Auteur Topic: Staven 7  (gelezen 64271 keer)

palomino

 • Gast
Staven 7
« Gepost op: mei 31, 2004, 22:23:52 pm »
Op de RWS kaart staat een man die zich aangevallen voelt en zich moet verdedigen.Hij moet uitkijken en letterlijk 'oppassen'  dat hij zijn evenwicht niet verliest ,dat hij stand houdt want met zijn linkerbeen staat hij in het water ,en kan dus gemakkelijk uitglijden en met zijn rechterbeen staat hij aan het randje van een afgrond...Maar hij staat boven zijn belagers en staat daarom sterk om zijn standpunt te verdedigen.Hij heeft de stoute schoenen aan getrokken;althans dat is mijn verklaring voor het feit dat hij twee verschillende schoenen draagt... ;D en het kan ook duiden op het feit dat er verandering in het spel is.

Op de Crowleykaart zie ik op de voorgrond een staaf die te vergelijken is met de staven op de RWS kaarten...de persoon en de staaf zijn hier 1 geworden ,in elkaar versmolten.In het bovenste gedeelte van deze staaf kun je een menselijk lichaam van achteren gezien herkennen...zijn onderlijf herhaalt zich 7 keer.
De 'bodem' van de staaf is duidelijk te zien wat aangeeft dat hij in beweging is en de moed opbrengt om door het vuur te gaan;via de weg van visie en intuitie die aangegeven wordt door de twee Horusstaffen (bedankt Meduus!).
Verder valt mij nog op dat de 6 achterste staven niet voor of achter elkaar zijn gerangschikt ,maar door elkaar heen lopen.
Ik weet niet wat de vogelkoppen en de bloemen (lotus...?) op de andere staven betekenen...Wie wel ?
Liefs Palomino
« Laatst bewerkt op: februari 16, 2010, 16:31:46 pm door Ricca »

janice

 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 1365
Re:STAVEN 7
« Reactie #1 Gepost op: juni 02, 2004, 12:54:02 pm »
Rider Waite
                                                   

Ingaan op kaarten zonder illustraties ernaast is zo saaaaaaaai

Zes van staven -> het succes is behaald
Zeven van staven -> het succes moet nu behouden blijven en kan zelfs nog verbeterd worden.
7 = het getal van de wijsheid en de kennis

Na de overwinning + succes van Zes van Staven zal het mannetje op de kaart zichzelf moeten bewijzen. Hij zal moeten laten zien dat hij de concurrentie en de daaropvolgende promotie aankan.

Crowley: de voorste "oudere" staaf houd de achterliggende staaf tegen.
« Laatst bewerkt op: december 13, 2010, 12:19:50 pm door Ricca »
Intuitie is verstand dat haast heeft

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3108
 • :: SAMEN ::
Re:STAVEN 7
« Reactie #2 Gepost op: juni 05, 2004, 13:48:32 pm »
Hallo Palomino,

Ik zie geen water op de kaart. Voor mij staat de figuur gewoon met beide voeten op de grond. Voeten, schoenen en grond zijn symbolen die bij het 1e chakra horen en te maken hebben met hoe je je in het leven staande houdt. Dat hij één schoen en één laars aan heeft, zegt mij dat hij zijn leven niet echt goed beheerst. Er mankeert iets aan de basis. Hij is weliswaar gekleed in groen, een kleur van evenwicht, kalmte en innerlijke rust, maar de schoen en de laars verraden toch een onevenwichtigheid. Maar hij redt het wel, blijft wel op de been.

Waite zegt zelf over deze kaart: "Degene die aangevallen wordt bevindt zich op de top en zijn vijanden zijn waarschijnlijk niet in staat hem te bereiken". Nu is vijanddenken altijd een dwaling. Natuurlijk zijn er mensen die vijanden menen te zien, of zich aangevallen voelen, maar ik zal de kaart nooit duiden door zonder meer op vijanden te wijzen. Ik geef er meestal deze betekenis aan: je standpunt verdedigen, bij je eigen mening blijven - wat anderen (de staven op de voorgrond) ook zeggen. Dit wil niet altijd zeggen dat je mening ook juist is! De kaart kan ook betekenen: je twijfels (de staven op de voorgrond) overschreeuwen.

Met Staven (vuur!) is het moeilijk je hoofd koel te houden. Het letterlijk hoge standpunt (op een heuvel) hoeft niet te getuigen van een hoger inzicht (dat is eerder bij de Gehangene te vinden...). Staven kunnen niet afwachten en hebben ook weinig op met contemplatie. Liever bereiken zij hun doel door actie en strijd. En vaak genieten zij van deze strijd. Daarom kan de kaart ook wijzen op de gewoonte om voortdurend te vechten, het gevoel voortdurend te moeten concurreren enz. Of: de opwinding van een conflict gebruiken om boven je onzekerheid of depressieve gevoelens uit te komen. En in sommige gevallen gewoon moed: moedig de omstandigheden tegemoettreden.

Hoewel je in de kaart een verdedigende houding kunt zien, gaat het op Staven 7 vooral om een confrontatie of botsing die vaak juist gezocht wordt. De verdedigende houding wordt in de RW-tarot eigenlijk uitgebeeld door Staven 9.

Liefs,
Ricca
« Laatst bewerkt op: januari 24, 2006, 14:09:36 pm door Ricca »
From Ricca with Love

palomino

 • Gast
Re:STAVEN 7
« Reactie #3 Gepost op: juni 05, 2004, 14:57:04 pm »
Hoi Ricca,
Ik gebruik de Universal Waite en daarop is te zien dat de jongen  met zijn gelaarsde voet in een klein stroompje staat.
Liefs Palomino

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3108
 • :: SAMEN ::
Re:STAVEN 7
« Reactie #4 Gepost op: juni 05, 2004, 15:13:04 pm »
Hallo Palomino,

Ja, er zijn kleurverschillen tussen Rider-Waite en Universal Waite. Maar dit zou eigenlijk niet tot een andere betekenis van de kaart moeten leiden.
Wel vreemd, een stroompje boven op een heuveltop... Dat kan eigenlijk alleen maar als daar een bron is...  ::)

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

palomino

 • Gast
Re:STAVEN 7
« Reactie #5 Gepost op: juni 07, 2004, 14:31:37 pm »
Hoi Ricca,
Misschien is die bron er wel en moet de jongen aan de dans ontspringen.

luna

 • Gast
Re:STAVEN 7
« Reactie #6 Gepost op: juni 07, 2004, 22:51:44 pm »
Met betrekking tot astrologie

Mars in het teken van de leeuw.
Je bent bezield en onvermoeibaar.  Je hebt vuur en zelfvertrouwen, en je bent prominent aanwezig en vasthoudend.  Als je je inzet voor een goed doel ben je bijna ontembaar.  Weliswaar kun je egoïstisch en arrogant zijn en kun je een vermoeiende behoefte aan publiek hebben.  Maar je warmte, levendigheid en bereidheid om de eerste stap te zetten leveren je veel bewonderaars op, romantisch en anderszins.  Jij zorgt voor spanning.

Meduus

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3108
 • :: SAMEN ::
Re:STAVEN 7
« Reactie #7 Gepost op: juni 09, 2004, 07:26:38 am »
De zes staven op de Crowleykaart (twee met een lotusbloem, twee met een fenikskop en twee met een gevleugelde zonneschijf) vormen een soort traliewerk of barrière. Eventueel een uitdaging. De zevende staaf heeft de vorm van een onbehouwen knots waarmee je een doorbraak zou kunnen forceren...
De barrière kan in de buitenwereld liggen en dan wijst de kaart op verzet tegen iets in de buitenwereld en de moed om een doorbraak tot stand te brengen. Maar op een niet zo zachtzinnige of elegante manier...
Als de barrière een innerlijke is, denk ik aan: je twijfels de kop indrukken...

De betekenis hangt samen met Staven 6. Daar vormen de zes staven een harmonisch geheel: op de kruispunten branden heldere vlammen ten teken van stromende energie en een gevoel van innerlijke sterkte. Op Staven 7 zijn de vlammen flakkerend en verzwakt: de energie stroomt niet goed. Een gevoel van innerlijke zwakte.

Liefs,
Ricca
« Laatst bewerkt op: januari 24, 2006, 14:11:25 pm door Ricca »
From Ricca with Love

sharonl

 • Gast
Re:STAVEN 7
« Reactie #8 Gepost op: november 23, 2004, 20:03:03 pm »
hallo allemaal.
mijn eerste reactie toen ik die kaart zag was. (en ik zal er wel helemaal naast zitten) maar dat hij op een ingewikkelde manier probeert de staaf in zijn hand tussen de anderen te leggen zodat hij er vast in zit zeg maar. en dat er nog groene levende blaadjes aan zitten. dat maakt de kaart voor mij minder troosteloos als hij er in het eerste opzicht uitziet zeg maar. ik zal er wel naast zitten maar ik ben er nog niet echt goed in.
groetjes sharon

Ricca

 • Moderator
 • Master lid
 • *****
 • Berichten: 3108
 • :: SAMEN ::
Re:STAVEN 7
« Reactie #9 Gepost op: november 24, 2004, 09:47:14 am »
Hallo Sharon en welkom!

Je hebt een leuke benadering van de kaart. De dingen (staven) op een rijtje zetten? ;D Dat zou ik er in sommige gevallen ook wel in kunnen zien. Maar die ingewikkelde manier waar jij het over hebt, past niet zo goed bij de staven. De groene blaadjes laten zien dat ze groeien en dus vol energie zitten. Ze staan daarom voor de levenskracht, het element vuur, en dat kan tot uiting komen als vurigheid, enthousiasme, gedrevenheid e.d. Ook wel als strijd. Met staven wordt i.h.a. meer impulsief dan doordacht gehandeld.

Liefs,
Ricca
From Ricca with Love

sharonl

 • Gast
Re:STAVEN 7
« Reactie #10 Gepost op: november 24, 2004, 19:24:18 pm »
ja dat dacht ik al wel haha.
het leek mij net of hij een brugje aan het bouwen was. maar ja haha zit er dus weer eens naast.
toch kijk ik sins dit forum anders naar mijn kaarten.
en begrijp ze meer.
groetjes sharon

Vladimir

 • Gast
Re:STAVEN 7
« Reactie #11 Gepost op: augustus 08, 2005, 19:39:42 pm »
Staven 7: Moed


Heel duidelijk is hier het verschil te zien tussen de interpretatie van Crowley en die van Osho.

Schijnbaar vindt Crowley het erg moedig om de huidige situatie in stand te houden, wanneer men deze kaart trekt. Dit, in tegenstelling tot Osho, die de situatie bloot legt zoals ze is: hachelijk. Die zevens toch..

Staven 7 leert mensen volgens mij vertrouwen te stellen in hun directe omgeving. Alles gaat goed, zolang niemand in uw omgeving u tegenwerkt.

U kunt dit zien als een gedurft kunststukje, zowel als waaghalzerij. Als het fout gaat, komt u zelf op de blaren te zitten. U heeft nu al 3 benen (en 3 armen) nodig om te kunnen blijven staan (zowel Crowley als Osho: 2x3). Dan moet het niet zo zijn, dat uw omgeving u ook nog eens doelbewust onderuit haalt.

Wie zijn gat verbrandt, moet op de blaren zitten is het risico wat we lopen met deze kaart. Het is bij deze kaart de moeite waard om jezelf eens af te vragen of het al die moeite wel waard is. Men kan ook afstappen, alvorens het te laat is.. ;)
« Laatst bewerkt op: augustus 08, 2005, 19:40:13 pm door Mephisto »

nathair

 • Gast
Re: STAVEN 7
« Reactie #12 Gepost op: augustus 18, 2008, 11:05:45 am »
Wat mij nog opvalt, is dat de persoon de staaf net zo vasthoudt, als dat de acht staven op (hoe kan het anders  :) ) Staven Acht door de lucht vliegen. Een duiding dat deze persoon met vuur doelgericht bezig is?

Laure

 • Gast
Re:Staven 7
« Reactie #13 Gepost op: mei 14, 2010, 09:47:10 am »
Heya
Ik kom hier later nog wel eens de Nederlandse samenvatting posten maar om mezelf eraan te herinneren alvast deze link
http://www.aeclectic.net/tarot/project/2/07_wands_holmes.shtml
naar een Staven7 kaart die ontworpen werd door een forumlid van een Engelstalig tarot-forum.
Eerst dacht ik, een potloodtekening, ftw!
Maar toen ik de uitleg las vond ik het een hele originele benadering van de 6+1 staven

doosje

M_iriam

 • Gast
Re:Staven 7
« Reactie #14 Gepost op: juli 26, 2010, 05:46:41 am »
Uitgaand van het Rider Waite deck:

Alle 4 de elementen zijn aanwezig op de kaart.
Weliswaar in andere verhoudingen.
Wat mischien duidt op een disbalans?

Gezien het feit dat er meer lucht op de afbeelding is dan water en aarde, zou je kunnen stellen dat hy meer denkt ( lucht ) dan voelt ( beetje water ) aangevallen te worden.
En daar bovenop heeft hy ook nog eens erg weinig om stevig op te rusten (aarde).

Nog iets wat opvallend is:

Hy kijkt angstig, bijna verschrokken neer op 'een mogelijke vijand of vijandig ingestelde menigte'.
Alsof hy verbaasd is dat het hem niet gegunt is zover te komen.

Het lijkt overigens zo te zijn, dat hy zichzelf bewust heeft teruggetrokken daar op dat heuveltje.
Ik denk 'vlucht gedrag'.
Die staven lijken er bewust neer te zijn gezet om externe factoren ook echt buiten te houden.
En die houding : voorbereidt op alles, kom maar op.
Een beetje te onverschrokken, naief.Iemand wat feedback hierop?

Liefs, Miriam

« Laatst bewerkt op: juli 26, 2010, 05:51:20 am door M_iriam »