De eigenschappen van het teken Vissen

Element: water
Kruis: beweeglijk
Heerser: Neptunus

Algemeen

Vissen geeft weinig om de waarden van deze wereld en is in zijn hulpvaardigheid vaak tot grote opofferingen bereid. De betrokkenheid bij andermans problemen kan zo groot zijn alsof het Vissen zelf betreft. Vissen is het dierenriemteken van de mens die kan luisteren en begrijpen zonder te oordelen. Ze weten hoe ze anderen een hart onder de riem kunnen steken, goed voor zichzelf kunnen zorgen is vers twee..

Vissen-kind

Van alle tekens van de dierenriem is Vissen het meest gevoelig voor indrukken en stemmingen, het meest sensibel en intuïtief. Een Vissen is een meester dromer, en een Vissen-kind leeft al snel in een eigen fantasiewereldje. En natuurlijk voelt het elke stemming aan, heb je het hartstikke druk en loopt je hoofd al over, begint dat kind ook nog te jengelen... En als je als ouder of verzorger niet zo lekker in je vel zit, je verdrietig voelt en het liefst een potje zou willen huilen, dan doet de kleine dat wel voor jou. Voor een Vissen-kind zijn een aantal vaste, rustige momenten op de dag heel belangrijk, denk bijvoorbeeld aan het 's avonds voor het slapen gaan een verhaaltje voorlezen. Van nature is Vissen heel verlegen, zet daarom je kind nooit zomaar in een vreemde omgeving in de schijnwerpers, daar voelt het zich zeker niet in thuis.Omdat Vissen zo idealistisch is en opofferingsgezind is een Vissen-kind van nature geneigd iedereen zo'n beetje onvoorwaardelijk te vertrouwen. Daardoor kunnen deze kinderen vaak eindeloos worden gepest op school door de meer extraverte kinderen, en als ouder moet je je kind met liefde leren dat het voor zichzelf op moet leren komen en niet op de vlucht moet slaan. Alles wat zielig is heeft een plekje in het hart van een Vissen-kind, en als je niet uitkijkt zit binnen de kortste keren je huis vol met zielige katjes en gevonden hondjes. Ook zielige kindertjes komen in aanmerking. Medelijden is een bijzondere eigenschap, zeker in deze drukke, jachtige tijd waarin mensen weinig tijd meer voor elkaar hebben, maar je moet je kind toch -zo voorzichtig mogelijk- trachten bij te brengen dat je huis en je portemonnee niet groot genoeg zijn om alles en iedereen op te kunnen vangen.

Dromen en idealiseren

Meestal houdt een Vissen-kind niet zo van sport (al kan dat bijvoorbeeld met een Boogschutter-ascendant weer heel anders zijn!), en hoewel voldoende slaap en rust van essentieel belang zijn voor dit kind, moet je er toch voor waken dat het niet opgroeit tot een volwassene die nauwelijks in de benen te krijgen is.

Vissen droomt en idealiseert het leven. Daardoor kunnen er in de rauwe werkelijkheid van alledag veel teleurstellingen ontstaan, met name in de liefde. Als een Vissen-mens verliefd wordt, dan is meestal al het andere niet meer belangrijk. Geld, gezondheid, eigen behoeften, het wordt allemaal ondergeschikt aan Die Ene.

Wanneer er nog geen liefde in het leven van een Vissen-jongere is, zal deze niet zo snel besluiten om op eigen benen te gaan staan. Vissen is niet bijzonder avontuurlijk of onafhankelijk en het idee alleen te zijn en alles zelf te moeten gaan doen kan weinig aantrekkelijk lijken.

Wat werk betreft is een typische Vissen meestal niet zo geïnteresseerd in het op winst gerichte zakenleven, belangrijk voor een Vissen-mens is het gevoel en de creativeit. Interesses en behoeften worden dan ook beter bevredigd bij beroepen als kunstenaar, musicus, psycholoog, leraar, sociaal werker et cetera, dus de creatieve en verzorgende kant. Als Vissen heb je veel behoefte aan erkenning en wanneer dat niet komt kun je zeer koppig worden, iets wat anderen niet zo snel achter je zouden zoeken. Buitengewoon belangrijk is ook nog de sfeer, ook al is het werk op zich nog zo leuk, als de sfeer niet goed is, is een Vissen-mens diep ongelukkig. Vissen is hypergevoelig voor sfeer en omgeving, en wanneer je het gevoel hebt niet begrepen te worden, kun je je al snel terugtrekken in een eigen privé-wereldje.

De weg van de minste weerstand

Omdat een Vissen-mens geneigd is voor de weg van de minste weerstand te kiezen kunnen er rond het dertigste levensjaar -wanneer de eerste Saturnuscyclus achter de rug is- wel enige frustraties gaan spelen. Maar veel van die frustraties zijn wel duidelijker geworden omdat de kijk op het leven inmiddels, als het goed is, ook wel wat realistischer is geworden. Het is niet ondenkbaar dat een Vissen met de eerste de beste jeugdliefde is getrouwd en droomde van een huisje, boompje, beesten en kinderen en lang en gelukkig leven en dat er in deze periode een beetje verdrietig gevoel gaat spelen, dat alles toch niet zo gekomen is als je je gewenst had.Moeilijkheden verdwijnen niet zomaar, en wat een Vissen moet leren is deze onder ogen te zien en vervolgens de moed opbrengen om er met anderen over te praten. Een typische Vissen-eigenschap is het zich voor anderen kunnen opofferen, zorg er dan in ieder geval voor dat die anderen dat ook waard zijn. Een Vissen-ouder heeft ook de neiging zijn of haar kinderen weleens teveel te verwennen en wil niet dat het hen aan iets ontbreekt, realiseer je dan wel dat je je kinderen daar op de langere duur helemaal geen plezier mee doet, want het leven is niet altijd aardig en er zijn niet altijd mensen die voor je klaar staan. Als je als kind niet geleerd hebt tegenslagen te verwerken en te accepteren dat je nou eenmaal niet alles kunt hebben, is het als volwassene moeilijk je te handhaven als er even een tegenslag is. Maar hoe dan ook, niemand kan een Vissen-ouder verwijten geen begrip te hebben voor de moeilijkheden van opgroeiende jeugd, maar er kan soms ook een neiging kunnen zijn enigszins misbruik te maken van de aanhankelijkheid van je kinderen en je -ook al worden ze groter en zelfstandiger- teveel aan hen vast te klampen.

Een Vissen-mens trekt zich alles aan, kan bij wijze van spreken het leed van de hele wereld dragen, maar  gelukkig is er ook altijd nog dat gevoel voor humor wat er voor zou kunnen zorgen de dingen wat minder zwaar op te vatten!

 

 


Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookReizen algemeen


Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...


Persoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht als je zoekt naar ant­woord­en, naar zelf­kennis of hulp door een spirituele adviseur.

Ga naar de consulenten


Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...


Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...


Cursus tarot

cursus tarot Een e-cursus tarot van Maddy Kersten. Start met de cursus en ontvang het direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer...