Elke maand een nieuwe prognose van Sandra

December 2018: Speciale kerstprognose

Sandra heeft ook een speciale jaarprognose voor 2019 geschreven
klik hier voor de jaarprognose

Christmasgift from the universe

Tijdens de traditionele Kerstdagen, glinsteren je de Sterren en Hemellichamen tegemoet en beloven zij je vanuit de gulheid van de Schepping alles te geven, om het je zo aangenaam mogelijk te maken.

Tijdens je Aardse reis ben je nu tijdens de 12 maandelijkse cyclus aangekomen op het kantelpunt en de Winterzonnewende van de Steenboks- en Kreeftskeerkring. De Zon staat nu op zijn laagste graden. Het donkerste punt en de kortste dag zijn aangebroken. Echter, is de intensiteit van het licht rondom deze dagen krachtiger dan ooit! In de oudheid symboliseerde de Winterzonnewende een mystieke en speciale betekenis. Men vierde het heilige feest van het licht en het hogere goddelijke, waarin de ‘Drie wijzen uit het Oosten’ een ster volgde en de ster tevens symbool stond voor het goddelijke. In deze fase van bewustwording en groei, staat dit uiteraard nog steeds symbool voor het licht en goddelijkheid in jezelf. Vier dit feest en gift from the Universe, met ieder kaarsje en lichtje die je ontbrand.

De zonnekracht brengt vanaf 21 december zijn tijd in de plechtige en statige Steenbok door. Steenbok streeft van nature hoge doelen na en houdt tradities als Kerst graag in ere. De ‘lichtbrenger’ doet tijdens deze donkere dagen zijn uiterste best, de mooiste en helderste kristallenenergie tevoorschijn te halen. Maak er dan ook sfeervolle dagen van, zoals deze bij je passen en stem je af op een bijna heilige stilte, welke deze dagen omfloersen!

Op 22 december komt er een vervolg via de volle Maan in het gesternte Kreeft. De Zon en de Maan vormen een oppositie en bieden tegelijkertijd alles, om schijnbare en onverenigbaar lijkende tegenstellingen te overbruggen. Familietradities komen op gastvrije wijze tezamen, het voedsel en de wijn worden verdeeld, het brood gebroken en de rust daalt neer als een witte deken gevuld met engelendons.

Het spreekwoord: Oost West, Thuis Best, is zeker van toepassing. Je voorbereidingen om tijd door te brengen met familie en vrienden in huiselijke warmte, kerstsfeer met vele lampjes in de boom en een huis vol kaarslicht zijn een must! Verloren tijd wordt ingehaald, waarin de opvoeder ‘Steenbok’ je er weer bewust van maakt waar de wérkelijke waarde van het leven ligt.

Als op kerstavond klokslag 17:58 uur de Maan besluit naar de speelse en warmhartige Leeuw te gaan, breken de momenten aan om de kerstsfeer te verrijken met kleurrijke kerstcadeautjes onder de boom, kerstspelletjes en vooral ongedwongen en warmhartig samen zijn! Haal alle creativiteit tevoorschijn en leef je ook in de keuken uit, met een gul en verrassend kerstmaal.

Een serieus gesprek tijdens een goed glas wijn, waarin verloren tijd wordt ingehaald, doet het prima. Toekomstplannen en nieuwe ambities passeren de revue. De communicatieve Mercurius verblijft in het sterrenveld van Boogschutter en toont samen met de inspiratie van Neptunus, vooral op eerste Kerstdag nieuwe input om dagdromen alle ruimte te geven. Verleg de grenzen in je gedachten! De Zonnekracht in Steenbok zorgt voor een degelijke opbouw en voorkomt dat je de realiteit uit het oog verliest. Deze tendensen bewegen vloeiend over naar een rustige, tweede Kerstdag waarin je alles gegeven wordt om jouw moment te nemen.

Kerstmis, het feest van het ‘Licht’, waarin de sluiers dunner zijn en de zonnekracht in Steenbok, in een handomdraai de magie van de stilte om weet te toveren tot gouden sparkles.
 

Met Liefde, Sandra

Tekst © Sandra Jansen van Galen

 


Trainingen- Workshops en Opleidingen

Altijd al graag astrologie willen leren?

Kijk eens bij Instituut Sandra, wie weet zit er wel een workshop of training voor je bij.

Ook van Sandra op onze tarotafdeling:

De gratis Symbolon dagkaart

 

 Volg ons op Facebook


Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je paranomale gaven te ontwikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...