Bij elke volle en elke nieuwe maan een nieuwe column

Petra Stam

Nieuwe maan 28 maart 2017

De aarde warmt op en het is langer licht. Het nieuwe leven in de natuur wordt steeds zichtbaarder: de eerste blaadjes en bloesems verschijnen aan de takken, lammetjes lopen in de wei en vaste planten komen boven de grond uit. Toch vraagt dit prille leven zeker nog zorg en bescherming, want het kan ’s nachts nog vriezen. Ga ook met zorg en aandacht om met je eigen prille plannen voordat je naar buiten treedt. Het is een magische tijd van groei maar tegelijk kan het ineens inslaan als een bom wat of wie werkelijk goed voor jou is, of wat daadwerkelijk mogelijk is op dit moment.

De Maan en de Zon staan in Ram. Het is nieuwe maan, een tijd van introspectie en reflectie, maar dit eerste teken van de dierenriem maant tot actie! Als je weet wat je wilt, is er geen houden aan, want niet alleen Maan en Zon, ook Mercurius, Venus en Uranus staan in Ram. Probeer eerst de tijd te nemen om je nieuwe ideeën te ontwikkelen, bedenk wat je nog nodig hebt of moet voorbereiden vóórdat je een eerste stap zet. Trap geen open deuren in, want het brengt je waarschijnlijk nog niet waar je wezen moet. Beheers ook de neiging om alles te zeggen wat je ervaart – denk eerst, uit je dan pas, want anders kun je achteraf spijt hebben.

Gebruik deze nieuwe-maan-dagen om zicht te krijgen in je plannen en idealen, zodat je gericht stappen kunt zetten. Bedenk of je het aankunt als er tegenwerking komt. Welke dromen, voornemens of wensen wil je extra goed beschermen? De Maan staat vlakbij (retrograde) Venus, waardoor je vredelievend bent, maar ook passief kunt worden. Laat in de behoefte aan liefde en aandacht niet over je heen lopen!

De Maan en de Zwarte Maan staan harmonieus ten opzichte van elkaar. Dat helpt je om (weer) contact te durven maken met je intuïtie en vorm te geven aan je thuis of aan je emotionele huis. Je voelt dat je kunt vertrouwen op je eigen basis. Door de samenstand van Mercurius, Uranus en Eris (allemaal in Ram) zul je krachtig kunnen optreden naar buiten en jezelf zichtbaar kunnen maken. Luister goed naar je eigen ingevingen en impulsen. Wees assertief, maar besef dat je mensen kunt afschrikken doordat ze jouw assertiviteit als vijandigheid ervaren. Bijt alleen van je af als het echt nodig is en bepaal bewust wanneer je welke tactiek inzet om jouw doel veilig te stellen.

Tekst © Petra Stam

Kaartleggingen van Petra Stam

Maankaarten liefdesorakel

maanorakelDeze legging geeft je 3 inzichten over het contact tussen jou en je geliefde.

Lees meer..

Het liefdesinzicht

liefdesinzichtVijf uitgebreide inzichten over het contact tussen jou en een geliefde.

Lees meer..

De relatievraag

relatievraagDe relatievraag kaartlegging van Petra Stam geeft inzicht in je relatie.

Lees meer..

De Ster

de sterDe Ster geeft uitgebreide informatie over een bepaalde situatie.

Lees meer..

Boeken en orakelkaarten van Petra Stam

 

 

 Volg ons op FacebookParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je paranomale gaven te ontwikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...

Persoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht als je zoekt naar antwoorden, naar zelfkennis of hulp door een betrouwbare astroloog, tarotist, helderziende, paragnost, therapeut of een andere spirituele en paranormale adviseur.

Ga naar de consulentenCursus Lenormand

lenormandWil je de geheimen van de kaarten van Mlle Lenormand ontdekken? Start met de Lenormand cursus en ontvang het e-boek direct in je mailbox! Niet goed geld terug.

Lees meer