles toch mooi verwoorden. Dit doet mij heel goed!

Een opruiming ja, wat ik van jou begrijp: niet of nauwelijks veroorzaakt door mijn werk maar meer door mijn directe omgeving. Perikelen in/met mijn naaste omgeving die op een gegeven moment tot die opruiming dus.

Heel straf: dit weekend heb ik zowel De Hogepriesteres als De Maan getrokken! Ik wilde een kleine legging voor mezelf doen en deze twee kaarten vlogen spontaan uit het deck! Ik hoefde meteen die legging niet meer te doen!!
Door de hofhuishouding (naaste omgeving als ik jou goed begrijp) worden mijn emoties zelfs behoorlijk 'aangeraakt' waardoor de ontlading volgt. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik ook wel wat schrok van die torenkaart maar tegelijkertijd had ik wel zoiets van wat moet dat moet!

Gelet op zowel mijn laatste droom als deze legging: ik zal maar eens heel goed naar De Hogepriesteres gaan luisteren! Inderdaad: ze is soms moeilijk te verstaan, misschien moet ik mijn spirituele oren laten uitspuiten en zij helpt mij een beetje mee om de weg te wijzen.
Ze zal er op den duur wel voor zorgen dat de reisschema's weer op orde komen :)

Mocht ik iets verkeerd begrepen hebben dan lees ik dat graag! Hierbij nogmaals mijn dank voor je inbreng 8)Liefs,

Anja

Anja

 • Moderator
 • Senior lid
 • *****
 • Berichten: 338
Re: Jaarlegging 2020
« Reactie #5 Gepost op: maart 29, 2020, 21:28:45 pm »
By the way: rustig aan doen betekent hier volgens mij niet te snel beslissingen nemen. Laat (ook) de tijd het werk doen.

Damaris

 • Volledig lid
 • ***
 • Berichten: 215
Re: Jaarlegging 2020
« Reactie #6 Gepost op: maart 30, 2020, 14:57:45 pm »
Lieve Anja

Mocht ik iets verkeerd begrepen hebben dan lees ik dat graag! Hierbij nogmaals mijn dank voor je inbreng 8)

Ik geloof niet dat ooit iets fout is of kan zijn, dat alles precies is zoals het moet zijn, alleen dat ons bewuste (het ego dat hier op aarde rondloopt) het niet altijd begrijpt, en daardoor een oordeel probeert te vellen in goed of fout. Ik kan niet fout schrijven en jij niet fout interpreteren ;D

Wát kun jij alles toch mooi verwoorden. Dit doet mij heel goed!

Ik weet niet of al die woorden van mij zijn, soms weet ik zelf niet wat ik schrijf ::)soms loopt het zweet over mijn rug, als ik iets verzonden heb, of in mijn dagelijks leven iets tegen iemand heb gezegd waarvan ik denk  ???
En dan ben ik altijd ENORM blij als iemand zegt: wat heb jij dat mooi verwoord. Lost mijn schaamte gevoel op ;D . Maar met dat probleem zal ik niet lastig valt :P

By the way: rustig aan doen betekent hier volgens mij niet te snel beslissingen nemen. Laat (ook) de tijd het werk doen.

Geduldig zijn, iets heel moeilijk, maar wij leven in een tijdperk waar we overbelast zijn door willen...prikkels....verlangens.....moeten. We rennen door het leven heen zonder één moment rond te kijken, waar we zijn, wat we aan het doen zijn. Onbewust als robotten zijn we geprogrameerd in de tijd.
In onze hoofd spelen misschien wel 10 beeldschermen door elkaar, die ons continue bezig houden.
Rustig aan doen.....rustig kijken.
Ik leerde van mijn meditatie leraar, dat je altijd in de langste rij moest gaan staan bij de kassa, vooral als je haast hebt. Kijk dan maar eens wat er in je om gaat......In dat gevoel leven we continue. Leren langzaam lopen. vertragen dan krijg je beetje bij beetje de tijd in je eigen hand. Het geeft zoveel rust. (en het lukt me echt niet elke dag, maar de momenten dat het me wel lukt ben ik als een kind zo blij ;D ;D)

liefs
Damaris


Anja

 • Moderator
 • Senior lid
 • *****
 • Berichten: 338
Re: Jaarlegging 2020
« Reactie #7 Gepost op: maart 30, 2020, 17:29:37 pm »
Wow Damaris!

Je hoeft echt niet aan jezelf te twijfelen en je al helemaal niet te schamen!

Ik kan natuurlijk niet weten hoe alles precies gaat verlopen. Vooralsnog hou ik het dan maar op mijn directe omgeving, met die optie dat het mogelijk anders kan zijn.

Laat ik eerst maar eens leren om rustig aan te doen ::) en ook eens rustig te kijken. Ik denk dat mij dan dingen duidelijk worden. Rustig worden waardoor er meer overzicht, inzicht en mogelijkheden komen!


Liefs,

Anja