Bij elke volle en elke nieuwe maan een nieuwe column

Petra Stam

Nieuwe maan en zonsverduistering 26 februari 2017

De dagen worden zichtbaar langer en de Aarde begint op te warmen. Het verborgen leven in de grond en in de vegetatie begint langzaam te ontwaken. Ondanks dat er in deze periode toch nog ineens sneeuw kan vallen, neemt de mogelijkheid tot groei toe. De vroege lente hangt in de lucht en luidt het thema van de nieuwe Sneeuwmaan én de bijbehorende zonsverduistering in: kiemkracht en ontkiemen.

Nieuwe manen vragen om introspectie. De Maan en de Zon staan naast elkaar in Vissen. Dit sterrenbeeld heeft ook te maken met naar binnen gaan en je verbinden met je gevoelswereld. Het betekent dat je onder deze maan gevoeliger bent dan normaal en dat je spirituele antennes extra goed werken: je voelt haarfijn aan wat er in je omgeving speelt en als je er tijd voor maakt, voel je ook wat jij de komende tijd het liefst wilt laten groeien en wat jij nodig hebt. Visioenen en voorgevoelens kunnen nog maanden doorspelen, dus maak tijd om naar jezelf te luisteren! Het spirituele pad en het volgen van je dromen levert momenteel meer op dan het materiële pad (vooral binnen relaties).

Maan en Zon staan naast de planeet Neptunus, wat voorgevoelens, (zielen)liefde en artistieke of mystieke idealen wekt. De Maan staat tegenover de Maansknoop, waardoor je ineens zicht kunt hebben op een levensbestemming of ervaart waar of bij wie je je (buiten jezelf) echt thuis voelt. Door de samenstand van Mars en Uranus kun je echter te snel reageren; zorg dat je steeds je intuïtie betrekt in beslissingen die je maakt.

Om 15:54 uur is er een zonsverduistering. Dat betekent dat de Maan precies tussen de Aarde en de Zon in schuift. Een zonsverduistering luidt het einde van een cyclus en het begin van een nieuwe cyclus in. De hoop, dromen of potentie die je beleefde tijdens de maansverduistering van 10 februari, kunnen nu een weg gaan vinden in de buitenwereld. De zonsverduistering is niet zichtbaar vanaf het noordelijk halfrond, maar oefent wel invloed op ons uit.

Workshops rond de zonsverduistering:
Samen met Els Lijesen geef ik de 26e twee workshops tijdens de zonsverduistering. In CASTRICUM en in BILTHOVEN. Je gaat de start van een nieuwe cyclus in jezelf bekrachtigen en zicht krijgen op jouw magie. De meditaties worden muzikaal begeleid door Robert van Miltenburg.

Tekst © Petra Stam

Kaartleggingen van Petra Stam

Maankaarten liefdesorakel

maanorakelDeze legging geeft je 3 inzichten over het contact tussen jou en je geliefde.

Lees meer..

Het liefdesinzicht

liefdesinzichtVijf uitgebreide inzichten over het contact tussen jou en een geliefde.

Lees meer..

De relatievraag

relatievraagDe relatievraag kaartlegging van Petra Stam geeft inzicht in je relatie.

Lees meer..

De Ster

de sterDe Ster geeft uitgebreide informatie over een bepaalde situatie.

Lees meer..

Boeken en orakelkaarten van Petra Stam

 

 

 Volg ons op FacebookParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je paranomale gaven te ontwikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...

Persoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht als je zoekt naar antwoorden, naar zelfkennis of hulp door een betrouwbare astroloog, tarotist, helderziende, paragnost, therapeut of een andere spirituele en paranormale adviseur.

Ga naar de consulentenCursus Lenormand

lenormandWil je de geheimen van de kaarten van Mlle Lenormand ontdekken? Start met de Lenormand cursus en ontvang het e-boek direct in je mailbox! Niet goed geld terug.

Lees meer